Ja dziękuję Macieju za odpowiedz na moje pytanie.
Bawcie się dalej
ponawiam pytanie:
jak Pan wytlumaczy "wpadke" w Portugali gdzie losowanie jest podobnie jak w Polsce "na żywo" a jednak podano inne cyfry tlumaczac sie pomyleniem tasmy?Może polskie TS lepiej sie pilnuje ?
shadowbb gry swiatowe maja jescze wieksza mozliwosc kombinacji i sa bardzo popularne
Od kiedy Lotto kosztuje 3pln ...NIE GRAM.
-------------------------------------
Czy da radę zorganiozować konkurs na projekt jakiejkolwiek zdrapki? Oczywiście nie musi być żadnej nagrody za zwycięstwo, ale też konkurs ten powinien być bezpłatny - przez internet
albinlotto w krajach gdzie mieszka 100 mln ludzi - gry są dostosowane do liczby ludzi w kraju !
Panie Maćku
czy waga i obwód kul, to jedyne kryteria ?
czy zostało wyjaśnione - co powodowało odchylenie statystyczne w pierwszych losowaniach gry 20/80 ?
moj znajomy pracuje w kolekturze , powiedzial ze jak jest duza kumulacja ma 3 tysiace prowizji czy to prawda pana zdaniem
Pan Maciek nieodpowiedział co było powodem podniesienia cen zakładów?
Czy TS myślał nad rozszerzeniem Lotto o "gorące liczby" tak jak jest to w zachodnich loteriach? Do standardowej "6" można by dolosować jedną liczbę z przedziału 1-5 lub 1-10, przez co ciągle do wygrania byłyby bardzo duże pieniądze, a cena zakładu byłaby podobna do obecnego Lotto Plus. Czy TS nie uważa, że to duże kwoty przyciągają klientów a jeśli tak, to dlaczego nie zrealizuje tego pomysłu?
>>> 1129040. beda1977
Czy da radę zorganiozować konkurs na projekt jakiejkolwiek zdrapki? Oczywiście nie musi być żadnej nagrody za zwycięstwo, ale też konkurs ten powinien być bezpłatny - przez internet
> Zdrapman jest pomysłem naszych grających, być może powtórzymy taki konkurs, bo efekt (również sprzedażażowy) był bardzo dobry.
wiesiek && daj szansę wysłać lotto tym co pracują do 15
dotam dodaj :
a) chec jeszcze wiekszych zyskow ?
b) zyczenie ministra skarbu panstwa ?
c) wzorowanie sie na zachodnich cenach loterii ?
cześć
Wędrowco nie tylko Ty.
Istnieje jakakolwiek możliwość, że kiedyś TS powróci do wcześniejszych stawek? Przed podwyżką było zawieranych chyba więcej zakładów niż teraz.
Czy jeszcze można zadać pytanie, dopiero teraz mogę.
>>> 1129045. dotam
Pan Maciek nieodpowiedział co było powodem podniesienia cen zakładów?
> Chęć budowania wyższych kumulacji.
kumulacji w mm i mini lotto ?
Jak mnie kolektorka proponuje zdrapkę ,to dostaje szału
Dlaczego polski TS nie dołączył do grona panstw w ktorych mozna grac w Euromillions?
Chodzi mi głównie o Lotto
Dlaczego nie zrobiono gry w lotto PO 2 ZŁ JAK BĘDĘ CHCIAŁĄ ZAGRAĆ TO ZAGRAM ALBO NA 2 ALBO NA 1 LOSOWANIE A TAK SZTUCZNIE ZWIĘKSZYLIŚCIE TYLKO OPŁATĘ ZA KUPON BO W DRUGIE LOSOWANIE NIE MOGĘ ZAGRAĆ GRAJĄC ZA 3 ZŁ TO CHYBA CHCECIE WYRWAĆ OD NAS NAIWNIAKÓW WIĘKSZĄ KASĘ jak to jest
Wg mnie nie wróci - podniesieniem cen na 3 zł tylu zniechęcili - oni już nie wrócą nawet za 2 zł
shadowbb dla tego codzienna i za 1 zl
panie MAĆKU ponawiam moje pytania
1. dlaczego na lotto.pl nie ma info o ilości wygranych w keno za poszczególny dzień
2.dlaczego na lotto.pl nie ma podanych iloście zawartych zakładów na poczczególne gry danego dnia
3.dlaczego wygrana w mm i keno 5/7 i 5/8 jest ustalona na taką samą- skoro 5/7 jest trudniej trafić, to samo tyczy 4/9+ i 4/10+, oraz 2/2 i 3/3 w keno
4.czy zestawy wylosowanych liczb w keno wybiera sam komputer, czy np. ktoś z TS programuje te zestawy na każdy dzień, czy jeszcze inaczej
Ok tylko że w MM niema kumulacji ,a zakład też podniesiono?
