Wpisy użytkownika Bywalec
Łącznie 634 wpisów w archiwum, pokazane od nr 4 602 276. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
"Pod sprzedaż Lotosu napisano nowelizację, która pozwoliła pominąć "kluczowe przepisy". Pisał je m.in. mecenas Maciej Mataczyński — ten sam, który pracował przy umowie sprzedaży Lotosu koncernowi Saudi Aramco. Mataczyński wpłacił w 2019 r. na fundusz wyborczy PiS 56 tys., a za obsługę Orlenu zarobił ok 20 mln zł "
większych złodziei od czasów komuny nie było
1,8 na południe do multi
większych złodziei od czasów komuny nie było
1,8 na południe do multi

Życzę wszystkim żebyw tym roku banda złodziei psiorów została odsunięta od żłobu . Od miesiąca cena ropy na świecie spada , u nas stoi a teraz wzrośnie bo .... nasze rafinerie podnoszą swoją marżę .
Muszą zarabiać kasę bo ... tylko od lipca członkowie rad nadzorczych spółek państwowych jako osoby prywatne wpłaciły 850 tys na pis . Rekordzista 45 tys zł ze swojej kieszeni ....che che ze swojej dostaje odpowiednie nagrody i premie oby mu to się wyrównało tak wygląda złodziejski proceder okradania wszystkich .
na dzis do multika 17/24
@4 612 195emeryt: emeryt podnoszą niedawno przycisięty niejaki Obajtgórek sam powiedział że przedtem byli na minimum z marżą i dlatego u nas nie spada mimo sporej znizki na rynkach a Vat swoją drogą
Wczoraj wyjaśnił się cud gospodarczy z paliwami , podnieśli vat o 23% a ceny prawie nie drgnęły .
Cud polegał na tym że od 2 miesięcy ropa jest tańsza niż rok temu- przed wojną, a pisiaki rżnęli Polaków wysoką marża. Złodziejska partia -m powinno się ją zdelegalizować jak PZPR.
na wieczór 13,70
"Prezes NBP: mamy polski cud gospodarczy " jak się słucha tych pisowskich de..b.li to scyzoryk się w kieszeni otwiera , powyzka biletów koleowych 17%, przysłali mi ceny prądu jak przekrocze 2ooo kwh - a na pewno będe miał drugie tyle to szok - prawie 40% więcej, kuzyn pracuje w gastronomi to mówi że jak przez styczeń przetestują nowe ceny prądu to pod koniec miesiąca , cała gastronomia , pieczywo, ciasta...... poleci mocno w górę a złodzieje rządowi kradną dalej
na południe 62,78
na południe 62,78
4 618 815. Bywalec 2023-01-08 (11:02) wszechświat
na południe 62,78
- coś tam powpadało na dalszą gre jest , wieczorek może coś z 1,6,10,18,35,53,56
na południe 62,78
- coś tam powpadało na dalszą gre jest , wieczorek może coś z 1,6,10,18,35,53,56
ładny skanik wujek47 , jakby ten przecinek przesuną o 2 miejsca do tyłu byłoby oiknie
"Morawiecki przyznał 80 mln zł publicznych pieniędzy na budowę centrum imienia swojego ojca. Kontrowersje wzbudza też fakt nadania nowemu centrum imienia ojca premiera, który ukończył fizykę na uniwersytecie,ale nie ma żadnego dorobku naukowego w tej dziedzinie."
Banda złodziei, niedługo pisiory Noble zaczną sobie przyznawać.
