Wpisy 1 102 049 – 1 102 149
10 września 2012 05:52 → 10 września 2012 11:55, 100 wpisów
Witam
Miłego poniedziałku wszystkim.Wygrywajcie
Dzień dobry.Miłego dnia.Wysokich wygranych.
Ulexxa
Witajcie
Emeriti..Tczewianka..Dekus..Agatcia..Drapus..MPaulo..WN
Emeriti..Tczewianka..Dekus..Agatcia..Drapus..MPaulo..WN
Emeriti....jak mnie nerwi ten net oj mowie Tobie..zamula ze szok...
..ile sie wczoraj nadzwonilam z..komory..musze pomyslec o zmianie sieci....tyle ze mam z nimi umowe na..2 dlugie lata..
jak szybko teraz moje wpisy wchodza....chyba za ostro z nimi wczoraj..pojechalam..
Ulexxa.
Jestem w Pl.Odpoczywam.
Jestem w Pl.Odpoczywam.
Emeriti..ja tez teraz jestem w Pl. ..ale z odpoczynkiem to nie ma nic wspolnego..wiesz o co chodzi..szukam mieszkania w Berlinie..z uwagi na dluzsze leczenie i hospitalizacje mojego meza..tu w Pl.
medycyna niestety ale nie jest jeszcze tak wysoka..a jezdzenie odemnie do dobrego lekarza..to ponad 500 km. tam i z powrotem..
medycyna niestety ale nie jest jeszcze tak wysoka..a jezdzenie odemnie do dobrego lekarza..to ponad 500 km. tam i z powrotem..
ulexxa to masz kawal drogi a jest nadzieja,ze dobrze sie
wszystko skonczy mocno trzymam kciuki
wszystko skonczy mocno trzymam kciuki
Ulexxa.Życzę Ci ,żeby wszystko poszło po Twojej myśli.
mialam prawie juz..super mieszkanie i nawet nie takie drogie..na Reinickendorf..bylam je nawet obejrzec..ale niestety..ktos mnie uprzedzil
dziekuje Wam..serdecznie Emeriti Agatci
ale przy moim ostatnio czestym pechu..zalamuje sie juz..ehh
ale przy moim ostatnio czestym pechu..zalamuje sie juz..ehh
sama ze soba mam juz problemy zdrowotne...moj zoladek odmawia posluszenstwa..i czesto mam odruch wymiotny..lekarz zalecil mi mleczko do picia..Maalox..ale musze zrobic..gastroskopie..moze jest cos innego..musze zrobic termin w De. bo tam mam ubezpieczenie i raczej jestem bardziej przekonana do tamtejszej medycyny...sorry jezeli kogos urazilam..ale przekonalam sie sama..bylam tam przeciez 9..dluuugich lat..
ulexxa mysl zawsze pozytywnie i ciagle powtarzaj nie ma rzeczy
niemozliwych,tylko trudne do zdobycia
niemozliwych,tylko trudne do zdobycia
moze przez stres i nerwy tak sie dzieje
zaczynam powoli..nienawidziec jedzenia..bo zawsze po nim..jest mi zle..hmm
zaczynam powoli..nienawidziec jedzenia..bo zawsze po nim..jest mi zle..hmm
Dzień dobry Ulexxa.Dbaj o siebie,musisz coś jeść,spróbuj chociaż suchary i owoce.Ja też tak mam jak mam nerwy,jedzenie nie smakuje.Powodzenia
ulexxa, zapoznaj się z metodą samoleczenia pod nazwą BSM ( bioemanacyjne sprzężenie z mózgiem ) .
W Internecie znajdziesz na ten temat materiały , a w księgarni książkę , którą możesz zamówić także w necie ( są 2 wersje: z płytą DVD i bez ) .
Pozdrawiam
W Internecie znajdziesz na ten temat materiały , a w księgarni książkę , którą możesz zamówić także w necie ( są 2 wersje: z płytą DVD i bez ) .
Pozdrawiam
bralam ostatnio sporo lekow na spanie i uspokojenie..aby przetrwac te dlugie bezsenne noce..moze przez tym popsulam sobie cos w zoladku..ale juz odstawilam wszystko..i teraz mam za swoje..ehhh
dlatego Ci mowie pozytywne nastawienie mimo trudnosci mysl
pozytywnie Toie sie to uda
pozytywnie Toie sie to uda
Tczewianeczko..dziekuje..wiesz tak sie latwo mowi ale kurcze inaczej jest jak chcialabym..
Edi....dziekuje za linki..napewno je zaraz poczytam..bardzo szanuje Cie za Twoje wszelkie madre i naprawde pouczajace wypowiedzi(szkoda ze nie wszyscy to tak odbieraja!)..ale ja TAK..
