Wpisy użytkownika Lestek
Łącznie 5 391 wpisów w archiwum, pokazane od nr 229 712. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Lotto nie mierzy sił na zamiary. 30 mln to by się uzbierało na wtorek, gdy jest jeden dzień więcej ale w sobotę?...
Jak tam nastroje przed wieczornym losowaniem?
Kupony posłane? Mój już tak
Kupony posłane? Mój już tak

Facet przez całe życie przychodził do kolektury i puszczał 8 zakładów na chybił-trafił. I tak co dwa dni. Któregoś dnia przychodzi do kolektury i myśli... myśli i myśli. Pani z kolektury pyta czego sobie życzy... a ten po chwili... "A wie pani co, 8 zakładów na j*bał to pies" 

Ja pytałem jednego szóstkowicza jak to jest spojrzeć na ten kupon. Odpowiedział "To jak wielogodzinny orgazm" 

Wydał forsę na auto, otworzył sklep i zrobił wesele córce. Z kasy niewiele zostało... Chyba jednak wole krótsze orgazmy a częściej ;P
Z tego jeden wygrał 1 mln a drugi 8 mln. Co śmieszne, ten drugi zwycięzca to znajomy gościa, który zgarnął nagrodę w Paszportach Polsatu 

Na pocieszenie: http://www.tvn24.pl/-1,1693286,0,1,abramowicz-pokazal--co-ma,wiadomosc.html
Nie to nie jest tak, że wiadomo od razu. To jest kilkadziesiąt milionów kombinacji. Komputer liczy to kilkanaście minut. Do tego trzeba obliczyc wysokość wygranych. Później protokół.
Obliczenie kombinacji piątek w MM z ostatnich losowań mojemu komputerowi - wcale nie słabemu - zajmuje kilka minut. Co dopiero kilkanaście milionów zakładów. Im większa kumulacja, tym więcej do sprawdzenia.
bella34 nie, ale wiem jak działają komputery i sam pisuję programy 

Może i lepiej. Mniej roztrwonię we wtorek. Gdy są kumulacje więcej przeznaczam na grę 

Wszystkie byłyby dzielone. Łączna suma wygranych nie może wynieść iluś tam. Już teraz nie pamiętam.
Majklasz nie jest prawdą że po odebraniu ogłaszają. Ogłaszają w jakiej kolekturze zakład został zawarty a nie skąd pochodzi zwycięzca 

O, w Szczytnie to już któryś raz. Kiedyś byłem tam na wakacjach i w tym dniu puszczałem tam lotto i właśnie wtedy padła tam wygrana.
Chybił trafił to chyba zły pomysł. Od kilku dni nie mogę wygrać więcej niż 3/7.
Pindole te całe MM, żeby przez tyle dni nic nie trafiać i same oboki?
Bo Pasko zna liczby jeszcze przed losowaniem ale jest łaskawy dla TS.
To taka cicha umowa. Janusz dostaje numery trochę taniej w zamian za naganianie klientów 

Ta, nie martw się. Jestem ostatnio bardziej w plecy niż tornister...
Nikt mi wczoraj nie odpowiedział. Viltom podaje liczby tylko na 22:15? W południe nie gra?
A mnie się śniło kupno samochodu. Nie było tego co zamówiłem i dostałem w zamian lepsze.
Co za liczby... Teraz dopiero się opamiętałem ale wiecie co? Nawet po kupon nie idę 

