Wpisy użytkownika Pasko
Łącznie 31 090 wpisów w archiwum, pokazane od nr 26 010. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Zgadza się. Padła kolejna szóstka w Dużym Lotku na stronie. Orek - postawiłeś? :)
Biedny: wygrał 1, a grało ponad 7 milionów kuponów. Wygranym może być każdy... oczywiście nie dowiesz się ile ma lat.
Poza tym: z czego wynika Twój problem z porozumiewaniem się? Może wyjaśnij, żeby inni nie traktowali Cię jak głupka. Pozdrawiam
Poza tym: z czego wynika Twój problem z porozumiewaniem się? Może wyjaśnij, żeby inni nie traktowali Cię jak głupka. Pozdrawiam
Monisia: tutaj:
http://www.multipasko.pl/gry-liczbowe/multi-lotek/#prw
Jeśli chcesz wiedzieć ile jest kombinacji 10 z 20, to ustal ilość wszystkich liczb na 20, a losowanych, skreślonych i trafionych na 10 :) Pozdrawiam
http://www.multipasko.pl/gry-liczbowe/multi-lotek/#prw
Jeśli chcesz wiedzieć ile jest kombinacji 10 z 20, to ustal ilość wszystkich liczb na 20, a losowanych, skreślonych i trafionych na 10 :) Pozdrawiam
monisiu: właśnie troszkę jeszcze poprawiłem ten kalkulator, tak aby wyświetlał dodatkowe informacje. pozdrawiam
Jak masz głowę do ANSI C, to będziesz mieć do każdego języka. Ja ostatnio mam lenia trochę do tego programowania.. może się wypalam.. ;/
Ciekawostka. Wczoraj znowu nikt nie trafił 1/1 z PLUSEM. Czy tak trudno trafić ? :D
Nie dla każdego straszny. Wystarczy zobaczyć co wyprawia "mgiełka" w typowaniach ostatnio :) Pozdrawiam
Najlepsze szóstki w historii pod względem 5/6.. hmm... MultiPairs analiza nr 19 ... ale chwile to potrwa. Podam kilka teraz.. a oficjalny rezultat później lub jutro. Pozdrawiam
Dzisiaj 8.8.8 , więc może paść numerek 8 :) To taka mała podpowiedź dla grających.
Zakłady specjalne coś śmiesznie płatne. 50 osób na całą Polskę dostanie po 1000 złotych... większych wygranych nie ma.
Ciekawe czy będzie kolejna kumulacja... Byłoby w porywach 25 milionów, ale wydaje się, że tym razem się nie uda. To byłoby zbyt piękne ;)
Komisja komisją... trzeba sobie zadać pytanie jakiego dowodu oczekuję, żeby wiedzieć, że lotto nie oszukuje. Ktoś napisał w którymś z news'ów poniżej, że ma dowód, bo nie obstawił liczb za 40 zł i wygrałby 3000 zł. Teraz pytanie... jeśli obstawienie 40 zł, powinno powodować wygrywanie kwot prawie 100 razy większych, to skąd brałyby się te pieniądze? Czy lotto powinno brać kredyty w bankach, żeby obdarowywać każdego kto zagra? a może to trochę inaczej działa?
Gdyby się jednak dało jakoś sterować wylosowaną szóstką (kumulacjami), to byłoby to bardzo przydatne dla totalizatora i praktycznie niewykrywalne, a mówimy tutaj o kwotach rzędu kilku milionów złotych co 2 - 3 dni :)
Wczoraj jak to zwykle w tak uroczystym dniu ilość zawartych zakładów zdecydowanie mniejsza. W MultiLotku około 50% mniej. Doszło do tego, że totalizator wstydzi się podać jakie i ile wygranych padło wczoraj w numerku :)
Faktycznie. Jak dla mnie to skandaliczne zachowanie lotto. Wystarczy na ich stronie zajrzeć do linku
http://serwis.lotto.pl/183-41fa1fbe222f2.htm i wprowadzić datę losowania. Po czym można zobaczyć wyniki sortowane bądz niesortowane. Jak widać u nich sortowane są takie same jak w porządku losowania i stąd ten plus 74. Powinno być 14!
http://serwis.lotto.pl/183-41fa1fbe222f2.htm i wprowadzić datę losowania. Po czym można zobaczyć wyniki sortowane bądz niesortowane. Jak widać u nich sortowane są takie same jak w porządku losowania i stąd ten plus 74. Powinno być 14!
