Wpisy 161 726 – 161 825
9 września 2010 09:14 → 9 września 2010 14:03, 100 wpisów
ja nie wiem jak to bedzie ,nawet sie nie zastanawiam .
Nie widzę siebie za lat 20 ,hazard fajnie tylko trzeba mieć fuksa
ja go nie mam
Nie widzę siebie za lat 20 ,hazard fajnie tylko trzeba mieć fuksa
ja go nie mam
Madzia77.
Tylko żeby ta stabilność finansowa była trochę wyższa,
to żyć nie umierać.Ale głową muru nie przebijesz.
Tylko żeby ta stabilność finansowa była trochę wyższa,
to żyć nie umierać.Ale głową muru nie przebijesz.

Użytkownik mariucha dodał nowy komentarz w temacie Wywiad z Ryszardem Rembiszewskim !
Hello.
Ja uważam,że wysokość emerytur i rent w naszym kraju jest całkiem niezła.
Problemem jest to,że tak rzadko są wypłacane.

Ja uważam,że wysokość emerytur i rent w naszym kraju jest całkiem niezła.
Problemem jest to,że tak rzadko są wypłacane.

Witam>>
ależ wpadł...
Podniesienie wieku emerytalnego jest jednym z przykładów...
Dać Wam przykład na jakość życia ? Tam i tu ?
Wino w Hiszpanii 6 euro...
To samo wino u Nas 47 zł...
KRYZYS - Portugalia, Grecja, Francja ...
Nas dopieszczają vatemsratem, podatkami belki tuska
lub innego zbawcy ludu, dla siebie mają - podwyżki pensji...
I potulnie siedzimy na dupskach, często nie dożywamy do emerytur i żremy się między sobą o...
krzyż
bolka
i inne tematy zastępcze
ależ wpadł...
Podniesienie wieku emerytalnego jest jednym z przykładów...
Dać Wam przykład na jakość życia ? Tam i tu ?
Wino w Hiszpanii 6 euro...
To samo wino u Nas 47 zł...
KRYZYS - Portugalia, Grecja, Francja ...
Nas dopieszczają vatemsratem, podatkami belki tuska
lub innego zbawcy ludu, dla siebie mają - podwyżki pensji...
I potulnie siedzimy na dupskach, często nie dożywamy do emerytur i żremy się między sobą o...
krzyż
bolka
i inne tematy zastępcze
Użytkownik Northug dodał nowy komentarz w temacie Wywiad z Ryszardem Rembiszewskim !
Witam.Pozwolę sobie na swoje zdanie w sprawie emerytur,i być może narażę się niektórym,jeżeli tak to proszę o Łagodny wymiar kary.Otóż nie jest tak że ci emeryci są tacy biedni,bo po pierwsze pomagają młodym czyli dzieciom finansowo,po drugie jak tylko pojawi sie okazja za inwestowania kasy z perspektywą zarobku to w kolejkach 85% to emeryci i może renciści.A kto pod krzyżm stoi, połowa to renciści niezdolni do pracy,ale stać 24 godz na dobe mają siłę.Nie jest to strona o tych tematach,ale nie tylko cyferki są ważne.To po krótce i wiem że narobiłem zamętu,i się zacznie.I jeszcze jedno na swoje życie a raczej o nim musimy myśleć już za młodu,ale to inna para kaloszy.Pozdrawiam

2_kule >>
kawa to dobry pomysł
i podkreślnikdolny u Ciebie widzę 
kogucik19>>
Nie chcę Cię denerwować, ale...
Jak mawiał edi8 - błądzisz
Nie chcę Cię denerwować, ale...
Jak mawiał edi8 - błądzisz
O jej znowu kucha ... nie tak napisałam jak myślałam.
Pisząc "stabilność finansowa" miałam na myśli,że nie ma strachu już przed utratą pracy ..
No i już nie trzeba pracować ...
Pisząc "stabilność finansowa" miałam na myśli,że nie ma strachu już przed utratą pracy ..
No i już nie trzeba pracować ...