Lol, wystarczyło zagrać na powtórki w Lotto i już 20zł w kieszeni...
http://www.plejada.pl/17,45390,news,1,1,daniel-wieleba-ma-dziewczyne-zdziwieni,artykul.html
Konia z rzędem temu, kto mi poda jakąś parę pewniaków na wieczorne Lotto.
Hej majklasz. Masz jakąś dwójkę która na pewno wejdzie wieczorem w Lotto? Wspomóż, bo nie mam zupełnie pomysłu...
Może będzie się podawało na takiej karcie jakiś zakres albo pewną ilość liczb a maszyna z nich wybierze 6 losowych.
I tu się mylicie bo jest rejestr osób z zakazem uczestnictwa w grach hazardowych i kasyna taki wykaz mają.
Picasso19 ale to już podstawa do niewypłacenia nagrody. Chociaż z drugiej strony kupon jest na okaziciela. Martwy przepis.
Picasso19 oczywiście że wypłacą wygraną bez NIPu ale jak zawsze w takim wypadku, płatnik wypełnia druk NIP1.
Pawcio akurat zapis o niekaralności za przestępstwa umyślne nie jest głupi.
Pawcio akurat zapis o niekaralności za przestępstwa umyślne nie jest głupi.
mareq teoretycznie US może potrącić z wszelkich dochodów należności z tytułu zobowiązań. Wygrana to dochód.
US może zająć wierzytelności z każdego dochodu, musi pozostawić minimum na przeżycie.
makreg a gdy US blokuje konto to zna dochody? Przedsiębiorca nie ma dostępu do środków, US nie zna dochodów które wpływają na te konto i je pobiera.
Dodatkowo niejawność wygranych... Przecież TS odprowadza 10% podatku, wypełnia PIT gdzie podaje nasze dochody. Dodatkowo po wysokiej wygranej w formularzu PIT36/37 wygraną wpisujesz drugi raz jako inną... US wie o wygranej. TS ma obowiązek na żądanie wystawić dodatkowe potwierdzenie wygranej.
marekg nie masz racji. Wygraną wpisujesz ponownie w zeznaniu rocznym jako kwotę niepodlegającą opodatkowaniu. Podobnie jak diety (PIT-R) etc. Oczywiście podatek płacisz raz ale uwzględniasz źródło dochodu w zeznaniu rocznym.
Mój ojciec wygrał większą sumę, nie wpisał i był wzywany do wyjaśnienia. Uzupełniał zeznanie roczne.
mag dałeś fragment z opisu programu do rozliczania pitu. Podstawą jest interpretacja Naczelnika US.
Dla wszystkich zainteresowanych, taki mały lottomacik:
if(!isset($_POST['zakres'])) $liczby=range(1,49); else $liczby=explode(",", $_POST['zakres']);
echo '<div>Określ liczby, spośród których zostaną utworzone zakłady: ';
echo '<form action="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'" method="post" name="formularz">';
echo '<input name="zakres" style="width: 300px" value="'.$_POST['zakres'].'">';
echo '<input type="submit" value="Wylosuj">';
echo '</form>';
echo '</div>';
echo '<hr />';
for($zaklad=0;$zaklad<8;$zaklad++){
$losowe_liczby=array_rand($liczby, 6);
for($i=0; $i<count($losowe_liczby); $i++) {
echo $liczby[$losowe_liczby[$i]];
if($i<5) echo ',';
}
echo '<br />';
}
echo '<hr />';
if(!isset($_POST['zakres'])) $liczby=range(1,49); else $liczby=explode(",", $_POST['zakres']);
echo '<div>Określ liczby, spośród których zostaną utworzone zakłady: ';
echo '<form action="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'" method="post" name="formularz">';
echo '<input name="zakres" style="width: 300px" value="'.$_POST['zakres'].'">';
echo '<input type="submit" value="Wylosuj">';
echo '</form>';
echo '</div>';
echo '<hr />';
for($zaklad=0;$zaklad<8;$zaklad++){
$losowe_liczby=array_rand($liczby, 6);
for($i=0; $i<count($losowe_liczby); $i++) {
echo $liczby[$losowe_liczby[$i]];
if($i<5) echo ',';
}
echo '<br />';
}
echo '<hr />';
Powyższy kod tworzy osiem losowych zakładów z liczb podanych przez użytkownika. Jeśli masz jakiś zakres a nie wiesz, które liczby z niego wybrać, zdaj się na łaskę losu.
Największtym samolotem był Hughes H-4 Hercules, odpoczywa w muzeum. Ciuk krótszy (rozpiętość skrzydeł) jest An-225 Mrija a największy pasażerski to A380. Był dziś w Warszawie przez dwie godziny.
Ciekawostką jest że H-4 Hercules jest wykonany z drewna! Niecałe 100m rozpiętości skrzydeł!
Wystarczyło wybrać liczby, które w ostatnich 10 losowaniach padły 4 razy i już spora wygrana 

Mam pewną propozycję. Może zrobimy taką zabawę, że każdy będzie podawał 1 liczbę (swojego pewniaka) i spośród takiego zestawu kilkunastu liczby, komputer wylosuje kilka kombinacji?
Nie ma pewnych liczb. Jeśli powiedzmy 20 osób poda swoją 1 liczbę, to spośród tych liczb komputer zupełnie losowo wybierze kilka zestawów.
W myśl mojej strategii za każdy chybiony zakład powinienem wypić piwo... Czyli co, 9 piw? 

Oj widzę Bonus padł. Szkoda. Chciałem się na niego zasadzić w krzakach na wieczór.
No to skoro bonus zgarnięty, wracam na niższe kwoty. Co radzicie? 6,7 czy 8 skreśleń?
Na poprawę nastroju dla wszystkich: http://www.youtube.com/watch?v=w_DKWlrA24k
"Już czas, W zasięgu twe marzenia są!
Już czas, Dziś możesz nadać im realny ton"
To piosenka na dziś!
Już czas, Dziś możesz nadać im realny ton"
To piosenka na dziś!
http://www.multipasko.pl/typowania/lestek/multi-lotek/pewniaki/#szczegoly
Pierwszy strzał
Pierwszy strzał
majklasz, kiedy Lotto się nauczy że takie reklamy we flashu to największa głupota i przeżytek?
Jedna wygrana
szóstka 1 21 563 992.50
piątka 338 2 965.20
czwórka 13521 128.00
trójka 214135 20.00
szóstka 1 21 563 992.50
piątka 338 2 965.20
czwórka 13521 128.00
trójka 214135 20.00
sw1975, przy rozbiciu kumulacji zawsze wygrane drugiego i trzeciego stopnia są mniejsze.