9/35 pweniaki na wieczór do multi
@4 621 257milan1980: podane na tacy do tego jeszcze 50 i mozna kasiore zbierać
@4 621 263trisetum: nie wiem , ale dam na mszę żeby to nie był pis
" Obajtek pomaga w... budowie kościoła. Prezesa Orlenu poprosili senator i poseł z PiS. W ramach dotacji parafia dostała ponad 200 tys. zł. "
wiecie teraz dlaczego paliwa w Polsce są jednymi z droższych w Europie
pisiory kradną na potęgę czują że ich dni są policzone
na wieczór 2/69
"Partia Jarosława Kaczyńskiego kontynuuje zbiórkę haraczu od nominowanych przez siebie członków władz państwowych spółek. Tylko od świąt Bożego Narodzenia partyjny fundusz spuchł o kilkaset tysięcy, które na konto PiS wpłacili menedżerowie m.in. ORLEN, KGHM, Grupy Azoty, PZU i Enei. Z takich wpłat partia zebrała dotychczas już blisko 1,3 mln zł."
dlaczego prąd jest u nas jeden z droższych w Europie, dlaczego nawozy azotowe tyle podrożały , dlaczego Polacy zaczynają jeździć na Słowacje po ropę mimo że tam jest przelicznik w EURO........
... bo złodzieje tej mafi politycznej doją Polaków podatkami .
23/36 na południe
dlaczego prąd jest u nas jeden z droższych w Europie, dlaczego nawozy azotowe tyle podrożały , dlaczego Polacy zaczynają jeździć na Słowacje po ropę mimo że tam jest przelicznik w EURO........
... bo złodzieje tej mafi politycznej doją Polaków podatkami .
23/36 na południe
"Brat komendanta głównego policji, według ustaleń prokuratury jest członkiem grupy przestępczej tworzącej tzw. karuzelę vatowską na skalę kilkudziesięciu milionów złotych. Jednak mimo tak poważnych zarzutów nie trafił do aresztu, co zawdzięcza interwencji szefa Prokuratury Regionalnej w Lublinie Jerzego Ziarkiewicza. Ziarkiewicz jest zaufanym człowiekiem ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego Zbigniewa Ziobry."
dlatego oni tak walczą dla siebie o władze nad sądami.
Na wieczór przyjrzyjcie się czterdziestką , kilka ma szanse wyjść
dlatego oni tak walczą dla siebie o władze nad sądami.
Na wieczór przyjrzyjcie się czterdziestką , kilka ma szanse wyjść
"Sąd Okręgowy w Lublinie aresztował już 10 podejrzanych o udział w grupie przestępczej, która miała stworzyć tzw. karuzelę vatowską na skalę kilkudziesięciu milionów złotych. Na wolności przebywa brat komendanta głównego policji, uniknął aresztu, ponieważ osobiście wstawił się za nim szef Prokuratury Regionalnej w Lublinie."
złodziejskie pisiory
na wieczor 15/23
"Przez lata pracy dla rządu Mariusz Chłopik, uważany za jednego z najbardziej zaufanych doradców premiera Mateusza Morawieckiego, stworzył wehikuł, dzięki któremu do związanych z nim podmiotów płynie rzeka państwowych pieniędzy.Tylko w ciągu ostatnich trzech lat do założonej przez Chłopika fundacji trafiło 2,5 mln zł państwowych dotacji. Wnioski o kolejne setki tysięcy na rok 2023 zostały już pozytywnie zaakceptowane . "
złodziejski proceder okradania Polski przez pisiorów trwa .
na dziś parka 6/23
złodziejski proceder okradania Polski przez pisiorów trwa .
na dziś parka 6/23
@4 637 532ITA: Pozdrawiam życze udanego dnia
@4 637 535RT1: Jeśli to byłyby kłamstwa to to gazety miałyby bez przerwy sprawy sądowe , tymczasem jest cisza .... albo odpowiedzą że dementują te inforacje ..... ale dla wyznawców pis prawda to to co jest na pasku TVP info ... smutne
wysokich wygranych dla wszystkich uzaleznionych od gier liczbowych z okazji święta , niech moc będzie z wami.

