Wpisy 2 407 960 – 2 408 059
6 sierpnia 2015 17:54 → 6 sierpnia 2015 20:11, 100 wpisów
Po zawaleniu się w piz ... du demokracji, rzecz jasna i żeby to miało sens.
Ja, jestem wolnościowcem. Nie życzę sobie tylko, żeby tzw. państwo (nie mylić z POLSKĄ)wtrącało się w moje sprawy. Sam sobie doskonale poradzę jeśli mi tylko "państwo" nie będzie przeszkadzać. Będę płacił podatki a "państwo" zapewni mojemu Krajowi, Polsce, ochronę granic (silna armia). Mnie, zapewni niezależne sądownictwo i spokojne ulice. I na biednych też dam datki. Z własnej woli. I tyle oczekuję.
Witam wszystkich, szansa na zmiany jest (czy dobre tego nie wiem) bo wygląda na to że niedługo do władzy dojdzie PIS, i będą mieli prezydenta który wszystko raczej im klepnie
poza tym to jest taki kraj że jak nie pokombinujesz to nie masz bez względu na to kto rządzi
Być może dojdzie do włądzy. Wolałbym, żeby PiS doszedł do włądzy bez swoich gospodarczo fiskalnych elementów socjalistycznych. Tutaj potrzebna jest zmiana sposobu myślenia a nie "regulowania' gospodarki nowymi podatkami, lub ich podwyższaniem, czy też wymyślaniem podatkow dla osób/firm najbogatszych. I zmiana relacji obywatel - państwo.
Głosowałem w 2 turze na Dudę (a w 1 przeciwko Komorowskiemu), żeby było jasne. I mam kolegów w PiS.
Sam jestem wolnościowcem a jak słyszę o różnych socjalistycznych pomysłach to mi się niedobrze robi. "Walczyłem" też na ile moglem "za komuny". Butelki z benzyną, kwas solny, kamienie, proce, z cała pewnością ówczesny "zadymiarz", więc nie jestem tylko kłapaczem jęzorem.
Cześć Majpan . Np. 42% podatek dla najlepiej zarabiających. Z trudem, zostało to odrzucone na ostatniej konwencji programowej PiS. Tylko dlatego, że koalicjant PiS czyli ludzie Gowina (nie pamiętam nazwy tej formacji), konserwatyści, naciskali, i to nie przeszło.
I nie chodzi tutaj o nowelizację Ustawy hazardowej tylko opodejscie do tematu.
Ja nie widzę żadnych zmian od czasu RP , w sądach jeszcze większe przekręty jak za RP , w urzędach to szkoda mówić , ludzie się zmuszają do wyjazdu za lepszym życiem , ludzie nie mogą powiązać koniec z końcem , a dług Polski doprowadzi kiedyś do rozbioru ..
Na jednej z komisji sejmowych, kiedy wystąpił pan Kapica, minister/generał/celnik chwalący się osiągnięciami, mowił o nadziei na przyszłe "uszczelnienie" bukmacherki. A może i blokowania stron. Na to podniósł rękę jeden z posłów opozycji (największej partii opozycyjnej w Polsce) i zapytał pana ministra Kapicę: "to jeszcze ich wszystkich nie wylapaliście"? To jest 100% sposób myślenia.
Mialem przez moment nadzieję na zmianę podejścia, myślenia, gdy koło PiS zaczęli się kręcić ekonomisci kojarzeni do tej pory z Korwinem Mikke. I cały czas mam nadzieję, że znowu się tam zaczną kręcić.
Yar
Czy byłbyś za tym żeby służba zdrowia była w pełni odpłatna?
Czy byłbyś za tym żeby służba zdrowia była w pełni odpłatna?
Służba zdrowia jest odplatna. Kto ma osobę ciężko chorą w rodzinie, wie o czym mówię.
Jestem za tym, aby nie kradziono pieniędzy ludziom, którzy placą w Polsce przymusowy haracz zwany skladką a tak naprawdę megapodatek. Placą go dziesiątkami lat. Gdy przychodzi kryzys zwiazany z chorobą, staroscią, niedoleżnością, są traktowani jak śmieci. To "państwo" uznało nawet ustami Trybunału, że "sklądki" te, nie należą do nich. Służba zdrowia to temat rzeka.
