Wpisy 1 105 373 – 1 105 472
12 września 2012 00:09 → 12 września 2012 01:06, 100 wpisów
shockwave ale analizuje celnosc na chybil z automatu i niedulugo bedzie 1000 mm z chybika na 7/7
w kraju - raczej tak... ale dziś świat stoi przed tobą otworem... stworzysz dobre oprogramowanie dla biznesu i możesz je śmiało sprzedawać innym... jeśli tylko dobrze rozpoznajesz potrzeby branży... ja co najmniej jedną branżę znam od podszewki... niestety pracuję głównie dla innych robiąc coś, co mógłbym robić we własnej firmie...
muszę mieć kasę na start... ja po prostu wiem, co chcę stworzyć i sprzedać...
zakon no to dobrze ... w swoim czasie sam sie wezme za prawdziwe typowania a nie tylko dla zabawy
shock...tu tu ludzie tak wybierają po jedno wazne kasa czy wazne miłośc
ja nie rozumiem ..ludzie ma rózne sprawy
ja nie rozumiem ..ludzie ma rózne sprawy
ja puszczam Dl raz na pol roku kiedy sadze ze to moj dzien ...
od czerwca 2011 gram jednym zestawem w mm na 2 lowowania w tym roku powinien wypasc 10/10
shockwave 70-tki to czasami jak nie zapomne to wystawie w typowaniach chociaz ostatnio mam malo czasu i rzadko tu bywam
wiesz unhappy nic nie mam do hobbystow co programuja ale zazwyczaj mam watpliwosci czy napewno tacy znaja zasady i metody tworzenia komercyjnych aplikacji szczegolnie biznesowych ...
zakon jak padnie to daj znac wczoraj trzeba bylo od 1 do 10 i bys mial 8 chyba ...
shockwave tak samo jak dzisiaj z 14 zagrac na powtorki tez 8 mozna bylo ustrzelic
z reszta najwieksza kase w aplikacjach biznesowych to sie kosi na wsparciu rozszerzaniu i poprawkach na zyczenie klienta ;P takie kontrakty hehe ...
ja tak wybieram na jutro super numer 1 ...62..1/1 niz inne liczby słabo spadnie
nie martw się o mnie... to, że coś piszę hobbystycznie (czytaj: we własnym zakresie, po godzinach pracy), nie oznacza, że nie mam o tym bladego pojęcia...
shockwave, mnie naprawdę nie musisz tego uczyć... wiem, jak konstruować umowy... ale jeśli chcesz sam spijać całą śmietankę, najpierw musisz mieć coś, co w ramach danej umowy sprzedasz...
"robię" w informatyce i bankowości... naprawdę wiele się w praktyce nauczyłem
no dlatego pytam jakiego typu aplikacje piszesz bo do banku nie wjedziesz raczej
oj, zdziwisz się... ja te kontakty, o których pisałeś, mam... ale to nie jest rozmowa na teraz...
unhappy ja skonczylem rynki finansowe i bankowosc ale mam swoja firme i bardziej w informatyce robie
a zeby tworzyc systemy do bankow czy instytucji trzeba byc mega ... i to jednym z mega bo samemu sie takich rzeczy nie robi
nie znam takiego asa co by byl ekspertem od baz danych, programowania i audytu bezpieczenstwa
zakon, ja kończyłem informatykę i ekonometrię... formalnie też świadczę usługi doradcze... ale czuję, że zbliżam się powoli do szklanego sufitu...
ja obecnie to bym chcial byc cukiernikiem z wlasna dzialalnoscia ;P
shockwave, mam cię za inteligentnego człowieka... czy mogę liczyć na wzajemność? naprawdę uważasz, że porywałbym się na coś, czemu nie byłbym w stanie podołać? już jednak nieraz musiałem odpuścić, bo wiedziałem, że danego pomysłu sam nie zrealizuję... one więc czekają na lepsze czasy, gdy będę mógł zatrudnić ludzi do pomocy...
Cześć handlowcy-ja spadam(a ponoć najzyskowniejszy handel to"żywym towarem''
unhappy moze przez to ze pewnie pracujesz w polsce gdzie na realizacje wlasnyc celow trzeba miec sile przebicia szczegolnie w przyjetych schematach
unhappy ja nic o Tobie nie wiem , wiem ze jak tworzysz kod i mowisz apliakcje biznesowe a masz duze cele i nie idziesz w tym kierunku to cos jest nie tak
w życiu ci nie pokażę nawet kawałka kodu
zakon, właśnie dlatego szczerze mówiąc, nie celuję w klientów z Polski...
zakon, właśnie dlatego szczerze mówiąc, nie celuję w klientów z Polski...
nie wiem z czym tam sie chowac unhappy nie takie rzeczy ludzie pisza ...
shock... chyba dziś coś paliłeś albo nie czytasz uważnie moich wypowiedzi... muszę mieć kasę, by zrealizować pomysły... oprogramowanie, które tworzę obecnie (modułowa aplikacja na platformie Netbeans plus baza danych Oracle) jestem w stanie przygotować sam... ale większych projektów już sam nie zrealizuję...
netbeans to tylko ide jakie tam frameworki uzywasz albo jakie technologie poza oracle ...
zakon, tak... ale spokojnie mógłbym to samo robić samemu... nie wiem, czy nie lepiej... ja naprawdę się dużo naoglądałem...
nie kochanie, Netbeans to nie tylko IDE... to gotowa platforma do szybkiego tworzenia aplikacji... platforma Netbeans != IDE Netbeans
masz Ty chociaz dostep do javy biznesowej ? bo podejrzewam ze kasy na licencje to raczej nie masz ...
oczywiście, że mam dostęp... ale korzystam tylko z tego, z czego korzystać mogę legalnie...
zakon, dużo mam jakieś tam oszczędności, ale nie mogę ich przeznaczyć na ten cel...
zakon, dużo mam jakieś tam oszczędności, ale nie mogę ich przeznaczyć na ten cel...
no i co ci się nie zgadza? to była odpowiedź na twoją uwagę, że Netbeans to tylko IDE... http://netbeans.org/features/platform/index.html
ja miałem na myśli to, że wykorzystuję je dokładnie w ten sposób... w typowym IDE mógłbym sobie co najwyżej potworzyć menu w Swingu...
