Wpisy 3 064 304 – 3 064 403
17 grudnia 2017 00:00 → 17 grudnia 2017 00:48, 100 wpisów
Mulag pisalem o sobie ze mi wystarczy bo jestem sam, a mam gdzie mieszkac i wydaje sam na siebie tylko
Za 880 złotych na miesiąc to tak na sniadanie bibuła w kiblu papier scierny na obiad skórki z pomarańczy woda z rynku z fontanny w czasie letnim w zimie z Wisłoki kolacja bibuła ogrzewanie w zimie samoczynne 36,6 i dajemy rade gaz z własnej fermentacji produkcji światło słońce i ksiezyć no za 880 dał by rade
Ja ci powiem że 2 tyś trzeba mieć na miech w moim przypadku samem opłaty około 850 zł a gdzie jedzenie inne rzeczy dajmy spokój życie znam
wiesz ile jedzenie kosztuje na dzień prawie 100 zł trza a byle co się kupi
no to lipa bo trzeba zarabiac ze 3-4 tysiace zeby zyc na poziomie
oczywiście coś zostanie z tych zakupów na kilka dni i znów trzeba 100 zł
no ja wiem, jedzenie kosztuje jednorazowo sie wydaje 100 zl i malo co kupi
widze że są tu młodzi ludzie jeszcze wszystkiego nie pokrywają i dla tego tak pisza rozumiem to takie mają spojrzenie jak na razie
Mulag nie wiesz ja to pisalem w kontekscie przyszlych emerytur
Ja jak miąłem pierwszą prace to tez myślałem ile to zwojuje lub jak wygram tak 100 tyś ile to lat będzie ale tak nie jest
idziesz na emeryture ucieszony, wchodzisz do sklepu odziezowego i kupujes ciasny pas z duza iloscia diurek
życie tak poszło do góry że te np 100 tyś to jest nic oczywiście dobry zastrzyk finansowy by coś kupić za inwestować bo z pracy tyle jak masz marną nie uzbierasz czy jak pisąłeś 300 tyś ale to jest nic coś dobrego spora gotówka
Mulag kup se lepszą szabelke najlepiej katane samuraja obcinaj...ja..
no racja mysli sie ze jest dobrze, a lata mijaja a czlowiek musi kiedys miec na zapas jakas gotowke na wypadek jakby zachorowal
żebyś się nie zdziwił jak byś miał np 400 tyś życze ci jak najlepiej a okazło się że ci bank zabierze bo i tak może być bo takie jest prawo
dopracowac do 50 roku zycia potem leci z gorki
i 300 tys masz dobre zycie (czyli taka wlasna wczesniejsza emerytura)
i 300 tys masz dobre zycie (czyli taka wlasna wczesniejsza emerytura)
tak tu dobrze piszesz tak po 50 latach taki zastrzyk to tak pozwoli dobrze dożyć w starości tu tak
Czytając Wasze wpisy-przypomina mi się txt arii:
Moja Miła wyjdz na balkon-
Kiej nie mogę!!!
-dlaczego???
-Bo mieszkam w suterynie!!!
Moja Miła wyjdz na balkon-
Kiej nie mogę!!!
-dlaczego???
-Bo mieszkam w suterynie!!!
Grajcie Pany w Ekstra Pensje co miesiąc 4,500 na rękę i mi by zostało tylko 5 lat dopracować i olewka
Mulag po 50 latach przeliczasz sobie ile bedziesz zyl ile masz gotowki i za 300 tys pozyjesz zalozmy 15 lat
to trzeba od czegoś zacząć moze być od suteryn byle życia starczyło na dojście do balkonu
W suterynach to każdy dostanie mieszkanie z zasiłku pogrzebowego
Mulag a gdzieś ty Angierskiego widział w Radio że młodo wygląda
dlatego po 10 latach moge isc na emeryture swoja ze 300 tysiacami zlotych
Angierski jak ty to robisz ja mam 40 i też 25 do emerytury albo wcześniej do czarnej dziury polejcie kolejke bo wagon odjeżdża
Forsami nie wiem czy ty ale ja miałem takie wrażenie z tego spotkania że stado baranów wołów pociągowych znów dostaje papkę od tych wyżej czasem chcę mi się śmiać a czasem płakać jak tych ludzi się traktuje w Polsce
trochę dostałem to ci zapłaciłem z kufle i telewizor ale wiem że kaskę przepi......na Toskika nie oszukujmy sie
Jaki znowu ku..kuryku telewizor będą mistrzostwa świata w piłce nożnej w lecie jak nasi przegrają to wiesz co masz zrobić
widziałem cie ale żadnych pytań nie zadawałeś trzeba było rzucić serdelkami i krzyczeć hańba hańba a my z tobą bysmy zaczeli krzyczeć
aha rozumiem by ci smartfon nie w padł do tej dziury z wodą lub nie wysmarował tym brązowym
nocki od poniedziałku jak tam robi tam ci nowi Zatorek i te nowe dalej
Mulag koniec rozmowy w toku post już się gra to jest wielki niech Ci Bedzie zartowalem koniec baterii
to do jutra narak ja siedze bo pliki sie pobierają trzeba zrobić poprawki i jak to zrobię tez pójde spać
Cześć
Dopiero wróciłem z pracy
Wstałem o 4,30 i do tej pory w pracy
Ja nie mogę
Nawet dziś w nic nie zagrałem nie było czasu
Pamiętajcie że jutro niedziela
A w niedzielę nie gramy w gry TS
Niedziela
A w niedziele nie gramy
Rozumiesz ?
Jutro też idę dopracy bo jest taka potrzeba
Jutro konczę jedną pracę i mam rozliczenie z klientem