Wpisy 1 378 278 – 1 378 377
6 lutego 2013 11:56 → 6 lutego 2013 13:00, 100 wpisów
amour
U mnie gmina liczy wg osób, co też nie jest rozwiązaniem dobrym. Zgadzam sie z Tobą, że liczenie wg zużycia wody jest niesprawiedliwe, bo tu też ludzie kantują jak mogą
U mnie gmina liczy wg osób, co też nie jest rozwiązaniem dobrym. Zgadzam sie z Tobą, że liczenie wg zużycia wody jest niesprawiedliwe, bo tu też ludzie kantują jak mogą
mnie boli to, że wzięli kasę z unii na oczyszczalnie, resztę dołożyli z naszej kieszeni a teraz nas łupią!!!
wiadome, że życie się rodzi, rozwija, upływa i kończy. Teraz się rozwija, ale jak zacznie sie konczyc, to beda płacic jeszcze wiecej
kondi
Wczoraj jak się wydaje sytuacja wróciła do normy czyt. kupon "16" znowu pokazuje faworytów zaraz wrzucę jakich jak tylko znajdę w notatkach.
Z kwadratów i liczb majańskich wykombinowałam coś takiego :
3,12,13,21,22,34,58,69,70,71
1,18,22,34,38,50,63,66,71,79
Wczoraj jak się wydaje sytuacja wróciła do normy czyt. kupon "16" znowu pokazuje faworytów zaraz wrzucę jakich jak tylko znajdę w notatkach.
Z kwadratów i liczb majańskich wykombinowałam coś takiego :
a propos gruntu to jest paranoidalny przykład, była ustawa że można wykupić do końca 2012 roku grunt pod budynkiem. Poszli zbierać podpisy dwie osoby się niezgodziły i koniec tematu, nie można było wykupić gruntu pod swoim mieszkaniem te paredziesiąt metrów, bo musi cały blok wykupić, ale opłatę za grunt i nieruchomość potrafią naliczyć i wtedy potrafią wyliczyć metraż i wszystko, złodzieje jbane
a jak człek cos wymysli to nie pozwola tego sobie zrobić. gdzie ta demokracja i wolność?
a podatek o domu własnego prywatnego to jest sprawiedliwe przydał by się Robin Hood
albo opłaty klimatyczne, za oddychanie, albo za opady deszczu....***izna łapie
jak na co samochody ich telefony samoloty co kaczor lata co dzien laptopy itp
do krynicy jak się jedzie to się opłaca z 10 lat temu była 100 teraz nie wiem ile
kto robił kanalizację i ladował rury deszczowe do kanalizacji? Wladza. A teraz my mamy za ten pomysł pałacic, bo nei nadążają wody oczyszczac
kondi
Tutaj winne jest niewyjaśnienie wszystkim nam, że UE co prawda dotuje budowę sieci i oczyszczalni, ale wcale nie jest to pomoc bezwrotna, ponieważ zgodnie z zasadą zanieczyszczający płaci użytkownicy sieci i oczyszczalni muszą spłacić inwestycje związane z ich budową. Stąd coraz wyższe taryfy bo przecież oprócz tych kosztów są jeszcze inne składniki wliczane do ceny
Tutaj winne jest niewyjaśnienie wszystkim nam, że UE co prawda dotuje budowę sieci i oczyszczalni, ale wcale nie jest to pomoc bezwrotna, ponieważ zgodnie z zasadą zanieczyszczający płaci użytkownicy sieci i oczyszczalni muszą spłacić inwestycje związane z ich budową. Stąd coraz wyższe taryfy bo przecież oprócz tych kosztów są jeszcze inne składniki wliczane do ceny
to sesnu żadnego nie ma. W innych rejonach kraju (gdzie w sezonie brakuje wody) sa inne przepisy, a tam gdzie jest nadmiar-inne. Podupcone, bo niepoukładane jak należy
kondi
I tu jest pies pogrzebany. Bo ludzie najpierw wręcz terroryzują władze by robiły inwestycje za pieniądze unijne mając głęboko gdzieś czy to jest racjonalne, opłacalne, ekonomiczne a potem mają pretensję jak się okazuje, że ta kasa była przyznana pod pewnymi niezbyt przyjemnymi warunkami finansowymi
I tu jest pies pogrzebany. Bo ludzie najpierw wręcz terroryzują władze by robiły inwestycje za pieniądze unijne mając głęboko gdzieś czy to jest racjonalne, opłacalne, ekonomiczne a potem mają pretensję jak się okazuje, że ta kasa była przyznana pod pewnymi niezbyt przyjemnymi warunkami finansowymi
ja sie zawsze wsłuc***ę w argumenty za podwyżkami i to mnie najbardziej wkurza
inwestycje gminne przybraly postać praktyk prywatnych firm, które chcą za wszelka cene złapać klienta
własnie dzisiaj czytałem o tym z dyrekcji generalnej mazowsza-kilkadziesiąt Kossaków wdomu!
przepraszam nie było mnie, kondi za własność prywatną nie powinno się płacić w ogóle, ale za grunt powinno z racji tego, że musi gmina mieć na jakieś inwestycje, ale powiedz mi z jakiej racji płacisz więcej za np większy silnik w samochodzie 2,0 a 3,0 to jest koszt 500 zł różnicy a 1500 zł przy w miarę nowszym
kondi wpis - 1 378 263 - elektrownia z roweru
http://grawitacja44.wordpress.com/2010/02/14/zrob-z-roweru-elektrownie-energorower-niewyczerpane-zrodlo-czystej-energii-i-bezpieczenstwa/
na dzisiaj to niewielkie mozliwosci, ale niedlugo kto wie.
http://grawitacja44.wordpress.com/2010/02/14/zrob-z-roweru-elektrownie-energorower-niewyczerpane-zrodlo-czystej-energii-i-bezpieczenstwa/
na dzisiaj to niewielkie mozliwosci, ale niedlugo kto wie.
