Wpisy 17 537 – 17 636
11 marca 2008 23:10 → 12 marca 2008 13:52, 100 wpisów
Matycz nie jestem odosobniony w tej kwesti, za dużo jest niedomówień aby coś nie śmierdziało!
MATYCZ poczytaj sobie na stornie lotto sami pisza ze przychody wzrosly o 80% a w mulitlotka ktos wygral teraz jak pare lat temu co miesiac byla wygrana
"DZIADOSTWO" ,ten "siwy łeb" wie co mówi,przecież postawił swoje oszczędności u buków z ubiegłego roku
Teraz pewnie powiedza ze kupon wykreslila niewidoma babcia z parkinsonem
maks158 pamiętasz sam że nie było nic dziwnego jak 6-kę trafiało kilka osób naraz - ateraz nagle potrójne kumulacje jaja sobie robią!!!
Jak bylo losownie zakladow specjalnych bez drutu to trafily 4 osoby a w expres lotku dawno sie nie slyszalo zeby ktos wygral
...naprawdę nic Gutti nie śmierdzi -tak samo ludzie w Lotto przegrywają jak przegrywali, wygrywają jak wygrywali. Kiedyś nie było centralnego systemu, ale też nie było takiego dostępu do komputerów, baz losowań, statystyk, programów liczących czy netu. Teraz ludzie powinni wygrywać więcej niż kiedyś, coraz więcej...bo ta gra polega na oszukiwaniu prawdopodobieństwa trafienia tylko...przy pomocy tych "dobrodziejstw" które teraz mamy.
Moj stary gra od ponad czterdziestu lat, trafił w życiu dwa razy piatki niebyły to małe pieniądze-ale sam stwierdził że coś siedzieje nie tak bo przedtem nie miał problemu trafiać głupich trójek a teraz i trzy miesiące nic nie trafia- dziwne!!!
Właśnie! Żeby głupiej trójki nie trafić przez pół roku?!?! REMBISZEWSKI!!!! KUR.A, TY ZŁODZIEJU!!!
Maks158 -z rachunku prawdopodobieństwa wynika, że każda liczba ma takie same szanse na wylosowanie. Żaden problem, żebyś np. w DL typował liczby 1,2,3,4,5,6 -bo mało kto tak typuje, a oni tak właśnie powinni "ustawiać" -żeby takie liczby padały. Czemu te durnie jeszcze tak nie "ustawiły"? Może wkrótce tak ustawią maszynę czy druciki w kulach:) TRUDNOŚĆ TRAFIENIA WYNIKA JEDYNIE Z PRAWDOPODOBIEŃSTWA TRAFIENIA. Pozdrawiam
Mnie Gutti tylko też szlak czasem trafia:)Ale nie doszukuję się teorii spiskowych, skoro np. wszystkich różnych wyników DL jest prawie 14 000 000 a my nawet nie mamy ich 5000:)
Czyli z twojego rozumowania Matycz wynika ze ludzie dawniej mieli lepsza renke do skreslania cyfr
I nato matycz czekałem- właśnie gdyby przeciętnu gracz dopuścił do swojej głowy jakie ma szanse na wydraną to niestety w lotto grał by tylko REMBISZEWSKI i jego mafia, ale cały chłam polega na robieniu ludziom wody z mózgu......
Skoro wzrosly przychody to i w zrosla liczba grajacych wzrosla tez liczba zakladow i typowan powinni wygrywac a nie odwrotnie po huj te druty w kulkach lepiej podskakuja
Nie Maks -to z Waszego rozumowania wynika, że odkąd jest sieć lottomatów dopiero ludzi oszukują -a to nie jest prawda -ludzie zawsze byli oszukiwani i są nadal, ale przez prawdopodobieństwo trafienia jedynie:)
maks158 skoro TS. miał przedtem 50% dla siebie z zakładów a może mieć 90% - to poco się dzielić?
matycz - bo jakby tak ustawiali to na pewno ktoś by zwietrzył podstęp, zresztą ciekaw jestem, ile na chybił trafił się zdarza takich kuponów :D Gdyby faktycznie ustawiali te losowania to żaden problem wyciągnąć jakiś dowolny zestaw liczb, którego w żadnej kolekturze nie posłano [czy to typując czy z ch-t], nie muszą to być liczby "z dupy" jak 11,12,13,14,15,16 - równie nieprawdopodobnym zestawem jest 14,23,29,36,38,47.
