Wpisy 1 102 857 – 1 102 956
10 września 2012 20:31 → 10 września 2012 21:00, 100 wpisów
Jacki..ja osobiscie b.dziekuje za fajowiste kawaly
oby czesciej..supcio sie rozweselilam..
oby czesciej..supcio sie rozweselilam..
Medeo..dzieki dzieki..popatrze za tym egzemplarzem..z pewnoscia ciekawy..
aa mozesz mi jeszcze o moim..strzelniczym znaku cos tam cos tam
aa mozesz mi jeszcze o moim..strzelniczym znaku cos tam cos tam
ulexxa
Nie wiem czy już się zetknęłaś z dietą funkcjonalną ? Jeśli nie to polecam książeczki Małgorzaty Borgman "Jedz zgodnie ze swoim znakiem zodiaku". Opiera się w głównej mierze na dodawaniu do potraw ziół i przypraw odpowiednich dla dolegliwości charakterystycznych na przykład jak w tej książeczce dla danego znaku zodiaku Mam niestety tylko wersję dla Bliźniąt, ale w aneksie na końcu jest też zestaw przypraw i ziół dla Strzelców. Podac ?
Nie wiem czy już się zetknęłaś z dietą funkcjonalną ? Jeśli nie to polecam książeczki Małgorzaty Borgman "Jedz zgodnie ze swoim znakiem zodiaku". Opiera się w głównej mierze na dodawaniu do potraw ziół i przypraw odpowiednich dla dolegliwości charakterystycznych na przykład jak w tej książeczce dla danego znaku zodiaku Mam niestety tylko wersję dla Bliźniąt, ale w aneksie na końcu jest też zestaw przypraw i ziół dla Strzelców. Podac ?
Lilu..nie bardzo..lotom i lotom..ehh
wczoraj zeslablam..dobrze ze bylam siedzac..nie stojac..
oj mowie Ci..szok..kolo Pana..a sama jestem nie tak
wczoraj zeslablam..dobrze ze bylam siedzac..nie stojac..
oj mowie Ci..szok..kolo Pana..a sama jestem nie tak
Był wypadek w górach, rozbił się maluch o drzewo. Zebrało się dużo widowni, wreszcie przyjechała policja. Wypytują każdego z widzów czy widział jak to się stało. Nikt nic nie widział, aż jeden z nich zaproponował że zapewne Baca coś widział.
Podchodzą więc policjanci do Bacy i pytają się:
- Baco, widzieliście ten wypadek?
- Ano widziołem.
- Powiecie nam jak się ten wypadek stał.
- Ano widzicie panowie to drzewo.
- Widzimy
- A oni nie widzieli.
Podchodzą więc policjanci do Bacy i pytają się:
- Baco, widzieliście ten wypadek?
- Ano widziołem.
- Powiecie nam jak się ten wypadek stał.
- Ano widzicie panowie to drzewo.
- Widzimy
- A oni nie widzieli.
ja tam na czacie widze tylko jedna osobe ktora pernamentnie bym tyral To Lila
Dzięki temu Panu Tkaczykowi dowiedziałam się, że moim "magicznym" ziołem jest cykoria podróżnik. Czy rzeczywiście ma te wszystkie moce to nie mam pojęcia, ale herbatka z niej stawia mnie na nogi i poprawia mi samopoczucie
jackwar a tak z sensem moze bys cos napisal fajnego bo to tak ni kupy ni dupy sie trzyma
Turyści pytają bacę, która jest godzina.
- Już trzecia za piętnaście!
- A skąd to wiecie baco, skoro nie macie zegarka?
- To proste. Klękam między owce, odsuwam jednej ogon, patrzę jej przez nogi ..... na wieżę kościelną, no i widzę!
- Już trzecia za piętnaście!
- A skąd to wiecie baco, skoro nie macie zegarka?
- To proste. Klękam między owce, odsuwam jednej ogon, patrzę jej przez nogi ..... na wieżę kościelną, no i widzę!
Lilus dzis zjadlam az chlebek suchy i maslaneczke pije..nie mam apetytu..a wrecz nie moge patrzec na jedzenie..wszystko mi wtedypodchodzi w gore..nie wiem co jest
Siedzi baca na kamieniu i wali się kamieniem w głowę. Podchodzi do niego turysta i się pyta
- Baco co robicie?
- Narkotyzuje się.
Turysta idzie dalej i widzi kolejnego bace siedzącego na kamieniu i walącego się kamieniem w głowe.
- Baco co robicie?
- Narkotyzuje się.
Turysta idzie dalej i widzi bace siedzącego na stercie kamieni
- Baco co robicie?
- Narkotyki sprzedaje.
- Baco co robicie?
- Narkotyzuje się.
Turysta idzie dalej i widzi kolejnego bace siedzącego na kamieniu i walącego się kamieniem w głowe.
- Baco co robicie?
- Narkotyzuje się.
