Czy w ramach nowej koncepcji funkcjonowania firmy, w dalszym ciągu prowadzone są prace nad przywróceniem w ofercie obecności zakładów sportowych ( bo już kiedyś takie były ) jak Totoliga i Toto-Gol?
W czeskiej SAZCE,którą niektórzy pogrzebali za /odpowiednik MM/ płaci się 0,8 pln , u Nas najtańsza gra to Mini Lotto?
witam wszystkich szczegolnie goscia specjalnego Pana Macka
>>> 1128856. olciia
Dlaczego najpóźniej kupon mozna wysłać około 20-25min. przed losowaniem.
> Kupon można wysłać na losowania wieczorne do godz. 22:05, później do czasu losowania jest możliwość unieważnienia kuponu.
dzień dobry
Panie Maćku -
dlaczego nie publikujecie takich danych, jak choćby -
- ilość zawartych zakładów
- na kuponie rzeczywista, a nie przewidywana - pula ?
Witam Panie Maćku...Mam pytanie,czy grając w kolekturach lotto,muszę być atakowany przez obsługe nieustannymi propozycjami,zagrania w Kaskade,Keno,Lotto +, zakup ekstra pensji,itd.? Zostawiam dziennie w kolekturze 20 zł(może to nie wygórowana kwota),ale przychodzę,wiem po co do kolektury i nieustanne propozycje zniechęcaja mnie do odwiedzania tych punktów w których non-stop jest mi cos proponowane...pozdrawiam
Co stoi na przeszkodzie aby obstawianie lotto (tak jak w wielu innych grach liczbowych na świecie) było możliwe do ostatnich sekund przed losowaniem...? Czemu służy różnica czasu pomiędzy zamknięciem kolektur a losowaniem....?
czy totalizator planuje nową grę liczbową?
dlaczego na stronie głównej TS nie ma pokazywanych kuponów zwycięskich??, chodzi o główne wygrane
Pytanie:dlaczego TS nie podaje oficjalnie wysokości i ilosci wygranych NIEODEBRANYCH??
>>> 1128879. majwoj23
Co stoi na przeszkodzie aby obstawianie lotto (tak jak w wielu innych grach liczbowych na świecie) było możliwe do ostatnich sekund przed losowaniem...? Czemu służy różnica czasu pomiędzy zamknięciem kolektur a losowaniem....?
> Prawo gracza do unieważnienia kuponu i czas dla Komisja na zweryfikowanie zamknięcia sprzedaży.
Czemu lotto nie uatrakcyjnia swoich gier liczbowych, wygranych nizszych stopni tylko woli ze studia lotto robic Hollywood ? Czy TS uwaza ze reklamy na smieciowych portalach typu wp onet pomoga wam przyciagnac nowych graczy ?
Widzimy, że powtarza się postulat publikacji zwycięskich kuponów. Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, sprawdzę to jeszcze, zbadam temat.
Czy Mi się wydaje, czy LOTTO PlUS to przemalowany relkit przeszłości?
w kolekturze otrzymałem informacje, że kupon można anulować jedynie do 10 minut po wydrukowaniu go (w innej mówili, że do 1 godziny)
popieram pytanie dotyczące galerii zwycieskich kuponów, jeżeli na kuponie znajduja sie jakies poufne dane typu: podpis zwycięzcy, indywidualny numer... można zawsze je ocenzurować
zdrapki zwycieski mozna co nie ktroe ogladac juz na strnie TS
Gdzie można zdobyć dokumentację techniczną tzw. lottomatów oraz algorytmu "chybił-trafił"? Czy można poznać wyniki badań kontrolnych dotyczących testów losowości zarówno lottomatów "chybił trafił" jak również losowań w grach liczbowych za pomocą maszyn losujących?
Witam
Nie wiem czy w tej ilości pytań znajdę odpowiedzi na moje
Czy TS zamierza wprowadzić jakieś modyfikacje do gier np lotto gra na 1 liczbe tzw pewniaka, 2,3 liczby co na pewno zwiększyłoby zainteresowanie tego typu grami, zwiększenie opłacalnosci gry na 1 liczbę w Multi - jest tak nieatrakcyjna obecnie że mało kto sie na taka gre decyduje
I jeszcze takie - swego czasu Totolotek S.A. prowadził gry na zakresy plusa, parzyste, nieparzyste ilości wylosowanych numerów w Multi i.t.d. - opcje te cieszyły się dużym zainteresowaniem może takie poszerzenie oferty?