No wiem,dobre rady nic nie dadza.Człowiek sam musi się zebrać i sobie pomóc.Ale będzie dobrze .Trzymaj się
Kochani uciekam..spozyc ciut maslanki(uwielbiam ja) i cos tam..mam nadzieje ze moj rozstrojony zoladek..zatrzyma te wartosci spozywcze
Tczewianeczko..
Emeriti..
Agatci..
Edi..
Tczewianeczko..
Emeriti..
Agatci..
Edi..
tczewianka to fakt dobre rady nic nie dadza czlowiek sam sobie musi pomoc mam kol.gdzie jej maz 12 lat sie zmaga z nowot.
bylam u niej ona przez 2 godz.plakala,smiala jednzm slowem
histeria ale jak z siebie wyrzucila to mowi jest mi lzej
bylam u niej ona przez 2 godz.plakala,smiala jednzm slowem
histeria ale jak z siebie wyrzucila to mowi jest mi lzej
zycze Wszystkim Mega Wygranych..
ale na pierwszym miejsu zycze Wam ZDROWIA
..coz znacza pieniadze..bez Zdrowia..
no i moja ulubiona piosenka..Dla Wszystkich..
http://www.youtube.com/watch?v=myH2UBJ28XY
czasami mam tak ze jak sie uczepie jednej miuzki..to troszke trwa..
ale na pierwszym miejsu zycze Wam ZDROWIA
..coz znacza pieniadze..bez Zdrowia..
no i moja ulubiona piosenka..Dla Wszystkich..
http://www.youtube.com/watch?v=myH2UBJ28XY
czasami mam tak ze jak sie uczepie jednej miuzki..to troszke trwa..
agatkaa
ulexxa
No i jedyne co mogę wirtualnie zrobić czyli podzielić się moją energią życiową, której duży pakiet przesyłam w załączeniu do tego wpisu, byś miała siłę do poradzenia sobie z swoimi problemami. Pamiętaj, że po każdej nocy wstaje nowy dzień dla każdego z nas
ulexxa
No i jedyne co mogę wirtualnie zrobić czyli podzielić się moją energią życiową, której duży pakiet przesyłam w załączeniu do tego wpisu, byś miała siłę do poradzenia sobie z swoimi problemami. Pamiętaj, że po każdej nocy wstaje nowy dzień dla każdego z nas
Proszę zobaczyć ten idiotyczny formularz kontaktowy PZZ w Krakowie:
http://www.pzzkrakow.com.pl/pl/kontakt/formularz/
bo aby się z nimi móc skontaktować, należy mieć koniecznie imię dłuższe niż 3 a nazwisko niż 5 liter ...
Czyli żaden Jan nie ma szans, ponadto nie ma jej też ten, kto nazywa się np. Król
Ale jaja!
http://www.pzzkrakow.com.pl/pl/kontakt/formularz/
bo aby się z nimi móc skontaktować, należy mieć koniecznie imię dłuższe niż 3 a nazwisko niż 5 liter ...
Czyli żaden Jan nie ma szans, ponadto nie ma jej też ten, kto nazywa się np. Król
Ale jaja!
joker przepraszam za zwłokę, ale wiadomo jak to w pracy wejść na chat można tylko od czasu do czasu i na krótko
edi8
edi8
Edi
A propos kretynizmów biurokratycznych to najbardziej wnerwiające osobę dwojga imion jak ja jest brak odpowiedniej ilości kratek by wpisać całość bo moi rodzice przy dość długim nazwisko z -cka na końcu wybrali dość długie imiona. A jeszcze bardziej wkurzające gdy najpierw cię instruują, że masz się wpisać jak w dowodzie a potem strzelają focha, że przecież tym drugim imieniem sie nie posługujesz więc po co je wpisujesz. Czyli paranoja do kwadratu
A propos kretynizmów biurokratycznych to najbardziej wnerwiające osobę dwojga imion jak ja jest brak odpowiedniej ilości kratek by wpisać całość bo moi rodzice przy dość długim nazwisko z -cka na końcu wybrali dość długie imiona. A jeszcze bardziej wkurzające gdy najpierw cię instruują, że masz się wpisać jak w dowodzie a potem strzelają focha, że przecież tym drugim imieniem sie nie posługujesz więc po co je wpisujesz. Czyli paranoja do kwadratu
Nie wspominając o tym, że są osoby które raczej nie chciałyby zdradzać się pomysłowością rodziców typu Bożydar Kalasanty jak pewien kolega ze studiów w chwili obecnej poważany pan adwokat
ulexxa Ty masz po prostu nerwice...wiem ze masz cieżkie chwile
ale musisz przetrwać.