czesc i czolem - kluski z rosołem
Robal_36>>>
Masz rację.Z tym błądzeniem.
Kogucik w tekście chyba Ci umknęło słowo "niektórzy" albo '"zdarzają się tacy",bez tego całość jakby,nabiera innego sensu.
Bo nie sądzę,żeby taki sens merytorycznie miał mieć Twój wpis.
Pozdrawiam
Masz rację.Z tym błądzeniem.
Kogucik w tekście chyba Ci umknęło słowo "niektórzy" albo '"zdarzają się tacy",bez tego całość jakby,nabiera innego sensu.
Bo nie sądzę,żeby taki sens merytorycznie miał mieć Twój wpis.
Pozdrawiam
Emeryturki słabe...Ale jak mama prosiła żeby się uczył to miał to gdzieś...Całe życie potem marudził, że mało zarabiał a teraz, że i mała emeryturka...A trzeba było posiedzieć trochę w książkach to i emeryturka byłaby większa...Chciał się bawić zamiast uczyć to się bawił...A teraz niech nie narzeka...Każdy jest kowalem swojego losu...

halo 
Nie wiem czy pamiętacie jak była kumulacja w jokerze 3 mln. Powiedziałem wtedy, że trzeba się spieszyć i zgarnąć jokera bo jeżeli tego nie zrobimy to ktoś wygra przy 3 600 000zł. nieźle

Witam.Być może błądze,a uwagi wasze przyjmuje z pokorą.Co do brakujących słów to może jest w tym troche racji.Wyraziłem swoją opinie z którą po dłuższym zastanowieniu sam się nie zgadzam,a że to ciężki temat zwłaszcza dla tego który jeszcze nie musi żyć z czystej emerytury.Aby troche rozweselić napisze że gołębie 2 sztuki grasują już po całym tarasie i chyba szybko odfruną,a wtedy szybciutko rozmontuje huśtawkę,i wymyje na cacy .Już nigdy nie dopuszcze do takiej sytuacji.Chyle czoła przed ROBAL36 gdyż on to przewidział.Wtedy błądziłem a teraz ,a teraz nie wiem.Pozdrawiam
Witam Was serdecznie.
I ja coś dorzucę.
Emeryci - jacy?
Mundurowi, którzy po 45 r.z. mogą się udać na emeryturę i dorobić, i owszem.
Nie wszyscy pomagają, bo nie wszyscy chcą pomagać młodym.
I ci rzeczywiście mają kasę na inwestycje.
Tylko jakie, w jakiej wysokości?
Ile trzeba mieć MINIMUM, żeby włożyć na wszelkiego typu lokaty?
I wtedy od razu wychodzi skąd te 85% w nieokreślonej grupie...ilu osób?
Poza tym są tacy i to duża grupa, która nie ma z czego pomagać, bo nawet jeśli ma emeryturę i to nie najniższą, to...opłaty, szanowni państwo, opłaty.
I na koniec.
Jest różnica między emerytem a rencistą - i to znaczna.
ktoś kto tego nie rozumie, nie powinien w ogóle zabierać głosu, a w necie i mediach co rusz to są pomyłki.
Ps. Jak byłem dzieckiem i dowiedziałem się ile mój dziadek dostaje, to tez tyle chciałem, ale jak zostało mi uświadomione co za to można kupić...no to już przestałem tak infantylnie myśleć.
----------------------------------------------
Z tymi emerytami to taka sama prawda jak z młodymi, którzy na wejście mają 3000. Ale ja im to mówię, że gdy ja zaczynałem, to 3000 było marzeniem, to patrzą jak na idiotę, bo nie dostają takich pensji.
I ja coś dorzucę.
Emeryci - jacy?
Mundurowi, którzy po 45 r.z. mogą się udać na emeryturę i dorobić, i owszem.
Nie wszyscy pomagają, bo nie wszyscy chcą pomagać młodym.
I ci rzeczywiście mają kasę na inwestycje.
Tylko jakie, w jakiej wysokości?
Ile trzeba mieć MINIMUM, żeby włożyć na wszelkiego typu lokaty?
I wtedy od razu wychodzi skąd te 85% w nieokreślonej grupie...ilu osób?
Poza tym są tacy i to duża grupa, która nie ma z czego pomagać, bo nawet jeśli ma emeryturę i to nie najniższą, to...opłaty, szanowni państwo, opłaty.
I na koniec.
Jest różnica między emerytem a rencistą - i to znaczna.
ktoś kto tego nie rozumie, nie powinien w ogóle zabierać głosu, a w necie i mediach co rusz to są pomyłki.
Ps. Jak byłem dzieckiem i dowiedziałem się ile mój dziadek dostaje, to tez tyle chciałem, ale jak zostało mi uświadomione co za to można kupić...no to już przestałem tak infantylnie myśleć.
----------------------------------------------
Z tymi emerytami to taka sama prawda jak z młodymi, którzy na wejście mają 3000. Ale ja im to mówię, że gdy ja zaczynałem, to 3000 było marzeniem, to patrzą jak na idiotę, bo nie dostają takich pensji.
witam wszystkich i sukcesików życzę. Pragnę również gorąco powitać szanownego Pana Kogucika 19 p długiej przerwie.
pozdr. Szczery

