Wpisy użytkownika Pasko
Łącznie 31 090 wpisów w archiwum, pokazane od nr 22 585. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Beezqp: nie ma większej różnicy. Gra na system pełny 5/6 a gra na 6 różnych 5-ek, sprowadzi Cię do podobnych wygranych... przynajmniej w teorii :)
A z tym podatkiem to trzeba uważać. Jak się gra na 5 skreśleń, to lepiej rozkładać sobie stawkę na różne kupony.
A z tym podatkiem to trzeba uważać. Jak się gra na 5 skreśleń, to lepiej rozkładać sobie stawkę na różne kupony.
Wczoraj w MultiLotka 7 wygranych 9/10 i nawet jedna z nich z plusem... ciekawe.
No chyba iluzja... a jeśli weźmiesz 128 piątek, to będzie szansa 128:128, czyli 1:1?
bloomek: Jak gram to w betgun. Do kolektur nie chodze, bo np. w tej chwili pracuje w Leeds - prawie 2000 km od najblizszej kolektury :)
Od dzisiaj moduł "Testuj liczby" jest jeszcze bardziej zbajerowany :) Teraz po najechaniu myszką na dane losowanie, od razu widać liczby w nim zawarte. Pozdrawiam
Nie wiem OPA. Czasami po prostu mam okresy w których lubię rozwijać stronkę i się nią zajmować :D Czasami też mam zastoje... a że ostatnio sporo rzeczy uporządkowałem i poprawiłem, to utrzymuje mi się wigor do pracy ;)
marctorun78pl ma rację. Podatek się płaci od 7/7. Poniżej nie ma podatku. Pozdrawiam
niebieski kwadracik = ostatnia wylosowana liczba. W 1996 roku również losowano ostatnią liczbę, tylko nie nazywała się plusem :) Pozdrawiam
Niestety brak bazy losowań niesortowanych z początku losowań Multi Lotka i nigdzie chyba nie można tego dostać :/
W ostatnich 11 losowaniach Twojego Szczęśliwego Numerka.. aż 8 razy wpadła któraś ze zbioru liczb [22,23,24] :)
Trochę odpowiedzi na pytania w nawiązaniu do wpisu rico. Otóż wprowadzone zostanie typowanie 10 liczb. Czyli będzie typowanie 1,2,3,5,10 liczb. Nie będzie bilansu wygranych bo to ma sensu. Typowanie 1/1, czy też 2/2 wypacza takie zestawienie. Na górze zawsze będą Ci co dopiero zaczynają, bo są na 0 :) Ranking złotówkowy będzie, ale gdy wprowadzę typowania przy grze u betguna. Co do modułu testuj liczby. Można zrobić dużo, nie jest to kwestia ilości pracy, którą trzeba włożyć, a kwestia tego ile serwer wytrzyma. Muszę się zmieścić w 2-3 sekundach obliczeń, bo będzie kaplica ;) Generalnie mówię TAK - będę chciał nadal rozszerzać ten moduł. Pozdrawiam
Do MultiPairs można wprowadzić dowolną bazę losowań - również czeską :) Pozdrawiam
Do 22867: Plik z wynikami to multipairs.wyn - należy go otworzyć notatnikiem i po prostu skasować zawartość. Ewentualnie skopiować sobie gdzieś w bezpieczne miejsce, żeby sobie przywrócić w każdym momencie. Opcja dostępna tylko w wersji PLUS. pozdrawiam
Dopiero zauważyłem, że wczoraj jeden z typowiczów - zkk21 - podał 4/4 w Numerka! Gratulacje! Szansa na to wynosi 1 do 150 tysięcy, a jednak...
Ilość zawieranych zakładów spadła o połowę od momentu wygranej w numerku. Obecnie jest na poziomie 150 000/dzień. Jest to niszowa gra dla totalizatora. Na MultiLotku przykładowo zarabia ponad 10x więcej.
rico o co chodzi? Co usunąłem. Co do Numerka to napisałem, że jest niszowy dla Totalizatora, a nie że przynosi straty. Tak jak napisałem przynosi zyski, tylko na poziomie nawet 30x mniejszym niż Multi Lotek.
Sędzia chyba nie mógł przeboleć, że polaczki mogą wygrać. W polu karnym zawsze są takie przepychanki, że jeśli sędzia chce to w każdej chwili może podyktować rzut karny. Zawsze ktoś się z kimś przepycha i powód się znajdzie...
