Wpisy 2 203 320 – 2 203 419
2 grudnia 2014 22:29 → 2 grudnia 2014 23:58, 100 wpisów
ja nigdy nie lubiłem niemieckiego... pierwszy kontakt z tym językiem miałem dopiero na studiach... nie lubiłem się go uczyć, że hej
po chyba 2 latach nauki zaliczyłem na dobrą ocenę i zacząłem skutecznie zapominać zgodnie z zasadą ZZZ: Zakuć,Zaliczyć,Zapomnieć
potem się to na mnie zemściło nawet
po chyba 2 latach nauki zaliczyłem na dobrą ocenę i zacząłem skutecznie zapominać zgodnie z zasadą ZZZ: Zakuć,Zaliczyć,Zapomnieć
potem się to na mnie zemściło nawet
Majpan jest tam jakis lokal ale czy nazywa się Pikolo? nawet tego nie wiem
Co do pracy i wynagrodzeń... to uważam, że w Polsce też można niezłe pieniądze zarobić (czasami więcej niż zagranicą) sęk w tym, że b. trudno z ich wyplaceniem ewent. ściągnięciem, firmy się odciągają bądź nie płacą wcale - i chyba TO jest jedną z najtrudniejszych spraw w pl. rzeczywistości...
My name is Krzysztof C. I live in Polen. L ve been learning Englich for five yers. I like see Film, PS3 games, draiving Car. I m interested in Football Club Real Madryt, Auto. My hobby is see gut Film, draiving Car, Scuter, PS3 play games, Internet, lesen Book. I co zatkało ?
EstyMy: całkowicie się zgadzam. Trzeba mieć trochę szczęścia to na pewno dzisiaj zarabiam nie gorsze pieniądze w Rzeszowie jak zarabiałem 5 lat temu w Anglii.
Czyli Pasko podsumowując co byś mi doradził jak mam poprowadzić moja karierę zawodową ? Inni też mogą wyrazić swoją opinię.
Pasko, ja niem. miałam w Liceum, m.in. niemiecki i od drugiej klasy LO uczyła nas najprawdziwsza Niemka (świetna osoba w ogóle) i to wszystko zmieniło...
bo jak przyjechała to umiała tylko: dźeen dobly, po polsku
Była chucherkiem z Berlina i miała czarny pas w karate.
bo jak przyjechała to umiała tylko: dźeen dobly, po polsku
Była chucherkiem z Berlina i miała czarny pas w karate.
trzeba też dodać, że światowy rynek pracy zdalnej przez internet coraz bardziej się otwiera... na pewno informatycy pod tym względem mają inną sytuację, bo większość zawodów wiadomo nigdy nie będzie można pracować przez internet ...
ja dzisiaj po niemiecku umiem policzyć do trzech i generalnie za bardzo nic więcej nie poszaleję... miałem swoje 5 minut z tym językiem, a od 10 lat zero postawiłem na angielski, który dobrze znam.
No tak w PL można bdb zarabiać i być U SIEBIE... tyle, że trzeba trafić na uczciwych ludzi. Co do ucZciwości w Polsce to Polacy są uczciwsi od obcokrajowców przyjeżdżających tu rozkręcać interesy
Majpan nie włóczę się po lokalach jakoś mnie to nigdy nie kręciło, nachlać to ja się w domu mogę
Pasko: niee, no. Angielski to obowiązek, prawie, jak łacina kiedyś
ogólnie dzisiaj z pracą to trochę jak z Lotto ... można mieć dobrze, ale na pewno potrzeba mieć trochę do tego szczęścia ... porównałbym to do "czwórki" w Lotto, czyli powiedzmy 1 osoba na 1000 będzie mieć szczęście do pracy
Panie Januszu jak oceni pan mój Angielski powyżej ?
..i franc. też dobrze znać...
... i jakoś sobie człowiek poradzi... w Afryce
... i jakoś sobie człowiek poradzi... w Afryce
a mówię to bo znam orłów z wielką głową, którzy mają tak sobie jeśli chodzi o zarobki, a są przeciętniacy, którzy mają baardzo dobrze.
