Wpisy użytkownika MCSl
Łącznie 3 842 wpisów w archiwum, pokazane od nr 3 299 856. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
angierski Tak się domyślam, że to z automatu brak szóstki = kumulacja. I stąd ten napis. A odnośnie dużych kumulacji to rzeczywiście dawno takiej nie było. Najwyższa wygrana w tym roku w Lotto to jakoś ponad 17 mln w lutym. EJ chyba zrobił swoje. A teraz kumulacja narasta tak wolno, że po drodze ktoś trafia zanim pula osiągnie naprawdę wysoki poziom.
zgrywus. No tak ale czy przy tym prawdopodobieństwie za tę cenę warto? Fakt wygrana główna większą choć np ze 100 milionami to bym nie wiedział co robić
angierski. Według mnie jedyne co się kręci to to Mini Lotto. EP zepsuli przez codzienne losowania a jest dość droga więc mało kto będzie codziennie grał. W MM zabrali bonus, który był zachęcający według mnie a tak wygrane w MM są dość marne
Ogólnie patrząc na EJ to wygrane niższych stopni są naprawdę marne w stosunku do ceny. W Lotto też nie powalają ale tu przynajmniej zakład nie kosztuje 12,50
Ciekawe co w przypadku kumulacji na sobotę. Czy podadzą 3 czy 4 miliony
Pasko myślisz, że to w głównej mierze EJ położył Lotto czy też takie wynalazki jak SS jakoś na to wpłynęły? A jeśli chodzi o symulację to myślę, że ciężko będzie o kumulację 50 milionów w Lotto patrząc jak wolno narasta pula. Przy tak powolnym przyroście jest duża szansa że ktoś po drodze rozbije kumulację. Tak też się dzieje od dłuższego czasu
EP też udupili przez codzienne losowania. Choć dla ts może lepiej bo mniejsze prawdopodobieństwo głównej wygranej bo mniej zakładów na poszczególne losowania
angierski 23 grudnia 2017 była niby pojedyncza kumulacja a z 2 milionów po dołożeniu skończyło na 7
krasnalek Dziwi Cię to. Przecież to było do przewidzenia, że nie będzie 4 mln
Jeden plus, że ostatnio przestali mnie w kolekturach usilnie namawiać na grę z SS
Forsami. Ja chyba trzy razy zagrałem. Raz się zwrócilo 2 złote. Niewypał straszny
Forsami I nie można takiego samego zestawu puścić na kilka losowań...
Ja w czwartek miałem trójkę w Lotto, zazwyczaj nie inwestuję wszystkiego w następne losowanie ale dziś puściłem 6 zakładów z plusem za całość. I oczywiście nic
Pisałem we wtorek, że kumulacja 11 milionów. A Totalizator jak zwykle wystrzelił z przeszacowaną pulą
Pasko. Realnie patrząc to 13 milionów. Ale totalizator może i 17 ogłosić jak będą mieli fantazję
Pasko tak spytam czy Twoim zdaniem Super Szansę ma rację bytu czy powinna zostać zlikwidowana?
Drukowanie numerów miało chyba spowodować, że wiele osób może się obawiać, że nie dopłaci tych 2 złotych a akurat jego numer zostanie wylosowany. Tylko raz to ja np wcale nie patrzę na wyniki SS jeśli nie zagrałem a dwa nie mam gwarancji czy gdybym zagrał z SS to dostałbym taki sam numer jak wtedy kiedy nie zagrałem. Przecież wiadomo, że można to tak zaprogramować, jakie numery mają być na kupione gdy ktoś zagra a jakie kiedy nie. A sposób "losowania" SS w studiu Lotto to już oddzielna sprawa, chyba nie wymagająca komentowania
Zastanawiają się jaka kumulacja...Proponuję, żeby ogłosili 20 milionów i dorzucili do puli
Wreszcie pula w Lotto zbliżona do przewidywanej. A jeśli we wtorek kumulacja to pewnie 15 milionów ogłoszą
Brunetka485 Jeśli kumulacja to realnie patrząc przekroczy 3 miliony. Ale ogłoszą 4 miliony
Pasko Pani w kolekturze mi mówiła, że ludzie mają określoną kwotę przeznaczoną na grę i więcej nie wydadzą i grają w EJ kosztem Lotto bo więcej do wygrania
Pasko jak myślisz czy będą jakieś ruchy ze strony ts ze względu na spadającą liczbę zawieranych zakładów w Lotto?
