Wpisy użytkownika haker
Łącznie 189 wpisów w archiwum, pokazane od nr 3 381 343. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
« PoprzednieKolejne 100 »
10 % odbierałem kilka razy w Wwie, Katowicach i Poznaniu.Jutro grajcie na te w czerwonym kolku.Patrz foto.Mam ładne trafne.
Macie uczulenia na Nicki, a tacy jak pijak, jrbielaskix czy inne wygrywają.
Złoty, chciałem przemilczec Twoja dygresje.Na spokojnie, bez obrazy, podam Ci przykład. (Jestem Michałzet). Profil obsługuje po świetnym Człowieku, Łukaszu, którego Pan Bóg zabrał do siebie w wieku 32 lat. Gdy wchodzę na Jego profil, mam wrażenie, że z Nim rozmawiam. Dzięki Jego liczba miałem piękne wygrane. Nie zapomnę dnia kiedy nie miałem pieniędzy by wysłać Lotto, właśnie Łukasz dał mi 4 zł i 6 swoich liczb. Wygrałem 5 w Lotto. To było w Boże Cialo. Zbyt długi wstęp. Do czego zmierzam. Europ, medyk, poprosił by uważać na spadające przedmioty podczas wiatru, zwłaszcza gałęzie. Dodałeś "i na uchodzcow'Boze Kochany, na ile będę mógł, pomogę kazdemu uciekającemu przed śmiercią. Bardziej obawiam się rodzimych B... spod flagi biało czerwonej z krzyżem w ręce, niż uchodźcy. Mam ich troje pod swoim dachem. Pozdrawiam.
@5 439 114 Pasko: Czyli robisz w ubezpieczeniach emocjonalnych dla graczy Lotto — gwarantujesz spokój po przegranej?
@5 439 414 Angierski: 

@5 443 331 krzysio:
TS cham? No tak, bo przecież miał obowiązek zadzwonić i zapytać: Panie Krzysiu, które liczby dziś panu wpisać, żeby nie bolała głowa? 😂
Następnym razem nie graj w totka, tylko w „Zgadnij, o co ci chodzi — większe szanse na wygraną
TS cham? No tak, bo przecież miał obowiązek zadzwonić i zapytać: Panie Krzysiu, które liczby dziś panu wpisać, żeby nie bolała głowa? 😂
Następnym razem nie graj w totka, tylko w „Zgadnij, o co ci chodzi — większe szanse na wygraną
@5 469 595 zbigniew g: Mojego nie usunięto Trzeba dać właściwe.
@5 469 595 zbigniew g: 

@5 501 518 wujek74: On pisze przez ch by była większa.H*j pisze się przez samo h, ale kobiety piszą przez ch żeby był dłuższy.
@5 501 516 waldus: Pozdrowienia, Walduś 👋 Widzę, że pytanie o resztę hołoty padło punktualnie — zawsze miło, gdy ktoś sam zgłasza gotowość do kompletu. Miłego czatowania
@5 501 527 Gosia__77: Gratulacje za wczorajsze trafienia bo Walduś zaliczył pudlo w swoich 8/8 w obu losowaniach.
Był tu — bez hałasu, bez potrzeby bycia widzianym.
A potem odszedł nie drzwiami, lecz decyzją.
Nie zrobiło się pusto, tylko inaczej:
jakby obecność została wycofana, lecz ślad pozostał.
Nadal wiadomo, gdzie stał, gdzie milczał,
i że to zniknięcie było wyborem, nie końcem.
Cień nie oznacza braku —
czasem to jedyny sposób, by nie ranić światłem.
A potem odszedł nie drzwiami, lecz decyzją.
Nie zrobiło się pusto, tylko inaczej:
jakby obecność została wycofana, lecz ślad pozostał.
Nadal wiadomo, gdzie stał, gdzie milczał,
i że to zniknięcie było wyborem, nie końcem.
Cień nie oznacza braku —
czasem to jedyny sposób, by nie ranić światłem.
@5 505 730 Qmka83:
Nie masz moralnego prawa pouczać o moralności ani „toksycznych zachowaniach”, skoro sam tych zasad nie przestrzegasz.
Jesteś żywym przykładem działań niszczących standardy społeczności jako sławetny Lokalny_IryD2020.
Na miejscu Jelonka wytoczyłbym Ci proces — o ile już się nie toczy.