Życze Ci abu los dał Ci sile aby to wszystko przetrwać.
Trzymaj sie jeszcze uśmiech zagości na Twojej twarzy)
Pozdrawiam
ale musisz przetrwać.
Życze Ci abu los dał Ci sile aby to wszystko przetrwać.
Trzymaj sie jeszcze uśmiech zagości na Twojej twarzy)
Pozdrawiam
ulexxa gdybyś była bliżej dysponuje czasem chętnie bym Ci pomogła
Medea
Ulala
Ulala
ulala,moze ulexxa ma kogos serdecznego kto by jej podal reke
dobre slowo powiedzial bylo by jej lzej
dobre slowo powiedzial bylo by jej lzej
Są nietypowe nazwiska,a rodzice dają jeszcze nietypowe imiona.
Byl u nas pracownik -Śledź Polikarp.
Byl u nas pracownik -Śledź Polikarp.
emerytka46
Ja byłam ostatnio trochę oderwana od tutejsszych nowinek cóż praca, ale jak rozumiem udało ci się co nieco wyszarpnąć z TS
Ja byłam ostatnio trochę oderwana od tutejsszych nowinek cóż praca, ale jak rozumiem udało ci się co nieco wyszarpnąć z TS
dać dziecku na imię śledź ,straszną krzywdę mu zrobili
Gdzie idziesz? A do śledzia na imieniny
Gdzie idziesz? A do śledzia na imieniny
emerytka46
Nazwiska pochodzące od rzeczowników i przymiotników to akurat nie powinny być uważane za nietypowe, bo jednak panowie szlachta byli tylko jakimiś 10 % całego społeczeństwa. A u nas jeszcze długo po wprowadzeniu chrześcijaństwa imieniem człowieka niskiego stanu mógł być rzeczownik np. Paździerz, Kołek, Zając itp. Później takie cudaki stały się przezwiskami umożliwiającymi odróżnik o którego z 14 Janów we wsi nam chodzi. Ale trzeba przyznać, że ludzie czasami zachowują się jak kretyni wybierając imię dla dziecka gdy noszą nazwisko typu Gwóźdź, Kowal, Szewc,Głódk, Kluska itp.
Lila
Nazwiska pochodzące od rzeczowników i przymiotników to akurat nie powinny być uważane za nietypowe, bo jednak panowie szlachta byli tylko jakimiś 10 % całego społeczeństwa. A u nas jeszcze długo po wprowadzeniu chrześcijaństwa imieniem człowieka niskiego stanu mógł być rzeczownik np. Paździerz, Kołek, Zając itp. Później takie cudaki stały się przezwiskami umożliwiającymi odróżnik o którego z 14 Janów we wsi nam chodzi. Ale trzeba przyznać, że ludzie czasami zachowują się jak kretyni wybierając imię dla dziecka gdy noszą nazwisko typu Gwóźdź, Kowal, Szewc,Głódk, Kluska itp.
Lila
Lila
Imieniny śledzia no niech pomyślę by trzymać się tradycji to chyba we wtorek przed Popielcem
Imieniny śledzia no niech pomyślę by trzymać się tradycji to chyba we wtorek przed Popielcem
Lila
Mogli dzieciakowi jeszcze bardziej przyłożyć robiąc z niego Polikarpa Bazylego Śledzia. Koleżankom bardzo odradzam panującą w moim miasteczku modę polegającą na nadawaniu imienia jakie przynosi święty będący patronem dnia urodzin. Można bowiem dziecku zmarnowac życie, bo niektórzy święci żyli dość dawno i ich imiona jakby z lekka wyszły z użycia jak Izydor, Roch, Kosma, Perpetua itp. o wspominanej już tu kiedyś przeze mnie mojej ukochanej Sexburdze
Mogli dzieciakowi jeszcze bardziej przyłożyć robiąc z niego Polikarpa Bazylego Śledzia. Koleżankom bardzo odradzam panującą w moim miasteczku modę polegającą na nadawaniu imienia jakie przynosi święty będący patronem dnia urodzin. Można bowiem dziecku zmarnowac życie, bo niektórzy święci żyli dość dawno i ich imiona jakby z lekka wyszły z użycia jak Izydor, Roch, Kosma, Perpetua itp. o wspominanej już tu kiedyś przeze mnie mojej ukochanej Sexburdze
Lila
To sie nie ma z czego śmiać. Urzędnik teraz nie może odmówić wpisania żadnego nawet kretyńskiego imienia jeśli zgodnie z obowiązującym przepisem pozwala ono na identyfikację płci czyli w przypadku kobiet jest na ten przykład zakończone na samogłoskę "a" charakterystyczną dla rzeczowników rodzaju żeńskiego w języku polskim. A takie rozluźnienie zawdzięczamy między innymi rodzicom chcącym synusiowi dać na drugie imię Dąb oraz innym państwu walczącym jak lwy o wpisanie ich słodziutkiej córeczce imienia Poziomka
To sie nie ma z czego śmiać. Urzędnik teraz nie może odmówić wpisania żadnego nawet kretyńskiego imienia jeśli zgodnie z obowiązującym przepisem pozwala ono na identyfikację płci czyli w przypadku kobiet jest na ten przykład zakończone na samogłoskę "a" charakterystyczną dla rzeczowników rodzaju żeńskiego w języku polskim. A takie rozluźnienie zawdzięczamy między innymi rodzicom chcącym synusiowi dać na drugie imię Dąb oraz innym państwu walczącym jak lwy o wpisanie ich słodziutkiej córeczce imienia Poziomka
A propos tej ostatniej sprawy jakoś mnie nie zdziwi jak kiedyś w prasie przeczytam, że kobieta o inicjałach P. jakoś tam zamordowała swoich rodziców w afekcie po powrocie z pracy gdy po raz enty bezskutecznie próbowała przekonać klienta swojego pracodawcy, że telefon od niej to nie jest kolejny żart telefoniczny.