To jest dokładnie to samo co na multipasko: www.multipasko.pl/news37/ :)
mati: nie rób sobie antyreklamy. Jak kiedyś nawet poprawisz stronę, to już nikt drugi raz jej nie sprawdzi :)
gostek: mówisz jak facet, który nosił ze sobą zawsze bombę jak korzystał z komunikacji miejskiej. Złapany i zapytany po co mu była ta bomba odpowiedział, że pewien matematyk mu wytłumaczył, że szansa, że będzie bomba w autobusie wynosi 1 do miliona, natomiast szansa, że będą jednocześnie 2 bomby, to już tylko 1 do biliona. Więc nosił ją dla bezpieczeństwa :D
Magic: w takim razie masz 99,999% szans na to, że umrzesz będąc starym kawalerem... pozdrawiam :)
Najaktywniejsi użytkownicy chata:
1) OPA - 2353 wpisy
2) matycz - 1910 wpisów
3) KACZOR001 - 992 wpisy
4) kogucik19 - 862 wpisy
5) Beezqp - 667 wpisów
6) Pasko - 631 wpisów
1) OPA - 2353 wpisy
2) matycz - 1910 wpisów
3) KACZOR001 - 992 wpisy
4) kogucik19 - 862 wpisy
5) Beezqp - 667 wpisów
6) Pasko - 631 wpisów
Osoby wymienione powyżej miały ponad 500 wpisów. Widzę zainteresowanie więc oto dalsza kolejność :)
7) depesz 489
8) adams 456
9) piterex 453
10) eeelllaaaa 452
11) MARIO OLSZTYN 402
12) opa30 402
13) *** MARIO *** 380
14) edi8 377
15) mercedes 374
16) mila 362
17) Pawcio 312
18) spit 307
19) psychol 304
20) alicja09094 295
21) bella34 281
22) maniek50 256
23) broda 250
24) klonek 239
25) multicorka 231
26) iwo888 227
27) julcia 11 174
28) bogdan 168
29) TOTO 165
30) rico 158
7) depesz 489
8) adams 456
9) piterex 453
10) eeelllaaaa 452
11) MARIO OLSZTYN 402
12) opa30 402
13) *** MARIO *** 380
14) edi8 377
15) mercedes 374
16) mila 362
17) Pawcio 312
18) spit 307
19) psychol 304
20) alicja09094 295
21) bella34 281
22) maniek50 256
23) broda 250
24) klonek 239
25) multicorka 231
26) iwo888 227
27) julcia 11 174
28) bogdan 168
29) TOTO 165
30) rico 158
Za czwórkę w Dużego aż 285 zł. Od roku 2003 nigdy nie było więcej nie licząc losowania nr 4486, kiedy płacono o 10 groszy więcej. Pozdrawiam
Jeszcze do wczorajszego wpisu edi8. Zajrzyj do działu "Gry liczbowe" i tam na dole każdej z gier jest taki kalkulatorek prawdopodobieństwa. Być może faktycznie zrobię bardziej wydzielone miejsce dla niego :) Pozdrawiam
Wszystkich liczb 49
Losowanych liczb 6
Skreślonych liczb 6
Trafionych liczb 1
Prawdopodobieństwo 1 do 2, a dokładniej w procentach.
Losowanych liczb 6
Skreślonych liczb 6
Trafionych liczb 1
Prawdopodobieństwo 1 do 2, a dokładniej w procentach.