pozdr. Szczery

Robal_36 >>> istnieją osoby z mniejszym dochodem i żyć muszą ..
wiem,że wysokość emerytur,rent jest bardzo różna..
wiem,że wysokość emerytur,rent jest bardzo różna..
Cocolino10>>
Proszę Pana, żeby była jasność, nie piszę o sobie
Piszę o SYSTEMIE
kogucik19>>
Ludzie na emeryturach, generalnie, średnio, nie mają, aż tak wspaniale, jak piszesz... Stąd moje słowa
Ilu jeździ, jak germańscy oprawcy, na zagraniczne wycieczki, a ilu pomaga dzieciom wychowywać wnuki ?
madzia77>>
właśnie dlatego napisałem 161732
Dariusz Witkowski>>
dzień dobry
Proszę Pana, żeby była jasność, nie piszę o sobie
Piszę o SYSTEMIE
kogucik19>>
Ludzie na emeryturach, generalnie, średnio, nie mają, aż tak wspaniale, jak piszesz... Stąd moje słowa
Ilu jeździ, jak germańscy oprawcy, na zagraniczne wycieczki, a ilu pomaga dzieciom wychowywać wnuki ?
madzia77>>
właśnie dlatego napisałem 161732
Dariusz Witkowski>>
dzień dobry
Na 14-tą moja dwudziesteczka:
64,20,28,45,65,15,25,58,56,53,73,79,42,77,76,38,12,1,13,11
no i kilka piątek:
1)28,64,20,20,11
2) 1,45,53,65,28
3) 15,24,56,77,38
Powodzonka.
64,20,28,45,65,15,25,58,56,53,73,79,42,77,76,38,12,1,13,11
no i kilka piątek:
1)28,64,20,20,11
2) 1,45,53,65,28
3) 15,24,56,77,38
Powodzonka.
Dorcia

u mnie nie pada tylko leje 
no dobra Darsonku

no dobra Darsonku

jak Ci Dorotko idzie??
mam nadzieję że dobra passa trwa
mam nadzieję że dobra passa trwa

Wysoka wygrana w Jokerze ( w Knurowie )
http://serwis.lotto.pl/183-45efdac118327-3176.htm
http://serwis.lotto.pl/183-45efdac118327-3176.htm
Wcale moim wpisem nie chciałam wywołać takiej dyskusji.
A co do nauki,to nie tak że nie chciało się uczyć.
Skończyłam technikum i dobrych parę lat pracowałam w
księgowości.
Ale to nie jest strona do dyskusji na ten temat.
Przepraszam.
A co do nauki,to nie tak że nie chciało się uczyć.
Skończyłam technikum i dobrych parę lat pracowałam w
księgowości.
Ale to nie jest strona do dyskusji na ten temat.
Przepraszam.
Dzień dobry Dariuszu Witkowski 

-----------------------------------------
Żeby ostudzić tę dyskusję, to należy jasno i uczciwie powiedzieć, ze za swoją pracę człowieka powinno być stać bez problemu na to, aby po opłaceniu podstawowych opłat mógł bez trudu wziąć i kupić samochód, mieszkanie oraz aby mógł mieć urlop w zasadzie gdzie chce (tylko bez wymyślania) oraz, aby mógł miesięcznie odłożyć najmniej 10%.
Wtedy to można powiedzieć, ze ktoś ileś tam zarabia.
Poniżej tej normy to się dostaje ochłapy.
Nie ma przeto znaczenia jaki kto ma zawód i czy po studiach, czy nie, bo człowiek jest człowiekiem, a nie kamieniem.
I profesor, i murarz, i śmieciarz...