Lila
Mercedes może być, bo to w końcu imię pewnej damy nadane samochodowi
Mercedes może być, bo to w końcu imię pewnej damy nadane samochodowi
Medea , ja mam 2 imiona i długie nazwisko , tylko w dokumentach do urzędu podaje oba , swoim dzieciom też dałem po 2 imiona , nie wymyślałem jakichś cudaków tylko normalne , polskie
medea...Alfa Romeo podobno też ale mi się one tylko z samochodami kojarzą i na pewno nie dałabym swojej córce imienia mercedes
Ale już na ten przykład Miłochna Lewa lub Bożydar Karaboski gdyby istnieli gdzieś poza dowcipami to powinni rodziców ubić a każdy sąd powienien ich uniewinnić
medea....kolega miał w podstawówce na imię January a na nazwisko Fredro tez było kupa śmiechu
jackwar
Ja też mam normalne typowe imiona podobnie jak większośc mojej rodziny, ale że tak powiem świry są wśród nas.
Lila
To nieładnie tak się chwalić, ale z taką pewną nieśmiałością przyznam, że ja też jeśli doliczymy to z bierzmowania
Ja też mam normalne typowe imiona podobnie jak większośc mojej rodziny, ale że tak powiem świry są wśród nas.
Lila
To nieładnie tak się chwalić, ale z taką pewną nieśmiałością przyznam, że ja też jeśli doliczymy to z bierzmowania
Medea , na pewno znasz taką dziewczynkę Klaudia Kulawik . Ostatnio czytałem że imie Klaudia , Klaudiusz oznacza Kulawy więc chyba pasuje
Lila.
Imię to Polikarp.
Imię to Polikarp.
medea...no to trzecie z bierzmowania.Imiona mam liliana swoje,drugie po babci(dobrze że nie miała miłochna) a trzecie z bierzmowania po ciotce która była moją chrzestną na tym że bierzmowaniu.Tragedii nie ma
jackwar
Rzeczywiście byłby to ciekawy zbieg okoliczności. Nie jestem jednak pewna czy taka jest etymologia tego imienia. W końcu nie było to imię własne tylko nazwisko rodowe w Starożytnym Rzymie
Rzeczywiście byłby to ciekawy zbieg okoliczności. Nie jestem jednak pewna czy taka jest etymologia tego imienia. W końcu nie było to imię własne tylko nazwisko rodowe w Starożytnym Rzymie
ja mam dwa jako jedyny z rodzeństwa bo rodzice nie mogli się zdecydować
jackwar
No rzeczywiście claudus po łacinie to kulawy czyli oni Rzymianie też kiedyś w swojej przeszłości przekształcili przezwiska w nazwiska
No rzeczywiście claudus po łacinie to kulawy czyli oni Rzymianie też kiedyś w swojej przeszłości przekształcili przezwiska w nazwiska
Jackwar
medea , ja czytałem że tak jest z tą Klaudią , mam też siostrzenice Klaudię ale nie chcę ją dobijać Uważam że imię jest ważne i ma wpływ na charakter człowieka , jest taka stronka ,l zaraz podam link i tam są opisane charaktery imienia .
Mój ojciec miał trzy imiona,jak poszedł mnie zameldować,to myślał,że tak trzeba i w ten sposób mam trzy imiona.Z bierzmowania czwarte.
Jest w czym wybierać.
Jest w czym wybierać.