Wpisy 1 472 324 – 1 472 423
29 marca 2013 13:09 → 29 marca 2013 13:36, 100 wpisów
kondi, wiesz jaki jest problem Anglika w ziemie? Gdzie pojedzie na wakacje bo już prawie wszędzie był, polaka? jak ja do wiosny dojadę
o czym rozprawiacie? przecież to chore nie ma lepszych tematów wiadomo gdzie żyjemy i że wszyscy mamy receptę jak to uzdrowić problem jest tylko taki że każda recepta inna a lekarze nie potrafią sie dogadać i wspólnie coś zrobić każdy mądry
Jakby nie patrzeć to chora sytuacja gdy pracodawca wydaje ponad 3 tysiące pracownik dostaje na życie z tej kasy niecałe 1900 złotych a potem mu mówią, że na emeryturze jak dostanie 900 złotych to będzie dobrze
kondi
Nie przesadzaj Twoje typy są bardzo w porządku tylko tak jak wszyscy masz okresy geniuszu i oczekiwania na jego powrót
Nie przesadzaj Twoje typy są bardzo w porządku tylko tak jak wszyscy masz okresy geniuszu i oczekiwania na jego powrót
kiedyś taką Anglię jednym najazdem byśmy podbili, ale komu jakaś wyspa byłap otrzebna z takim klimatem
kodni, racja, u nas był komunizm, ale mieliśmy czas na dogonienie zachodu, 90 mld euro pomocy 2007 - 2013, 400 ponad mld zł na lata 2014 - 2012, to więcej niż plan Marshalla
medea, mój geniusz jest ulotny jak wena u artysty, za to TS wytchnienia nie ma
amour, aby je zdobyć, trzeba jeszcze wiecej wydac....na urzędasów. Kiedyś sie cieszyłem, że UE to bat na naszych zarządzających - teraz nie widzę w tym sesnu
kondi widziałeś może badania innowacyjności krajów europejskich? U nas innowacyjność byłą większa w roku 2005 niż jest obecnie a ile kasy poszło z programu innowacyjności?
amour, znowu wkraczasz na niestabilny grunt.
Gdyby nie monopole, kartele, lobby paliwowe czy inne, juz dawno udzkość byłaby odatkowe 100 lat technologicznie do przodu
Gdyby nie monopole, kartele, lobby paliwowe czy inne, juz dawno udzkość byłaby odatkowe 100 lat technologicznie do przodu
kondi, dlatego jeśli chcemy dogonić zachód, to musimy patrzeć na ich sposób zarządzania i na ich struktury, gospodarkę, a nie na obyczajowośc tylko
dlaczego MUSISZ jeżdzic na palwie, czy robie, gazie?
dlaczego MASZ wierzyć w piekło i niebo? (choć tu sie łamie)
dlaczego masz robić to czy tamto?
dlaczego MASZ wierzyć w piekło i niebo? (choć tu sie łamie)
dlaczego masz robić to czy tamto?
można czerpać ze wzorców, aby nie wymyślać kwadratpwego koła, ale bez przesady
dlaczego jest coś takiego jak prawo patentowe? po uj to potrzebnne?
Dlaczego nie mogę korzystać z technologii atomowej w domu?
Dlaczego nie mogę korzystać z technologii atomowej w domu?
kondi, ok, ale to nie ma znaczenia w tym wypadku, chodzi o pieniądze, jeśli polska dostaje 90 mld euro na budowę dróg i infrastruktury a nie potrafią dobre wybudować A2 do końca no to o czym to świadczy? Jak nie potrafią trawy położyć na narodowym i budują go tak, ze dach się nie zamyka to?
niech wymyslają, patentują, zapisują, że chcą od tego 0,01% zysku w kieszeń i patent uwalniają
kolejny przyklad ot ustawa śmieciowa - ktoś sie obudził, że do 2020 musimy wypełnic normy bo bedzie kara i na zawał prawo zrobili. Prawo do dupy. Prawo może być najlepsze, ale to do mentlności ludzkiej zależy. Od tego, żeby jeden z drugim nie śmiecił, żeby segregował. Jaki problem zakazać produkcji reklamówek?
przecież, za postawienie wadliwej konstrukcji budowlanej grozi kara, więc skoro stawia się most, aby go za chwilę zamknąć, a nikt nie idzie siedzieć to co?
nie chodzi o to, chodzi, ze widać że u nas nie przestrzega się prawa
jakby ludzie nie chodzili do pracy, tylko robili to, co lubią, to do szczęścia i dobrobytu nie potrzebne byłyby podatki
max sorki za przeocznie,
ale jak sie z amourem rozkrecę to nikogo nie widze
ale jak sie z amourem rozkrecę to nikogo nie widze
kondi..wiem wiem jak się rozkręcisz to juz nie ma przebacz
amour.. powo..
amour.. powo..
amour
Zgadzam sie z kondi. Nie ma sensu wymyślać koła, ale jak się coś przenosi w inne warunki kulturowe i organizacyjne to trzeba to robić z głową. 3/4 nieszczęść z naszym rządem bierze się z tego, że się bezmyślnie wdraża rozwiązania, które gdzie indziej się sprawdziły. Vide tzw. kontrola zarządcza w administracji. W teorii polega to na przeglądzie jak działa administracja w działaniu by ją usprawnić, doposażyć, ustalić odpowiedni poziom zatrudnienia by obywatel był sprawnie i dobrze załatwiony. W polskiej rzeczywistosci oznacza to całe sterty gównianych statystyk, które nikomu i niczemu nie służą poza pisaniem Narodowych Planów Rozwoju .... tutaj wpisz dowolne.