Turysta idzie dalej i widzi bace siedzącego na stercie kamieni
- Baco co robicie?
- Narkotyki sprzedaje.
Turystka nie zdąży wrócić do schroniska przed nocą więc postanawia zatrzymać się u bacy. Baca się zgodził. Wieczorem zebrało mu się na miłość. Wziął litr bimbru i dobiera się do turystki ta uprzedza, że ma okres, ale bacy to nie przeszkadza. Rano baca budzi się niewiele pamięta, patrzy pościel zakrwawiona turystki niema więc szuka, nie znajdując jej nigdzie siada i mówi do siebie: -jo jom chyba zabił!
Ale pobiegł jeszcze do łazienki patrzy w lustro i mówi:- jo jom chyba zeżarł
Ale pobiegł jeszcze do łazienki patrzy w lustro i mówi:- jo jom chyba zeżarł
Lilu..waga leci w dol..juz ponad 2 kg. ale nadrobie to moze kiedys..slodyczami..narazie mam na wszystko..bleee
shock..że krowa to piękny ptak tylko skrzydeł jej brak a najlepsze są skrzydełka z dzika
ten kawał to dla Medei
Do bacy przychodzi turysta i chce wynająć pokój. Przedstawia się:
- Nazywam się Jan Sraczka!
- Ooo! Rzadkie macie nazwisko, oj rzadkie!
Do bacy przychodzi turysta i chce wynająć pokój. Przedstawia się:
- Nazywam się Jan Sraczka!
- Ooo! Rzadkie macie nazwisko, oj rzadkie!
no pisalas ze palilas to musialas cpac skoro moje palenie nazywasz cpaniem
Idzie sobie dwóch górali przez Zakopane do domu, a mieszkali na Gubałówce.
Przechodzą obok torów kolejowych i zobaczyli tam ruskie cysterny. Nie znali
Ruskich literek, ale tak im jakoś zajeżdżało alkoholem... Napili się...
Poszli później do domów... Rano do jednego z nich dzwoni telefon
- Co jest?- mówi baca podnosząc słuchawkę
Po drugiej stronie był drugi baca z zeszłonocnej imprezy:
- Baco, sraliście? - pyta ten drugi
- Nie.
- To niesrajta, bo jo z Londynu dzwonim...
Przechodzą obok torów kolejowych i zobaczyli tam ruskie cysterny. Nie znali
Ruskich literek, ale tak im jakoś zajeżdżało alkoholem... Napili się...
Poszli później do domów... Rano do jednego z nich dzwoni telefon
- Co jest?- mówi baca podnosząc słuchawkę
Po drugiej stronie był drugi baca z zeszłonocnej imprezy:
- Baco, sraliście? - pyta ten drugi
- Nie.
- To niesrajta, bo jo z Londynu dzwonim...
shock..nie masz najmniejszych szans,nawet wzrost by ci nie pomógł buahahahaha teraz to żeś mnie rozśmieszył
Lilu jutro jade do Berlina..z Panem do lekarzy..ale odrazu pojde ze soba..wiem ze musze miec gastroskopie..bo tutejszy lekarz to powiedzial..zapisal mi profilaktycznie Maalox..
ale jutro zobacze co tam i zrobie termin..na to paskudztwo
ale jutro zobacze co tam i zrobie termin..na to paskudztwo
Ulexa ale masz problem ... szykujesz sie jutro nie jesz od wieczora rano pojutrze do szpitala scieme dajesz ze kosteczke polknelas i hej od razu masz gastroskopie
shockwawe achoj
Siedzi baca na kamieniu. Zagaduje go turusta.
- Achoj baco co tak siedzisz?
- Achoj cie to obchodzu
Siedzi baca na kamieniu. Zagaduje go turusta.
- Achoj baco co tak siedzisz?
- Achoj cie to obchodzu
shok..odjeb się od niej w delikatny sposób.Uwierz mi że nie chciałbyś teraz być na jej miejscu więc odbij po zaczynasz ***olić farmazony
Medeo..hmm czy mam zrozumiec ze to do mnie tez sie tyczy..sorry odpisuje z doskoku..mam zajecia..
