Wpisy 2 419 004 – 2 419 103
18 sierpnia 2015 22:35 → 18 sierpnia 2015 23:59, 100 wpisów
wygrac tak ogromne pieniadze to bylo by ogromne szczescie ale tez ogromny bol glowy jak to zagospodarowac i nie zwariowac
Dobry wieczór wszystkim stęskniliście się ?
przecież nigdy nie wiadomo co jest dobre, a co złe. Nigdy nie wiadomo czy jeśli dzisiaj wygram wycieczkę w ciepłe kraje, to będzie to moje szczęście, czy może np. złapię tam jakąś bakterię co mnie wykończy
kolega dostał super pracę, bardzo dobrze płatną ... tylko dzięki tej wysokiej pensji za chwilę kupił sobie motor i już go nie ma.
główna wygrana rozwiąże wszystkie twoje dotychczasowe problemy, a tym samym przyspoży wiele nowych jeszcze większych problemów. Przecież to logiczne, prawda ???
zgrywus ale masz wymaganiaraz na tydzien by starczylo
to jak ma bardzo dobrze płatną pracę to sobie kupi drugi
Pasko, podziwiam, że potrafisz żyć w Świecie, który jest tak niepewny i tak płynny (co do dobra i zła).
na pewno ważne, żeby się nie zachłysnąć wysoką wygraną, tylko jakoś stopniowo z miesiąca na miesiąc, z roku na rok mentalnie dojrzeć do tej nowej rzeczywistości.
A ja za tydzień matura. Wielkie odliczanie.
EstyMy: jest taka fajna, krótka przypowieść w tym temacie:
http://good2bu.prv.pl/przypowiesc_o_bialym_koniu.html
http://good2bu.prv.pl/przypowiesc_o_bialym_koniu.html
wiem damian, że trochę przegiąłem ale żeby ją trafić trzeba wysłać więcej kuponów i koszta rosną bo przy jednym szanse są marne
matura boze kiedy to bylo heheh
krzysiu powodzenia
Ale jeszcze cały czas ćwiczę i w czwartek jadę na ostatnie korepetycje do pani. Mówiłem pani że potem oby świętować było co może szampan i coś mocniejszego u nas.
krzysztof c: matura fajna sprawa... jestem jeszcze młody, ale maturę jak pisałem byłem jeszcze młodszy... swoją drogą wtedy moja strona (początkowo tylko o multi lotku) miała kilka miesięcy i jeszcze nie nazywała się multipasko
Mam dobrą pamięć Pasko: prawie jestem pewna, że ją już tu prezentowałes (nie.zaszkodzi sobie może odświeżyć)
ALE to tylko pewnien sposób widzenia Świata i rzeczy...
to wszystko.
ALE to tylko pewnien sposób widzenia Świata i rzeczy...
to wszystko.
Dziękuje i oby się skończyła ta saga wreszcie wtedy wy też odetchniecie z ulgą mojego pisania.
krzysztof c: pomyśl, że jest wielu milionerów, którzy oddali by wszystkie swoje pieniądze co do centa, gdyby mogli mieć znowu 20-25 lat. A Ty to teraz masz... tylko trzeba to docenić ile jest to warte
ale jest tez wielu w wieku 20-25lat co chcieli by byc milionerami
kulczykowi to nawet miliardy nie pomogły. Kostucha łapówki nie bierze.
A tak krótko mówiąc znając naturę człowieka.
To ten Tosiek oszukuje czy nie?
Co jest bardziej prawdopodobne w naszych realiach?
Taki tam monolog pa
To ten Tosiek oszukuje czy nie?
Co jest bardziej prawdopodobne w naszych realiach?
Taki tam monolog pa
temu to dopiero bylo ciezko umierac kulczykowi
Albo miliarderami.
ale co pozyl to jego
EstyMy: bardzo możliwe... no bo taka jest prawda, tylko jest to oczywiście otoczone prawdopodobieństwem
Ty piszesz, że podziwiasz życie w takim świecie... ale taki jest właśnie świat. I nigdy nie wiadomo co się wydarzy. To nie jest tak, że jak piszę, że wygrywam wycieczkę i się nie cieszę tylko myślę co się może złego wydarzyć ... można równie dobrze myśleć co się dobrego wydarzy Tak samo mógłbym się bać, że jak zostanę w mieszkaniu i nie pojadę, to meteor mi wleci do mieszkania
Ty piszesz, że podziwiasz życie w takim świecie... ale taki jest właśnie świat. I nigdy nie wiadomo co się wydarzy. To nie jest tak, że jak piszę, że wygrywam wycieczkę i się nie cieszę tylko myślę co się może złego wydarzyć ... można równie dobrze myśleć co się dobrego wydarzy Tak samo mógłbym się bać, że jak zostanę w mieszkaniu i nie pojadę, to meteor mi wleci do mieszkania
ale wszystko jest otoczone prawdopodobieństwem, więc jak zagram w Lotto to raczej nie wygram 25 milionów, chociaż jest to możliwe
zapytajcie Paska jak to jest że powtórzenie się w lotto i lotto plus czterech tych samych liczb z 6 losowanych ze zbioru 49 liczb według niego wynosi 1 do 1032
Pasko to jakie rady masz dla mnie tydzień przed moim egzaminem życia ?