pewolek na dziś 55 59 też powinno

pewolek na dziś 55 59 też powinno
700 tys zł - tyle za puszczanie spotu reklamującego wstępowanie do wojska dostała ......TV TRWAM czyżby szukali miesa armatniego wśród starszych ludzi
pewolek na dziś 37,42,51
pewolek na dziś 37,42,51
dałem 20 zeta na orkiestrę , gdyby rządy nie kradły , i dobrze rządziły ( pis w samej elektrowni Ostrołęka utopił 1,2 miliarda zł ) Owsiak dalej robiłby witraże i prowadził Woodstock.
dzisiejszy MM do tyłu chyba czas zrobić przerwę
dzisiejszy MM do tyłu chyba czas zrobić przerwę
najnowsze wymysły pisiaków - 1) opodatkowanie zrzutek internetowych na leczenie ludzi - podniósł sie wrzask i niezadowolenie że dziady nie zapewnią normalnego leczenia a jeszcze chcą characzu od pieniędzy na ratowanie życia więc dziś przepraszają że to pomyłka .
2) piloty do wszystkich TV mają być tak zaprogramowane aby pierwszych 5 kanałów odbierało tylko kanały rządowe - obecnie pisowskie -czyli tube propagandową pis -projekt w przygotowaniu do głosowania.
50 na dziś do MM
2) piloty do wszystkich TV mają być tak zaprogramowane aby pierwszych 5 kanałów odbierało tylko kanały rządowe - obecnie pisowskie -czyli tube propagandową pis -projekt w przygotowaniu do głosowania.
50 na dziś do MM
Waczymy o ochłapy a tu proszę " 30-latek, który swoją firmę — o kapitale 5 tys. zł — założył 10 dni przed ostatecznym terminem skladania wniosków na konkurs "Szybka Ścieżka — Innowacje Cyfrowe" otrzymał dotacje w wysokości 55 miliony zł, mimo że jego wniosek otrzymał najniższą możliwą ocenę dopuszczającą do finansowania."
ciekawe czyim znajomym jest ten przedsiębiorca
dziś wygrywamy
ciekawe czyim znajomym jest ten przedsiębiorca
dziś wygrywamy
Dostałem od Pasko dziś Żółtą kartkę za wpis na temat złodziei, więc postaram się bardziej trzymać na wodzy moje pióro, aby nie narazić sie na pobyt w twierdzy jak Piłsudzki. Wpis był usunięty a z nim propozycje na wieczór więc ponawiam
34,72 i 72,80 do przemyśleń
34,72 i 72,80 do przemyśleń
Ostatnio TVP nadaje że tak dobrze polska gospodarka stoi że niedługo Niemcy bedą nam lizać buty. Dziś widze dane z ostatniego kwartału że Polska ma najwiekszy spadek PKB w Europie -2,4 chyba tylko będziemy przed Ukrainą, a te znienawidzone Niemce tylko -0,2 , więc nie wiem czy będziemy niedługo europejskim mocarstwem , czy też tośkowi może zabraknąć kasy na wypłaty wygranych.
-52- na wieczorne MM
-52- na wieczorne MM
@4 658 894Angierski: Angieski są ludzie którzy dbają żeby było gorzej , 132 miliony zł ostatnio dotacji dostała spółka która przez 2 lata była na minusie , w 2022 roku zysk wyniósok 170 zł , przemilczę z kim spółka z Białegostoku powiązana
Dziś nawet w Biedronce tulipanów po 8zł nie wykupili ( byłem o godz 17 ) idzie chyba na gorsze
@4 658 903Angierski: przepływ pieniądza jesssst miliony płyną do swojaków i powiązanych z Toruniem , tylko czyje te pieniądze , ano nasze
Może na lewo nie zarobione , na pewno na lewo przyznane
trzeba na lotto i coś puścić na wieczór
trzeba na lotto i coś puścić na wieczór
"Inflacja w styczniu przyśpieszyła do 17,2 proc. rok do roku. W ostatnich 25 latach wyższa była tylko w październiku i listopadzie ub.r. oraz w lutym 1997 r."