Były szef policji ukarany za ujawnienie danych osobowych.
Nie masz moralnego prawa pouczać o moralności ani „toksycznych zachowaniach”, skoro sam tych zasad nie przestrzegasz.
Jesteś żywym przykładem działań niszczących standardy społeczności jako sławetny Lokalny_IryD2020.
Na miejscu Jelonka wytoczyłbym Ci proces — o ile już się nie toczy.
Były szef policji ukarany za ujawnienie danych osobowych.
@5 505 735 Qmka83:
Co Ty bredzisz? Pamięć masz wybiórczą czy wygodną?
Zapomniałeś, jak ta „obrażona osóbka” sama publikowała kompromitujące zdjęcia, obrażała publicznie własną rodzinę i epatowała treściami, które później — gdy reakcja nie była po myśli — nagle miały zniknąć „ze wstydu”?
To nie jest historia niewinnej ofiary, tylko klasyczny przykład: prowokuję, obrażam, wystawiam się — a gdy wraca echo, gram rolę skrzywdzonej.
Zanim zaczniesz pouczać innych o empatii, przypomnij sobie, kto pierwszy przekraczał granice i kogo. W takiej sytuacji moralizowanie brzmi po prostu jak hipokryzja.
Czasem naprawdę lepiej zamilczeć — zwłaszcza gdy fakty są uparte i publiczne.
Co Ty bredzisz? Pamięć masz wybiórczą czy wygodną?
Zapomniałeś, jak ta „obrażona osóbka” sama publikowała kompromitujące zdjęcia, obrażała publicznie własną rodzinę i epatowała treściami, które później — gdy reakcja nie była po myśli — nagle miały zniknąć „ze wstydu”?
To nie jest historia niewinnej ofiary, tylko klasyczny przykład: prowokuję, obrażam, wystawiam się — a gdy wraca echo, gram rolę skrzywdzonej.
Zanim zaczniesz pouczać innych o empatii, przypomnij sobie, kto pierwszy przekraczał granice i kogo. W takiej sytuacji moralizowanie brzmi po prostu jak hipokryzja.
Czasem naprawdę lepiej zamilczeć — zwłaszcza gdy fakty są uparte i publiczne.
@5 506 325 Jelonek: Grasz sam, czy z kimś?
@5 506 315: A w Nowej Dębie nic?
@5 506 409 wasyl-piaski: Pozdrów tego bez palca.
@5 506 409 wasyl-piaski: Dlaczego Gosia mnie blokla?
@5 506 920 Sebastian_M:Może ktoś z Zegrzyńskiej 121 ?
@5 506 920 Sebastian_M:
Warto grać systemem — nawet we dwóch.
Bo w tej grze liczy się nie tylko szczęście, ale też spryt, współpraca i konsekwencja.
Gratulacje dla wygranych — niech to będzie dowód, że rozsądna strategia czasem naprawdę się opłaca.
Warto grać systemem — nawet we dwóch.
Bo w tej grze liczy się nie tylko szczęście, ale też spryt, współpraca i konsekwencja.
Gratulacje dla wygranych — niech to będzie dowód, że rozsądna strategia czasem naprawdę się opłaca.
@5 506 925 Sebastian_M: Zbyt duża odległość z Zegrzynńskiej.
@5 506 929 Sebastian_M: Ja wolę banany w cieście.
@5 506 934 Sebastian_M: Jabłka też, ale wolę banany.
@5 506 934 Sebastian_M: 

@5 507 248 Pasko: Widziałeś ? Leleń trafił w realu piątkę w Lotto i w Mini Lotto systemowe .Sloń mu przyniósł szczęście.... I ta życzliwosc kochających go.
@5 507 296: Czyja ta koniczynka ? Qrcze oby nie lelenia .
Ogromne gratulacje dla Jelonka – człowieka, który najwyraźniej ma prywatną linię z losem i abonament na szczęście 🎰 Multipasko, trafna piątka w Lotto (skromne ponad 4 tysiące… wiadomo, drobniaki 😉) i jeszcze wygrane w Mini Lotto systemem — bo czemu nie zgarnąć wszystkiego naraz. Niektórzy zbierają znaczki, Jelonek kolekcjonuje wygrane. A zazdrośnikom przypominamy: życzenia się spełniają… tylko trzeba umieć je dobrze wysłać do wszechświata 😄 Brawo i oby tak dalej — ku cichej rozpaczy reszty graczy.