Jeśli do 2015 r. Polska nie zdąży zmodernizować instalacji wodno-kanalizacyjnych i spełnić norm UE, Unia może nałożyć na nasz kraj karę w wysokości 4 mln 143 tys. euro dziennie. Wskutek kosztownych inwestycji mogą jednak nastąpić znaczne podwyżki cen wody.
W Polsce unowocześnienie oczyszczalni ścieków i systemów kanalizacyjnych wymaga wielomilionowych nakładów, tymczasem pieniądze z Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko na lata 2007-2013 zostały już rozdysponowane./.../
źródło: http://pl.shvoong.com/business-management/international-business/2222731-podwy%C5%BCka-ceny-wody-kara-dla/#ixzz2K7KcixuK
W Polsce unowocześnienie oczyszczalni ścieków i systemów kanalizacyjnych wymaga wielomilionowych nakładów, tymczasem pieniądze z Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko na lata 2007-2013 zostały już rozdysponowane./.../
źródło: http://pl.shvoong.com/business-management/international-business/2222731-podwy%C5%BCka-ceny-wody-kara-dla/#ixzz2K7KcixuK
Lila
Robal
Też chciałam o tym wspomnieć. Ciekawe, że jakoś rząd o tym głośno nie mówi
Robal
Też chciałam o tym wspomnieć. Ciekawe, że jakoś rząd o tym głośno nie mówi
kondi i amour
No i zawsze zostaje jeszcze zamiana żarówek na butle z wybielaczem
No i zawsze zostaje jeszcze zamiana żarówek na butle z wybielaczem
medusia
a co tam, to koledzy będą mieli przyjemność się tłumaczyć
a co tam, to koledzy będą mieli przyjemność się tłumaczyć
mala
Typując przy użyciu mapki opartej na starym 16-stkowym kuponie wychodzą takie liczby :
48,66,67,68,69,71,1,24,26,4,7
Typując przy użyciu mapki opartej na starym 16-stkowym kuponie wychodzą takie liczby :
48,66,67,68,69,71,1,24,26,4,7
robal
W końcu jak mawiała pewna dama po nas choćby potop a sprawa się rypnie w kolejnej kadencji
W końcu jak mawiała pewna dama po nas choćby potop a sprawa się rypnie w kolejnej kadencji
cóż samo życie...
lila
akurat dziś 21 i 22 to obstawiam - no nic - zobaczy się
lila
akurat dziś 21 i 22 to obstawiam - no nic - zobaczy się
witam
ponownie
ja
daję
20 , 31 , 32 , 33 , 44
ponownie
ja
daję
20 , 31 , 32 , 33 , 44
Robal no cóż mi 21,22 pasuje ze względu na poniższe puszczone w realu zakłady :
kondi, racja, ale jak widzisz to na razie tylko w istocie
aby "popracowac na kompie" ( 240 watogodzin max pojemnosc)
i ca 3 godziny jazdy na rowerze. No ale nie jest to juz s-f, tylko cos realnego.
aby "popracowac na kompie" ( 240 watogodzin max pojemnosc)
i ca 3 godziny jazdy na rowerze. No ale nie jest to juz s-f, tylko cos realnego.
Robalku...zresztą może wszystko wskoczyć z tych na nie,jak to pisze krzysio ja dzisiaj w mózgu cięzko nic nie mam i powooo
cześć lila i medea
lila
to wiem, poczytałem troche, również uciekają często i kopią dołki, niszczą także rośliny na działce
to wiem, poczytałem troche, również uciekają często i kopią dołki, niszczą także rośliny na działce
niech będzie pochwalony .........
czy wie ktoś kiedy płace w polsce
zrównają sie z
płacami na zachodze EU
ceny towarów są takie same
ps. z t.s wyżyć sie nie da
pozdr i wysokich na dziś
czy wie ktoś kiedy płace w polsce
zrównają sie z
płacami na zachodze EU
ceny towarów są takie same
ps. z t.s wyżyć sie nie da
pozdr i wysokich na dziś
senna..mój nie niszczy bo wie ,że nie może.Od małego był uczony.Dołki kopał w ogrodzie jak miałam kreta,jak rozkopał kopiec to kret się przeniósł do sąsiada a dżeki przestał dołki kopać.Czasami przeskakuje gadzina przez płot do sąsiada jak mu coś odbije ale rzadko Nigdy mi nie uciekł (oprócz wizyt u sąsiada)
senna..jak chcesz psa z papierami to są drogie ja swojego mam ze schroniska.Coś mi odbiło,pojechałam do schroniska a tam latało takie małe włochate niebieskookie gówienko.Zapytałam się czy on jest też do wzięcia,okazało się że tak i zabrałam go do domu.Ktoś pare godzin wczesniej go podrzucił do schroniska ku uciesze lilci
senna..żartujesz? Jaki kojec? On jest członkiem rodziny i nie mieszka w żadnym kojcu tylko z nami w domu.Przeważnie spędza cały dzień w ogrodzie.
Lila
Zawsze jeszcze pozostaje pokazanie dziewczynce tego pieska :
http://www.youtube.com/watch?v=w4JlBabaa3E
no i kwestia husky rozwiązana a szpice to psy kanapowe
Zawsze jeszcze pozostaje pokazanie dziewczynce tego pieska :
http://www.youtube.com/watch?v=w4JlBabaa3E
no i kwestia husky rozwiązana a szpice to psy kanapowe