Dlaczego są tak częste duże kumulacje dawniej jak było losowanie ręczne wygrane były częściej i więcej osób wygrywało zachodzi podejrzenie o manipulowanie losowaniami w LOTTO co Pan na to?
Kiedy zostanie wybrany nowy prezes Totalizatora sportowego?
Witam Pana serdecznie
czy Totalizator wróci jeszcze do zapomnianych
Zakładów Specjalnych?
Z tego co pamiętam były popularniejsze niż Los Milionos a napewno tańsze
>>> 1128883. scolls
Pytanie:dlaczego TS nie podaje oficjalnie wysokości i ilosci wygranych NIEODEBRANYCH??
> Nieodebrane wygrane w następnym roku mogą tylko i wyłącznie powiększać pulę wygranych, inaczej mówiąc wracać do graczy.
Czy jest możliwe, aby Totalizatorowi Sportowemu wygasł monopol na prowadzenie gier liczbowych?
Pytanie: Czy Totalizator Sportowy procedował pomysł, aby losowania odbywały się w studiu przy szklanych szybach przy publiczności?
>>> 1128892. klaudiss
Dlaczego są tak częste duże kumulacje dawniej jak było losowanie ręczne wygrane były częściej i więcej osób wygrywało zachodzi podejrzenie o manipulowanie losowaniami w LOTTO co Pan na to?
> Zwiększenie ceny spowodowało mniejsze pokrycie puli kombinacji liczb na każde z losowań. Stąd rzadsze szóstki i wyższe kumulacje.
unieważnienie kuponu -
przez jaki czas można i czy w dowolnym punkcie ?
to zwłaszcza istotne teraz - przy tym dwuetapowym lotto
Jak byla pula nieodebranych wygranych w latach 2010-2011 i co sie z nią stało?
Co było argumentem podniesienia cen zakładów, zresztą jak wszyscy wiemy spowodowało znaczny spadek grających?
czy to prawda że kwota wygranej w ciągu jednego dnia w multilotku jest ograniczona kolektor mi mówił że do 80milionów na jeden dzień
>>> 1128900. Robal_36
unieważnienie kuponu -
przez jaki czas można i czy w dowolnym punkcie ?
to zwłaszcza istotne teraz - przy tym dwuetapowym lotto
> W tym punkcie, w którym został zawarty zakład w dniu gry i przed losowaniem.
Panie Maćku dlaczego gdy pula na szóstkę w Lotto jest gwarantowana 2 000 000 PLN to np. jak dziś zakłady ze wczoraj i z dziś nie uzupełniają dalej tej puli? Podobno zaczyna się o 2 milionów a tak nie jest bo nawet jak na sobotę będzie kumulacja 3 miliony to przez jakiś czas nadal jest w puli równe 2 miliony jakby po prostu od zera nadal się nie uzbierała odpowiednia kwota.
jak dlugo losuje sie 1 zestawem liczb 1-80 i czy wymienia sie cala kasete zawierajaca kulki czy tylko wybrane
Panie Macku ja sie pytałem dlaczego TS nie podaje tego typu informacji a nie co sie dzieje z tymi wygranymi
Jakie Plany ma TS na najbliższy czas, jakieś nowości? podwyżki obnizki? nowe gry na jeden? lub dwa numery?
Czy losowania są nagrywane /próbne też/ i w jakim celu,jak długo są przechowywane te nagrania?
lotto plus to żadna atrakcja czy totalizator zamierza wprowadzić nowe gry np.3z21 ,joker to odgrzewany kotlet tsn,a kaskada to już bezsens bo grający nie ma żadnego wplywu na liczby
Co TS sadzi o wpadkach na zagranicznych loteriach, przykladowo losowanie puszczone z tasmy "na zywo" o godzinie 22 a krecone o godzinie 17. Jak to mozliwe ze taka loteria funkcjonuje dalej skoro o tasmach wogole nie moze byc mowy
>>> 1128905. Pawcio
Panie Maćku dlaczego gdy pula na szóstkę w Lotto jest gwarantowana 2 000 000 PLN to np. jak dziś zakłady ze wczoraj i z dziś nie uzupełniają dalej tej puli? Podobno zaczyna się o 2 milionów a tak nie jest bo nawet jak na sobotę będzie kumulacja 3 miliony to przez jakiś czas nadal jest w puli równe 2 miliony jakby po prostu od zera nadal się nie uzbierała odpowiednia kwota.