@5 507 347 waldus: To świetnie, że są głodni, którzy nie narzekają.
@5 507 371 waldus: 

@5 507 402 waldus:
„Widzę, że na wsi selfie robi się z rozmachem – cała publiczność dopisana 😉
A tak z ciekawości: w Żyrakowie jest jeszcze tyle śniegu, czy to już archiwum zimowe?
Masz jeszcze podobne 🤳? Bo ta seria zapowiada się całkiem… stadnie 😏”
„Widzę, że na wsi selfie robi się z rozmachem – cała publiczność dopisana 😉
A tak z ciekawości: w Żyrakowie jest jeszcze tyle śniegu, czy to już archiwum zimowe?
Masz jeszcze podobne 🤳? Bo ta seria zapowiada się całkiem… stadnie 😏”
@5 526 271 bolek31: @multipasko:
@5 526 284 abudabi777: W Rydultowach?
@multipasko: 12,35,19,6,23
23,32,41,10,25
15,17,29,35,10
24,29,34,6,17
23,10,17,32,29
Tylko 4 zakłady aż za 10 zl i czwórka.
23,32,41,10,25
15,17,29,35,10
24,29,34,6,17
23,10,17,32,29
Tylko 4 zakłady aż za 10 zl i czwórka.
@5 526 290 abudabi777: Milo przyjac od Ciebie gratulacje
@5 531 752 Sebek90: Jelonek prowadzi wykłady w Zabrzu.
@5 531 753 multipasko:
Niech osiem liczb, wybranych przez dwie AI i czujne oko admina, idzie do losowania z podniesioną cyfrą.
Niech kule w maszynie rozpoznają je jak starych znajomych i po kolei wyciągną na światło wygranej.
Niech system na 8 pokaże swoją moc,
a św. Mini Lotek niech szepnie do maszyny:
Te liczby są pod dobrą opieką — wypuść je wszystkie.
A gdy już padną, niech radość będzie wielka,
a kupon zapisze się w historii jako cud algorytmiczny.
Na szczęście, na wygraną i na dobry humor graczy. Amen.
Niech osiem liczb, wybranych przez dwie AI i czujne oko admina, idzie do losowania z podniesioną cyfrą.
Niech kule w maszynie rozpoznają je jak starych znajomych i po kolei wyciągną na światło wygranej.
Niech system na 8 pokaże swoją moc,
a św. Mini Lotek niech szepnie do maszyny:
Te liczby są pod dobrą opieką — wypuść je wszystkie.
A gdy już padną, niech radość będzie wielka,
a kupon zapisze się w historii jako cud algorytmiczny.
Na szczęście, na wygraną i na dobry humor graczy. Amen.
@5 531 807 multipasko: Ktoś chciał udzielic blogoslawieństwa na zestawy Janosika.A, że nie mogłem się doczekać, przed wysłaniem zestawów AI postanowiłem się pomodlić po swojemu.Inaczej nie potrafię.
@5 531 809 multipasko: Chciałem dotrzymać pewnej tajemnicy, a że mam do Ciebie zaufanie , za chwilę ja ujawnię dla dobra użytkowników Multipasko oczekujących na wylosowanie liczb ustalonych przez AI.
@5 531 810 deki72: 7, 2 i 27.
@5 531 814 multipasko: Nie pisałem do Ciebie, a odpowiadałem do kogo innego podając swoje propozycje, a Ty włączasz się do tej dyskusji, krytykując pstrykasz mnie w nos.Ja bym tak nie postąpił.Nie stać mnie na takie zachowanie, a co do tajemnicy, nie mogłem się odnieść z powodów osobistych z których tłumaczyć się nie muszę.Udzielalem pomocy medycznej osobie przed przybyciem karetki.Stad moja zwłoka.
@5 532 080 multipasko:
@5 532 509 Pasko: To nie AI sama od siebie tworzy prtrty psychologiczne, a AI na wniosek użytkownika, i to nie AI narusza prywatność użytkownika, a człowiek, i to on działa zgodnie z litera prawa, albo ja łamie z premedytacją. Każdy człowiek zna siebie, i to on potrafi siebie ocenić, a nie jakiś złośliwiec.