Podobno jest szansa, że wejdziemy do strefy euro już w roku 2011. W praktyce oznacza to, że za 2 lata Lotto wprowadzi cenę za pojedynczy zakład DL, EX, itd. w wysokości 1 EURO.
Na pewno nie będzie kumulacji. Natomiast brak głównej wygranej powoduje to, że średnio te 200 000 złotych jest "wpompowywane" w trójki i czwórki. Dzięki temu za 3/5 jest zwykle około 40 zł (przy wygranej 5/5 tylko 20 zł). Pozdrawiam
Aktualizacja analiz zostaje przesunięta na jutro. Przepraszam za opóźnienia... dobranoc
MAX1 - ten system jest zamieszczony w dziale systemy na multipasko :) Pozdrawiam
edi8. Występował kilka wpisów wcześniej jako ANONIMEK i to cała jego historia tutaj... pozdrawiam
Co do progresji to poniżej modułu "Testuj liczby" planuję zrobić modulik do właśnie obliczeń takich progresji, tak, aby wszystko było dostępne bezpośrednio ze stronki. Pozdrawiam
Czy ktoś zauważył, że padła po 4160 losowaniach najdłużej oczekiwana 4/4? :)
Z ponad 1,5 miliona czwóreczek zostało jeszcze 6, które nigdy nie padły w ilości 4/4. Pozdrawiam :D
No to jeszcze lepiej. Bo wczoraj padły ponownie. Nie było ich 4160 losowań, a teraz po 3 dniach powtórka :D Dzięki za info... ja z tego wszystkiego nie zauważyłem, że wpadły już 20-go !
Proszę państwa codziennie jest losowanych prawie 200 TYSIĘCY DZIESIĄTEK. Co za problem trafić którąś? ;) Swoją drogą ciekawe jak totalizator patrzy na to gdy jest kilka 10/10, totalnie w innych częściach polski i każda trafiona dokładnie ta sama (viltom) :)
Proponuje żeby edi8 podał sobie rękę z kogucikiem, bo faktycznie nie wesoło się dzieje. Jeśli nie to będę musiał zrobić przymusowy urlop na chacie dla niektórych.
Wczoraj ponad 2500 wygranych 2/2 w Multi Lotka :) Przestrzegam przed taką progresją... sądząc po odchyleniu od średniej to ktoś zagrał za ponad 5000 zł na jedną parkę.
W ostatnim losowaniu Numerka na stronie Black Horse podał trafnie numerek i 2/4. Teraz jak widać Totalizator zacznie doceniać takie trafienia, bo trafić 2/4 i Numerek jest trudniej niż 3/4 bez numerka. Różnica w prawdopodobieństwie jest bardzo zbliżona, ale jednak... szansa na 3/4 jest nieco większa niż 1:1000 zaś 2/4 + Numerek nieco mniejsza. Pozdrawiam
Dokładny opis nowych zasad TSN również uaktualniony w dziale:
Główna => Gry liczbowe => TSN
Główna => Gry liczbowe => TSN
Wygrane na multipasko pojawiają się obecnie z opóźnieniem. Być może kiedyś to się zmieni, ale póki co nie są zczytywane automatycznie ze strony lotto.
W przypadku większych kumulacji Dużego Lotka staram się czuwać i wtedy wygrane pojawiają się tutaj nawet szybciej niż na lotto.pl :)
W przypadku większych kumulacji Dużego Lotka staram się czuwać i wtedy wygrane pojawiają się tutaj nawet szybciej niż na lotto.pl :)
30 000 w niespełna 1,5 roku. Za 2 lata będzie 100 000, a nie żaden upadek :)
Chciałem nieco odróżnić czcionkę chata od tej która prezentuje nowinki poniżej. Tak, że faktycznie pogrubiona będzie lepiej. Teraz pytanie czy pogrubić chata, czy lepiej nowinki...