> Dobre pytanie. To są gwarantowane dwa milony w puli. Budujemy ją od zera. Zazwyczaj na to losowanie dwa miliony się nie zbierają. Uzupełniamy brakującą kwotę z nieodebranych wygranych z zeszłego roku.
A co z odpowiedzią na pytanie że jednak ludzie grający w lotto uważają , że jest niestety manipulacja w losowaniach i czy nie można by wrócić do losowania ręcznego na to pytanie mi Pan nie odpowiedział
Cz y powrócą do Totalizatora Zakłady Piłkarskie?
Witam. Zauważyłem, że kiedyś na "starej" stronie lotto.pl - zdrapki były (jako "wkrótce" uprzedzane 3 do przodu, a teraz na nowej nie ma wcale nic o tych co mają "wejść" (no może jedna ale nie więcej). Myślę, że Pan rozumie to pytanie...
Dlaczego losowania próbne przeprowadzane są na ponumerowanych kulach, która zaburzają statystykę?
rustu2009 bo nie masz kombinowac tylko grac i wierzyc w swoje szczescie
>>> 1128906. multuś 80
jak dlugo losuje sie 1 zestawem liczb 1-80 i czy wymienia sie cala kasete zawierajaca kulki czy tylko wybrane
> Kule wymienia się jeżeli zostanie zaburzona któraś z norm (waga, objętość) lub kula zostanie zniszczona. Wymienia się zawsze cały zestaw.
Witam serdecznie Dlaczego wyniki losowań są podawane z dużym opóźnieniem na oficjalnej stronie Lotto ?
>>> 1128915. beda1977
Witam. Zauważyłem, że kiedyś na "starej" stronie lotto.pl - zdrapki były (jako "wkrótce" uprzedzane 3 do przodu, a teraz na nowej nie ma wcale nic o tych co mają "wejść" (no może jedna ale nie więcej). Myślę, że Pan rozumie to pytanie...
> Wydaje mi się, że są, ale sprawdzę i zasugeruję w razie czego zespołowi zdrapek zmianę.
Panie Macieju - W MultiMulti pojawiają sie kule z "małym" numerkiem 1 czy np 7. Dlaczego ?
Multi Muli to chyba jedyna gra na świecie gdzie najniższy stopień wygranej jest niższy niż opłata za zakład.
Nawet zwrotu stawki nie ma.
Czy to normalne według Ciebie?
ok, ale w tym momencie nie ma
JAKIE PLANY na przyszłość? Nowe rodzaje gier, na jeden , dwa numery?
Przychylam się do pytania poprzednika, po co takie gry jak Kaskada i Joker, gdzie gracz niema żadnego wpływu?
Witam,
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
>>> 1128919. Bronson
Witam serdecznie Dlaczego wyniki losowań są podawane z dużym opóźnieniem na oficjalnej stronie Lotto ?
> Zatwierdzanie wyników przez Komisję i wprowadzenie ich do systemu na podstawie protokołu Komisji zajmuje ok. pół godziny. Do tego dochodzi jeszcze wprowadzenie wyników na stronę.
monet- b.dobre pytanie- nawet w keno jest ten zwrot
z jakich źródeł losowych danych korzysta lottomat podczas generowania liczb metodą "chybił-trafił"?
czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
>>> 1128925. dotam
Przychylam się do pytania poprzednika, po co takie gry jak Kaskada i Joker, gdzie gracz niema żadnego wpływu?
> Kaskada jest de facto loterią pieniężną. Zgodnie z ustawą dotyczy jej mniejszy podatek i mniejsza dopłata, dzięki czemu wypłacalność z gry jest większa niż w przypadku gier liczbowych.
podali juz 6 na dzisiejsze losowanie?
skoro napisal Pan ze do gwarantowanych 2 mln trzeba doplacac to znaczy ze musi byc dosc duzo tych wygranych nieiodebranych skoro TS ma "zapas" funduszy na doplacanie do gwarantowanych 2 mln.chciałbym jak i pewnie pozostali gracze wiedziec ile tego jest dlatego pytalem dlaczego TS nie podaje tej informacji
>>> 1128929. majklasz
z jakich źródeł losowych danych korzysta lottomat podczas generowania liczb metodą "chybił-trafił"?
czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
> Jest to losowy generator, na który nie mają wpływu żadne czynniki zewnętrzne.