on wam powie
do papi337:
Przepraszam za uszypliwość, ale zapytaj Kulczyka jr., czyli Sebastiana,
czy My źle zarzadząjc holdingiem o wartości 15 mld PLN ?
(Ja chyba znam odpowiedź)
Przepraszam za uszypliwość, ale zapytaj Kulczyka jr., czyli Sebastiana,
czy My źle zarzadząjc holdingiem o wartości 15 mld PLN ?
(Ja chyba znam odpowiedź)
Witam. To w czwartek zamiast do piekarni to wszyscy pójdą do kolektury haha. Już widzę ten tłum od mojej poczty do kolektury. Tak było jak była kumulacja 40 mln
A widziałem wczoraj że ktoś wygrał w Iławie w Lotto Plus 1 000 000 kolektura w której też grałem przedtem. Tam się urodziłem.
pawlo 1975: a Tobie jak się wydaje.
Kończy się losowanie Lotto .... za chwilę będzie losowanie Lotto Plus.
Zatrzymujemy czas w tym momencie, siadamy do stołu i typujemy z mapek
Ty wybierasz jakieś swoje 6 liczb i ja wybieram jakieś swoje 6 liczb.
Ty wybrałeś stosując system, że np. zagrasz na najczęściej występujące liczby z ostatnich 10 losowań ... a ja zastosowałem system, że wybiorę sobie 6 liczb z ostatniego losowanie Lotto.
Tak, że obydwaj mamy w tym momencie swój zestaw 6 liczb. Losowanie Lotto Plus jeszcze się nie zaczęło ... za chwilę kule wpadną do bębna.
Dlaczego niby Ty masz większe szanse na czwórkę ode mnie ? Ja nie mam szans?
Kończy się losowanie Lotto .... za chwilę będzie losowanie Lotto Plus.
Zatrzymujemy czas w tym momencie, siadamy do stołu i typujemy z mapek
Ty wybierasz jakieś swoje 6 liczb i ja wybieram jakieś swoje 6 liczb.
Ty wybrałeś stosując system, że np. zagrasz na najczęściej występujące liczby z ostatnich 10 losowań ... a ja zastosowałem system, że wybiorę sobie 6 liczb z ostatniego losowanie Lotto.
Tak, że obydwaj mamy w tym momencie swój zestaw 6 liczb. Losowanie Lotto Plus jeszcze się nie zaczęło ... za chwilę kule wpadną do bębna.
Dlaczego niby Ty masz większe szanse na czwórkę ode mnie ? Ja nie mam szans?
A może jednak nasze szanse są równe i nikt nie ma obiektywnie lepszego sposobu na wytypowanie tych 6 liczb....
031. Och, Pasko: nie wnikając w szczegóły - tj. to Twoja prawda na życie (tyle aż i tylko tyle)
Sama zaś opowieść(przeczytałam teraz) w sposób piękny naiwna
Ale rozumiem, że jest to postawa.życiowa Ci bliska - OK, bo jest dosyć fajna...i spokojna.
Tyle, że za bardzo uzależniona od warunków.zewnętrznych (w co ja z kolei nie wierzę)
Nie wiem kto to pisał...ale jak powołali Chiny i to dawne, to nie powinni powoływać w opowieści Boga i Czasu, chyba, że to wersja dla Europy.
Sam sposób myślenia - ładny
...i mało aktywny
Sama zaś opowieść(przeczytałam teraz) w sposób piękny naiwna
Ale rozumiem, że jest to postawa.życiowa Ci bliska - OK, bo jest dosyć fajna...i spokojna.
Tyle, że za bardzo uzależniona od warunków.zewnętrznych (w co ja z kolei nie wierzę)
Nie wiem kto to pisał...ale jak powołali Chiny i to dawne, to nie powinni powoływać w opowieści Boga i Czasu, chyba, że to wersja dla Europy.
Sam sposób myślenia - ładny
...i mało aktywny
Ja chyba moi drodzy na kaskadę się przerzucę ?
Jakie macie dla mnie rady tydzień przed maturą ?