Ciekawe co by było gdyby oficjalna strona lotto otworzyła takie okno na świat jak ja :) Życzę wszystkim miłego sobotniego wieczorku. Strona oczywiście będzie nadal w miarę możliwości dostosowywana, jeśli tylko będą wyraźne głosy w tej sprawie. Pozdrawiam!
Sindbad - też tak pomyślałem. Więc ostatecznie powracamy do normalnej 11px Verdana i tak już zostanie.
Tak OPA ... przeszliśmy ze starego 20-calowego formatu 4:3, na nowoczesny panoramiczny LCD 50-calowy :)
Mówiąc o korzyści w ogóle, zakładamy, że pewien proces może być zakończony całkowicie i bez konsekwencji. Jednak po każdym wydarzeniu następują pewne konsekwencje, o których nie możemy nic wiedzieć, dlatego pojęcie "korzyść w ogóle" jest pozbawione sensu. To jest oczywiste, dlatego przytoczę tylko kilka przykładów.
Na przykład, zarobiłem dużo pieniędzy i sądzę, że to "dobrze", "korzystnie", ponieważ mogę je wydać na "korzystne" i przyjemne czyny. Jednak to nie tak. Czy kupię dom czy pojadę w podróż, czy oddam je komuś czy zaniosę do banku, to bezpowrotnie zmieni ścieżkę mojego życia i wywoła następne wydarzenia. Mówiąc o tym, że dostać dużo pieniędzy jest "korzystnie", zakładamy, że następne wydarzenia będą wyjątkowo przyjemne, pożądane albo przynajmniej przyjemność od nich będzie większa, niż gdybym tych pieniędzy nie dostał. Gdyby tak było, to każde wydarzenie, "korzystne w ogóle", było by środkiem ku osiągnięciu nieodwracalnego polepszenia życia. Jeżeli pieniądze są "korzystne w ogóle", wtedy bogaci byli by szczęśliwsi od niebogatych. Nie trzeba być bystrym, żeby zobaczyć, że tak nie jest. Zmiana trybu życia nie zmienia jego jakości - na zmianę jednym zmartwieniom i cierpieniom przychodzą kolejne, bardzo często nawet jeszcze większe.
Inny przykład - zacząłem biegać, pływać, ciało stało się silne, zdrowie znacznie się poprawiło, nabrałem więcej sił. Każdy powie, że to są "korzystne" zmiany, a jednak tak nie jest. Gdyby tak było, to ludzie, mający dobre zdrowie byli by bardziej szczęśliwi, niż osoby, które są bardziej podatne na choroby. Jest oczywiste, że tak nie jest. Zacząłem biegać po lesie i złamałem nogę. Zrobiłem się bardziej aktywny, otworzyłem swój biznes i zbankrutowałem. Moje zdrowie się poprawiło, pojechałem w podróż do Indii i zachorowałem na tyfus. Poszedłem biegać po lesie, za to nie poszedłem do kina, nie spotkałem się z dziewczyną, z którą było mi tak dobrze... i tak dalej. Nigdy nie wiemy jakie będą konsekwencje tych czy innych okoliczności. Znalazłem pieniądze - "korzyść". Otworzyłem biznes i zbankrutowałem - "szkoda". Z rozpaczy poszedłem do lasu się powiesić i spotkałem ukochaną dziewczynę - "a jednak dobrze się stało". A naukowiec ze mnie kiepski, wygonili mnie z uczelni - "źle". Machnąłem ręką na karierę naukowca i odkryłem, że sprawia mi przyjemność coś innego - "dobrze", i tak dalej - krąg wydarzeń nie ma końca, i nie ma ani jednego takiego wydarzenia, o którym z góry było by wiadomo, że przyniesie szczęście, ponieważ szczęście nie polega na tym, jak wszystko dookoła jest skonstruowane; szczęście polega na przeżywaniu postrzegań, które Ci się podobają.