Czy TS zamierza wprowadzić jakieś modyfikacje do gier np lotto gra na 1 liczbe tzw pewniaka, 2,3 liczby co na pewno zwiększyłoby zainteresowanie tego typu grami, zwiększenie opłacalnosci gry na 1 liczbę w Multi - jest tak nieatrakcyjna obecnie że mało kto sie na taka gre decyduje
I jeszcze takie - swego czasu Totolotek S.A. prowadził gry na zakresy plusa, parzyste, nieparzyste ilości wylosowanych numerów w Multi i.t.d. - opcje te cieszyły się dużym zainteresowaniem może takie poszerzenie oferty?
>>> 1128931. kenny97
podali juz 6 na dzisiejsze losowanie?
> znajomy kiedyś podał szóstkę pani w urzędzie, trafiła czwórkę i od tego czasu myśli, że znamy liczby.
U bukmacherów i różnych innych krajach stali gracze mają karty klienta związane z nimi przywileje, a u TSa?
to do 22:05 mozna puszczac zeby cofnac przez nastepne 10 minut lub zeby komisja zatwierdzila a o 14 tego czasu nie trzeba na losowanie mm ?
Panie Maćku jakie liczby padną w dzisiejszych losowaniach Lotto, Mini Lotto lub Multi Multi?
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
Chyba o coś pytałem,prawda??
pol godziny na zatwierdzanie ? litosci ...
nie padla chyba podstawowa odpowiedz na pytanie:
Czy losowanie jest na zywo czy nagrywane wczesniej?
>>> 1128941. Monet
Chyba o coś pytałem,prawda??
> Proszę o powtórzenie pytania
Tylko niech mi Pan powie kto w tej kaskadzie wygrywa puszczan nie raz kaskadę i niestety tak losowane są liczby że kilka jest np w 1 zakładzie a drugie w drugim i nie wygrywa się niestety w tek kaskadzie albo bardzo niewiele a TOTALIZATOR na pewno nie dopłaca do interesu Jak to Pan na pewno zauważył
>>> 1128944. scolls
nie padla chyba podstawowa odpowiedz na pytanie:
Czy losowanie jest na zywo czy nagrywane wczesniej?
> Każde losowanie jest na żywo.
Monet no co ty chcesz odpowiedz otrzymac
Czy nie można zmienić osoby, która podaje wyniki na infolii 801 450 450 ? Czyżby nie było innych osób operujących poprawną polszczyzną ?
Multi Muli to chyba jedyna gra na świecie gdzie najniższy stopień wygranej jest niższy niż opłata za zakład.
to może pan MACIEK poda nam tą pewną 4
Dlaczego są dwie różne prędkości losowań, w dni z LOTTO losowania sa dużo szybsze?
Pasko myślę, że patrząc na poziom dyskusji nie musisz się wstydzić za użytkowników
W losowaniu Lotto nr 4988 padły liczby 15,16,17,18,19,42. Pomimo dziwnego zestawu padła główna wygrana w wysokości 2 mln złotych. TS jednak nie dał jednak żadnego info, gdzie ta wygrana padła i jakim sposobem, chociaż już wtedy od dawna po każdej trafionej "6" takie informacje były podawane. Dlaczego?
panie Macieju, ja też czekam na odp.
wpis 1128859
wolno Panu Maćkowi grać w Lotto?
Co z nowym prezesem Totalizatora? Czy TS wygaśnie kiedyś monopol?
dotam świetne pytanie - przychylam się !
>>> 1128950. Monet
> To słuszna uwaga. Wiem, że to wada gry. Ograniczeniem jest rentowność gry. MM ma wiele stopni wygranych, wszystkie trzeba sfinansować.
no ja jestem dumny ze swoich użytkowników narazie
powtarzam pytanie:
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
217 osob. Mało.. .
-------------------------
dotam a jak myślisz kasa kasa
za bycie w TV
przecie dla Lotto ona zawsze jest Rentowna
Witam wszystkich po długiej przerwie??Cos się zmieniłó widze na stronce.
>>> 1128957. jarq2119
wolno Panu Maćkowi grać w Lotto?
> To gra losowa - wolno grać pracownikom. Ograniczenia takie obowiązują zazwyczaj przy konkursach i loteriach promocyjnych. Np. w Loteriadzie nie mogę brać udziału.
Ponawiam pytanie proszę mi na nie pilnie napisać!!!
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
azrael takich groszy nie podaja