Pasko otóż to szanse są równe a wygrywa jedna kombinacja ze 14 milionów trzeba utrafic tą którą wylosują
Pasko fajna opowieść dla tych którzy słuchają cię z rozdziawionymi japami
EstyMy: racja, mało aktywny, dobrze powiedziane.
Nie powiedziałbym, że jest to mój styl życia... raczej może sama opowieść mi się podoba i gdy komuś lub mi dzieje się źle, to czasami sobie o niej przypominam.
Nie powiedziałbym, że jest to mój styl życia... raczej może sama opowieść mi się podoba i gdy komuś lub mi dzieje się źle, to czasami sobie o niej przypominam.
HARTGE: spostrzegawcza uwaga. Ktoś wygrał nie 1 000 000, a 1 000 186 zł dzisiaj
Bo wszystko od ruskiego zależy a nie od jakiejś tam natury.
Wiadomo do kogo
Wiadomo do kogo
Pasko co mi doradzisz bo nie chcecie aby pisał do maja znowu ?
TEMAT MATURA KRZYSIA.
wiina 13maxa zboczku ..czemu nie wyskoczy >>13<< ..chciałem zamienić 13 na 25 ..nic nie udało 5/5
kombinacji czterocyfrowych jest przeszło 200000 więc jaka jest szansa że jedna z tych 200000 się powtórzy w kolejnym losowaniu ? teoretycznie wszystko jest prawdopodobne ale tylko teoretycznie
Praktycznie to pewne jest że się wykupuje pusty los z możliwością wystąpienia
krzysztof c: wiesz jak trudno powiedzieć w tym momencie co jest dobre a co złe dla Ciebie
Znam wiele osób, którzy dobrze sobie żyją i po części twierdzą, że to zasługa wysokiego wykształcenia, tytułu magistra, itd. Znam też takich, którzy mają magistra i finansowo żyją bardzo bardzo ubogo, bez pracy.
W drugą stronę to samo. Znam takich co nigdy nie poszli na studia i żyje im się bardzo bardzo dobrze i twierdzą, że to zasługa tego, że nie tracili czasu na studia, tylko w tym czasie rozwinęli się zawodowo, czy też nakręcili jakiś biznesik .... podobnie są bez studiów bez perspektyw na przyszłość.
Tak więc matura i studia na pewno w dzisiejszych czasach jakoś specjalnie nie pomagają ... może minimalnie. Ale bystra osoba bez studiów i matury, na pewno będzie mieć łatwiej niż niebystra z maturą i studiami
Dzisiaj mamy inne czasy.
Znam wiele osób, którzy dobrze sobie żyją i po części twierdzą, że to zasługa wysokiego wykształcenia, tytułu magistra, itd. Znam też takich, którzy mają magistra i finansowo żyją bardzo bardzo ubogo, bez pracy.
W drugą stronę to samo. Znam takich co nigdy nie poszli na studia i żyje im się bardzo bardzo dobrze i twierdzą, że to zasługa tego, że nie tracili czasu na studia, tylko w tym czasie rozwinęli się zawodowo, czy też nakręcili jakiś biznesik .... podobnie są bez studiów bez perspektyw na przyszłość.
Tak więc matura i studia na pewno w dzisiejszych czasach jakoś specjalnie nie pomagają ... może minimalnie. Ale bystra osoba bez studiów i matury, na pewno będzie mieć łatwiej niż niebystra z maturą i studiami
Dzisiaj mamy inne czasy.
pawlo_1975: źle liczysz.
01,04,23,33,48,49
Jest 13545 szóstek, które dadzą 4/6 z tej szóstki.
Było więc 13545 różnych możliwych kombinacji 6-liczbwych, które prowadziły do 4 powtórek.
Przykład to : 01,04,09,19,48,49
Inny przykład: 01,04,23,33,34,35
Inny: 01,04,23,33,34,36
Inny: 01,04,23,33,34,37
Inny: 01,04,23,33,34,38
Zupełnie inny: 02,08,09,19,48,49
Zupełnie inny: 02,04,12,19,48,49
I takich przykładów dałbym Ci 13545 żeby je wyczerpać.
01,04,23,33,48,49
Jest 13545 szóstek, które dadzą 4/6 z tej szóstki.
Było więc 13545 różnych możliwych kombinacji 6-liczbwych, które prowadziły do 4 powtórek.
Przykład to : 01,04,09,19,48,49
Inny przykład: 01,04,23,33,34,35
Inny: 01,04,23,33,34,36
Inny: 01,04,23,33,34,37
Inny: 01,04,23,33,34,38
Zupełnie inny: 02,08,09,19,48,49
Zupełnie inny: 02,04,12,19,48,49
I takich przykładów dałbym Ci 13545 żeby je wyczerpać.