ona i on> ja rozumiem, że generator chybił-trafił jest losowy, ale żeby był w pełni losowy musi korzystać z różnego rodzaju przypadkowych danych,
dla przykładu: grając w karty przez internet, tasowanie kart odbywa się za pomocą algorytmu losowego opierającego się na przypadkowych zdarzeniach np. zlicza ilość kliknięć myszy na ekranie komputera, ilość ruchów myszy graczy
podobnie powinno być w przypadku lottomatów,
żaden losowy generator nigdy nie będzie w pełni losowy jeżeli nie będzie korzystał z przypadkowych danych np ilość zakładów na minutę, ilość kliknięć na ekranie lottomatu,
powinien być główny komputer który zlicza przypadkowe informacje i wykorzystuje je przy losowym generowaniu liczb, wtedy mamy pewność, że liczby które dostajemy na kuponie chybił-trafił są w 100% przypadkowe
Gdzie są te pośrednie wygrane w zdrapkach i czy ktoś to kontroluje ?
dotam
a jak mnie kaskadera to też dostaję szału
A sadzę że MM to gra na systemowe granie ,ale nie przy cenie 2,5PLN
Panie Maćku jakie dzis padną liczby do lotto?
czasem mam wrażenie, że wysyłając kupon na chybił-trafił przez cały dzień dostaje np. same wysokie liczby, z czego większość to same powtarzające się z zeszłego losowania
>>> 1129063. dotam
Ok tylko że w MM niema kumulacji ,a zakład też podniesiono?
> Z tego co pamiętam, cenę zakładu w ML podniesiono w 2006 roku, wraz z wysokościami gwarantowanych wygranych.
Jednak mam rację. Ta dyskusja nic nie da.. .
Precz z TS.
--------------------------------------
Czy zrobicie więcej aby uprawdopodobnić, że losowania odbywają się na żywo np. prowadzący na tle daty i godziny ??
No i się narobiła nikomu nie odpowiada
Co z tą infolinią dostanę odpowiedź ?
tak owszem podniesiono ... o groszowe sprawy
Czy w Polsce będzie kiedyś taka możliwość np. zagrania w Euro Millions jest dostępna za pośrednictwem dziesięciu loterii w dziewięciu krajach.
w wielu krajach zabronione sa maszyny losujace takie jak ma Nasz TS ale oczywiscie w Polsce takie cos przejdzie bo ludzie grali graja i beda grali ....
Wędrowca netowy, masz rację , My o rybce a P Maciek o ....
CZY BEDZIE OBNIZKA CEN ZA KUPONY? Wiem to nie typowe norma jest podwyższanie, ale czy jest możliwe obniżenie kosztów kuponów? i dlaczego nie? dla mnie bez różnicy czy wygram 10 czy 5 milionów? to i tak dużo
witam. Mam pytanie. Dlaczego nie mozna obstawiac swoich liczb w kaskadzie ?
Panie Maćku
cena, to chęć budowania większych kumulacji ?
A nie widzicie, że mimo wszystko gra coraz mniej ludzi ???
- to trzeba było zrobic grę choćby ze stu i dodatkową liczbę od 0-9 i kumulować bez żadnego ograniczenia
bez urazy
anzu tylko po co?zeby byla wpadka jak w Portugali
Ja chętnie bym widział zamiast Jokera Mały Lotek gdzie się losowało 5 liczb z 35ciu w cenie Mini. A Multi Multi powinien kosztowac jak Mini bo kto chce to sam podniesie stawkę
ANZUUUUUUUUUUUUUUU bardzo dobry pomysł ale co z kulkami w automacie i według mnie jednak te losowania są manipulowane
Na wschodzie Polski, za godzinę pracy, można kupić ...aż 2 zakłady lotto.. .
