Wpisy użytkownika rutra
Łącznie 522 wpisów w archiwum, pokazane od nr 1 710 843. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Doradźcie mi proszę: Jak wygram te 317mln w Powerballa to wypłacić sobie 176mln czy rozłożyć na raty na 29 lat? Nie wiem czy za 29 lat te 317mln będzie tyle warte co teraz, bo przy inflacji 3% x29 lat odnotujemy spadek wartości pieniądza o 235%.
Ale ja to robię legalnie. Kupon kupuje osoba mieszkająca w Stanach i jak wygra to bierze 10%, a reszta dla mnie.
medea76 ok podatek od darowizny wynosi ileśtam ale na pewno nie 75% trochę się z państwem można podzielić
Do Wędrowca Netowy:
Właśnie liczyłem prawdopodobieństwo wygranej Jackpota w Powerballa, bardzo łatwo policzyć 35x (5 po 59) wychodzi na to, że kumulacja musiałaby wynieść z pół miliarda, żeby się opłacało. Ale jak się trafi to człowiek jest ustawiony na kilka pokoleń.
Właśnie liczyłem prawdopodobieństwo wygranej Jackpota w Powerballa, bardzo łatwo policzyć 35x (5 po 59) wychodzi na to, że kumulacja musiałaby wynieść z pół miliarda, żeby się opłacało. Ale jak się trafi to człowiek jest ustawiony na kilka pokoleń.
ja ostatnio tu znak euro wpisałem i jeszcze 3 linijki tekstu, ucięło znak euro i to co było po nim
albo zbiorę 17,5mln ludzi i każdy po 10 zakładów postawi, ale jakbym miał 0,5mld to by mi nie potrzeba było stawiać tyle, zresztą pare osób by wygrało i by się wygrana rozłożyła
Dlaczego u nas nie zrobią takiej loterii np. zakład za 15zł i kumulacja by się zaczynała od 10mln
kurcze, ja chciałem sobie 3 mieszkania kupić i samochód, a tak to 4 złote poszło, ehh... mogłem sobie za to kupić 4 bułki na kolacje i śniadanie
Trabzonspor
Na zdrapki i lotto poszło 24zł, wygrana 8zł, czyli -18zł, ale Trabzonspor wygrał i jest plus
Na zdrapki i lotto poszło 24zł, wygrana 8zł, czyli -18zł, ale Trabzonspor wygrał i jest plus
A niech to, ja chyba nigdy tej szóstki nie trafię, a już miałem się pakować i lecieć na Karaiby
torsan ja raz miałem chyba 3 czt 4 obok i miałbym piątkę, ale ktoś mi powiedział, że musiałbym zagrać z 500 zakładów (obok) aby tą 5 trafić
można gdzieś TVP Info na internecie obejrzeć? bo nie mam telewizora
Ja się najbardziej obawiam, że jak opozycjoniści obalą władze to będą chcieli pół podkarpacia zabrać.
Dlaczego wygrana za szóstkę w Lotto zaczyna się od 2mln? W takim Powerball kumulacja wynosi 400mln, u nas nad w złotówkach nigdy takiej kumulacji nie będzie.
mi się udało wejść na lotto.pl ale na razie nie ma informacji czy padła szóstka
W sumie prawdopodobieństwo trafienia Jackpota prawie 1 do 200mln, ale mogliby u nas zrobić coś takiego, żeby prawdopodobieństwo było 1:200mln i koszt 10zł, może ludzie by dużo nie grali, ale jakby się pojawiły kumulacje od 100mln to ktoś na pewno by grał.
o nie znowu trzeba będzie czekać długo na kolejną wyższą kumulację, bo do 20mln nie opłaca się grać, właściwie do 42mln się nie opłaca
podczas losowania osoba powinna losować kulki, a nie maszyna do manipulowania wynikami, powinna być komisja kontroli gier i zakładów
Coś mnie podkusiło i puściłem 2 zakłady Lotto, obym wygrał te 5 milionów.
emerytka_46 ale Ty pewnie inne liczby wybrałaś więc trafisz tylko Lotto Plus, ja zgarnę 5mln i sobie polecę na Karaiby
Daliby raz wygrać to nie trzeba by było ani studiować, ani pracować, można by było tak tylko hobbystycznie iść do pracy.
Dlaczego? Myślę, że wystarczyłoby kupić w Krakowie ze 4 mieszkania pod wynajem 3-osobowe 500zł+media/m-c, po odliczeniu 19% haraczu i innych dodatkowych kosztów udałoby się wyciągnąć z 4k miesięcznie, a to już chyba by na długo wystarczyło.