Tak więc było 13545 zestawów sprzyjających tej powtórce spośród blisko 14 milionów wszystkich .... stąd też szansa, że któryś z nich padnie jak 1 do 1032
Dokładnie można mieć dwie lewe ręce ale dobrze nimi kręcić czasy się nie zimeniają ciągle trwa walka o przetrwanie jedni są bezrobotni inni cieszą się że w ogóle ją mają mimo niskich wynagrodzeń a ogólnie życie to jeden wielki dług
poprawiłem zestawy z wpisu: 2419064 bo miałem tam literówki/cyfrówki
paczkiewicz ...nic nie było 1,2,3,4,5 ..mini i dl ..za wiele lat nic nie było spadła..jak ty nie byłeś od dawnie czasy i teraz jesteś juz duzy
Generalnie jeśli w tym tygodniu nie padnie "szóstka" to przyszły tydzień byłby bardzo ciekawy
No wiesz co Pasko po dokładniejszej analizie muszę chylić czapki i przyznać ci rację
damian ...jak ty bedziesz miał 65 lat blisko śmierc ..masz klreslec 1,2,3,4,5,6 duzy lotek ..moze raz spadnie buumm kasa...
My mamy z 0.43 ha i na polu dziadka zboże mieliśmy około 1,5 ha.
Prawdopodobieństwo to zawsze stosunek LICZBY ZDARZEŃ SPRZYJAJĄCYCH do LICZBY WSZYSTKICH MOŻLIWYCH ZDARZEŃ ... i tak należy na to patrzeć. Cieszę się pawlo_1975, że ujrzałeś może to co ja widzę swoimi oczami w tym temacie... chociaż też nie raz mogę się mylić w jakiejś kwestii.
Nawet podorywkę zrobiłem u nas ale krzywo wyszło i tata potem wyrównał innym sprzętem.
Dobranoc.
Padły 4 te same numery w Lotto i w Lotto Plus. Przypadek? Nie sądzę. Jaka jest szansa na coś takiego? Totek is rigged
fish poker przerabialiśmy przed chwilą ten temat to jakieś 1 do 1032
teoretycznie możliwe w praktyce najwidoczniej też choć trudno uwierzyć że padła akurat kombinacja jedna z 15000 spośród około 14000000
fish poker: to nie pierwsza taka sytuacja... podobna sytuacja była niespełna 2 miesiące temu ... losowanie z dnia 27 czerwca 2015.
pytanie czy kiedyś doczekamy 5 powtórzonych liczb
Jako powtórkę zaliczyłbym sytuację również dwóch następujących po sobie kolejno losowań Lotto czy też Lotto Plus. Czyli przykładowo powtarza się w czwartek 5 liczb z wtorku
Jako powtórkę zaliczyłbym sytuację również dwóch następujących po sobie kolejno losowań Lotto czy też Lotto Plus. Czyli przykładowo powtarza się w czwartek 5 liczb z wtorku
no właśnie należałoby się nad problemem pochylić skoro liczby w lotto i lotto plusie mogą się powtórzyć i to nawet jak się okazuje co dwa miesiące to czemu w lotto losowanie po losowaniu nie mogą dzieli je tylko czas który tu akurat znaczenia nie ma co ty na to Pasko ?
czy taka sytuacja kiedykolwiek wystąpiła ? Pytanie do Paska/ bo jeśli nie to w tej sytuacji mam prawo powiedzieć iż takie powtórki są podejrzane co najmniej choćby nawet dlatego że znacznie ułatwiło by to typowanie graczom
http://img.fastshell.pl/images/00krk.jpg
---
i dobra dobranoCCCC wszystkich barbi i samiec
---
i dobra dobranoCCCC wszystkich barbi i samiec
pawlo_1975: faktycznie powtórki 3 czy też 4 liczb Lotto/Lotto Plus z tego samego dnia powinny występować tyle samo razy co powtórki 3 czy też 4 liczb z losowania na losowanie tej samej gry.
tak jest w teorii... trzebaby policzyć ile tego było w całej historii losowań
pawlo_1975: prawda jest taka, że jak się nawet powtórzy 6 liczb, to trudno byłoby pewnie udowodnić od razu że to oszustwo. No chyba, że w tej samej kolejności by wpadły to już bym nie uwierzył, natomiast w innej to szansa to wciąż jak 1 do 14 milionów ... niby niewielka, ale niektórym się przydarza... w końcu tyle ludzi już trafiło "szóstkę" ... można sobie wyobrazić, że jednym z grających jest sama maszyna losująca
torsan: co tak późno, ja już się zmęczyłem dzisiejszymi rozważaniami idę odpoczywać