Jest sobie netbeans, napisales mi ze dzieki temu szybciej sobie tworzysz te aplikacje biznesowe
ja Ci napisalem ze ok ale sam Netbeans jako IDE nie styka do tego by klepac apliakcje biznesowe
a Ty mi mowisz pozniej ze to nie tylko IDE tylko takze platforma NEtbeans ktora przyspiesza klepanie aplikacji bo mozesz tworzyc okienka bo mozesz trzymac konfiguracje i all ustawienia
jednak nie czytasz uważnie... ja tylko napisałem, że coś, nad czym teraz pracuję, to aplikacja z Oracle'ową bazą danych, którą akurat tworzę w Netbeansach... nic więcej na ten temat nie napisałem i napisać nie zamierzam... ale jeśli będziesz ciekawy efektu (nie kodu!) chętnie ci go okażę...
pytanie w takim razie jakbys klepal szybko te aplikacje bez IDE skoro jest to odpowiednik Visual Studio i platformy NET ktora sama w sobie jest tylko marna podstawa do pisania jakichkolwiek duzych aplikacji
no ale pytam co ma te Twoje NEtbeans w calosci do pisania aplikacji biznesowych jak to jest podstawa w kazdym innym jezyku
zakon
kochanie, znasz Netbeansa? pisząc, że to nie tylko IDE, miałem na myśli mniej więcej dokładnie to, co napisano na linkowanej przeze mnie stronie... IDE to pojęcie ogólne... Netbeans platform to praktycznie gotowy trzon aplikacji z gotowymi modułami realizującymi podstawowe funkcje każdej aplikacji desktopowej, które wystarczy aktywować lub dezaktywować...
kochanie, znasz Netbeansa? pisząc, że to nie tylko IDE, miałem na myśli mniej więcej dokładnie to, co napisano na linkowanej przeze mnie stronie... IDE to pojęcie ogólne... Netbeans platform to praktycznie gotowy trzon aplikacji z gotowymi modułami realizującymi podstawowe funkcje każdej aplikacji desktopowej, które wystarczy aktywować lub dezaktywować...
shockwave, ty naprawdę chyba nie rozumiesz, co chcę ci przekazać... nevermind...
ale po co ty mi to mówisz? teraz to chyba ty robisz ze mnie wariata...
tak shock, teraz ja nie rozumiem, do czego właściwie zmierzasz i po co prowadzimy tę rozmowę...
Piszesz ze tworzysz apliakcje biznesowa oparta na platformie netbeans i od tego zaczales
i nic więcej nie zamierzałem na ten temat pisać... nie rozumiem, dlaczego ciągniesz ten wątek... zapomniałeś już w jakim kontekście te fakty przywołałem? pisałem wtedy, że z tym jestem w stanie się samodzielnie uporać, bo to prosta technologicznie (ale nie biznesowo) aplikacja... z innymi miałem problem i plany musiałem zarzucić... tylko w tym kontekście przywołałem Netbeansy... po co więc dalej ciągnąłeś tę dyskusję?
no w koncu napisales ze miales sproblemy a teraz juz wiem czemu ...
żegnam się już a na przyszłość czytaj uważniej wypowiedzi innych, jeśli chcesz prowadzić z nimi dyskusję... czat nie sprzyja szybkiej interakcji...
tylko pamietaj ze platforma netbeans jes scisle zwiazana z samym IDE a jak nie wierzysz to hmmm nie wiem czemu
ty jednak nie czytasz ze zrozumieniem wypowiedzi innych... te "problemy" to akurat była zgoda z twoim stwierdzeniem, że problemów o określonej skali już sam nie rozwiążę... tylko tyle... no, ale już dość czasu poświęciłem na tę rozmowę... bywaj...
oczywiście, że jest ściśle związana z samym IDE... tylko nie rozumiem, co to ma do rzeczy...
bo te Twoje przyspieszone tworzenie aplikacji wynika glownie z samego IDE a nie platformy NEtbeans
shockwave... trzymaj kciuki za moją wygraną w lotto... wtedy cię zatrudnię i będziesz się mógł ze mną codziennie spierać... i jeszcze będę ci za to płacił ciężkie pieniądze
pomijam fakt, że tu się spieraliśmy trochę bez sensu, bo pisaliśmy o tym samym...
pomijam fakt, że tu się spieraliśmy trochę bez sensu, bo pisaliśmy o tym samym...
no ja akurat powiedziałbym, że jest odwrotnie... IDE jest tylko jednym z rozszerzeń platformy... ale naprawdę, muszę już iść...
spor poszedl o tworzenie aplikacji , Ty stwierdziles ze to zasluga platformy ja ze IDE
bo jaki by mial sens platformy kiedy IDE nei byloby zintegrowane z platforma