Powiem tyle - w przypadku indywidualnych gier przegrane zwalam na prawdopodobieństwo i nie mam do nikogo pretensji. Ale jeśli idzie o masowe zjawisko, to jednak coś tu może śmierdzieć.
Bo tak, jak pisze gutti - kiedyś kumulacja to była naprawdę rzadkość, bo niemal zawsze ktoś wygrywał. Teraz praktycznie nigdy się nie zdarza, żeby ktoś wygrał podstawową pulę w DL - szóstka wpada dopiero przy 3-5 krotnej kumulacji. A mimo wszystko ludzi gra coraz więcej, przecież taką kampanię reklamową teraz mają o jakiej parę lat temu nikt nie myślał.
Ja na każde losowanie wysyłam ok. 5 zakładów, zgodnie z prawdopodobieństwem powinienem mieć trójkę co ok. 3 tygodnie - tymczasem w tym roku miałem tylko jedną. Liczyłem jakiś czas temu statystyczny zwrot za każdą grę - dla DL wyniósł on ok 30%. Tymczasem ja w ciągu ostatniego miesiąca wydałem na grę ok. 100 zł a nie dostałem NIC, więc zwrot 0 choć powinienem mieć gdzieś ze dwie trójki.
Powiem tyle - w przypadku indywidualnych gier przegrane zwalam na prawdopodobieństwo i nie mam do nikogo pretensji. Ale jeśli idzie o masowe zjawisko, to jednak coś tu może śmierdzieć.
Bo tak, jak pisze gutti - kiedyś kumulacja to była naprawdę rzadkość, bo niemal zawsze ktoś wygrywał. Teraz praktycznie nigdy się nie zdarza, żeby ktoś wygrał podstawową pulę w DL - szóstka wpada dopiero przy 3-5 krotnej kumulacji. A mimo wszystko ludzi gra coraz więcej, przecież taką kampanię reklamową teraz mają o jakiej parę lat temu nikt nie myślał.
Ja na każde losowanie wysyłam ok. 5 zakładów, zgodnie z prawdopodobieństwem powinienem mieć trójkę co ok. 3 tygodnie - tymczasem w tym roku miałem tylko jedną. Liczyłem jakiś czas temu statystyczny zwrot za każdą grę - dla DL wyniósł on ok 30%. Tymczasem ja w ciągu ostatniego miesiąca wydałem na grę ok. 100 zł a nie dostałem NIC, więc zwrot 0 choć powinienem mieć gdzieś ze dwie trójki.
Niewiem czemu masz takie rozumowanie Matycz moze miales kiedy piotke w duzego i dotej pory niemozesz sie otrzasnac
...a naszym zadaniem jest oszukiwać to prawdopodobieństwo, przy pomocy m.in. analiz i statystyk. I to nam się coraz częściej udaje. Ale to wiedzą "jedynie" wtajemniczeni. Dla ludzi postronnych Totolotek będzie tylko Totolotkiem, który jedynie straty przynosi i jest grą dla ludzi naiwnych, a jeszcze do tego cyganią w TS:)hahah
matycz jak można analizować prawdopodobieństwo składające się z 14000 000 kombinacji- bez jaj?!!!!!
Beezqp -6/6 w DL to bardzo rzadkie zjawisko -co to jest nawet 80 szóstek -tak jak kiedyś trafiono- przy milionach wypuszczonych zakładów. Dlaczego TS miałby oszukiwać, skoro pula i tak kumuluje się. Po prostu szansa trafienia 6/6 jest minimalna nawet przyjmując, że oszukują, a nie oszukiwaliby. Pozdrawiam
Gutti -nie analizujemy prawdopodobieństwa, a odkryliśmy pewne zależności,np. że niektóre liczby (kule) lubią być losowane razem ze sobą w pewnych okresach. Do tego potrzebne są statystyki i analizy właśnie.
To pierwsze pytanie-dlaczego losowanie nie odbywa się przy udziale publiczności?! tylko mi nie mów o tej komisji z mapet show!!!!
