Wpisy 1 128 882 – 1 128 981
25 września 2012 15:15 → 25 września 2012 15:34, 100 wpisów
>>> 1128879. majwoj23
Co stoi na przeszkodzie aby obstawianie lotto (tak jak w wielu innych grach liczbowych na świecie) było możliwe do ostatnich sekund przed losowaniem...? Czemu służy różnica czasu pomiędzy zamknięciem kolektur a losowaniem....?
> Prawo gracza do unieważnienia kuponu i czas dla Komisja na zweryfikowanie zamknięcia sprzedaży.
Widzimy, że powtarza się postulat publikacji zwycięskich kuponów. Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, sprawdzę to jeszcze, zbadam temat.
popieram pytanie dotyczące galerii zwycieskich kuponów, jeżeli na kuponie znajduja sie jakies poufne dane typu: podpis zwycięzcy, indywidualny numer... można zawsze je ocenzurować
Nie wiem czy w tej ilości pytań znajdę odpowiedzi na moje
Czy TS zamierza wprowadzić jakieś modyfikacje do gier np lotto gra na 1 liczbe tzw pewniaka, 2,3 liczby co na pewno zwiększyłoby zainteresowanie tego typu grami, zwiększenie opłacalnosci gry na 1 liczbę w Multi - jest tak nieatrakcyjna obecnie że mało kto sie na taka gre decyduje
I jeszcze takie - swego czasu Totolotek S.A. prowadził gry na zakresy plusa, parzyste, nieparzyste ilości wylosowanych numerów w Multi i.t.d. - opcje te cieszyły się dużym zainteresowaniem może takie poszerzenie oferty?
czy Totalizator wróci jeszcze do zapomnianych
Zakładów Specjalnych?
Z tego co pamiętam były popularniejsze niż Los Milionos a napewno tańsze
>>> 1128883. scolls
Pytanie:dlaczego TS nie podaje oficjalnie wysokości i ilosci wygranych NIEODEBRANYCH??
> Nieodebrane wygrane w następnym roku mogą tylko i wyłącznie powiększać pulę wygranych, inaczej mówiąc wracać do graczy.
>>> 1128892. klaudiss
Dlaczego są tak częste duże kumulacje dawniej jak było losowanie ręczne wygrane były częściej i więcej osób wygrywało zachodzi podejrzenie o manipulowanie losowaniami w LOTTO co Pan na to?
> Zwiększenie ceny spowodowało mniejsze pokrycie puli kombinacji liczb na każde z losowań. Stąd rzadsze szóstki i wyższe kumulacje.
przez jaki czas można i czy w dowolnym punkcie ?
to zwłaszcza istotne teraz - przy tym dwuetapowym lotto
>>> 1128900. Robal_36
unieważnienie kuponu -
przez jaki czas można i czy w dowolnym punkcie ?
to zwłaszcza istotne teraz - przy tym dwuetapowym lotto
> W tym punkcie, w którym został zawarty zakład w dniu gry i przed losowaniem.
>>> 1128905. Pawcio
Panie Maćku dlaczego gdy pula na szóstkę w Lotto jest gwarantowana 2 000 000 PLN to np. jak dziś zakłady ze wczoraj i z dziś nie uzupełniają dalej tej puli? Podobno zaczyna się o 2 milionów a tak nie jest bo nawet jak na sobotę będzie kumulacja 3 miliony to przez jakiś czas nadal jest w puli równe 2 miliony jakby po prostu od zera nadal się nie uzbierała odpowiednia kwota.
> Dobre pytanie. To są gwarantowane dwa milony w puli. Budujemy ją od zera. Zazwyczaj na to losowanie dwa miliony się nie zbierają. Uzupełniamy brakującą kwotę z nieodebranych wygranych z zeszłego roku.
>>> 1128906. multuś 80
jak dlugo losuje sie 1 zestawem liczb 1-80 i czy wymienia sie cala kasete zawierajaca kulki czy tylko wybrane
> Kule wymienia się jeżeli zostanie zaburzona któraś z norm (waga, objętość) lub kula zostanie zniszczona. Wymienia się zawsze cały zestaw.
>>> 1128915. beda1977
Witam. Zauważyłem, że kiedyś na "starej" stronie lotto.pl - zdrapki były (jako "wkrótce" uprzedzane 3 do przodu, a teraz na nowej nie ma wcale nic o tych co mają "wejść" (no może jedna ale nie więcej). Myślę, że Pan rozumie to pytanie...
> Wydaje mi się, że są, ale sprawdzę i zasugeruję w razie czego zespołowi zdrapek zmianę.
Nawet zwrotu stawki nie ma.
Czy to normalne według Ciebie?
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
>>> 1128919. Bronson
Witam serdecznie Dlaczego wyniki losowań są podawane z dużym opóźnieniem na oficjalnej stronie Lotto ?
> Zatwierdzanie wyników przez Komisję i wprowadzenie ich do systemu na podstawie protokołu Komisji zajmuje ok. pół godziny. Do tego dochodzi jeszcze wprowadzenie wyników na stronę.
czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
>>> 1128925. dotam
Przychylam się do pytania poprzednika, po co takie gry jak Kaskada i Joker, gdzie gracz niema żadnego wpływu?
> Kaskada jest de facto loterią pieniężną. Zgodnie z ustawą dotyczy jej mniejszy podatek i mniejsza dopłata, dzięki czemu wypłacalność z gry jest większa niż w przypadku gier liczbowych.
>>> 1128929. majklasz
z jakich źródeł losowych danych korzysta lottomat podczas generowania liczb metodą "chybił-trafił"?
czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
> Jest to losowy generator, na który nie mają wpływu żadne czynniki zewnętrzne.
I jeszcze takie - swego czasu Totolotek S.A. prowadził gry na zakresy plusa, parzyste, nieparzyste ilości wylosowanych numerów w Multi i.t.d. - opcje te cieszyły się dużym zainteresowaniem może takie poszerzenie oferty?
>>> 1128931. kenny97
podali juz 6 na dzisiejsze losowanie?
> znajomy kiedyś podał szóstkę pani w urzędzie, trafiła czwórkę i od tego czasu myśli, że znamy liczby.
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
Czy losowanie jest na zywo czy nagrywane wczesniej?
>>> 1128941. Monet
Chyba o coś pytałem,prawda??
> Proszę o powtórzenie pytania
>>> 1128944. scolls
nie padla chyba podstawowa odpowiedz na pytanie:
Czy losowanie jest na zywo czy nagrywane wczesniej?
> Każde losowanie jest na żywo.
>>> 1128950. Monet
Multi Muli to chyba jedyna gra na świecie gdzie najniższy stopień wygranej jest niższy niż opłata za zakład.
> To słuszna uwaga. Wiem, że to wada gry. Ograniczeniem jest rentowność gry. MM ma wiele stopni wygranych, wszystkie trzeba sfinansować.
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
-------------------------
>>> 1128957. jarq2119
wolno Panu Maćkowi grać w Lotto?
> To gra losowa - wolno grać pracownikom. Ograniczenia takie obowiązują zazwyczaj przy konkursach i loteriach promocyjnych. Np. w Loteriadzie nie mogę brać udziału.
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
Kto ????
Przecież to my finansujemy.
Wy tylko sprawiedliwie podzielcie.
Shadowbb zauważyłem a kto to jest??
>>> 1128968. Omega2619
Ponawiam pytanie proszę mi na nie pilnie napisać!!!
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
> Ważna uwaga - maszyny losujące nie są w żaden sposób połączone z systemem centralnym.