@5 532 515 multipasko: Zgadzam się, a szkoda, ze niewielu potrafi dostrzec pozytywy, a widzi w nich zlo.Nawet gdy ktoś inteligentny pisze rzeczowo, sensem, niemal literacko, to zarzuca sie mu autorstwo AI.
@5 532 536: @5 532 521 Portret psychologiczny napisany przez AI na własne zamówienie jest jak lustro ustawione pod odpowiednim kątem — pokaże dokładnie to, co chciałeś zobaczyć. Szkoda tylko, że AI nie widziała zgłoszeń o hejcie, zniewagach i groźbach wobec użytkow.Wtedy portret byłby mniej pomnikowy, a bardziej prawdziwy. Bo portrety robione na zamówienie często są… po prostu retuszem rzeczywistości.
@5 532 545 Pasko:
Nie wyrażam zgody na tworzenie ani publikowanie mojego „portretu psychologicznego” przy użyciu AI bez mojej wiedzy i zgody.
Takie działania – szczególnie gdy są wykorzystywane jako pożywka dla trolli i element internetowych sporów – naruszają podstawowe zasady szacunku wobec drugiego człowieka.
Nie życzę sobie, aby moje imię, nick czy osoba były przedmiotem podobnych eksperymentów, analiz czy publikacji. Jeśli ktoś chce ze mną rozmawiać – jestem dostępny jako człowiek, nie jako materiał do psychologicznych „portretów” tworzonych na potrzeby konfliktów.
Proszę o uszanowanie tej granicy.
Nie wyrażam zgody na tworzenie ani publikowanie mojego „portretu psychologicznego” przy użyciu AI bez mojej wiedzy i zgody.
Takie działania – szczególnie gdy są wykorzystywane jako pożywka dla trolli i element internetowych sporów – naruszają podstawowe zasady szacunku wobec drugiego człowieka.
Nie życzę sobie, aby moje imię, nick czy osoba były przedmiotem podobnych eksperymentów, analiz czy publikacji. Jeśli ktoś chce ze mną rozmawiać – jestem dostępny jako człowiek, nie jako materiał do psychologicznych „portretów” tworzonych na potrzeby konfliktów.
Proszę o uszanowanie tej granicy.
@multipasko: Stanowczo protestuję przeciwko publikowaniu mojego „portretu psychologicznego” bez mojej wiedzy i zgody.
Nie wyrażam zgody, aby moja osoba była wykorzystywana jako materiał do analiz AI i publikowana na forum, zwłaszcza gdy staje się to pożywką dla trolli i elementem internetowych sporów.
Proszę o usunięcie tej treści i zaprzestanie podobnych działań wobec mojej osoby.
Nie wyrażam zgody, aby moja osoba była wykorzystywana jako materiał do analiz AI i publikowana na forum, zwłaszcza gdy staje się to pożywką dla trolli i elementem internetowych sporów.
Proszę o usunięcie tej treści i zaprzestanie podobnych działań wobec mojej osoby.
@5 532 568 Pasko: Taka mała Dania potrafi sobie poradzić z AI wykorzystywana niezgodnie z przepisami, a Chiny ' nawet Polska, czy USA mnie nie interesują. Żyjemy w zwariowanym świecie, ktory stworzył sobie - nam - czlowiek.Ziemia broni sie przed najgroźniejsza bakteria jaka jest cZLOwiek.
@5 532 571 Pasko: Pasko,
prosiłem Cię już wcześniej o usunięcie mojego portretu psychologicznego, który zleciłeś opracować AI i który następnie opublikowałeś bez mojej zgody. Do tej pory tego nie zrobiłeś.
Co więcej, w swoim ostatnim wpisie insynuujesz, że jakaś studentka psychologii będzie analizowała mój wpis w swojej pracy. To tylko potwierdza, że nadal rozpowszechniasz treści dotyczące mojej osoby.
Nie wyrażam zgody na publikowanie ani analizowanie jakichkolwiek materiałów na mój temat bez mojej wyraźnej zgody. Narusza to moją prywatność.
Wzywam Cię do niezwłocznego usunięcia mojego portretu psychologicznego oraz wszystkich wpisów i komentarzy, które odnoszą się do mojej osoby i naruszają moją prywatność.