Tak tak... czuwam, czuwam. A Ty baryła powinieneś dostać żółtą kartkę za dzisiejsze typowanie równo z losowaniem...
Witajcie.
Dodałem wyświetlanie godziny typowania przy typach. Oczywiście godzina była i jest zapisywana w bazie danych podczas typowania. W związku ze zmianami i losowaniem lotto po 23:00 nie działa blokada nałożona na niemożliwość typowania do godziny 22:15. Będę musiał to zmienić chwilowo na 23:15 :) No i najważniejsze - odpowiedź na pytanie. Faktycznie typowanie było oddane po godzinie 23:00, w trakcie trwania losowania.
Dodałem wyświetlanie godziny typowania przy typach. Oczywiście godzina była i jest zapisywana w bazie danych podczas typowania. W związku ze zmianami i losowaniem lotto po 23:00 nie działa blokada nałożona na niemożliwość typowania do godziny 22:15. Będę musiał to zmienić chwilowo na 23:15 :) No i najważniejsze - odpowiedź na pytanie. Faktycznie typowanie było oddane po godzinie 23:00, w trakcie trwania losowania.
Gagarin - nie jesteś pierwszy, który to wykorzystał. Wczoraj też było 5/5 tą drogą. Oczywiście godziny typowania są odnotowane i wszystko mam jak na dłoni. Obecnie sprawdziłem wszystkie typowania od zmiany godziny losowania i wszystko jest zgodnie z prawdą. Twoje typowanie numerka zostało przeniesione na kolejne losowanie. Oczywiście niezbyt mnie to cieszy, że takie pokusy się pojawiły...
Zależy czy padnie 5/5. Jeśli nie to prawie 40 zł, jeśli tak to mniej niż 20. pozdrawiam
OPA - ale przecież tak jest zrobione. Do typowania pewniaków, parek, trójek, piątek, Dużego Lotka, itd. są zrobione tabelki z ilością typowania każdej liczby. Pozdrawiam
Wygraną nie liczcie w złotówkach, ale w procentach. Ja mogę zagrać za 2 złote, trafić 5/5 i wygrać 700. Niezłe osiągnięcie. W tym momencie przyjdzie kogucik i zagra za 2000 zł na 1 liczbę, trafi 1/1 i wygra 4000 zł. W tym momencie on dla Was wyda się niesamowity.. ale to nie tak. Kogucik gra za ogromne kwoty typu 5000 zł, aby wygrać 50 zł (1%). Równie dobrze można obstawić bardzo pewny mecz z kursem 1,05 od razu za te 5000 zł i jest większa szansa na wygraną, a tutaj trzeba się stresować przez kilka losowań. Osobiście bardzo polubiłem kogucika, ale nie widzę najmniejszego fenomenu w jego grze, jest to po prostu bardzo ryzykowna gra, a praktyka pokazuje, że gdyby tak grał przez najbliższy rok, to na pewno któreś losowanie okaże się pechowe i traci się to co się przez cały rok zarobiło i TROCHĘ więcej. pozdrawiam
Jak można pobić rekord typowania parek w multilotka? Wystarczy postawić na dobrą parkę i typować ją nieustępliwie. Tak przynajmniej zrobił szczur.
www.multipasko.pl/typowania/szczur/multi-lotek/parki/
www.multipasko.pl/typowania/szczur/multi-lotek/parki/
Parek jest ponad 3000, a właśnie 7,14 jest tą jedyną, która aż 10 razy wystąpiła w ostatnim miesiącu. Szczur po prostu miał nosa... :)
Już są :) Postaram się też uaktualnić dzisiaj statystyki. Pozdrawiam
Witaj. Właśnie sprawdzałem pocztę e-mail i być może Ci odpowiedziałem. Pozdrawiam
zamiast 200 tysięcy gracze muszą zadowolić się nieco ponad 20 tysiącami za trafienie pełnej 5/5 w ostatnim losowaniu Express Lotka. I zamiast domu będą same fundamenty...
Wczoraj nie tylko padło 7 wygranych 5/5 w Expresa, ale również 8 wygranych 9/10 z PLUSEM w Multi Lotka. To był piękny dzień dla graczy :)
Kenofan - bo 0/10 jest trudniej trafić niż 5/10. Zresztą sam spróbuj wytypować 0/10. Pozdrawiam
Mati zapraszam do działu Wygrane na stronie. Właśnie uaktualniłem. Sorki za opóźnienie... pozdrawiam i czekamy na sobotę.. może będzie kolejna kumulacja :)
Jaka jest szansa, że znowu będzie kumulacja. Sedno tkwi w tym wykresie:
http://www.multipasko.pl/img/6DL.jpg
Na osi X mamy ilość zawartych zakładów w milionach, a na osi Y szansę, że padnie przynajmniej jedna szóstka.