---------------------------------
Panie Maćku cos słabiutko jest Pan przygotowany do odpowiedzi
1129083. felicjano39
>>.. kto chce to sam podniesie stawkę <<
1129064. majklasz 2012-09-25 (15:47) Mikołów
No własnie
co z pozostałymi grami
Szkoda,że Pan Maciej nie zauważył wpisu
felicjano39 > lepiej bym tego nie ujął, popieram
Joker to nie ukrywając - porażka na całej linii
P.Maćku ,co Pan powie nato że w Czechach MM /odpowiednik /0,8 PLN
90% grających twierdzi, że losowania są manipulowane więc wpadki tylko potwierdzą, że tak nie jest.
Wyzsze kumulacje. Ale te wyższe kumulacje wypaczyły wysokość 4/6 w Lotto. Kiedy się podnosi pulę na wygrane I stopnia do 44% to należy pamiętać o proporcjach 3/6 i 5/6. Po podniesieniu puiu na 6/6 za trójkę płacono 20 zł. Potem się ktoś zreflektował, że popełniono błąd i podniesiono kosztem 4/6 trójkę na 24 zł. Czwórka płatna 36-50 zl wzbudza śmiech u graczy. Uważam, że pula na główna wygraną w wys. bodajże 39% była wystarczająca. Mnie interesuje dobrze płatna 5 i 4
>>.. kto chce to sam podniesie stawkę <<
odpowiedz DNIA w nagrode otrzymasz 4 liczby na dzisiejsze losowanie Lotto
>>> 1129080. emilek3000
witam. Mam pytanie. Dlaczego nie mozna obstawiac swoich liczb w kaskadzie ?
> Dzięki temu jest to loteria pieniężna, nie gra liczbowa, oznacza to mniejszy podatek, mniejszą dopłatę, więc wyższą wypłacalność.
w usa np. w mega millions (nasz joker)mozna samemu typowac...GOLD ball+MATCH 4,mozna typowac wylacznie GOLD reszta z maszyny,mozna samemu MATCH , a GOLD z maszyny oraz cala gre z maszyny GOLD+MATCH 4...a u nas na ZIELONEJ WYSPIE jedynie mozna JOKERA , a reszta to maszyna...JEDNAK mozna !!!trzeba tylko zechciec chciec !!!! i CO Pan NA to ????
Pan Maciej czyta tylko te pytania co go interesuja
Nie Każdy chce wygrać w MM 25 mln, jak to Pani w mini proponuje
ale wygrać w te kaskadee sie nie da
Po co zadawac trudniejsze jak na takie nie odpowiada ?
ciekawe ile ludzi bierze najwyzsza stawke w MM na 10 9 8 liczb
Dlaczego losowania próbne są przeprowadzane na ponumerowanych kulach, które zaburzają statystyki?
Zlikwidować Jokera i wprowadzić super lotka 5 czy 6/35
albo te pytania na ktore odpowiedź nie zabrnie za daleko
kenny 27 czasem 1 się zdarzy nic więcej
Panie Macieju - tak szczerze: czy nasz dzisiejszy czat obserwują Pana przełożeni ?
Regulamin inrormuje,że losowania TS odbywają śię pod nadzorem komisji.Dlaczego tej komisji nie ma na wizji.Dawniej w czasach PRL komisja bała pokazywana i przedstawiana imieniem i nazwiskiem.
>>> 1129019. te0dor
Odpowie pan na reszte pytań których nie sposób tu na czacie odpowiedziec?
> Zbierzmy je pod profilem Totalizator Sportowy.
Panie Macieju nie uwaza Pan ze Polska to idealny kraj zeby tak latwo zarabiac duza kase na graczach ?
Proste pytanie do Pana Macieja:
Skąd były prezes widział o kumulacjach ?? Te kumulacje powtarzają się dość często a kiedyś tego nie było.