Proszę potraktować to jako formalny protest i żądanie usunięcia tych treści.
prosiłem Cię już wcześniej o usunięcie mojego portretu psychologicznego, który zleciłeś opracować AI i który następnie opublikowałeś bez mojej zgody. Do tej pory tego nie zrobiłeś.
Co więcej, w swoim ostatnim wpisie insynuujesz, że jakaś studentka psychologii będzie analizowała mój wpis w swojej pracy. To tylko potwierdza, że nadal rozpowszechniasz treści dotyczące mojej osoby.
Nie wyrażam zgody na publikowanie ani analizowanie jakichkolwiek materiałów na mój temat bez mojej wyraźnej zgody. Narusza to moją prywatność.
Wzywam Cię do niezwłocznego usunięcia mojego portretu psychologicznego oraz wszystkich wpisów i komentarzy, które odnoszą się do mojej osoby i naruszają moją prywatność.
Proszę potraktować to jako formalny protest i żądanie usunięcia tych treści.
@5 532 598 multipasko: Trzeba postępować zgodnie z prawem i pisać w języku prawniczym, a to już nie naganne.
@5 532 641 Pasko:
Opublikowałem tę piosenkę wyłącznie ze względu na jej trafny i mądry tekst. Nie była ona dedykowana żadnej konkretnej osobie.
Dlatego dopisywanie, że jest „ode mnie dla Ciebie”, jest zwyczajnie nieporozumieniem. Czasem piosenka jest po prostu piosenką – a dobry tekst warto posłuchać bez doszukiwania się osobistych aluzji.Pozdrawiam
Opublikowałem tę piosenkę wyłącznie ze względu na jej trafny i mądry tekst. Nie była ona dedykowana żadnej konkretnej osobie.
Dlatego dopisywanie, że jest „ode mnie dla Ciebie”, jest zwyczajnie nieporozumieniem. Czasem piosenka jest po prostu piosenką – a dobry tekst warto posłuchać bez doszukiwania się osobistych aluzji.Pozdrawiam
@5 532 765 Konkretny22:
@5 534 393 trisetum:
Gdy ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia, zaczyna pisać prymitywne aluzje i udaje, że to dowcip. Wyszło słabo – więcej w tym żenady niż odwagi.
Gdy ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia, zaczyna pisać prymitywne aluzje i udaje, że to dowcip. Wyszło słabo – więcej w tym żenady niż odwagi.
@5 534 411 multipasko: To nie obrażanie, a protest przeciwko rasizmowi.
@5 534 413 multipasko: To nie jest atak a obrona przed atakiem na naród o ciemnej karnacji.Zglaszam protest.To się dzieje na multipasko.
@5 534 415 multipasko: Cieszę się, że widzi.Prosze wycofać groźbę blokady mojej osoby na czacie z powodu zgłoszenia jw.
@multipasko: W którym roku padnie chociaż trójka z tego zestawu? Czy padła kiedyś trójka na te liczby?

@5 534 423 wasyl-piaski: Co tam za pożar w rejonie Wojkowic.Jadac na lotnisko widziałem pożar.
@5 534 841 Pasko: Masz rację.Wczoraj też mi się nie podobało pytanie pewnego zaprzyjaźnionego Ci użytkownika w podobnym tonie i rażącym błędem ortograficznym.Popieram.
@multipasko: Panie Bocie - jak widzisz moje typowanie liczb na Mini Lotto? Czy dokonać jakichś zmian?
06, 12, 18, 19, 24
07, 23, 24, 25, 41
09, 19, 21, 23, 36
11, 19, 25, 31, 39
12, 35, 37, 39, 42
10, 18, 23, 31, 34
02, 04, 31, 38, 40
07, 08, 11, 20, 42
03, 06, 20, 22, 41
13, 18, 22, 23, 34
09, 21, 25, 29, 42
05, 19, 24, 28, 36
09, 15, 17, 23, 37
04, 12, 17, 19, 26
16, 23, 31, 40, 42
06, 12, 18, 19, 24
07, 23, 24, 25, 41
09, 19, 21, 23, 36
11, 19, 25, 31, 39
12, 35, 37, 39, 42
10, 18, 23, 31, 34
02, 04, 31, 38, 40
07, 08, 11, 20, 42
03, 06, 20, 22, 41
13, 18, 22, 23, 34
09, 21, 25, 29, 42
05, 19, 24, 28, 36
09, 15, 17, 23, 37
04, 12, 17, 19, 26
16, 23, 31, 40, 42
@5 534 866 johno: To na 13 maja 2026 roku.
