Wpisy 1 260 793 – 1 260 892
5 grudnia 2012 11:36 → 5 grudnia 2012 12:50, 100 wpisów
z tym kodem, że niby (jak piszesz) znają paczkę, w której jest zwycięski los
Taki kod to jak numer na banknocie. Wiedza gdzie jest każda pojedyncza zdrapka
kondi, jak oddajesz wygrana zdrapke, pani skanuje kod kreskowy umieszczony na odwrocie... sklada sie on z numeru edycji zdrapki, numeru paczki, numeru zdrapki w paczce i jeszcze jakiegos unikalnego numeru, ktory cos pewnie oznacza... skoro pani jest w stanie potwierdzic, ze zdraopka jest wygrana, to znaczy, ze po stronie serwera informacje o wszystkich wygranych musza sie znajdowac... i to w jednym miejscu... pytanie, kto ma do tego dostep...
bo wiesz... gdybym JA mial dostep do takich informacji a dodatkowo wiedzialbym, ze paczka o danym numerze jest np. w krosnie, nie mialbym problemu, by tam pojechac
bo wiesz... gdybym JA mial dostep do takich informacji a dodatkowo wiedzialbym, ze paczka o danym numerze jest np. w krosnie, nie mialbym problemu, by tam pojechac
z tego co czytam w tym artykule z 2002 r., to w bazie danych są wszystkie losy, ale także wszystkie są zaszyfrowane, a nr losu to jedynie jedna ze składowych jego rozpoznania
jakby miec lottomat na wlasnosc to takie kody kreskowe mozna z komputera tworzyc
A przy stu tysiącach to przecież nie muszę skanować zdrapki. A reszta numeru jest po zdrapaniu
kondi, to nie ma znaczenia, czy zaszyfrowane, czy nie... jesli ktos ma miec do nich dostep, to bedzie je mogl odszyfrowac...
prawda jest jednak taka, że nikt nie ma dostepu do tych danych, prócz....i lista jest kuźwa długa
angierski, zauwaz jeszcze, ze ten kod na zdrapce jest PRAWIE NA PEWNO (ladne okreslenie statystyczne ) nanoszony w innym procesie niz sam proces produkcji zdrapki... bo przeciez widac wyraznie, ze to jest inna technologia druku niz przy reszcie zdrapki (ten identyfikacyjny jest jakis taki szarawy, jakby termincznie nanoszony, a ten drugi kod - produktowy - jest drukowany taks samo jak reszta tekstu na odwrocie)
Jak tego dokonać ? To było by jak atak łysych hakerów na serwery fabryki grzebieni
pytanie, czy ten kod identyfikacyjny tez nanosi producent, czy ts we wlasnym zakresie... bo jesli producent, dlaczego robi to inna technika?
unhappypasek w dupsko mu wlazł i się stringów odechciało kondziowi
unhappy z tymze maszyna rysujaca zdrapki musi wiedziec czy jest wygrana i ile, i co... a sam serwer z wygranymi moze jedynie numer seryjny znac.
Takie numery da się wygenerować komputerowo - drukarka kodów kreskowych, załóżmy wygeneruje 1000 takich numerów, odczytam przez lottomat i wybije wygraną za którymś razem
Takie numery da się wygenerować komputerowo - drukarka kodów kreskowych, załóżmy wygeneruje 1000 takich numerów, odczytam przez lottomat i wybije wygraną za którymś razem
nie trzeba znac akurat dokladnych danych - statystycznie ktoras zdrapka wygrgywa, no ale jesli chodzi o legalny odczyt to proponuje sttaystyke, czyli np przyjac ze w jednej paczce losy z parzystym numerem seryjnym maja wieksze wygrane... jest ciag wybieramy raz parzyste raz nieparzyste ktore sie czesciej trafiaja to losujemy czesciej np co 2 razy podwojnie - gramy az bedziemy na plusie
"unhappy z tymze maszyna rysujaca zdrapki musi wiedziec czy jest wygrana i ile,"
Angierski ..zlituj się ...co Ty wypisujesz???
Angierski ..zlituj się ...co Ty wypisujesz???
Totalizator zleca produkcję zdrapek. Daje numery kodów kreskowych, ilość wygranych, odpowiednią losowość wygranych, jak mają być posortowane, itd itd
maszyna "rysuje" to co jej operator każe.
I dodrawdy jest jej bardzo mocno wszystko jedno co "rysuje" i za ile. Tym się zajmują ludzie.
I dodrawdy jest jej bardzo mocno wszystko jedno co "rysuje" i za ile. Tym się zajmują ludzie.
Tak sądzę że tak jest. Na pewno dostęp postronnych ludzi jest bardzo ograniczony przy produkcji a maszyna nie wie co drukuję Maszyną steruje inny komputer
Maszyna drukująca jest tylko narzędziem. Zdrapki to takie inne banknoty dla TSa
musi byc baza wygranych np 1, 2, 3, 4.. stponia a reszte rzeczy typu slowa w krzyzowce itp generuje losowo
pytanie czy te dane sa w dwoch rozncy miejscach - u TS i u firmy prod zdrapki
TS pewnie udostępnia dane na czas produkcji a potem zabiera z powrotem
kiedys w krzyzowce nie wydrapalam 3 slow a byla wygrana, jak pod czytnik wzial zdrapke, ogolnie to sciema
tak samo jak w tej krzyzowce za 5zl nie wydrapalam nic oprocz bonusa5 pln a wygrana byla 10pln
Zdrapkę taką za 5 zeta to kilka razy sprawdzam zanim wyrzucę a jeszcze sprawdzam w maszynie.
U mnie tylko w Domino 20 zeta jedna kostka i była by główna wygrana
Ja raz kupiłem początkiem roku jeszcze niektóre kolektury mają Domino
pewnie te kolektury w małych miejscowosciach, bo tam ludzie nie kupuja tak często zdrapek
Ktoś wydrapał w Bitwie Morskiej 55 tyś a ta zdrapka już jakiś czas jest z nami
Wiedzą że dzisiaj ale nie podali gdzie. Chyba że podają po wybraniu wygranej ?
dla zainteresowanych, tak wyglada krzyzowka pomaranczowa... niestety tylko 3 zl (MMM)
http://i49.tinypic.com/be78s5.jpg
http://i49.tinypic.com/be78s5.jpg
bitwy morskiej nie kupowalem, bo jedna z glownych wygranych padla w wa-wie...
kocur, ja ja lubie... bo ogolnie lubie drapac te, gdzie trzeba sie choc troche poglowic i uwagi troche poswiecic... jest stara, wiec juz pula mocno przerzedzona, a 3 glowne wygrane wciaz do zgarniecia
Może sobie dzisiaj kupię te Xingo, jak będzie jeszcze do kupienia. Jeszcze się zobaczy....
lila,wczoraj sam sie wymasowałem, bo sprawdzałe prezent dla szwagra - elektryczna mata maująca
.
Ukryta kamera u doktora:
http://www.youtube.com/watch?v=yrBwafW7mxU
.
Ukryta kamera u doktora:
http://www.youtube.com/watch?v=yrBwafW7mxU
.
kondi, twoje imie mialem na zdrapce, ale niestety nie dalo mi wygranej
lila, słyszełem, że w Jaworze ktos skubnął 6-ke w lotto wczoraj, a medea nie widziałem dzisija