Wpisy 3 785 037 – 3 785 136
18 marca 2020 00:08 → 18 marca 2020 08:14, 100 wpisów
Chron Boże Polska rodzinę przed złem wszelkim w tych trudnych czasach.
By gry były rentowne trzeba grac liczbami z odpowiednich dni. To metoda dla wtajemniczonych. Jeśli chcesz by pewne liczby nie wyszły, opublikuj je na czacie. Gwarancja 100 %
3 784 841. Gosia__77 no napewno jak sie przedtem niesprzedawały to teraz pójda jak świeze bułeczki i apteka znów zarobibiznes hest biznes
GABRIEL stracił(a) możliwość pisania na czacie przez najbliższe 8h.
noi po ptakach, ban na 8h
3 785 063. bogdan041 nie jestem ślazakiem a dolnoślązakiem
3 785 065. bogdan041 przedewszystkim jestyem tutejszy i jestem polakiem z krwi kosci
3 785 067. bogdan041 nie ja nie mówie gwara , tylko normalnie, choc niepowiem ze mi sie niepodoba gwara górnoślązaków i nic do gwary niemam, czesi lepsza gwara mówia,
3 785 068. waldus siema
jak ktoś chce zasięgnąć gwary śląskiej to polecam kanał Niklaus Pieron na you tube
3 785 072. bogdan041 dzieki zapewne przegladne sobie w najblizszym czasie
jak tam gracie w coś teraz?
tak naprawdę to jestem gorol,bo według ślazaków wszyscy co nie są urodzeni na śląsku to gorole,ale promuję to gadkę bo jest fajna i podoba mi się,a urodziłem się na mazurach
3 785 075. bogdan041 no to
no a ja urodziłem sie tu w Niederschlesien
dobra uciekam narazie wszystkim obecnym czas sie zdrzemnąć troszkę
promowanie niemieckiego języka w Polsce jest złe dla Polski,bo może to zagrozić polskości,co innego gwara śląska,także uważałbym z takimi określeniami rejonów Polski w języku niemieckim
3 785 080. bogdan041 ja niepromuje tu jezyka niemieckiego, choć i mi sie oon podoba, tez, ale te tutaj tereny kiedys nalezały do emiratów niemieckich,teraz jest polska i na za2wsze tak pozostanie, noi chyba zeby cos sie zmieniło w przyszlosci ale Polska zawsze bedzie Polska a my rdzennymi Polakami zamieszkującymi te tereny totaj
niemcy tez juz nie sa czystym narodem rdzennym w niemczech, poniewaz wpuscili do siebie biedote z afryki o wiezrze islamskiej dlatego teraz sa emiraty niemieckie, tam rzadzi nie tylko ciocia angelina ale i jej pobratańcy z odległego kraju, kiedys hitler chciał rzadzic całym swiatem, chciał stworzyc czysta rase aryjczyków, ludzi nieskazitelnych o niebieskich oczach i blondynów, teraz maja czarnych i róznych kolorowych, jakby teraz ich wódz by to zobaczył to sam by odrazu popełnił samobójstwo bo to co on próbował zrobić to obecny rzad niemiecki, wszystko zepsól i teraz juz niebedzie aryjczyków a islamabad
niemcy sami sobie zgotowali taki los, najpierw przegrali wojne a teraz wpuscli do siebie biednych, z afryki, o innej religi i przyzwaczajeniach, myslekli ze oni beda na nich pracować i gospodarke ich dzwigna, a tu empty oni sie niegarna do pracy tam, oni chca kase za free, i mniechca z tamtad wyjechac bo oni sa w raju, jak mówia i jak sie niemcom coś niepodoba to moga opuścić ten kraj
3 785 083. Wojtt witaj witaj
3 785 092. Wojtt czyli idziesz do pracy normalnie tak?
3 785 094. RT1 hejka
3 785 094. RT1
Co ty Arczi pieprzysz za przeproszeniem,Śląsk był polski,tylko Niemcy na go nam zabrali,znasz historię chociaż trochę?
Tak samo Pomorze,też to były ziemie polskie za Piastów,nawet ziemie za Odrą powinny być polskie,bo dużą część tych ziem zamieszkiwali Słowianie Łużyczanie,czy wiesz o tym i wy wszyscy wiecie?
3 785 097. bogdan041 no tak zabrali nam wczesniej, pozniej musieli oddać i teraz juz nam niezabiorom bo juz niedługo ich tez niebedzie jak tak dalej beda przyjmowac i propagowac ich kulture oni sami od srodka sie niszcza tym co robia, ja znam historie i to dobrze, tylko tak to napisałemnikogo niechciałem tym urazić ale taka jest prawda
Kilka zestawów dom MM:
7,17,27,37,47,57
1,4,5,9,10,19,65
2,3,4,5,68,69,70
11,22,33,44,55,66,77
7,17,27,37,47,57
1,4,5,9,10,19,65
2,3,4,5,68,69,70
11,22,33,44,55,66,77
Ale to dziwne dziś pracowałem dziś wróciłem dziś pójdę spać dziś pójdę do pracy
"Na dole bęben na górze kule...
Dzisiaj promocja a ja nie gram w ogóle"
Dzisiaj promocja a ja nie gram w ogóle"
Euro po 4,47 zł to kumulacja powinna być taka.
>> 340 000 000 <<
>> 340 000 000 <<
Cisza to przerwa do wieczora.
murzyn jest dobry
Afric Simone - Hafanana 1975
https://www.youtube.com/watch?v=EZN2y-bJ-kQ
Afric Simone - Hafanana 1975
https://www.youtube.com/watch?v=EZN2y-bJ-kQ
kto pamięta jeszcze te wspaniałe piosenki
Afric Simone - Ramaya (1977)
https://www.youtube.com/watch?v=By3cwKFXbVQ&list=RDEZN2y-bJ-kQ&index=3
Afric Simone - Ramaya (1977)
https://www.youtube.com/watch?v=By3cwKFXbVQ&list=RDEZN2y-bJ-kQ&index=3
Uważam, że o poszczególnych dziedzinach nauki powinni wypowiadać się specjaliści - naukowcy , zatem - znawcy.Zabieranie glosu i historii, języku polskim, gwarze, geografii , czy innych dziedzinach , nie mając o nich pojęcia , ośmiesza osoby zabierające głos.
Jak jest wirus piłkarze głupiejato co zrobił Peszko żenadapytanie co by zrobił nie trafiając w papier a w głowę syna?
To że nie jestm naukowcem to nie mogę zabrać głosu w jakiejś dziedzinie? chyba cię pogięło