-----------------------------------------
Żeby ostudzić tę dyskusję, to należy jasno i uczciwie powiedzieć, ze za swoją pracę człowieka powinno być stać bez problemu na to, aby po opłaceniu podstawowych opłat mógł bez trudu wziąć i kupić samochód, mieszkanie oraz aby mógł mieć urlop w zasadzie gdzie chce (tylko bez wymyślania) oraz, aby mógł miesięcznie odłożyć najmniej 10%.
Wtedy to można powiedzieć, ze ktoś ileś tam zarabia.
Poniżej tej normy to się dostaje ochłapy.
Nie ma przeto znaczenia jaki kto ma zawód i czy po studiach, czy nie, bo człowiek jest człowiekiem, a nie kamieniem.
I profesor, i murarz, i śmieciarz...
Ciekaw jestem ILE TS zapłacił za badania nt
"gdzie schowałbyś kupon totolotka ?"
Czy jest granica dla głupoty ?
"gdzie schowałbyś kupon totolotka ?"
....a zaryzykuję
8 skreśleń na kuponiku: 59,80,62,33,48,1,9,13,musi coś wejść do jasnej ch...
i idę na 
8 skreśleń na kuponiku: 59,80,62,33,48,1,9,13,musi coś wejść do jasnej ch...
i idę na 
A propos tej wygranej w J.
"Do niej otrzymał, wylosowane na chybił trafił, liczby 2, 12, 21 oraz 50." Brzmi tak jakby ta 50 była inaczej losowana.
"Dzięki swojej szczęśliwej liczbie wzbogaciło się ponad 280 000 osób." - zaiste, sami milionerzy.
To teraz czekamy kolejne 66 losowań.
"...zapytała respondentów gdzie schowaliby kupon wart 2 miliony złotych?" - a to badanie było oczywiście za pieniądze grających.
***16. wsadziłbym go w d**ę!!!
"Do niej otrzymał, wylosowane na chybił trafił, liczby 2, 12, 21 oraz 50." Brzmi tak jakby ta 50 była inaczej losowana.
"Dzięki swojej szczęśliwej liczbie wzbogaciło się ponad 280 000 osób." - zaiste, sami milionerzy.
To teraz czekamy kolejne 66 losowań.
"...zapytała respondentów gdzie schowaliby kupon wart 2 miliony złotych?" - a to badanie było oczywiście za pieniądze grających.
***16. wsadziłbym go w d**ę!!!
Madzia77>>

obawiam się...
SirMavins>>

jeśli ze starego lottomatu, to
natomiast ten termiczny papier ...

obawiam się...
SirMavins>>

jeśli ze starego lottomatu, to

natomiast ten termiczny papier ...
Do wesołego i damiana.
Macie tu swoją teorię co do TS i ustawek kumulacji.
W Jokerze nie wyglądałoby ładnie tak 1 mln, 2, ale już 3.600.000 to pięknie brzmi.
66 losowań, zero na podpuchę i od razu z grubej rury.
Cóż, pomyliłem się, bo sądziłem, ze na początku dadzą jakąś zachętę, ale jak widzę, to po tej wygranej powinno kilka się trafić co równie większego.
Stawiam tezę: do końca roku 2-3 najwyższe wygrane.
Macie tu swoją teorię co do TS i ustawek kumulacji.
W Jokerze nie wyglądałoby ładnie tak 1 mln, 2, ale już 3.600.000 to pięknie brzmi.
66 losowań, zero na podpuchę i od razu z grubej rury.
Cóż, pomyliłem się, bo sądziłem, ze na początku dadzą jakąś zachętę, ale jak widzę, to po tej wygranej powinno kilka się trafić co równie większego.
Stawiam tezę: do końca roku 2-3 najwyższe wygrane.
SirMavins>>
Na pierwszą główną czekaliśmy PIĘĆ miesięcy...
Ja zgadzam się tezą Pasko, że Joker zniknie...
Widząc, JAK generują mi zestawy 4/4...
Płakał nie będę...
Na pierwszą główną czekaliśmy PIĘĆ miesięcy...
Ja zgadzam się tezą Pasko, że Joker zniknie...
Widząc, JAK generują mi zestawy 4/4...
Płakał nie będę...
ktoś słucha 3-ki ? o tym JAK NAM ROBIĄ DOBRZE...
żeby TU nie pisać o sprawach, które NIE dotyczą KULEK
żeby TU nie pisać o sprawach, które NIE dotyczą KULEK