Na przykład, zarobiłem dużo pieniędzy i sądzę, że to "dobrze", "korzystnie", ponieważ mogę je wydać na "korzystne" i przyjemne czyny. Jednak to nie tak. Czy kupię dom czy pojadę w podróż, czy oddam je komuś czy zaniosę do banku, to bezpowrotnie zmieni ścieżkę mojego życia i wywoła następne wydarzenia. Mówiąc o tym, że dostać dużo pieniędzy jest "korzystnie", zakładamy, że następne wydarzenia będą wyjątkowo przyjemne, pożądane albo przynajmniej przyjemność od nich będzie większa, niż gdybym tych pieniędzy nie dostał. Gdyby tak było, to każde wydarzenie, "korzystne w ogóle", było by środkiem ku osiągnięciu nieodwracalnego polepszenia życia. Jeżeli pieniądze są "korzystne w ogóle", wtedy bogaci byli by szczęśliwsi od niebogatych. Nie trzeba być bystrym, żeby zobaczyć, że tak nie jest. Zmiana trybu życia nie zmienia jego jakości - na zmianę jednym zmartwieniom i cierpieniom przychodzą kolejne, bardzo często nawet jeszcze większe.
Inny przykład - zacząłem biegać, pływać, ciało stało się silne, zdrowie znacznie się poprawiło, nabrałem więcej sił. Każdy powie, że to są "korzystne" zmiany, a jednak tak nie jest. Gdyby tak było, to ludzie, mający dobre zdrowie byli by bardziej szczęśliwi, niż osoby, które są bardziej podatne na choroby. Jest oczywiste, że tak nie jest. Zacząłem biegać po lesie i złamałem nogę. Zrobiłem się bardziej aktywny, otworzyłem swój biznes i zbankrutowałem. Moje zdrowie się poprawiło, pojechałem w podróż do Indii i zachorowałem na tyfus. Poszedłem biegać po lesie, za to nie poszedłem do kina, nie spotkałem się z dziewczyną, z którą było mi tak dobrze... i tak dalej. Nigdy nie wiemy jakie będą konsekwencje tych czy innych okoliczności. Znalazłem pieniądze - "korzyść". Otworzyłem biznes i zbankrutowałem - "szkoda". Z rozpaczy poszedłem do lasu się powiesić i spotkałem ukochaną dziewczynę - "a jednak dobrze się stało". A naukowiec ze mnie kiepski, wygonili mnie z uczelni - "źle". Machnąłem ręką na karierę naukowca i odkryłem, że sprawia mi przyjemność coś innego - "dobrze", i tak dalej - krąg wydarzeń nie ma końca, i nie ma ani jednego takiego wydarzenia, o którym z góry było by wiadomo, że przyniesie szczęście, ponieważ szczęście nie polega na tym, jak wszystko dookoła jest skonstruowane; szczęście polega na przeżywaniu postrzegań, które Ci się podobają.
Przeanalizujemy „korzyść dla biznesu”. Chyba każdy „rozumie”, że dla biznesu „korzystnie” jest posiadać dochód. A według statystyk 80% firm bankrutuje właśnie w związku z rozrośnięciem się firmy, ponieważ staje się ona zakładnikiem swojego wzrostu: niewielka firma zajmowała swoją komórkę, a dla dużej firmy można nie znaleźć swojej komórki; prezesi, którzy znają się na niewielkich skalach, mogą nie znać się na innych skalach; niezbędna jest zmiana struktury biznesu, należy zatrudnić więcej ludzi i ich szkolić, poszerzyć dział księgowości, przejść na nowy schemat płacenia podatków, wynająć nowe pomieszczenie, konkurować z nowymi – bardziej mocnymi konkurentami, pojawi się problem kierowania, biurokracji i tak dalej, i tak dalej... i to, czego się spodziewano, i to, o czym nawet nie podejrzewano, a powrotnej drogi już nie ma. A ponadto właściciele mogą po prostu spocząć na laurach, w związku z czym firma szybko się rozpadnie.