Ostatnio było ponad 15 milionów wysłanych zakładów. Tym razem może być i 30 milionów.
http://www.multipasko.pl/img/6DL.jpg
Na osi X mamy ilość zawartych zakładów w milionach, a na osi Y szansę, że padnie przynajmniej jedna szóstka.
Ostatnio było ponad 15 milionów wysłanych zakładów. Tym razem może być i 30 milionów.
W dziale Systemy umieściłem przydatne systemy, przy grze na 6 skreśleń i wyborze 12 liczb.
Przy okazji zachęcam do typowania 12 liczb Dużego Lotka w dziale Typowania.
Pozdrawiam :)
Przy okazji zachęcam do typowania 12 liczb Dużego Lotka w dziale Typowania.
Pozdrawiam :)
Teoretycznie jest możliwa sytuacja kiedy to np. przyśni mi się 6 liczb, podaję je na stronie multipasko i 1000 osób ją puszcza równocześnie ze mną. W takim przypadku za piątkę byłaby większa wygrana niż za 6-kę i jest to możliwe :D
Oczywiście musiałoby nie być kumulacji... bo przy takiej kumulacji to faktycznie jest to już niemożliwe ;)
Myślę, że trzeba będzie poczekać jeszcze z godzinkę na informację o wygranych. Na pewno tutaj na multipasko pojawią się wygrane natychmiastowo po ich upublicznieniu.
Orlęta: w prawym górnym rogu strony są zawsze widoczne najnowsze wyniki. Dodatkowo masz dział "Wyniki" po lewej stronie w menu. pozdrawiam
Najnowsze doniesienia ze stajni LOTTO! Jest kumulacja!!
Szczegóły w dziale Wygrane tutaj na multipasko!
Szczegóły w dziale Wygrane tutaj na multipasko!
Tak więc dla tych którzy właśnie tu weszli.. mamy kumulację. Wyniesie 30-35 milionów!
Jak podano w dziale Wygrane. Zawarto 27 600 000 zakładów. Z każdego zakładu 80 groszy idzie do puli, z której z kolei 36% idzie na poczet kumulacji. Reasumując pula zwiększyła się o 8 milionów i wynosi obecnie około 21 milionów. Teraz wszystko zależy od ilości zawartych zakładów, a będzie ich na pewno spoooroo. 35 milionów jest realną sumą kumulacji na wtorkowy wieczór!
Oczywiście dla lotto nie ma znaczenia ile padnie 5-ek.
Totalizator przeznacza pulę wygranych na piątki - jest to obecnie ZAWSZE dokładnie 10% z łączej puli na wygrane. Ostatnio było to 2 mln 250 tys. złotych. Wygrało 400 osób, ale gdyby wygrało 4000, to po prostu za piątkę byłoby 500 zł i ani grosza więcej.
Pozdrawiam
Totalizator przeznacza pulę wygranych na piątki - jest to obecnie ZAWSZE dokładnie 10% z łączej puli na wygrane. Ostatnio było to 2 mln 250 tys. złotych. Wygrało 400 osób, ale gdyby wygrało 4000, to po prostu za piątkę byłoby 500 zł i ani grosza więcej.
Pozdrawiam
Kumulacja nie wpływa NIGDY na podwyższenie wygranych za 5/6. Jeśli kumulacja sięgnie 100 milionów, to za piątkę nie spodziewajcie się nawet minimalnego przyrostu. Wtedy po prostu na pulę piątkową będzie 20x więcej pieniędzy, ale trafi też 20x więcej osób i wszystko się ładnie wyrówna. Kumulacja służy tylko i wyłącznie pełnej wygranej 6/6.
Losowanie lotto to pewnego rodzaju program rozrywkowy. Podobnie jak w innych programach rozrywkowych faktycznie powinna być widownia. Może napiszemy prośbę w tej sprawie do totalizatora. Widownia podobnie jak np. w rozmowach w toku mogłaby się składać z kilkuset osób. Bilety powiedzmy nawet i po 100 zł. Chętni na pewno by byli...