Maks -nawet gdyby nie oszukiwali, typowalibyśmy przy pomocy skomplikowanych analiz i tak trudno byłoby nam trafić 6/6. Może teraz zrozumiesz?:)hahah
Wlasnie gdzie ta komisja ledwo siedzaca na krzeslach ,wymarlo towarzystwo czy zmienili branze spiewaja gdzies w hurze
matycz tu nie chodzi o to czy ktoś trafi 6-kę tylko czy trzeba się dzielić- a skoro jest okazja że nie to poco!REMBICHA i jego mafia zgarnia wszystko!!!
matycz - ale ja pisałem, że nie chodzi mi o moją szóstkę tylko o ilość szóstek w całym kraju. Kiedyś nie było potrzebnych 4 - 5 losowań, żeby w końcu jakaś JEDNA osoba wygrała, a teraz kumulacje są na porządku dziennym, mimo, że ilość grających rośnie a prawdopodobieństwo jest nadal takie samo więc teoretycznie wygranych powinno być więcej a nie mniej niż przed 5 laty choćby.
No właśnie Drodzy Panowie -LOTTO to zawsze był taki biznes, że "zgarniała" tylko garstka. Te reguły rządzą już u nas ponad 50 lat i niestety to się nie zmieni, nie pomoże komisja, ani publiczne krojenie kul w plastereczki w poszukiwaniu antenkowatych drucików:) Po prostu trzeba zachować rozsądek w grze, zakładać raczej porażki i solidnie zabierać się za analizy wyników losowań. Wtedy szansa na sukces będzie większa na pewno. Pozdrawiam, powodzenia:)
Beeezqp i maks 158 szacunek dla was za myślenie, matycz bez obrazy przypominasz mi pilityka -dużo gada ale nic poza tym !!! pozdrawiam . Oby ktoś kiedyś rozszyfrował SIWEGO i jego mafię i zrobił mu z d....y jesień średniowiecza.
Beezqp -to może być również sprawką tzw. złej passy lub Siły Wyższej, niekoniecznie manipulacji TS:)
dobra macie 9 na kilka dni...dobre i to zamiast 6 w DL :
4,8,22,46,48,67,68,70,71 może być z plusem i na 2 stawki
4,8,22,46,48,67,68,70,71 może być z plusem i na 2 stawki
Kiedyś była łapa która zgarniała kule i było to o wiele uczciwsze … można było łatwiej przytulić kasę…. a teraz jest na powietrze i pies… pogrzebany…bo jak pujdą kulki
do 17572 - tak, ale prawdopodobieństwo nie lubi anomalii, bo musiałoby je zniwelować anomalią przeciwną a to by oznaczało już dwie anomalie pod rząd. A ta "anomalia ciągłych kumulacji" trwa już od kilkudziesięciu czy kilkuset losowań
Pozdrowienia OPA od poltyka matycza:) hahah -jestem z partii zielonych - z Multipasko.pl:) Pozdrowienia dla pozostałych członków:) Dokopmy kiedyś tym czerwonym burakom z TS!
to tak, jakby nagle średnia wszystkich wylosowanych liczb, choć już po kilku pierwszych losowaniach ustaliła się na 25 [zgodnie z matematyką] nagle w ciągu roku wzrosła do 30.
..tak -ale gdybyśmy Beezqp mogli przewidzieć, kiedy skończą się "okresy anomalii" -wszyscy bylibyśmy już bogaci:) To jest właśnie najtrudniejsze, nawet statystyki biorąc pod uwagę, pozdrawiam:)
gdyby stworzyć wspólne forum dla graczy i każdy wpisał by swoją kombinację byłaby szansa puścić SIWEGO z torbami.
...mama prośbę, jeśli mnie ktoś czyta z TS -Panowie czemu przy manipulacjach mało uwzględniacie moje typowania w dziale Typowania:) -drugi miesiąc gram "stałymi liczbami" i co trochę coś trafiam! Ileż można???!!! :):):)
jozin z bazin czy jak ci tam mowa jest o wygranych konkretnych miedzy np 50000 w zwyz a nie jakies tam drobne ruchy takich to niebiora pod uwage pomysl chlopie bo jeszcze troche ten czad mnie wykonczy
Przestań puszczać w realu i zaczną wpadać w typach … zacznij chodzić do buków i obstawiaj te co nie wejdą
Nie Panowie, gram "grubą kaszką" na pewniaki, parki i trójki. Więcej piniążków mi nie potrzeba do szczęścia:)
a tak na marginesie to orientuje się ktoś czy ta komisja"parkinsona " jeszcze żyje chcę do nich dotrzeć i mieć coś na SIWEGO!!!