Kwestia szczęścia i chęci podejmowania ryzyka.
Kwestia szczęścia i chęci podejmowania ryzyka.
Pasko: nie będę się.za bardzo rozpisywać (nie bardzo chcę) MOŻNA mieć Szczęście i... hmmm za dużo wiedzieć o różnych działaniach w firmie, bądź być hm świadkowie czegoś - wówczas poznaje się całkiem inne oblicze cudownych ludzi i bywają historie filmowe niemal
mój syn pracuje na lotnisku wiedeńskim jest głownym kierwonikiem sklepów becłowych heinemann ma 21 lat zarabia ponad 3 tys euro.Z tym ze zna biegle 6 języków.
krzysztof: może być. Trochę błędów jest
Na pewno nigdy nie można powiedzieć zdania które zaczyna się od "I like see". Możesz powiedzieć w tym wypadku "I like watching movies"
Na pewno nigdy nie można powiedzieć zdania które zaczyna się od "I like see". Możesz powiedzieć w tym wypadku "I like watching movies"
Ania70 podaj jedną liczbę od 1-9 to podam ci kilka parek w postaci trójek. Tylko na pierwszy rzut wydaje się to nie logiczne.
Mnietek, pięć lat temu zarabialam 2 tys. euro w PL, pracując na zlecenie (czyli nie codziennie). Więc te 3 mnie nie.dziwi!
Syna gratuluję.
Syna gratuluję.
mnietek: brawo. Chociaż nie wiem jak można w tym wieku znać tyle języków dobrze
ma talenta po mojej mamie ja ledwo zipię po angielsku ale studia ukończyłem a na trzecim roku byłem najlepszy
chwalę się jak glupi a w pracy problemy i to w jednej z najwiekszych firm w Polsce
Rozejrzę się koło twoich liczb jak będę coś miał podam. Tylko to morze potrwać.
ja dostaję oferty pracy z Berlina, gdzie proponowane są stawki około 500 Euro / dzień.
za moich czasów w podstawówce był rosyjski dopiero technikum i na studiach był angielski
krzysztof c.powodzenia w poszukiwaniu dobrej pracy
nie warto ... podatki zjadają ponad połowę przy tej stawce. Do tego wysokie koszty życia. Szkoda zachodu poza tym nie wiadomo czy otrzymałbym ostatecznie taką pracę, ale ofert jest sporo. Ja tylko zwracam uwagę, że tam stawki potrafią być naprawdę wysokie porównując do Polski.
w krzysia wsi żadnej dobrze płatnej pracy nie znajdziesz co widać i słychać po jego wypowiedziach
Majpan więcej niz 3 liczby nie podawaj, bo ja gram na piątki i szóstki
No ale mieszka blisko dużego miasta,ja nie mówię o wsi.
Generalnie to ciężko mu będzie
Kumulacja 7 mln
Może moje kocisko.zdecyduje.się.zagrać
Obsługa Kota musi wiedzieć wcześniej ... no i kasę wyłożyć
Może moje kocisko.zdecyduje.się.zagrać
Obsługa Kota musi wiedzieć wcześniej ... no i kasę wyłożyć
Pasko a jak wygląda tusek ,naobiecywał nie zrealizował i nogę dał z Polski i teraz jest eu .
krzysztof c
praca blisko
pracownik do segregacji i przewozu opon
PRZEDSIĘBIORSTWO OBSŁUGI SAMOCHODOWEJ STUDNIK SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - Kurzętnik, warmińsko-mazurskie
Zakres obowiązków: - rozładunek i załadunek opon - segregowanie opon - układanie opon na magazynie
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Wymiar etatu: 1
Zmianowość: jedna zmiana
Liczba godzin 40
pracy w tygodniu:
Wynagrodzenie od 1 680 PLN
praca blisko
pracownik do segregacji i przewozu opon
PRZEDSIĘBIORSTWO OBSŁUGI SAMOCHODOWEJ STUDNIK SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - Kurzętnik, warmińsko-mazurskie
Zakres obowiązków: - rozładunek i załadunek opon - segregowanie opon - układanie opon na magazynie
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Wymiar etatu: 1
Zmianowość: jedna zmiana
Liczba godzin 40
pracy w tygodniu:
Wynagrodzenie od 1 680 PLN
koty podobno mają dużo lepsze wyczucie niż ludzie EstyMy Ty to masz łeb.