A kilka dni temu pajac mówił że na koniec roku będzie ok 6%, tak jak rok temu mówił że inflacji nie będzie i stopy nie wzrosną . Cyrk i tylko małpy dobrze się w nim bawią .
dziś promocja 7/7 grajcie wygrywajcie biedzie się nie dajcie
A kilka dni temu pajac mówił że na koniec roku będzie ok 6%, tak jak rok temu mówił że inflacji nie będzie i stopy nie wzrosną . Cyrk i tylko małpy dobrze się w nim bawią .
dziś promocja 7/7 grajcie wygrywajcie biedzie się nie dajcie
Dwaj sędziowie z Rzeszowa mieli być nakłaniani do sfałszowania wyniku egzaminu na aplikację sędziowską, który zdawała córka Stanisława Piotrowicza, polityka PiS, a obecnie sędziego Trybunału Konstytucyjnego.- "Proszę przejąć tę pracę i pouzupełniać"
Mamy nową kastę rządzącą
39,43 na południe
Mamy nową kastę rządzącą
39,43 na południe
inflacja średnia marzec 16,2 % , w tym paliwa 26 %, żywność 24 % -- więc co taniej , statki , lokomotywy , długopisy, chińskie trampki .........
Na prostatę zachowawczo wierzbownica forte/ raz dziennie i jest OK
@4 694 251Bolo22: wskaźnik prostaty
@4 694 256Pasko: lekarze alarmują coraz więcej raka prostaty już po 30
Drogie te świeta , w grudniu kupowałem wędzonego pstrąga w przyprawach na 48 zł ,
miesiąc temu na 64 zł , wczoraj poszedłem do rybnego na 79 zł ..SZOOOOOK
miesiąc temu na 64 zł , wczoraj poszedłem do rybnego na 79 zł ..SZOOOOOK
"Narodowy Bank Polski opublikował w poniedziałek dane o inflacji bazowej. Ta miara cen konsumpcyjnychprzyśpiesza nie tylko w ujęciu rocznym, ale także — co może bardziej niepokoić — w miesięcznym (i to w tempie bliskim rekordowemu)"
w lutym żywność i energia 24 % widać PIS idzie na rekord cha cha , ale ich wyznawcy liczą na 17,18,19 albo i 20 emeryturę
"Prezydent Andrzej Duda w piątek podpisał ustawę w wyniku czego setki tysięcy osób w Polsce dostały możliwość do posiadania i noszenia na co dzień broni. Chodzi o żołnierzy, w tym ochotników z WOT, policjantów, funkcjonariuszy służb oraz wszystkich państwowych formacji uzbrojonych." -- znam kilka osób z WOT kompletne świry, amatorzy strzelania i wojenek, bedzie ciekawie.
"Jarosław Olechowski stracił stanowisko szefa Telewizyjnej Agencji Informacyjnej po tym, jak Onet ujawnił,że to on był autorem donosu na prezesa TVP, który trafił do najważniejszych polityków PiS. Jak donosi RMF FM, Olechowski ma już nową posadę. Będzie pracował w Ministerstwie Aktywów Państwowych na stanowisku doradcy społecznego"
za 15 tys miesięcznie mogę donosić do PIS na każdego nawet na siebie taki podpiepszacz na etacie
Blanka ha ha , jak można głosować na panienkę o nadmuchanych ustach i gołym tyłku z teledysków, wybraną przez koneksje w TV rządowej , mieliśmy dobrych kandydatów , ale nawet tu matactwa pisowskie siegają
włączam info a tam hasła dziś rocznica zdrady Wałęsy i Tuska , dziś marsz w obronie Putina i Rosji ...... tych pisiaków chyba już poje....o , przekaz dla ciemnoty leci
na wieczór 15/23/75
Pytania to kuriozum pisowskiej propagandy , pytanie trwało [rawie minute i najpierw piało zachwyt nad pisowskimi dokonaniami
Pis kiedyś atakowało telewizje że Krasko czy Lis zarabiają po 50 tys miesięcznie dziś Holecka i reszta zarabiają do 80 tys miesięcznie , i to jest dobra zmiana
dlaczego pis tak kwiczy , odrywanie ryja od koryta boli Kurski miesięcznie w 2022 - 100 tys zł , Holecka ponad 40 tys za prowadzenie 11 wydań Wiadomości w miesiącu , Glapiński w tym roku łacznie z premiami które sobie przyznał zarobi wiecej niz prezes rezerw federalnych USA ... lećcie bronić pisiaków niech dalej kradną ...