"Chytry 2 razy traci" Maks -to się często sprawdza. W hazardzie szczególnie. (ost. wpis Jozina to żart, zawsze zachowuję rozsądek, tego też wszystkim życzę) Powodzenia
Jozin daj typy za darmo!!! a ja napewno połowę ci odpalę a nawet ołtarzyk postawię!
Czlowieku chyba poto gram zeby cos wygrac a ty mowisz chytry a takie wygrane jak ma jozin tzn 16zl, 2 to mam
maks i tu masz rację gra się poto aby wygrać, a dla przyjemności to jest panienka!
Na jutro pewniak 44 stawka razy 10 wydasz 25 zyskasz 15 taka to gra zal dupe sciska
Maks. mogę wydać teoretycznie 1 mln PLN na pewniaka, no nie? Gwarantowaną mam wygraną, która jest większa niż 50000 PLN. Nie muszę wypuścić 1 zakładu za 2,5 PLN. Jeszcze lepiej grać u buków. A jak i w co Ty grasz Maks. Chcesz trafić 6/6 w DL? Powodzenia
Najważniejsze, to w ogóle coś wygrywać, grać rozsądnie. Jeśli chcesz się na LOTTO szybko wzbogacić -jesteś w błędzie. Tu potrzebne jest duże, duże szczęście.
Zegnam wszystkich i życzę wygranych - oby SIWY i jegomafia odeszli w spokoju!!!!!!!!!!!!!!
masz rację, matycz
jednak totalizator mógłby nam - graczom - pomóc. Niech wprowadzi wypłaty 1xstawka za 2/6 w DL kosztem części swoich zysków, niech ML będzie taki jak jego odpowiednik na zachodzie - 70 liczb zamiast 80, niech bandycki ML+ - największa porażka gier liczbowych - kosztuje 1zł a nie 2,5, niech wygrane w twoim szczęśliwym numerku będą adekwatne do prawdopodobieństwa trafienia w tej grze. Jest dużo rzeczy, które Totalizator może zrobić a których nie robi, wcale przy tym nie musząc oszukiwać. Wystarczyłoby, żeby zamiast 50% zysku mieli 30 czy 25. Tak czy siak gracze byliby na straconej pozycji ale rzadziej przegrywali! Tym czasem oni wolą swoje "szczęście częściej" spełniać za pomocą zwiększania ilości losowań w tygodniu - no przecież to jest parodia - bo dzięki temu częściej tylko przegrywamy i częściej wkur... po losowaniach.
jednak totalizator mógłby nam - graczom - pomóc. Niech wprowadzi wypłaty 1xstawka za 2/6 w DL kosztem części swoich zysków, niech ML będzie taki jak jego odpowiednik na zachodzie - 70 liczb zamiast 80, niech bandycki ML+ - największa porażka gier liczbowych - kosztuje 1zł a nie 2,5, niech wygrane w twoim szczęśliwym numerku będą adekwatne do prawdopodobieństwa trafienia w tej grze. Jest dużo rzeczy, które Totalizator może zrobić a których nie robi, wcale przy tym nie musząc oszukiwać. Wystarczyłoby, żeby zamiast 50% zysku mieli 30 czy 25. Tak czy siak gracze byliby na straconej pozycji ale rzadziej przegrywali! Tym czasem oni wolą swoje "szczęście częściej" spełniać za pomocą zwiększania ilości losowań w tygodniu - no przecież to jest parodia - bo dzięki temu częściej tylko przegrywamy i częściej wkur... po losowaniach.
Masz całkowitą rację Beezqp. O to właśnie chodzi, o ceny zakładów, o kwoty przeznaczane na wygrane itd. Tu TS jest strasznym krwiopijcą. Pozdrawiam, powodzenia:)
dobrze że mafia z TS. da chociaż 3 trafić haha -parodia ? gdzie jest Ben Laden !
