Wpisy 1 153 063 – 1 153 162
7 października 2012 00:12 → 7 października 2012 00:25, 100 wpisów
Pozwólcie, że się podzielę swoimi spostrzeżeniami nt. różnych ciekawostek w typowaniu liczb i teorii czy istnieje jakaś zależność między losowaniami i samą maszyną. ;]
michellex zgodze sie
nie dali wygrac ku...
michellex, z literkami ja zawsze drapie tak, by ich nie zdrapac
Michellex - o jakiich literkach kontrolnych mowisz?
Tak naprawdę nie mamy wszystkich statystyk, widzimy, co drugie losowanie, bo jest przecież próbne losowanie. Może wtedy jakiś schemat był by bardziej dostrzegalny. Zakładając, że każde użycie maszyny ma "jakiś wpływ" na całość obrazu losowań. Tzn. może losowanie próbne ma jakieś znaczenie, dlatego jakie liczby będą w oficjalnym losowaniu. Ale tego nie wiemy.
MCSl spoko ja tez 400 zl w skarbie piratow czy jakos tak... nie pamietam nazwy... kapitan perla cos takiego
Statystyka nie daje zbyt dobrego wglądu, co do możliwości wychwycenia schematu w wypadaniu liczb, jest dość abstrakcyjna i wyrwana z kontekstu, m.in. nie uwzględnia losowania próbnego. Dopiero w połączeniu z geometrią, można coś więcej wychwycić.
max jakie usciski
moja 1000zł -Kubica i 1000zł-straszne pieniądze i 50 x kilka kopalnia diamentów i 50xkilka szybkie 50edycja 1
majoreczka...robal...unhappy...no właśnie trzeba na końcu je zdrapc, bo jak na początku to przy krzyzówce to sie odechciewa jak się wie, że nic z tego
Najprostszym przykładem wychwycenia wzorca za pomocą geometrii jest używanie tablic/matryc. Jest to m.in. stan ułożenia liczb w kasecie maszyny losującej przed zwolnieniem blokady. Są układane od dołu do góry zaczynając od lewej strony/ tj. od najmniejszej do największej kolumnowo. Czy gdyby były ułożone inaczej, wrzucane zawsze inaczej, wynik zapewne by się różnił od najlepszych przewidywań, które "zwykle się sprawdzały", zakładając, że ktoś potrafił "przewidzieć" w przybliżeniu część liczb?. Chyba za dużo podpowiadam Totalizatorowi
tadziu
bella34....wow miszczu, tsiaka nie mialam jeszcze
bella34....wow miszczu, tsiaka nie mialam jeszcze
Ci co próbowali tworzyć matryce liczbowe, oglądać liczby jak się rozkładają na takiej tablicy, jak "migrują" i czy istnieje jakiś związek np. z poprzednimi losowaniami, dało się z dość dużym prawdopodobieństwem przewidzieć pewne liczby, na krawędziach matrycy, u mnie w przypadku MultiMulti z trzy liczby max. Oraz przez występowanie pustych kolumn/wierszy, które są rodzajem "rozdzielającego klina", gdzie na większej liczbie porównań można było wychwycić powtarzalność występowania tych "klinów"/pustych kolumn, a więc, gdzie "migrują" liczby, i zwykle oczywiste było typowanie liczb na górnej krawędzi w przypadku MultiMulti. Tj. liczb 10 ... 80, pełnych dziesiątek.
Witam!no nie powiem ,żeby po tym drapaniu powiało jakimś optymizmem...
scolls
pewnie nie zauważył
bella w dowolnej kolejności
dobranoc
pewnie nie zauważył
bella w dowolnej kolejności
dobranoc
W przypadku lotto udało mi się stworzyć logiczną matrycę, w której liczby przez jakiś czas rozkładały się 3 po 3 (i nie plecę ; ] ), tj. w jednej połowie matrycy wypadały zawsze 3 liczby, i wtedy wiadomo było, że pozostałe trzy jak w kaskadzie będą po drugiej stronie matrycy. Ale takie zasady działają zwykle krótko, a potem trzeba wyszukać nową zasadę. Czyli trzeba non stop śledzić kilkanaście ostatnich losowania, jak chce się coś wychwycić.
Na najbliżższym spotkaniu poruszcie temat dwóch takich samych zestawów licz w bułgarskim lotku
tańczący z wilkami...są literki kontrolne w zdrapkachnp.jak 3 takie same literki to wpada cosik
W matrycach nie liczą się wartości liczb, ale ich rozrzut na powierzchni matrycy. I głównie można dojść do czegoś po długości odstępów między kolenymi zaznaczeniami na matrycy. W statystycznej metodzie, można dostrzec to w met. tzw. Delta. Gdzie wyodrębnia się różnicę po między liczbami/ odstęp. Co do samego odstępu, w wielu przypadkach np. w lotto. gdy występuje różnica 5, miedzy liczbami. Np. 17 i 22, różnica 5, to z dużym prawdopodobieństwem wypadnie 22, ale to jeszcze też zależy od czegoś. 100% nie ma oczywiście, ale częstotliwość jest większa w tej "zasadzie". Czyli liczba się powtarza w kolejnym losowaniu, zazwyczaj.. Tutaj na stronie jest to dział MAPY, i można na âliniowych matrycachâ oglądać liczby.
To, co ostatnio wspominałem nt. opóźnienia czasowego między kolejnymi liczbami, tutaj link: http://www.multipasko.pl/chat1137861.htm Ogólnie mówiąc w 4-ech kolejnych losowaniach, po czym schemat się powtarza. Czyli nie ma, co się sugerować dniami tygodnia, bo mamy 3 losowania w tygodniu, gdyby były 4-y losowania lotto w tyg. to wtedy tak. Można z tego stworzyć algorytm, który mógłby rzucić, co nieco światła na wzorzec występowania liczb, ale wymaga to nieco wiedzy w programowaniu, a tym zajmowałem się krótko. Jednie teoretycznie mógłbym opisać jak skonstruować algorytm, ale to trochę za dużo pisać. Temat nie na czat. W każdym razie, kto się zajmuje programowaniem i nie tylko, funkcjami w Excelu pewnie da radę sobie jakoś skonstruować. Ale trzeba wziąć pod uwagę kolejność wypadania liczb, bo bez tego nie ma właściwego rozróżnienia jak wpływają momenty dłuższej przerwy po między kolejną liczbą.
michellex
na końcu - dla upewnienia się
lila, tadzia
bronson , max, unhappy i pozostali
wszystkim
na końcu - dla upewnienia się
lila, tadzia
bronson , max, unhappy i pozostali
wszystkim
i pozostali
To tyle, jestem ciekaw zmian w totalizatorze, co "on" na to. Chyba, że sami nie wiedzą, że maszyna ma takie "cykliczne rozregulowanie"
pasko do rozmowy zapraszaj najlepiej typujących i ich sposoby do omówienia
Lila nie bylas nawet fonetycznie a wszyscy czekali z pintolem na czele na cyc
witam