shock..ja mam cię głęboko w poważaniu i twoje wiązanie i obezwładnianie
Lila bujaj sie tepa strzalo, napisalem jej co moze miec i jak moze miec szybko gastroskopie. Skoro ja lekarz tak potraktowal to widac slabo w tym kierunku idzie i sie stara
shok...ale to chyba nie twój problem tempa maso,więc jak w dupie byłeś i gówno widziałeś to się na tematy o których nie masz pojęcia nie wypowiadaj
3 dni tutaj czytam ludzi i jestem na 100 % przekonany ze w rzeczywistosci jestes tepa dzida z ktora nie chcialbym miec nawet do czynienia na slowko
ulexxa
Strzelec powinien dodawać do żywności zioła i przyprawy oraz pic herbatki z następujących grup ziół ( z doświadczenia powiem, że zrobienie sobie mieszkanki i jej rozdrobnienie by dodawac do potraw np. jogurta czy serka na śniadanie naprawdę pomaga, choc niestety nie od razu a więcej niż szczypty dziennie autor nie zaleca) :
1. dobrej przemiany materii : estragon, szałwia, lubczyk, jałowiec a z ziół : bobrek trójlistkowy, cykoria podróżnik, rzepik pospolity, lukrecja gładka
2. antyreumatyczne ( podobno Strzelce są na reumatyzm szczególnie narażone w starszym wieku) : czosnek, papryka, pieprz, kardamon imbir, gorczyca czarna i biała a z ziół fiołek polny, sosna zwyczajna, melisa,mięta, hyzop lekarski,nagietek, skrzyp polny , brzoza (liście)
3. wzmacniające siły witalne ( te autor poleca wszystkim) : kardamon, kurkuma, curry, cynamon, imbir, pieprz, anyż, goździk, estragon a z ziół werbena,nostrzyk żółty,ruta zwyczajna, jezówka pospolita, szałwia lekarska
Jak widac powyżej w kwestii przypraw spróbować nie zaszkodzi a jeśli chodzi o zioła to przed zaparzeniem herbatki sprawdź czy nie masz jakiś przeciwwskazań oraz nie szalej z ilością.
Strzelec powinien dodawać do żywności zioła i przyprawy oraz pic herbatki z następujących grup ziół ( z doświadczenia powiem, że zrobienie sobie mieszkanki i jej rozdrobnienie by dodawac do potraw np. jogurta czy serka na śniadanie naprawdę pomaga, choc niestety nie od razu a więcej niż szczypty dziennie autor nie zaleca) :
1. dobrej przemiany materii : estragon, szałwia, lubczyk, jałowiec a z ziół : bobrek trójlistkowy, cykoria podróżnik, rzepik pospolity, lukrecja gładka
2. antyreumatyczne ( podobno Strzelce są na reumatyzm szczególnie narażone w starszym wieku) : czosnek, papryka, pieprz, kardamon imbir, gorczyca czarna i biała a z ziół fiołek polny, sosna zwyczajna, melisa,mięta, hyzop lekarski,nagietek, skrzyp polny , brzoza (liście)
3. wzmacniające siły witalne ( te autor poleca wszystkim) : kardamon, kurkuma, curry, cynamon, imbir, pieprz, anyż, goździk, estragon a z ziół werbena,nostrzyk żółty,ruta zwyczajna, jezówka pospolita, szałwia lekarska
Jak widac powyżej w kwestii przypraw spróbować nie zaszkodzi a jeśli chodzi o zioła to przed zaparzeniem herbatki sprawdź czy nie masz jakiś przeciwwskazań oraz nie szalej z ilością.
Lilu..teraz popalam..ale te slabouszki cieniutkie..ale nie mam problemow z paleniem..rzucam i juz..ohne probleme..
wyobraź sobie że ja obserwuję ciebie i uwierz mi matołów takich jak ty omijam szerokim łukiem
ulexxa
Maalox to jedno a zwykłego kleiku z siemienia lnianego nie próbowałaś ?
Maalox to jedno a zwykłego kleiku z siemienia lnianego nie próbowałaś ?
Góral w sklepie wolnocłowym na nowojorskim lotnisku zwraca się do sprzedawcy:
- You, now, wiesz facet, I want to buy...piła.
Widząc brak kontaktu mówi piła, piłka, i pokazuje rękoma wielką obłość oraz demonstruje koszykarskie odbijanie - You now, piła - odbija wymaginowaną piłkę do koszykówki.
- Oooh, ball? - pyta sprzedawca - You need to buy a ball?
- Yes - cieszy się góral, ball, piła - teraz patrz mi na usta - łańcuchowa.
- You, now, wiesz facet, I want to buy...piła.
Widząc brak kontaktu mówi piła, piłka, i pokazuje rękoma wielką obłość oraz demonstruje koszykarskie odbijanie - You now, piła - odbija wymaginowaną piłkę do koszykówki.
- Oooh, ball? - pyta sprzedawca - You need to buy a ball?
- Yes - cieszy się góral, ball, piła - teraz patrz mi na usta - łańcuchowa.
witam wszystkich
ulexxa mnie pomogło siemie lniane i brałam omeprazol
ulexxa mnie pomogło siemie lniane i brałam omeprazol
ulexxa
Przyprawy są dostępne w większości supermarketów w Polsce i w Niemczech. Jeśli chodzi o zioła to będziesz musiała znaleźć jakiś sklep z ziołami lub sklep ze zdrową żywnością
Przyprawy są dostępne w większości supermarketów w Polsce i w Niemczech. Jeśli chodzi o zioła to będziesz musiała znaleźć jakiś sklep z ziołami lub sklep ze zdrową żywnością