Wpisy 2 419 057 – 2 419 156
18 sierpnia 2015 23:00 → 19 sierpnia 2015 04:46, 100 wpisów
Pasko co mi doradzisz bo nie chcecie aby pisał do maja znowu ?
TEMAT MATURA KRZYSIA.
wiina 13maxa zboczku ..czemu nie wyskoczy >>13<< ..chciałem zamienić 13 na 25 ..nic nie udało 5/5
kombinacji czterocyfrowych jest przeszło 200000 więc jaka jest szansa że jedna z tych 200000 się powtórzy w kolejnym losowaniu ? teoretycznie wszystko jest prawdopodobne ale tylko teoretycznie
Praktycznie to pewne jest że się wykupuje pusty los z możliwością wystąpienia
krzysztof c: wiesz jak trudno powiedzieć w tym momencie co jest dobre a co złe dla Ciebie
Znam wiele osób, którzy dobrze sobie żyją i po części twierdzą, że to zasługa wysokiego wykształcenia, tytułu magistra, itd. Znam też takich, którzy mają magistra i finansowo żyją bardzo bardzo ubogo, bez pracy.
W drugą stronę to samo. Znam takich co nigdy nie poszli na studia i żyje im się bardzo bardzo dobrze i twierdzą, że to zasługa tego, że nie tracili czasu na studia, tylko w tym czasie rozwinęli się zawodowo, czy też nakręcili jakiś biznesik .... podobnie są bez studiów bez perspektyw na przyszłość.
Tak więc matura i studia na pewno w dzisiejszych czasach jakoś specjalnie nie pomagają ... może minimalnie. Ale bystra osoba bez studiów i matury, na pewno będzie mieć łatwiej niż niebystra z maturą i studiami
Dzisiaj mamy inne czasy.
Znam wiele osób, którzy dobrze sobie żyją i po części twierdzą, że to zasługa wysokiego wykształcenia, tytułu magistra, itd. Znam też takich, którzy mają magistra i finansowo żyją bardzo bardzo ubogo, bez pracy.
W drugą stronę to samo. Znam takich co nigdy nie poszli na studia i żyje im się bardzo bardzo dobrze i twierdzą, że to zasługa tego, że nie tracili czasu na studia, tylko w tym czasie rozwinęli się zawodowo, czy też nakręcili jakiś biznesik .... podobnie są bez studiów bez perspektyw na przyszłość.
Tak więc matura i studia na pewno w dzisiejszych czasach jakoś specjalnie nie pomagają ... może minimalnie. Ale bystra osoba bez studiów i matury, na pewno będzie mieć łatwiej niż niebystra z maturą i studiami
Dzisiaj mamy inne czasy.
pawlo_1975: źle liczysz.
01,04,23,33,48,49
Jest 13545 szóstek, które dadzą 4/6 z tej szóstki.
Było więc 13545 różnych możliwych kombinacji 6-liczbwych, które prowadziły do 4 powtórek.
Przykład to : 01,04,09,19,48,49
Inny przykład: 01,04,23,33,34,35
Inny: 01,04,23,33,34,36
Inny: 01,04,23,33,34,37
Inny: 01,04,23,33,34,38
Zupełnie inny: 02,08,09,19,48,49
Zupełnie inny: 02,04,12,19,48,49
I takich przykładów dałbym Ci 13545 żeby je wyczerpać.
01,04,23,33,48,49
Jest 13545 szóstek, które dadzą 4/6 z tej szóstki.
Było więc 13545 różnych możliwych kombinacji 6-liczbwych, które prowadziły do 4 powtórek.
Przykład to : 01,04,09,19,48,49
Inny przykład: 01,04,23,33,34,35
Inny: 01,04,23,33,34,36
Inny: 01,04,23,33,34,37
Inny: 01,04,23,33,34,38
Zupełnie inny: 02,08,09,19,48,49
Zupełnie inny: 02,04,12,19,48,49
I takich przykładów dałbym Ci 13545 żeby je wyczerpać.
Tak więc było 13545 zestawów sprzyjających tej powtórce spośród blisko 14 milionów wszystkich .... stąd też szansa, że któryś z nich padnie jak 1 do 1032
Dokładnie można mieć dwie lewe ręce ale dobrze nimi kręcić czasy się nie zimeniają ciągle trwa walka o przetrwanie jedni są bezrobotni inni cieszą się że w ogóle ją mają mimo niskich wynagrodzeń a ogólnie życie to jeden wielki dług
poprawiłem zestawy z wpisu: 2419064 bo miałem tam literówki/cyfrówki
paczkiewicz ...nic nie było 1,2,3,4,5 ..mini i dl ..za wiele lat nic nie było spadła..jak ty nie byłeś od dawnie czasy i teraz jesteś juz duzy
Generalnie jeśli w tym tygodniu nie padnie "szóstka" to przyszły tydzień byłby bardzo ciekawy
No wiesz co Pasko po dokładniejszej analizie muszę chylić czapki i przyznać ci rację
damian ...jak ty bedziesz miał 65 lat blisko śmierc ..masz klreslec 1,2,3,4,5,6 duzy lotek ..moze raz spadnie buumm kasa...