Ale mało zakładów w Lotto... Choć w sumie trzeba do tego przywyknąć
Pasko myślę, że to nie tylko okres wakacyjny bo na wiosnę też było mało zakładów w Lotto. A kumulacji powyżej 20 milionów w tym roku chyba jeszcze nie było
I znowu kumulacja wzrastająca co milion... W czwartek 5 mln, w sobotę może 7, potem 8,9 milionów o ile oczywiście nie zostanie wcześniej rozbita
A że ogólnie na grę przeznaczają określoną kwotę to odbywa się to kosztem Lotto, które przeżywa największy kryzys od lat
Ja gram od 2002 roku w Lotto, wcześniej Dużego Lotka i udało mi się dwa razy trafić 5/6 ale i tak nie uważam, że mam szanse kiedyś trafić 6/6.
Forsami Ja też lubię i będę grał. Chyba, że TS zrobi coś co mnie skutecznie zniechęci do gry np podniesienie ceny lub codzienne losowania, bo uważam, że codzienne Lotto to byłaby jednak przesada
Ciekawe czy w tym roku będzie w Lotto kumulacja chociaż 20 milionów. Bo ten rok jest wyjątkowo ubogi jeśli chodzi o wysokie kumulacje w Lotto. Choć i tak pewnie przy kumulacji EJ i tak wielkiego wrażenie te 20 milionów na większości nie zrobi
Super Szansa to porażka. Czy TS zlikwiduje ją dopiero jak już nikt nie będzie grał?
Ja troszkę może w innym temacie a mianowicie lottomatów. W mojej okolicy istniały do niedawna w sklepach pewnej sieci starsze lottomaty(też dotykowe,takie z niebieskimi elementami) i jakoś zawsze działały bez zarzutu. Odkąd powymieniano na te z takim srebrnym po boku(te które były w większości kolektur) co chwilę jest jakiś problem bo albo nie chce kuponów wciągać i trzeba ręcznie wprowadzać liczby albo w ogóle popsuty. Te poprzednie lottomaty, były stosunkowo krótko używane przez TS i myślę że mogły jeszcze parę lat posłużyć. Trochę dziwne że się ich pozbyto
Te obecne lottomaty w skali kraju już chyba 7 rok będę. Także nie tak, że po 5 latach wymiana
Kuszą nową loterią bo Lotto słabuje dość mocno i liczą, że tym przyciągną ludzi. No żeby wziąć udział trzeba za minimum 5 złotych zagrać. A szansa wygranej jest taka jak w tych wszystkich loteriadach i innych
A z loterią lotto to wielka lipa. Niby od dzisiaj a w dwóch kolekturach w których grałem robili wielkie oczy i żadnego kuponu loterii nie otrzymałem. Jeśli już coś TS wprowadza to powinien chyba lepiej sprzedających informować. Dodam, że nie były to oddzielne kolektury tylko takie w sklepach spożywczych
emerytka46 być może nie zakończyły transakcji i ktoś inny otrzyma.A twierdziły, że zakończyły. Ale i tak jakoś w te loterie nie wierzę dlatego nie kłócilem sie
Chciałem spytać jak to jest z tę całą nową loterią Lotto. Zagrałem za 8 zł na chtr i wydrukowali mi kupon razem z kuponem loterii. Potem wysłałem jeszcze dwa zakłady samodzielnie skreślone i nie wydrukowali kuponu loterii. O co to chodzi? Myślałem, że do każdego kuponu za minimum 5 złotych dołączają loterię
Pewnie podadzą 12 milionów na czwartek. Choć tak realnie patrząc to może 10 przekroczy
EP bardzo mało zakładów. Bo to, że Lotto mało to już chyba nikogo nie dziwi