Nie ma „korzyści dla biznesu”, ponieważ mówiąc o „korzyści dla biznesu” zakładamy, że po tym jak doszło do „korzyści”, to ten „biznes” zawsze będzie w „lepszym” stanie, co jest negowane poprzez doświadczenie. Każde działanie, które uważamy za „korzystne” pociągnie za sobą mnóstwo najróżniejszych konsekwencji, i mówiąc o jego „korzyści”, twierdzimy w ten sposób, że wszystkie następne wydarzenia również będą „korzystne”. To znaczy, jeżeli moja firma zarobiła niewiele pieniędzy, to zgodnie z tą logiką, doprowadzi to do nieodwracalnego wzrostu firmy niezależnie od niczego. A jak można nazwać coś „korzystnym”, jeżeli doprowadza ono w rezultacie do bóg wie czego?
Nie ma „korzyści dla biznesu”, ponieważ mówiąc o „korzyści dla biznesu” zakładamy, że po tym jak doszło do „korzyści”, to ten „biznes” zawsze będzie w „lepszym” stanie, co jest negowane poprzez doświadczenie. Każde działanie, które uważamy za „korzystne” pociągnie za sobą mnóstwo najróżniejszych konsekwencji, i mówiąc o jego „korzyści”, twierdzimy w ten sposób, że wszystkie następne wydarzenia również będą „korzystne”. To znaczy, jeżeli moja firma zarobiła niewiele pieniędzy, to zgodnie z tą logiką, doprowadzi to do nieodwracalnego wzrostu firmy niezależnie od niczego. A jak można nazwać coś „korzystnym”, jeżeli doprowadza ono w rezultacie do bóg wie czego?
Naprawiłem problem z tymi 8221 i 8222. Powinno się teraz lepiej czytać... Pozdrawiam
Kazik T na pewno cały czas bierze aktywny udział w typowaniu parek w dziale "Pewniaki": http://www.multipasko.pl/pewniaki/typujacy/89/
Faktycznie na pewno jest błąd! Pytanie tylko jaki. Wygrana 127.70 jest na pewno niepoprawna. Wstępnie zmienię na 1270.70 i zobaczę co zrobi totalizator...
Swoją drogą to nie w porządku w stosunku do tej blisko setki osób....
No nic zobaczymy co z tym Expressem :) Na pewno nie jest to 127.70.
Ja obstawiam 1270.70, ale może to być także 1271.70 lub 1272.70
Ja obstawiam 1270.70, ale może to być także 1271.70 lub 1272.70
Dostałem podziękowanie od Totalizatora za zwrócenie uwagi na błąd wygranych w Express Lotka :)
Tak wogóle to ja chciałem przekazać podziękowania na ręce bloomka. Pozdrawiam
A teraz policz jean co by było gdybyś nie robiła tych par tylko puściła 1 liczbę na 79 kuponach. Ile byś wygrał, gdyby wpadła? :D
Pomogę Ci. 79x 4 zł, czyli 316 zł. Jeśli nie wpadnie to 0 - podobnie jak i w Twoim systemie.
Już nie wspomnę o betgun - multipasko.pl/betgun2.php
Tam to dopiero jest zysk z trafienia takiej liczby przy włożeniu 200 zł.
Tam to dopiero jest zysk z trafienia takiej liczby przy włożeniu 200 zł.
Przepraszam jean.
Swoją drogą system ten był nawet sprzedawany i mało kto widział ten haczyk, że bez robienia par wygra się więcej. Na tym polega czasem mydlenie oczu...
Swoją drogą system ten był nawet sprzedawany i mało kto widział ten haczyk, że bez robienia par wygra się więcej. Na tym polega czasem mydlenie oczu...
Uzupełniono wygrane Szczęśliwego Numerka. Jak widać wcale podwojona stawka nie zniechęciła grających. Ilość grających nie spadła widocznie.