rozrzucasz 49 kiełbasek z przyczepionym numerkiem i wpuszczasz kota... spisujesz i do kolektury.
rozrzucasz 49 kiełbasek z przyczepionym numerkiem i wpuszczasz kota... spisujesz i do kolektury.
ale Pasko bez dobrej pracy zdrowie psychiczne siada więc najpierw dobra praca potem zdrowie.
co z tego że masz zdrowie ok jak bez pracy człekowi zaczyna odbijać
PASKO: No a jak !? Przecież nie od parady (tylko)
Co do kiełbasek (traktuję umownie, bo kiełbasy kotu nie wolno )
To, wiesz... systemu na 40 nie ma a, znając go, na dwunastej się nie zatrzyma
Co do kiełbasek (traktuję umownie, bo kiełbasy kotu nie wolno )
To, wiesz... systemu na 40 nie ma a, znając go, na dwunastej się nie zatrzyma
dobranoc wszystkim ,jutro do pracy trzeba wstać ,powodzenia!!!!!!!
mnietek: moja córcia przez miesiąc od urodzenia nie ruszała jedną rączką... diagnoza była taka, że albo jest to naciągnięcie nerwu albo przerwanie/zerwanie. Jeśli naciągnięcie będzie dobrze, jeśli przerwanie, to ciężki temat i w zasadzie pełnej sprawności nigdy nie będzie, nawet po najdroższych operacjach.
nie można było tego sprawdzić żadnym badaniem, tylko trzeba było czekać. Był to bowiem temat splotu barkowego i na poziomie nerwów (nie ścięgien, itp.)
tak, po 3 miesiącach była już w zasadzie blisko 100% sprawność. Obecnie ma 10 miesięcy, to już w ogóle wraca temat tylko w złych wspomnieniach ale widziałem dzieci z podobnym problemem, które miały mniej szczęścia.
Pasko 49 kielbasek az hoho
A propos: dzieci, niepełnosprawności, wrodzonych... wad/chorób. Ktoś mi wysłał ostatnio zajawkę o: Nicku Vujcicu (jak nie pomyliłam nazwiska). Polecam wszystkim malkontentom... i nie tylko
Ogólnie - niezadowolonym
Ogólnie - niezadowolonym
podobno kiedyś
stara szkoła
to po urodzeniu położna dawała klapsa
az dziecko zapłakało
nikt nie zdawał sobie sprawy, że
80 % wówczas dzieci miało zerwane bioderka
według pomiarów antropometrycznych studentów na AWF-ie
w Poznaniu
;;;;;;;;
to z wykładu w Poznaniu na AWF-ie znanego i słynnego profesora z dziedziny ortopedii
stara szkoła
to po urodzeniu położna dawała klapsa
az dziecko zapłakało
nikt nie zdawał sobie sprawy, że
80 % wówczas dzieci miało zerwane bioderka
według pomiarów antropometrycznych studentów na AWF-ie
w Poznaniu
;;;;;;;;
to z wykładu w Poznaniu na AWF-ie znanego i słynnego profesora z dziedziny ortopedii
jocia
Nooo!Kurcze!
1-wsze miejsce w 3-kach
Anim się spodziewał,bo nie gram trójkami
...ale trzeba będzie chyba zacząć
1-wsze miejsce w 3-kach
Anim się spodziewał,bo nie gram trójkami
...ale trzeba będzie chyba zacząć
gonzaga