Jestem za tym, aby nie kradziono pieniędzy ludziom, którzy placą w Polsce przymusowy haracz zwany skladką a tak naprawdę megapodatek. Placą go dziesiątkami lat. Gdy przychodzi kryzys zwiazany z chorobą, staroscią, niedoleżnością, są traktowani jak śmieci. To "państwo" uznało nawet ustami Trybunału, że "sklądki" te, nie należą do nich. Służba zdrowia to temat rzeka.
Z długiem to o coś chodzi póki co jest splacany tzw obsługa jego tylko on wciąż rośnie ktoś na tym zarabia chyba
nie dość że 90 procent materiałów w telewizji to jest polityka, to musowo jeszcze na tej stronie poruszać takie tematy.
Napisałęm we wstępie, że Prezydent nie załatwi bolączek Polski. W RP rządzi jak nazwa wskazuje, Rząd. Póki co, ten sam.
Ten dług doprowadzi pewnie do tego ze faktycznie każdy z obywateli będzie musiał wyłożyć pieniądze tylko z czego jak większość nie ma oszczędności
niech Ts wylosuje chociaż jeden zestaw w tym tygodniu to będę puszczał 8 dziennie 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, 70,71,72,73,74,75,76,77,78,79 i tak dalej
Jocia
prosze przypomnij, po ilu dniach przerwac kiszenie ogorkow
prosze przypomnij, po ilu dniach przerwac kiszenie ogorkow
agatko .. jak uznasz,że wystarczy. Proces kiszenia- jego szybkość zależy tez od otaczającej temperatury . środnio- 3-6 dni. Stopień ukiszenia - to kolor ogórków ( znak rozpoznawczy )
Trzeba pamiętać że jesteśmy konsumentem a nie producentem i to nas zgubi
HARTGE i jak wysłałeś lotto ?
jocia
agatkaa
jocia
agatkaa
HARTGE 5 z plusem 20 zl
chyba i tak będzie kumulacja
HARTGE ja tam wole grać o gwarantowane 10/10+
z ta celnościa róznie bywa mizernie zazwyczaj
Pilka nozna - Liga Europy - IFK Goeteborg-Belenenses1 10
Pilka nozna - Liga Europy - Odd BK-Elfsborg
10
Pilka nozna - Liga Europy - FC Kopenhaga-Jablonec
10
Pilka nozna - Liga Europy - Luhansk-Charleroi1
10
Pilka nozna - Liga Europy - Aberdeen-Kairat Almaty
10
SUPEROFERTA - Czwartek - Guimaraes-Altach
10
Pilka nozna - Liga Europy - Odd BK-Elfsborg
10
Pilka nozna - Liga Europy - FC Kopenhaga-Jablonec
10
Pilka nozna - Liga Europy - Luhansk-Charleroi1
10
Pilka nozna - Liga Europy - Aberdeen-Kairat Almaty
10
SUPEROFERTA - Czwartek - Guimaraes-Altach
10
emeryt
moi rywale przestali ostatnio typowac, chyba porwani przez ufo
60,61,62,63,64,65,66,67,68,69
31,33,35,67,39, 20,22,24,26,28
61,63,65,67,69, 30,32,34,36,38
11,13,15,17,19, 67,12,14,16,18
21,23,25,67,29, 10,12,14,16,18
71,73,75,67,79 , 30,32,34,36,38
31,33,35,67,39, 20,22,24,26,28
61,63,65,67,69, 30,32,34,36,38
11,13,15,17,19, 67,12,14,16,18
21,23,25,67,29, 10,12,14,16,18
71,73,75,67,79 , 30,32,34,36,38
ale gra jest codziennie, jestesmy juz wygrani bo ciagle nadzieja
jak nie padnie to nie moja wina tylko kuzynki Eluni, ale miedzy nami moze byc szczesliwa bo...51 letnia dziewica
jakieś wygrane
czesc profesor...buziaki
mrówka...siemka
mrówka wygrałaś coś
nie mam szczeascia do gier.....
witam torsana....
Ja wczoraj w MM 2zł
a to ja 2 zł tez miałam,,,,ale wysłalam za 10zł,.,,,to 8 zł w plecki
masz szcescie torsan....ja ani do gier, ani do miłości