Nikt "normalny" nie gra biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności tej gry JOKER ...
żesz 
madzia77>>
mocno powiedziałaś... Ja - grałem
no, ale czy to piszący, faktycznie, jest normalny ?

madzia77>>
mocno powiedziałaś... Ja - grałem
no, ale czy to piszący, faktycznie, jest normalny ?
Użytkownik SirMavins dodał nowy komentarz w temacie Wywiad z Ryszardem Rembiszewskim !
madzia77 - grałem bo byłem naiwny myślałem ze ta gra przyniesie mi szczęście jednak okazało się że nie, przez te 66 losowań które się odbyły nie trafiłem nawet tego JOKERA nigdy a grałem prawie co losowanie 1 lub 2 zakłady czasami swoje czasami na ch/tr.
Robal_36 >>> aleś Ty wrażliwy na swoim punkcie
przecież ja wiem,że Ty tylko eksperymentowałeś...
HARTGE >>> grałem bo byłem naiwny myślałem ze ta gra przyniesie mi szczęście .....
I na takich właśnie żeruje TS ....
Kathy.
Dziękuję.
Na dzisiaj chybił trafił
08.09.33.41.46..50.75.
Dziękuję.
Na dzisiaj chybił trafił
08.09.33.41.46..50.75.
I na takich właśnie żeruje TS ....czyli na nas wszystkich

Witalski Wszystkim....
ja bez bicia przyznaje , ze rowniez naiwniakiem bylem grajac w jokera....
przyznaje , ze pare razy dziobnelo ..." jak slepemu psu na obecej wsi.." he he
a to za sprawa 2 w w/w....otoz moj wnuk urodzil sie wlasnie 02/02/2010 stad z uporem maniaka ciskalem dwojka...max co mialem to j+1...zenada !!!!!
ja bez bicia przyznaje , ze rowniez naiwniakiem bylem grajac w jokera....

przyznaje , ze pare razy dziobnelo ..." jak slepemu psu na obecej wsi.." he he
a to za sprawa 2 w w/w....otoz moj wnuk urodzil sie wlasnie 02/02/2010 stad z uporem maniaka ciskalem dwojka...max co mialem to j+1...zenada !!!!!
jacekkowal >>> no na mnie już od bardzo długiego czasu NIE i nie zmieni się to póki TS nie zmieni zasad losowań stawek itp.
Dokładnie wszyscy dajemy sobie szanse na wygranie ale jak się okazuje nie możemy nic trafić
Madzia77>>
"wrażliwy na punkcie"

Chyba wszyscy marzący o wygranej muszą mieć / tak powiem
/
prawie tyle szczęścia, co rozumu
powodzenia
"wrażliwy na punkcie"

Chyba wszyscy marzący o wygranej muszą mieć / tak powiem
/prawie tyle szczęścia, co rozumu
powodzenia
Robal_36 >>> o jakim Ty szczęściu piszesz?
Wygranej???
Pokaż mi tego "szczęściarza" a uwierzę ....
Wygranej???
Pokaż mi tego "szczęściarza" a uwierzę ....
Kielczanin, który w środę trafił jedyną w kraju szóstkę w Dużym Lotku, w piątek zgłosił się po odbiór nagrody. - Jestem szczęściarzem, ale dlatego że mam taką żonę
Jak zarobić w kilka sekund 5,5 mln zł, bo tyle po zapłaceniu podatku otrzyma wygrany? Podajemy przepis. Jest środa, 2 lutego, godzina 17. W kolekturze Lotto numer 110 przy ul. Chęcińskiej kobieta w średnim wieku prosi o trzy zakłady na "chybił-trafił" Dużego Lotka. Płaci za wszystko 3,75 zł. Jeden z kuponów okazuje się zwycięską szóstką, wartą 6 mln 230 tys. zł brutto!
Wczoraj jej mąż zgłosił się po odbiór nagrody. Udało nam się z nim porozmawiać za pośrednictwem pracowników Lotto w Kielcach. Mężczyzna, który chce pozostać anonimowy, razem z żoną gra w "totka" od kilkunastu lat. Nie są jednak zapalonymi graczami, którzy nie opuszczają żadnego losowania. Szczęśliwy zwycięzca podkreśla, że wielka wygrana to zasługa żony. To ona puściła trzy zakłady i to ona oglądała wieczorem losowanie w telewizji. On był w tym czasie w drugim pokoju. Kiedy zorientowała się, że trafili szóstkę, zawołała go "niespotykanym" głosem. Od razu domyślił się, że zdarzyło się coś wyjątkowego. Zaczęli gorączkowo sprawdzać każdą z sześciu liczb - 5, 19, 28, 29, 35, 38. Po kilku minutach zadzwonili do dzieci, aby podzielić się radością z wygranej. Dzieci od razu przyjechały do nich z wnukami.
Można wygrać????