Zgadzam sie z kondi. Nie ma sensu wymyślać koła, ale jak się coś przenosi w inne warunki kulturowe i organizacyjne to trzeba to robić z głową. 3/4 nieszczęść z naszym rządem bierze się z tego, że się bezmyślnie wdraża rozwiązania, które gdzie indziej się sprawdziły. Vide tzw. kontrola zarządcza w administracji. W teorii polega to na przeglądzie jak działa administracja w działaniu by ją usprawnić, doposażyć, ustalić odpowiedni poziom zatrudnienia by obywatel był sprawnie i dobrze załatwiony. W polskiej rzeczywistosci oznacza to całe sterty gównianych statystyk, które nikomu i niczemu nie służą poza pisaniem Narodowych Planów Rozwoju .... tutaj wpisz dowolne.
amour ..ja jestem ekonomista technik mechanik operator koparki ręcznej
medusianie zdążyłem puścić w poniedziałek szczęśliwej trójki wg gm dla barana i wpadła 20,30,33 hehe
maxior,kondi,amour i pozostali hej
maxior,kondi,amour i pozostali hej
medea ok, ale chodzi o to, że u nas wproawdza sie właśnie te najmniej potrzebne rozwiązania, a nie te korzystne jak np rozwiązania dotyczące zakładania firmy w UK możesz założyć firmę dzisiaj bez rejestracji a po 3 miesiącahc albo 6 nie pamietam, jak Ci będzie szło, ją zarejestrować
rustu2009
Ja też nie puściłam liczb Wodnika i Bliżniąt gdy była dla nich przyjazna aura no i 5/6 w mm przeszło mi koło nosa
Ja też nie puściłam liczb Wodnika i Bliżniąt gdy była dla nich przyjazna aura no i 5/6 w mm przeszło mi koło nosa
Amo.. staliśmy sie kolonią i tak jesteśmy traktowani NIESTETY
amour, sa dobre przykłady i są złe.
U nas jak dokument nie ma pieczątki to jest nic nie wart, a pieczątkę ma urzędnik.
W innych krajach sam wydruk jest tyle samo wart. Bez urzędnika i jego pieczątki
U nas jak dokument nie ma pieczątki to jest nic nie wart, a pieczątkę ma urzędnik.
W innych krajach sam wydruk jest tyle samo wart. Bez urzędnika i jego pieczątki
więcej urzędników= więcej krętactwa, kłód pod nogi, bezsensownego biegania itd.
amour
Ale znając polską mentalność i sposób w jaki działa wielu prowadzących działalność gospodarczą (czyt. znany mi z autopsji przykład wyposażenia pokoju dziecięcego meblami kupionymi jako wyposażenie biura firmy handlującej ciuchami na bazarach) to większość firm w Polsce byłaby pernamentnie w stanie owego 3-6 miesięcznego rozruchu. Tak jak w Grecji swego czasu ponad 90 % nowo stawianych budynków była niezakończonymi inwestycjami by nie płacić podatków no i obejść surowe bo zgodne z dyrektywami unijnymi normy budowlane.
Ale znając polską mentalność i sposób w jaki działa wielu prowadzących działalność gospodarczą (czyt. znany mi z autopsji przykład wyposażenia pokoju dziecięcego meblami kupionymi jako wyposażenie biura firmy handlującej ciuchami na bazarach) to większość firm w Polsce byłaby pernamentnie w stanie owego 3-6 miesięcznego rozruchu. Tak jak w Grecji swego czasu ponad 90 % nowo stawianych budynków była niezakończonymi inwestycjami by nie płacić podatków no i obejść surowe bo zgodne z dyrektywami unijnymi normy budowlane.
ogórek jaki jest każdy widzi. Po jakiego c***a musi mieć kąt wygięcia tyle i tyle stopni, aby dopuscic go do sprzedaży??
lilka, nawet nie wiesz o co mi chodzi, a już , że nie mniej niz ja
MAX...sok pomarańczowy w pindu cała kuchnia uwalona ,możesz posprzątać
lilka, jeżeli max to twój "ch" (czyt. chłop) , to romansować na jednym forum to juz zboczenie jest
ale własciwie każdy ma swoje preferencje.
moze spróbuje tego z moja
moze spróbuje tego z moja
Med.... tyle,że cały mechanizm to przerost formy nad treścią UE dyrektywa aby brukselak wykazać i gdzie demokracja,obywatel DALEEEEKO WYKONAĆ I KONIEC paranoja