popatrzyłem na ten wiec obrońców TVP wczoraj , srednia wieku ponad 70 lat , starośc jest okropna że tak człowiek głupieje
trzeba się wyspać bo jutro bój o TVP idziemy bronić złodziei żeby dalej doili Polskę
włączyłem właśnie szczekaczke propagandową PIS TVP info a tam nic , koniec z jazgotem pisiorów mamy demokracje a nie stacje propagandy partyjnej
ale jaja u mnie jest burza śnieżna, wieje zadymka, błyska sie i grzmi koniec świata
jak walnęło myślałem że coś wybuchło, wygladam przez okno i drugiej strony ulicy nie widzę , i znow trzasnęło i błysło , burzy śnieżnej jeszcze nie widziałem a juz 50 na karku
witam dawno nie zaglądałem na forum, widzę że sporo ze "starego składu sie udziela " na dziś do multi
11,17(18),33,37,40,68
wysokich wygranych , pozdrawiam
11,17(18),33,37,40,68
wysokich wygranych , pozdrawiam
witam
taka ciekawostka za czasów pis-u Lasy Państwowe zatrudniały swojego kapelana - księdza myśliwego ( ha ha ) w latach 2017-20 zarobił ponad 800 tys zł , czyli ponad 23 tys miesięcznie.
To dla tych co mają do 2 tys emerytury lub renty i wspierają finansowo np TV Republika
taka ciekawostka za czasów pis-u Lasy Państwowe zatrudniały swojego kapelana - księdza myśliwego ( ha ha ) w latach 2017-20 zarobił ponad 800 tys zł , czyli ponad 23 tys miesięcznie.
To dla tych co mają do 2 tys emerytury lub renty i wspierają finansowo np TV Republika
dowcip
wchodzi gangster, lichwiarz i złodziej do baru a barman mówi
- witam panie Nawrocki
wchodzi gangster, lichwiarz i złodziej do baru a barman mówi
- witam panie Nawrocki
Ktoś jeszcze głosuje na lichwiarza na dopalaczach
a może są chętni przekazać karolowi mieszkanie

mieliśmy prezydenta który był zagorzały od gorzały to dlaczego nie może być na dopalaczach
Myśle że powinni nakrećić - "kariera Nikodema Dyzmy II " z Karolem w roli głównej
miałem zapisać karolowi budę dla psa w zamian za opiekę nad Azorem ale szkoda burka
@5 345 082 Pasko: Moja teściowa 88 lat wsiada na rower i jedzie 3 km do kościoła na majowe
@5 349 331 nicolla15: Głosuj na stręczyciela , kibola, lichwiarza, oszusta -- panienki z hotelu proszę kto potrzebuje
spotkanie Tramp -- Karolek -- poczekaj chwile muszę sobie strelic w żyłę albo wziąśc snusa
@5 349 359 Sebastian_M: ja nie kandyduje z ramienia PIS
@5 349 367 nicolla15: jest to poniżej wyobrażeń głosować na sutenera , oszusta , widziałaś jego zdjęcia z członkami grup przestępczych skazanych za sutenerstwo , napady, haracze ??? a Karolek nie on czysty kryształowy .....
Prezydent człowiek bez podejrzeń ..... to tylko Karolek
Prezydent człowiek bez podejrzeń ..... to tylko Karolek
Całe plecy wytatuowane w kibolskich tatuażach bo z rąk sobie pousuwał - przy następnych wyborach to już z więzień bedą brali na prezydenta
Dle ludzi popierających PIS osoba nie ma znaczenia , ważne że Jarek wskazał. Jesli kandydatem PIS byłby Trzaskowski , głosowali by na niego , jesli byłaby małpa to na szympansa