Podobno ok. 90% zwycięzców traci całą wygraną w ciągu kilku lat. Frajerzy, ja bym się z takiej kasy do końca życia utrzymał, a myślę, że nawet jakby nastąpiła jakaś hiperinflacja to i tak na nieruchomościach bym nie stracił, bo tam też ceny by poszybowały w nieskończoność.
Chociaż przydałoby się coś za granicą zainwestować, jakby ruscy na nas napadli.
Ehh jak nie szóstka to mogłaby przynajmniej jakaś czwórka wypaść, zaprosiłbym koleżankę do kina, lub restauracji.
Jak głęboko zakopać złoto, żeby państwo nie uznało tego miejsca za kopalnie?
Jak głęboko zakopać złoto, żeby państwo nie uznało tego miejsca za kopalnie i nie zabrało?
jacekkowal > Ja bym podał swoje dwie szóstki, ale jeszcze ktoś postawi się wygrana rozłoży, a chciałbym zgarnąć całą pulę.
Ej, no bo ja już mam dosyć studiów, a do pracy też mi się nie chce iść. Kupiłbym kilka mieszkań, za 5mln będzie więcej niż za 2,5.
dlaczego jak padnie szóstka to jest napisane KUMULACJA 2000000 przecież nie ma kumulacji
To dobre rozwiązanie, ale w różnych punktach Lotto to jest małe przegięcie.
nw ale zakłady bukmacherskie przez internet są w Polsce nielegalne
mw>
Czytałem jak jeden gość wypłacił sobie 60k i dostał wiadomość z banku co to za dziwny przelew. Rozwinęła się dyskusja na kilkadziesiąt stron, a sam autor milczy (może go zamknęli).
Teoretycznie tak, tylko załóżmy, że wygrywam kilkadziesiąt kafli, chcę sobie kupić samochód i nagle skarbówka się pyta skąd mam pieniądze skoro nie pracuje.
Oni nie myślą zupełnie. Przecież jakby nie było tej pseudo ustawy to polskie kluby zarabiałyby na sponsorach 10x więcej, do tego więcej ludzi by grało i za wygrane coś by sobie kupili w Polsce, czyli zapłaciliby podatek. Państwo by na tym zyskało.
Czytałem jak jeden gość wypłacił sobie 60k i dostał wiadomość z banku co to za dziwny przelew. Rozwinęła się dyskusja na kilkadziesiąt stron, a sam autor milczy (może go zamknęli).
Teoretycznie tak, tylko załóżmy, że wygrywam kilkadziesiąt kafli, chcę sobie kupić samochód i nagle skarbówka się pyta skąd mam pieniądze skoro nie pracuje.
Oni nie myślą zupełnie. Przecież jakby nie było tej pseudo ustawy to polskie kluby zarabiałyby na sponsorach 10x więcej, do tego więcej ludzi by grało i za wygrane coś by sobie kupili w Polsce, czyli zapłaciliby podatek. Państwo by na tym zyskało.
Wędrowca
Wszyscy mają złudzenie, że za 3zł mogą stać się milionerami, dlatego niektórzy nie grają przez internet, chociaż przez internet można wygrać dużo więcej np. 96M w Powerball
Wszyscy mają złudzenie, że za 3zł mogą stać się milionerami, dlatego niektórzy nie grają przez internet, chociaż przez internet można wygrać dużo więcej np. 96M w Powerball
Państwo tak się troszczy o obywateli, żeby nie popadli w hazard, że zabrania czegoś co powinno być dozwolone, podczas gdy opodatkowane ziemniaki są legalne, a od nich też się można uzależnić.
Ponadto jak chcę się uzależnić od hazardu to nikomu nie robię krzywdy, państwo nie powinno się wtrącać.
Bo przez neta się nie płaci 12% haraczu.
Najlepsze jest to, że jakby ktoś chciał z własnej woli odprowadzić 12% podatek to istnieje ryzyko, że mu zabiorą 100% czy tam 75% za nielegalny dochód.
Najlepsze jest to, że jakby ktoś chciał z własnej woli odprowadzić 12% podatek to istnieje ryzyko, że mu zabiorą 100% czy tam 75% za nielegalny dochód.
W Kaskadzie wartość oczekiwana 91gr tylko tu nie wybieramy liczb, także to odpada.
To jest dziwne, dlaczego w grach Lotto prawdopodobieństwo jakiejkolwiek wygranej wynosi ok. 50% a w zakładach bukmacherskich jest marża np. 15%.
1/1 w MM jest jakimśtam rozwiązaniem, ale prawdopodobieństwo 1/4 a wygrana tylko 4zł za 2,50.