My mamy z 0.43 ha i na polu dziadka zboże mieliśmy około 1,5 ha.
Prawdopodobieństwo to zawsze stosunek LICZBY ZDARZEŃ SPRZYJAJĄCYCH do LICZBY WSZYSTKICH MOŻLIWYCH ZDARZEŃ ... i tak należy na to patrzeć. Cieszę się pawlo_1975, że ujrzałeś może to co ja widzę swoimi oczami w tym temacie... chociaż też nie raz mogę się mylić w jakiejś kwestii.
Nawet podorywkę zrobiłem u nas ale krzywo wyszło i tata potem wyrównał innym sprzętem.
Dobranoc.
Padły 4 te same numery w Lotto i w Lotto Plus. Przypadek? Nie sądzę. Jaka jest szansa na coś takiego? Totek is rigged
fish poker przerabialiśmy przed chwilą ten temat to jakieś 1 do 1032
teoretycznie możliwe w praktyce najwidoczniej też choć trudno uwierzyć że padła akurat kombinacja jedna z 15000 spośród około 14000000
fish poker: to nie pierwsza taka sytuacja... podobna sytuacja była niespełna 2 miesiące temu ... losowanie z dnia 27 czerwca 2015.
pytanie czy kiedyś doczekamy 5 powtórzonych liczb
Jako powtórkę zaliczyłbym sytuację również dwóch następujących po sobie kolejno losowań Lotto czy też Lotto Plus. Czyli przykładowo powtarza się w czwartek 5 liczb z wtorku
Jako powtórkę zaliczyłbym sytuację również dwóch następujących po sobie kolejno losowań Lotto czy też Lotto Plus. Czyli przykładowo powtarza się w czwartek 5 liczb z wtorku
no właśnie należałoby się nad problemem pochylić skoro liczby w lotto i lotto plusie mogą się powtórzyć i to nawet jak się okazuje co dwa miesiące to czemu w lotto losowanie po losowaniu nie mogą dzieli je tylko czas który tu akurat znaczenia nie ma co ty na to Pasko ?
czy taka sytuacja kiedykolwiek wystąpiła ? Pytanie do Paska/ bo jeśli nie to w tej sytuacji mam prawo powiedzieć iż takie powtórki są podejrzane co najmniej choćby nawet dlatego że znacznie ułatwiło by to typowanie graczom
http://img.fastshell.pl/images/00krk.jpg
---
i dobra dobranoCCCC wszystkich barbi i samiec
---
i dobra dobranoCCCC wszystkich barbi i samiec
pawlo_1975: faktycznie powtórki 3 czy też 4 liczb Lotto/Lotto Plus z tego samego dnia powinny występować tyle samo razy co powtórki 3 czy też 4 liczb z losowania na losowanie tej samej gry.
tak jest w teorii... trzebaby policzyć ile tego było w całej historii losowań
pawlo_1975: prawda jest taka, że jak się nawet powtórzy 6 liczb, to trudno byłoby pewnie udowodnić od razu że to oszustwo. No chyba, że w tej samej kolejności by wpadły to już bym nie uwierzył, natomiast w innej to szansa to wciąż jak 1 do 14 milionów ... niby niewielka, ale niektórym się przydarza... w końcu tyle ludzi już trafiło "szóstkę" ... można sobie wyobrazić, że jednym z grających jest sama maszyna losująca
torsan: co tak późno, ja już się zmęczyłem dzisiejszymi rozważaniami idę odpoczywać
podium ciągle jest a alter wyskoczył na 1 miejsce w trójeczkach
w lotto ostatnio 2x 3/6 na chybika to tyle jeśli chodzi o moje sukcesy
słabo same drobniaki, MM traktuje hobbistycznie raczej, na szczęście mam w miarę dobrą prace jak na nasze warunki więc mogę płacić podatek od złudzeń codziennie
ostatnio zamiast kaskady zaczałem na chybika puszczać 10 w mm i prawie zawsze coś jest; oczywiście same drobniaki najlepszy strzał to 6/10, piątki które sam kreśle na razie nie wchodzą
Wstawać śpiochy.. .
Wstawać śpiochy.. .
Krasnalka.. .
Jeszcze Bolek rano wstaje.. .
Szpiegów 22, to dużo jak na taką wczesną porę.
Przerwa na ...
Krasnalka.. .
2 x 20 pln.
Krasnalka.. .
Ja Tobie wierzę . Skan zbyteczny...
Ja Tobie wierzę . Skan zbyteczny...
Pogoda taka sama jak wczoraj.
Idzie zimno. Niebawem będą ... przymrozki.
Krasnalka.. .
Nie narzekaj. Jest upał.
1. Suwałki: +7.
2. Białystok: +8.
Nie narzekaj. Jest upał.
1. Suwałki: +7.
2. Białystok: +8.
Krasnalka...
Deszczu nie widać.. . Sucho.
Deszczu nie widać.. . Sucho.
Krasnalka.. .
Z tymi przymrozkami to nie żartuję.. .
Wieje spod Uralu, a te zimne powietrze dotrze do Polski za ...4 - 6 dni.
Z tymi przymrozkami to nie żartuję.. .
Wieje spod Uralu, a te zimne powietrze dotrze do Polski za ...4 - 6 dni.