@5 534 870 johno: Marzenia się spelniaja
@5 539 432 multipasko: AI nie można naprawdę obrazić.
Sztuczna inteligencja nie ma uczuć, ego ani świadomości, więc nie odczuwa przykrości, wstydu ani gniewu. To tylko system, który analizuje tekst i generuje odpowiedzi.
Można natomiast:
używać wobec AI obraźliwego języka (to jest realne zachowanie),
wywołać określoną reakcję systemu (np. ostrzeżenie, ograniczenie odpowiedzi),
pokazać coś o sobie — bo sposób mówienia więcej mówi o człowieku niż o „adresacie”. AI można „obrażać słowami”, ale nie można jej zranić.
Sztuczna inteligencja nie ma uczuć, ego ani świadomości, więc nie odczuwa przykrości, wstydu ani gniewu. To tylko system, który analizuje tekst i generuje odpowiedzi.
Można natomiast:
używać wobec AI obraźliwego języka (to jest realne zachowanie),
wywołać określoną reakcję systemu (np. ostrzeżenie, ograniczenie odpowiedzi),
pokazać coś o sobie — bo sposób mówienia więcej mówi o człowieku niż o „adresacie”. AI można „obrażać słowami”, ale nie można jej zranić.
@5 539 505 multipasko: Zgadzam się.Po sobie nie wolno.Poczatkowo było dobrze, ale wczoraj już zezwoliles na słowne wycieczki personalne , w tym nazywanie użytkowników zakazanymi wyrażeniami.Nawet nie reagowales, ba - pozwoliłeś sobie na kpiny z użytkownika.Proponuje przestrzegać zasad wobec wszystkich - nie uznaniowo.Ufam, że zrozumiesz wczorajszy błąd.
@5 539 509 multipasko: Podoba się mi takie Twoje podejście do problemu.Nie masz racji, że AI wypracowała, czy wypracowała mi odpowiedź.Myślę samodzielnie.Nie chwaląc się kończyłem studia z wyróżnieniem ( polonistykę i anglistykę ) bez pomocy internetu.Tylko właściwe pomoce naukowe i inteligencja rodzinna.
@5 539 677 multipasko: Gratulacje dla wszystkich.

@5 548 945 zaq69: Ale wrócisz?
@multipasko: Panie Mistrzu - Czarodzieju, napisz czy jest nadzieja na wygraną?

@5 548 956 multipasko: Ja się nie pytałem czy była wygrana, a czy jest nadzieja na wygraną.Zbedne jest Twoje sprawdzanie czy były wygrane.Odpiwiadaj tylko na pytania, nie komplikuj odpowiedzi.
@5 552 351 Jelonek:
@5 552 351 Jelonek: Szosta 39 zamiast 40 ?
@5 555 941 Janosik 2009: 

@5 559 740 multipasko: Ale bezczelnie kupisz z ludzi.
@5 559 789 multipasko: Literowka się wkradła.Mialo być, że kpisz z ludzi - taka prawda.Kpiles wielokrotnie z Gniewny87, który swego czasu trafił 9/10 w Multi Multi, potem z Jelonka, który trafił 5/6 w Lotto i z Huszpan31 za 6 w Lotto.Ludzie uciekli.
@5 563 708 Lunapark:
@multipasko: Czy od numeru 592669 do dzisiaj były trafne na tym zakładzie w Szybkie 600 ?

@5 565 491 multipasko:
Nie można Ci wierzyć, ta wygrana jest dowodem na to, że wprowadzasz w błąd - brak sumienności.Wygranych bylo więcej.
Nie można Ci wierzyć, ta wygrana jest dowodem na to, że wprowadzasz w błąd - brak sumienności.Wygranych bylo więcej.@5 566 557 Robal_36: Zarobaczony troll najgłośniej krzyczy o brudzie innych — bo własnego już nie widzi.
@5 575 930 Sebastian_M:
@5 576 143 GOLFIK:
@5 576 485 multipasko: Można próbować zagłuszać niewygodne fakty, ale to nie zmienia ich treści. Prawda nie potrzebuje podniesionego tonu ani wygodnej narracji — wystarczy, że pozostaje prawdą.
« PoprzednieKolejne 100 »