Jak tam Kogucik 19 samo poczucie po wczorajszej porażce … ja zaryzykowałem i obstawałem wczoraj parzyste za 10 zł kurs 1.85 i wygrałem około 16 zeta.
Dziś postawie 6 zł na nie parzyste. A jak ty zamierzasz teraz zrobić
Dziś postawie 6 zł na nie parzyste. A jak ty zamierzasz teraz zrobić
UWAGA!!!!!!!!.Prawdopodobnie wasze typowania są jednymi z branych pod uwagę przed losowaniem przez "Maszynę losującą".Tylko 7 piątek zostało wylosowanych na przestrzeni ostatnich 30 dni.To najniższy współczynnik trafień od kilkuset losowań.
Do Pasko.Kiedy nastąpi aktualizacja analiz w dziale "Statystyki".Ostatnia miała miejsce 15.01.2008,a rzekomo odbywa się co miesiąc? Jeśli jest inaczej,proszę o zmianę treści na np:"Aktualizacja odbywa się raz na rok"Pozdrawiam.
witaj ciesze sie ze ci sie udalo wygrac na parzyste ja dzis na nieparzyste i to za 1100 zeta musze puscic niestey .wczoraj mi Bzykuuu nadepnol na odcisk ale jemu odpowiem osobno ze sie chwale kasa otoz to nie jest chwlenie ja do kolektory w lutym zanioslem 12400 zeta a nie wygralem na czysto ani zlotowki czy to jest chwalenie to jest porazka moja i niektorzy slusznie zauwazyli po co tak grac jak nie ma efektow a byli to ludzie ktorzy maja dluzszy staz w grach ode mnie i dali mi do myslenia ale to jak z przejsciem dla pieszych z sygnalizacja wszyscy czekaja na zielone a jeden biega zawsze na czerwonym i 10 razy mial szczescie a 11 raz juz nie i tak jest ze mna ale juz bede swiatel przestrzegal pozdrawiam Dodam tylko ze jeszcze jestem na plusie nawt z dzisiejsza wplata wiec nie jest tak zle ale nie zarabiam niestety .
nawet nie wiesz jak sie ciesze z tej prognozy a narazie uciekam bo mam pare spraw obys mial racje i tobie tez zycze zeby to co wytypujesz i wyslesz dalo korzysci pozdrawiam.
Koguciku 19 – nie sadzisz ze za ostro grasz … to jest nałóg ,choroba .Jesteś na ostrzu krawędzi … Zastanów się co robisz … odpuść sobie na Miesiąc i wtedy zagraj za mniejsza stawkę to ma być tylko grą … a to co Ty robisz to jest HAZARD !!! Jesteś niebezpieczny
Uważaj, abyś nie stracił majątku całego.
Uważaj, abyś nie stracił majątku całego.
Szanowny panie Pasko!!!!!
Dlaczego nie aktualizujecie
działu statystyk:/
gracz
Dlaczego nie aktualizujecie
działu statystyk:/
gracz
wiecie jak ja bym grał w NP i P w poszczeg.dni tyg...niektóre tak wchodzą często że to szok w najgorszym razie byłoby góra 3 losowania czekania
Moim zdaniem jest wiele takich osób które żyją z Totka i to na całkiem niezłym poziomie. Ale nie ma co liczyć, że się z tym będą afiszować...
Też tak myślę. Nie wierzę, że ktoś tam nie znalazł sposobu na Multilotka. Może nie, że zaraz miliony, ale po parę tysięcy miesięcznie... Po co więcej...
Z prostego rachunku zacznę grac na (nieparzyste , równowagę lub parzyste)
Jest szansa 1/3 w ml wylosowanie jednej liczby jest szansa 1 / 4 . Gdysz 80/20=4 teoretycznie. Każdy gra w co lubi.
Jest szansa 1/3 w ml wylosowanie jednej liczby jest szansa 1 / 4 . Gdysz 80/20=4 teoretycznie. Każdy gra w co lubi.
Zawsze można grac na jedna liczbę i zwiększając stawkę za każdym razem o 3 razy ilość wysłanych kuponów . kiedyś wpaść musi. Powodzenia
szkoda tylko, że grając na jedną liczbę jest tylko 1,50 od każdego zakładu.nie grałem tak ale na stronce jest to podane.