Nie mam. A nie ma go na naszej klasie? ;) Rysiek Rembiszewski jest. Właśnie go poprosiłem o dodanie do listy znajomych. Zobaczymy... :D
edi8 - jak już opadnie kurz po kumulacji, to dodamy audycję jako kolejny news na stronie głównej. Pozdrawiam :)
Tak mila. W temacie poniższym o rekordowej kumulacji napisałem conieco o tym. Szansa na kolejną kumulację wynosi około 3%, czyli jak 1 do 33. Szansa więc oczywiście wciąż jest, ale jest 2 razy mniejsza niż trafienie 2/2 w Multi Lotka :D
Czyli szanse na kolejną kumulację znacznie maleją. Padną szóstki i to pewnie 5. Pozdrawiam
Mimo wszystko na www.lotto.pl powrócił baner 35 milionów w miejsce 40 milionowego ...
Jak chcecie się pobawić, to zostało 7 minut aby oddać typy w dziale TYPOWANIA.
Wyniki o 22, a wygrane po 23, a może nawet 24. Tak czy siak na pewno najpierw pojawi się o tym wzmianka tutaj na chacie! :)
Na stronie padło jedynie kilka 4/12. Widzimy jak ciężko jest trafić nawet przy 12 skreśleniach...
Z dzisiejszej szóstki nigdy nie było wcześniej w historii 5/6. Ostatni raz 4/6 padło 9 września 1979.
Za 3 trafienia z 6 liczb jak zawsze 16 zł gwarantowane. Ps. To trafił ktoś PIĄTECZKĘ? :)
Co do mojej analizy na temat dzisiejszej szóstki, to po prostu użyłem modułu "Testuj liczby", który jest dostępny na stronie po lewej stronie w menu, nad działem "Wyniki".
Za 3/6 - 16zł. Za 4/6 może być bardzo różnie. 12 lipca było na przykład tylko 25 zł !!! a czasami zdarza się nawet powyżej 200 zł
Nic nie wiadomo. To tylko ktoś zgaduje. Będzie wiadomo po 23. Może nawet po 24 dopiero. Na pewno informacja pojawi się tutaj najszybciej jak to możliwe.
Za 3/6 jest 16 zł :) A co do wygranych to na pewno jeszcze nic nie wiadomo! Będzie wiadomo najwcześniej za godzinę.
O wygranej narazie nic nie wiadomo. Przypominam przy okazji, że za TRÓJKĘ jest zawsze 16 ZŁOTYCH wygranej. Pozdrawiam
Gratuluję Herbert. Przypominam, że w dziale systemy zamieściłem systemy do gry na 12 liczb. Wspomniany system na 21 zakładów gwarantuje między innymi minimum 3/6, przy trafieniu 3 z 12. Pozdrawiam !
Aby skoczyć do wpisu 25365 można użyć adresu www.multipasko.pl/chat25365/
Aby cofać się wstecz można też używać wspomnianych zielonych strzałek!
Aby cofać się wstecz można też używać wspomnianych zielonych strzałek!
Ja myślę, że za 4/6 będzie około 150 zł, a za 5/6 około 5000 zł. Pozdrawiam
Myślę, że informacja o kumulacji to czysta prowokacja. Nie ma żadnych informacji na ten temat!!
Tak jest. W temacie o rekordowej kumulacji w komentarzu nr 13 podałem link do tego tarosisty. Jeśli mu się sprawdzi, to zacznę na prawdę wierzyć w tarota! :D
Z tego co pamiętam to małe dziecko im skreślało. A co do wygranych to wciąż nie ma informacji żadnych!
Ja myślę, że totalizator za 49% wpływów poszedł pić, również z tymi co przeliczają wygrane i dają na strone :/
Jak będą wygrane podane, to pojawią się również dziś od razu tutaj na stronie w dziale Wygrane. Proszę nie wprowadzać w błąd :)
Wciąż żadnych informacji. Nawet w wypadku MultiLotka i Numerka nie podano do tej pory wygranych.
Zgadza się. Jak trafisz 4 z 7 w Dużego Lotka, to dostaniesz 4x 4/6 + 4x 3/6.
Jeszcze nie tak! Za 4/7 w Dużego Lotka jest:
3x wygrana 4/6 +
4x wygrana 3/6
Przepraszam za poprzednie błędy, ale już późno :)
3x wygrana 4/6 +
4x wygrana 3/6
Przepraszam za poprzednie błędy, ale już późno :)
Za 4/6 - 3900 zł, za 5/6 - 120 zł. Szczegóły w dziale Wygrane tutaj na stronie.