Wpisy 1 251 187 – 1 251 286
29 listopada 2012 21:29 → 29 listopada 2012 21:51, 100 wpisów
za niepłacenie czynszu choć komornik sciąga babce po prawie 300 zł.miesięcznie ja wpłacam co miesiąc co się da.Dług urósł z odsetkami do 30.000 zł.i choc sprawa jest odroczona do 24 stycznia to już dzisiaj usłyszałem od sędzi że babcia i tak dostanie socjal a ja nie.nic po prostu.dała mi do zrozumienia że czeka mnie ulica i tak i tak.
lili w try pi zdu
moim zdaniem w sądzie w moim mieście jest coś nie tak miasto ma nadzwyczajne względy.
mariucha
Nie daj się zastraszyc. Zaraz sprawdzę jak po zmianach wyglada sprawa prawa do socjalu przy eksmisji.
Nie daj się zastraszyc. Zaraz sprawdzę jak po zmianach wyglada sprawa prawa do socjalu przy eksmisji.
lili po czarnobyluu to w cholere
mariucha...też byłeś zameldowany i też musisz mieć socjal,pewnie będziesz mieszkał z babcią,na ulicę nie mogą Cię wywalić
tylko raty cię ratują inaczej przesrane.Pierwsza sprawa to poświęć 100 zł i idź po poradę do prawnika.
pisałem życiorys,podania o adwokata,sąd odrzucił obrone dla mnie.Nie mam szans kochani jak pani sędzia przed rozprawą na korytarzu wymienia uśmiech i dzień dobry z adwokatką z urzędu miasta to możemy domyslać się jaki będzie wyrok DLA MNIE..
Lila...
medea...
sielaw...
rav...
mariucha...
robbie...
hipcio...
medea...
sielaw...
rav...
mariucha...
robbie...
hipcio...
mariucha
nie ma eksmisji na bruk
jest okres zimowy
musisz to splacic do wiosny

nie ma eksmisji na bruk
jest okres zimowy
musisz to splacic do wiosny

tylko zastanów sie
bo 30.000tys
morzesz wsadzic w socjalne
mieszkanko i tez bedzie super

bo 30.000tys
morzesz wsadzic w socjalne
mieszkanko i tez bedzie super

Lila zdradzę,że na dwoch chybiolkach,maszyna dala mi liczbę 61i drugą ktorą zachowam w tajemnicy:boję się czy padnie,jakie masz zdanie?
Mariucha
Kluczowe jest czy spełniasz warunki określone w art. 14 ustawy o ochronie praw lokatora z 2001. Jeśli tak to złóż pismo procesowe z uzasadnieniem, że spełniasz te warunki np. dowód, ze jesteś bezrobotny lub masz bardzo niskie dochody i zawnioskuj o przyznanie ci lokalu socjalnego i wstrzymaniu eksmisji do czasu dostarczenia lokalu socjalnego przez gminę.
Jak sędzia tego wniosku nie uwzględni to koniecznie złóż apelację od wyroku
Kluczowe jest czy spełniasz warunki określone w art. 14 ustawy o ochronie praw lokatora z 2001. Jeśli tak to złóż pismo procesowe z uzasadnieniem, że spełniasz te warunki np. dowód, ze jesteś bezrobotny lub masz bardzo niskie dochody i zawnioskuj o przyznanie ci lokalu socjalnego i wstrzymaniu eksmisji do czasu dostarczenia lokalu socjalnego przez gminę.
Jak sędzia tego wniosku nie uwzględni to koniecznie złóż apelację od wyroku
mnie się nie należy mieszkanko socjalne tylko babci tak powiedziała mi dzisiaj baba z łańcuchem na szyi....Ja złożyłem dokumenty że jestem bezrobotny i się opiekuję babcią już 10 lat.I nic nikogo to nie ruszyło.totalna znieczulica.Pewna osoba powiedziała mi dzisiaj że w moim mieście jest cos nie tak z sądem.
michelexmocno i szczerze
Lila a chyba w fakcie piszą,że doda na znak protestu przeciw gmo,zamiast dziecka wozila w wozku jakies kwiaty czy rosliny:
michellex a henio znowu trafił w totolotka dobre
sielaw...już wylizany w diabli,czekam na maxa i na nową dostawę lizaków
ja proponuję każdy z forum posyła 10/10 z plusem w jednym losowaniu jak ***yknie to ts idzie się na łąkę żywić.
spoko.w styczniu przedstawię zaświadczenie że pracuję.wtedy dostanę socjal z babcią.Tak myślę.Ale powiem wam że nie ma sprawiedliwości po sądach w polsce.istnieje dużo kolesiostwa.U mnie cygany żyją jak w raju a mnie się wywala na bruk.to jest normalne?
Twoja babcia dostanie lokal socjalny bo ona jest głównym lokatorem, ale ponieważ jesteś jej krewnym i pozostajesz formalnie w wspólnym gospodarstwie domowym z nią to eksmitując do lokalu socjalnego Twoją babcię Ciebie muszą eksmitowac wraz z nią. Po prostu miasto będzie musiało znaleźc mieszkanie socjalne o powierzchni jak dla dwóch osób
medea ale sędzia powiedziała mi wyraznie że tylko babcia dostanie socjal ja juz nie.te słowa padły z jej ust.
ktoś Tu coś o wilku pisał?
cygany,muzułmanie i inne nacje byle nie Polak ma prawo do wszystkiego ale Polak już nie.
sielaw....no w końcu to moja druga połowa to wiem kiedy wchodzina czat oczywiście
lili ale czy jest sens kredyt 30000 tys
bedzie musiał oddac 60000
to lepiej te kase w socjala wsadzic lub
u mnie mieszkanie kosztuje 76000 tys

bedzie musiał oddac 60000
to lepiej te kase w socjala wsadzic lub
u mnie mieszkanie kosztuje 76000 tys

Lila cyganki są niebezpieczne,mi kiedyś porwaly prawie 100zeta:
mariucha
Bo pozew jest przeciwko głównemu lokatorowi a wyrok sądowy nakazuje mu by opuścił lokal wraz z osobami, które z nim tam zamieszkiwały z racji pokrewieństwa
Bo pozew jest przeciwko głównemu lokatorowi a wyrok sądowy nakazuje mu by opuścił lokal wraz z osobami, które z nim tam zamieszkiwały z racji pokrewieństwa
pasko z centralnym ogrzewaniem 

Jeśli więc głowny lokator dostaje lokal socjalny to gmina musi dostarczyc taki, w którym będą mogły zamieszkac wszystkie osoby z nim zamieszkujące czyli zazwyczaj rodzina ale tez na przykład partner życiowy. Lokal socjalny to minimum 5 m2 na osobę a jeśli osoba jest niepełnosprawna to 10 m2. Na Twoim miejscu o ile babcia nie ma jeszcze orzeczenia stopnia niepełnosprawności to ja bym się o nie postarała