"17617. Z prostego rachunku zacznę grac na (nieparzyste , równowagę lub parzyste)
Jest szansa 1/3"
Z mniej prostego rachunku wynika że na Remis jest szansa 1do5 a na P i NP to 1do2,5 (w zaokrągleniu do dziesiątych części)
Jest szansa 1/3"
Z mniej prostego rachunku wynika że na Remis jest szansa 1do5 a na P i NP to 1do2,5 (w zaokrągleniu do dziesiątych części)
1,3,9,27,81,243,729,2187,6561, i dziesiąty raz to 19 683 kupony lub stawki początkowe.
A przerwa typu 15 czy 20 nie jest rzadkością
A przerwa typu 15 czy 20 nie jest rzadkością
tak to jest niebezpieczne to fakt ja na tych innych grach o ktorych wspominacie wygralem wczoraj az 28 zeta wiec ja inne gry gram za 5 zeta poczatek progresi a poniewarz mi do tej pory szlo to grube granie to konynuluje ale przestane tylko musze odegrac to co wszadzilem a nie sa to jakies oszalamiajace pieniadze. dla mnie szczesciem jest to ze rano jak sie budze i nic mnie nie boli a zyje to juz jestem zadowolony i uwazam ze jak sie klade spac i tez nic nie boli to jest szczesliwy dzien a majatek jedna chwila i pryska a poza tym nie przegram wiecej niz sobie zalozylem bo gram ciagle tym samym kapitalem ewentualne wygrane odkladam jak przegram kapital to kurka mnie zadziobie ale na razie jest dobrze pozdrawiam
Łódź 2008-03-11 5/87 9 117 934.90
cholera jasna no wkurwiony jestem
cholera jasna no wkurwiony jestem
Ludzie nie piszcie w jaki sposób gracie bo SIWY i jego mafia z TS. mogą jeszcze lepiej kombinować. Może raz warto się zastanowić dlaCZEGO LOSOWANIA NIE ODBYWAJĄ SIĘ PRZY UDZIALE PUBLICZNOŚCI? warto poprzez tysiące listów zmusić SIWEGO i zarząd do takiej decyzji.
no bo kurde oczywiscie 1 wygral a ja nawet nedznej 3 lub 4 co zrobic zeby wygrac cos??
ja bym chciał żeby losowali publicznie,jestem za tym i dla kibiców piwko postawili i przekąski...popieram
Najlepsze przekręty robi się na oczach ludzi, większość grających nie zdaje sobie sprawy jak nikłe są ich szanse na wygraną jest to jakieś 14 milionów do jednego. Prędzej można dostać meteorytem w łeb niż trafić 6.
trzeba sie wziasc za nich bo to do ch... nie podobne robia nas jak chca !! program wyszukuje 1 szosteczke i zadowoleni jak by nie bylo tych calych komputerow to przynajmiej z 20 bylooby tych szostek.
To proponuje typować zupełnie inne liczby a grać innymi , to by oznaczało zwiekszenie szans wegle teorii spiskowej
sony1 - zgadza sie prawde piszesz no jedynie jakims fartem mozna wygrac na chybil-trafil ale tez nikle szanse
zagrajcie tymi moimi liczbami 5 zł kosztuje a nóż wejdzie 20 zł lub 700zł
Sony i bogdan mają rację - co się nagle stało że od kilku lat od kiedy lotomaty są połaczone siecią ilość trafiających 6-ki spadła drastycznie i tylko powiększyły się kumulacje, a co najważniejsze ilość grających wzrosła - to ja się pytam co jest grane skutek powinien być odwrotny, więcej grających to zero kumulacji= SIWY nas okrada!!!
Wczoraj już Ci Gutti tłumaczyłem -to nie ma znaczenia czy trafi 1 osoba czy 80 szóstkę -to i tak jest ZERO -jeśli chodzi o stosunek wygranych zakładów do ilości ich zawartych. Czy możesz mi wytłumaczyć na czym polegają te przekręty -jak sterują tymi kulami zawieszonymi w powietrzu czy maszyną losującą -tak żeby wypadły te liczby, których jest najmniej w pośród kilku milionach typowań? Pozdrawiam