Jak zarobić w kilka sekund 5,5 mln zł, bo tyle po zapłaceniu podatku otrzyma wygrany? Podajemy przepis. Jest środa, 2 lutego, godzina 17. W kolekturze Lotto numer 110 przy ul. Chęcińskiej kobieta w średnim wieku prosi o trzy zakłady na "chybił-trafił" Dużego Lotka. Płaci za wszystko 3,75 zł. Jeden z kuponów okazuje się zwycięską szóstką, wartą 6 mln 230 tys. zł brutto!
Wczoraj jej mąż zgłosił się po odbiór nagrody. Udało nam się z nim porozmawiać za pośrednictwem pracowników Lotto w Kielcach. Mężczyzna, który chce pozostać anonimowy, razem z żoną gra w "totka" od kilkunastu lat. Nie są jednak zapalonymi graczami, którzy nie opuszczają żadnego losowania. Szczęśliwy zwycięzca podkreśla, że wielka wygrana to zasługa żony. To ona puściła trzy zakłady i to ona oglądała wieczorem losowanie w telewizji. On był w tym czasie w drugim pokoju. Kiedy zorientowała się, że trafili szóstkę, zawołała go "niespotykanym" głosem. Od razu domyślił się, że zdarzyło się coś wyjątkowego. Zaczęli gorączkowo sprawdzać każdą z sześciu liczb - 5, 19, 28, 29, 35, 38. Po kilku minutach zadzwonili do dzieci, aby podzielić się radością z wygranej. Dzieci od razu przyjechały do nich z wnukami.
Można wygrać????

Witam,ja dziś wygram 20 zł.bo nie zamierzam grać na 14-tą dwie dychy w kieszeni

Ha...Zmieniam swoją 20-teczkę na 14-tą:
26,38,56,76,19,15,42,20,64,28,58,65,53,45,73,77,24,79,1,12
A mówią, że kobieta zmienną jest
26,38,56,76,19,15,42,20,64,28,58,65,53,45,73,77,24,79,1,12

A mówią, że kobieta zmienną jest

madryt<,kup sobie za te 20 zł dwie paczki papieru toaletowego, bo będą ci potrzebne jak dziś wejdą twoje liczby

rico >>> a ja mam złotego słonia w trampkach - powaga 
i całe szczęście,że jestem w miarę anonimowa,bo pewnie ktoś by się pokusił by mi taki skarb odebrać ...

i całe szczęście,że jestem w miarę anonimowa,bo pewnie ktoś by się pokusił by mi taki skarb odebrać ...

Na forum "zajeżdża" jadem .....

Śmokowy dzień macie 

cześć emeryci i renciści 

w lotto wygrywa się przypadkiem, ale najczęściej się przegrywa
czasem lepiej iść na 

Przypadek to nasze drugie imię

grając wirtualnie oszczędza się 

Masz racje idę ale na

zjadłem obiadek rico jak wejdą moje liczby to od jutra zaczyna się lato 10 lat skutecznie serwer do głównego kompa omija moje kupony

Jeszcze 10 min i TS znowu zgarnie 
..a może by tak z czasu w drugą stronę to zadziałało

..a może by tak z czasu w drugą stronę to zadziałało
9 cyferek ,które wpadły min 7 razy od początku września: 5,15,20,28,45,58,64,65,77
8 raz z rzędu

No żebyś miał rację z tą "64" 

Racja

Użytkownik brazowy dopisał wyniki Multi Multi - 02,09,25,28,29,30,31,33,36,37,44,46,51,52,57,62,68,72,76,80 - Plusem jest liczba: 68
pomyslowy jestes szkoda ze na taki pomysł rzad nie wpadł