Podniesienie ceny zakłady podniosło się po to żeby TS sportowy miał więcej wpływów na swoje konto, a ludzie wygrywający np 5 w lotto dostają marne wypłaty.
Do której max. mamy czas?
dobry dzień
Anzu..zegary to nie dowód..można przestawić
ponawiam pytanie:
jak Pan wytlumaczy "wpadke" w Portugali gdzie losowanie jest podobnie jak w Polsce "na żywo" a jednak podano inne cyfry tlumaczac sie pomyleniem tasmy?Może polskie TS lepiej sie pilnuje ?
Jasne i polecą po premi jak coś będzie nie tak
Dlaczego zlikwidowano małego lotka. To byla taka sympatyczna gra.
Dlaczego TS sprzedaje swoje produkty w BUDACH z czasów PRLu .to poprostu WSTYD
Bardzo proszę o odpowiedź w sprawie zakładów specjalnych
nie każdemu odpowiada Los milionos
czy loteriada
PANIE MAĆKU jest Pan PEWNY że Lotto, nie może byc grane internet w Polsce, zgodnie z ustawa antyhazardowa? Sprawdził pan to u prawników? prosze odpowiedzieć. Z ta ustawa sa cyrki i wydaje mi sie że moze pan nie mieć racji.
Panie Maćku czas sie kończy,a Pan jeszcze liczb nie podał do lotto na dzisiejsze losowanie.
>>> 1129110. Omega2619
Proste pytanie do Pana Macieja:
Skąd były prezes widział o kumulacjach ?? Te kumulacje powtarzają się dość często a kiedyś tego nie było.
Podniesienie ceny zakłady podniosło się po to żeby TS sportowy miał więcej wpływów na swoje konto, a ludzie wygrywający np 5 w lotto dostają marne wypłaty.
> Zwiększenie ceny oznacza mniejszą liczbę zakładów, mniejsze pokrycie kombinacji i w efekcie wyższe kumulacje.
jociaale jak bedzie zegar atomowy to nawet sekunda roznicy moze spowodowac "wtope"
Panie Maciek !!
Czy zrobicie coś więcej aby uprawdopodobnić, że losowania odbywają się na żywo np. prowadzący na tle daty i godziny ??
Po co przy losowaniu "kręci" się tyle "gwiazd" prowadzących często to show irytuje
Kurde po tym czacie to się chyba na studia zapiszę!
Za 2 lata problem z TS się sam...rozwiąże.. .TS zbankrutuje i po kłopocie.. .
---------------------------------
Po co zwiekszac cene jak mozna miec wiecej graczy za nizsza cene ? Te slowo "kumulacja" ma wieksza moc ?
dotam mnie tam obojętnie byle wygrać dali
>>> 1129118. te0dor
PANIE MAĆKU jest Pan PEWNY że Lotto, nie może byc grane internet w Polsce, zgodnie z ustawa antyhazardowa? Sprawdził pan to u prawników? prosze odpowiedzieć. Z ta ustawa sa cyrki i wydaje mi sie że moze pan nie mieć racji.
> Artykuł 29a, jeśli dobrze myślę.
scolls..ale to moze byc atrapa atomowego..skad bedziesz wiedział,że to atomowy
Panie Maćku nie odpowiada mi Pan na pytanie
to inne pytanie luzniejsze:czy parka 79,80 dzisiaj siądzie?
Prawda jest taka , że Pan Maciek żadnych szczegółów nam nie mówi tylkko to co już wiemy, że niestety sa manipulacje a my nie wygrywamy , losowania są kontrolowane przez LOTKA a przeciez i tak połowa naszych wpłaconych pieniędzy idziue na TIOTALIZATORA więc po co my was podejrzewamy io manipulację czemu do tego dopuszczacie SIĘ PYTm ALE ODPOWIEDZI brak
do ilu misi spaśc liczba wysyłanych zakładów Jokera-teraz przy kumulacji ok 50 tys- aby zniesiono ta grę??
Panie Macieju widze ze ma Pan latwa i przyjemna prace, czy mozna sie zatrudnic w TS z checia Pana odciaze w tak trudnych obowiazkach ?