Wpisy 1 157 974 – 1 158 073
9 października 2012 13:21 → 9 października 2012 13:46, 100 wpisów
no to mam juz na"zajcie"..i podejrzewam ze dzis too
bedzie utwor dnia...
bedzie utwor dnia...
siostra po 20 roku zycia heh zaczela tracic wzrok i sluch wiec duzo osob poznalem przy okazji
lottomat dla ciebie goracy
pytanie czy mnie to nie dotknie bo bym musial badania zrobic ale na razie c*** klade
lottomat
Zasada numer jeden jeśli chodzi o środki PFRON jak jest kasa to różne rzeczy przechodzą niestety tu kasy wcale nie dali zbyt dużo. Oto wyjątki z wytycznych.
Nie można dofinansować : podstawowego sprzętu komputerowego czyli sprzęt specjalnie nie zaprojektowany i produkowany na potrzeby osób z dysfunkcją wzroku lub niedowładem kończyn górnych tj. jednostkę centralną komputera np. komputer stacjonarny, laptop, notebook, palmtop, komputer o budowie kompaktowej all-in-one oraz urządzenia i podzespołu znajdujące się w powszechnym użytku do zastosowań zarówno amatorskich jak i profesjonalnych współpracujace z ww. jednostkami centrqalnymi i stanowiące ich uzupełenienie czyli monitor zwykły odpada.
Zasada numer jeden jeśli chodzi o środki PFRON jak jest kasa to różne rzeczy przechodzą niestety tu kasy wcale nie dali zbyt dużo. Oto wyjątki z wytycznych.
Nie można dofinansować : podstawowego sprzętu komputerowego czyli sprzęt specjalnie nie zaprojektowany i produkowany na potrzeby osób z dysfunkcją wzroku lub niedowładem kończyn górnych tj. jednostkę centralną komputera np. komputer stacjonarny, laptop, notebook, palmtop, komputer o budowie kompaktowej all-in-one oraz urządzenia i podzespołu znajdujące się w powszechnym użytku do zastosowań zarówno amatorskich jak i profesjonalnych współpracujace z ww. jednostkami centrqalnymi i stanowiące ich uzupełenienie czyli monitor zwykły odpada.
medea zasugerowalem sie po ktos mi powiedzial ze powyzej 24 juz nie jest zwyklym monitorem
czesc lottomat
i dlatego sie wczoraj troche zjezylem jak mi ktos powiedzial ze sie nie interesuje innymi
nie Lila to taki zespol choroby jest, sluch jej sie trzyma w miare na stalym poziomie
Lotti..ojej to rzeczywiscie tragedia..
musze se dac w dupencje
Boziu wybacz ze jestem niegrzeczna..
musze se dac w dupencje
Boziu wybacz ze jestem niegrzeczna..
lottomat
i c.d.
Dysfunkcja wzroku uprawniająca do dofinansowania z obszaru B1-B3 to wyłącznie dysfunkcja stanowiąca powód wydania orzeczenia o znacznym stopniu niepełnosprawności, ale rzeczywiście umknęło mi , że rzeczywiście zawężenie pola widzenia może ale nie musi być.
Sprawdźcie z tą osobą czy nie może sobie kupić komputera z kasy PFRON na likwidację barier komunikacyjnych
i c.d.
Dysfunkcja wzroku uprawniająca do dofinansowania z obszaru B1-B3 to wyłącznie dysfunkcja stanowiąca powód wydania orzeczenia o znacznym stopniu niepełnosprawności, ale rzeczywiście umknęło mi , że rzeczywiście zawężenie pola widzenia może ale nie musi być.
Sprawdźcie z tą osobą czy nie może sobie kupić komputera z kasy PFRON na likwidację barier komunikacyjnych
ale wzrok ... widzi na wprost siebie dosc ostro, tez ma zwezone pole widzenia w c***a i w nocy nie widzi
lottomat
Bo może rzeczywiście nie być szczególnie jeśli by towarzyszył mu taki specjalny program do powiększania tekstu do prawie gigantycznych rozmiarów. U nas kilka osób chciało ten program i w drodze wyjątku dostaliśmy zgodę na przyznanie im dofinanowania na laptopy bo to cholerstwo ma duże wymagania sprzętowe
Bo może rzeczywiście nie być szczególnie jeśli by towarzyszył mu taki specjalny program do powiększania tekstu do prawie gigantycznych rozmiarów. U nas kilka osób chciało ten program i w drodze wyjątku dostaliśmy zgodę na przyznanie im dofinanowania na laptopy bo to cholerstwo ma duże wymagania sprzętowe
lila
o wlasnie medea i zawsze trzeba dolozyc cos z tego specjalnego wiem ze ludzie kombinuja jak moga ; D
poslucham tego kurna jeszcze..moze sie podniose ciut z dola..
http://www.youtube.com/watch?v=xdCrZfTkG1c
..................................................
http://www.youtube.com/watch?v=xdCrZfTkG1c
..................................................
duzo jest takich chorob o ktorych ludzie nie maja pojecia ze sa otoczeni tym ale mysla ze jest bardzo zle na tym swiecie
lila a tak jakos sam niewiem taki spontan
bo mam pretensje ze jeden moj znajomy garbaty ma dzieci proste
te gnoje..aramea pobili jego kolege kastetem..jest w szpitalu..
ma wstawiona plyte metalowa w policzek na 4 sruby..
aa Cesarz szuka zemsty..ojjj...boze..
ma wstawiona plyte metalowa w policzek na 4 sruby..
aa Cesarz szuka zemsty..ojjj...boze..
ulexxa
I zgadzam się z Lilą co do zemsty. Skujesz mordę świni a pójdziesz siedzieć za cżłowieka
I zgadzam się z Lilą co do zemsty. Skujesz mordę świni a pójdziesz siedzieć za cżłowieka
ulexxa..niech on nie świruje bo albo pójdzie siedzieć albo go zabiją
Lilu..dlatego chce go za wszelka cene sciagnac do berlina..
chociaz tu tez nie lepiej jest k***A
chociaz tu tez nie lepiej jest k***A
hehe
50
50
ulexxa..tak się będą mścić na zmianę aż dojdzie do tragedii i bedzie płacz i zgrzytanie zębami aż,dojdą do wniosku że,to było niepotrzebne wszystko
sławek
Daj tylko sygnał to się coś na barykadę wykombinuje w końcu to nasza specjalność narodowa. Koktaile Mołotowa też jest z czego zrobić bo stacje benzynowe są. Problem z widłami widzę, ale gdzieś sie od jakiegoś chłopa pożyczy
Daj tylko sygnał to się coś na barykadę wykombinuje w końcu to nasza specjalność narodowa. Koktaile Mołotowa też jest z czego zrobić bo stacje benzynowe są. Problem z widłami widzę, ale gdzieś sie od jakiegoś chłopa pożyczy
Lilu..ci marina zajeli juz prawie cale Bremen..i rzadza nawet polija..karwa..