Ktoś tu ma skuteczność 40%?
To poproszę 50 liczb i zobaczymy czy wejdzie 20 ;)
To poproszę 50 liczb i zobaczymy czy wejdzie 20 ;)
No 100%-owców każdego dnia nie brakuje. Szczególnie w typowaniu 1/1 i 2/2.
Tylko, że prawdopodobieństwo trafienia 20/50 to 1 do 75013, czego nie można już powiedzieć przy wytypowaniu 2/5.
A złotóweczka słabnie... cofnąć się w czasie parę miesięcy i nakupić dolarów. W niespełna 3 miesiące z 2 zł skoczył na 3 zł - 50% zysku :D
Główna wygrana w wysokości 100 milionów euro w Superlotto padła w czwartek w Katanii na Sycylii.
Najdłużej oczekiwane - data dotyczy daty losowania na które obowiązują. Czyli obecnie w sumie są już o 1 dzień nieaktualne. Pozdrawiam
Majster: skocz tutaj:
http://www.multipasko.pl/gry-liczbowe/multi-lotek/
Na samym dole tej strony jest taki generator prawdopodobieństwa. Uzupełnij wszystkie pola odpowiednio i zobaczysz rezultat obliczeń wraz z uzasadnieniem (bo prawdopodobieństwo to stosunek sprzyjających kombinacji do wszystkich kombinacji)
http://www.multipasko.pl/gry-liczbowe/multi-lotek/
Na samym dole tej strony jest taki generator prawdopodobieństwa. Uzupełnij wszystkie pola odpowiednio i zobaczysz rezultat obliczeń wraz z uzasadnieniem (bo prawdopodobieństwo to stosunek sprzyjających kombinacji do wszystkich kombinacji)
Majster wszystko działa po prostu w dwie strony. Jeśli trafisz 0/10 w Keno, to przecież tak jakbyś wskazał 20/60.
Meniu... to bardzo ciekawa informacja :) Brak jednak szczegółów na temat o ile się ta kumulacja ma powiększyć i w jaki sposób.
Przy 4-krotnej kumulacji mówimy tutaj o puli kilkunastu milionów złotych i w tym wypadku pula już naturalnie rośnie w zawrotnym tempie - ludzie rzucają się do kolektur.
Na czym polega więc myk? Jest to na pewno typowa propaganda i nic więcej. Jeśli pula przeznaczona na wygrane skoczy z 51% nawet na 60%... to i tak zbytnio tego nie odczujemy... zamiast 23 milionów będzie 24 i to wszystko - co za różnica :D
Gorszy wariant, który podejrzewam, to że większy procent z puli pójdzie w tym wypadku na 6/6. W rezultacie znowu szóstka skoczy o jakiś tam milion, ale skutkiem będą niskie wypłaty 5/6 i 4/6.
Pozdrawiam
Przy 4-krotnej kumulacji mówimy tutaj o puli kilkunastu milionów złotych i w tym wypadku pula już naturalnie rośnie w zawrotnym tempie - ludzie rzucają się do kolektur.
Na czym polega więc myk? Jest to na pewno typowa propaganda i nic więcej. Jeśli pula przeznaczona na wygrane skoczy z 51% nawet na 60%... to i tak zbytnio tego nie odczujemy... zamiast 23 milionów będzie 24 i to wszystko - co za różnica :D
Gorszy wariant, który podejrzewam, to że większy procent z puli pójdzie w tym wypadku na 6/6. W rezultacie znowu szóstka skoczy o jakiś tam milion, ale skutkiem będą niskie wypłaty 5/6 i 4/6.
Pozdrawiam
Powinna być wyższa.. nawet 20 milionów. A swoją drogą to totalizator chyba zapowiedział, że kumulacja będzie nadal 4 listopada :D
Blokada dla edi8 i kogucika19, a resztę przeanalizuję jutro, bo idę spać. Pozdrawiam