Wpisy 1 348 786 – 1 348 885
23 stycznia 2013 00:04 → 23 stycznia 2013 00:58, 100 wpisów
ale co sie dziwić, jak wychodzi jakiś autorytet i mówi, że powstania były polsce nie potrzebne, bo tylko przynosiły straty w ludności cywilnej
No własnie amour .. przykład idzie z góry , niestety..a wiekszosc to łyka i reszta..tylko przytakuje, bo skoro " autorytet "..itd. w kółko..
ja nie mam wiedzy o tak dalekich dziejach w swojej rodzinie, pamiętam, że mój pradzadek był ułanem
Amour-a Żeromski mówił,że trzeba rozrywać rany"aby nie zarosły błoną podłodłości"

amour..jak masz środki i masz kogo jeszcze zapytac..to pytaj niezwłocznie .. stare zdjecia powinny byc opisane , to wazne, zapewniam Cię
wiem, ale ja nie mam takich zdjęć, u mnie wszystko się ciągnie od prus, poznania etc, więc też jest to inaczej
to zapewne masz jeszcze dziadków , wiec pytaj, pytaj, pytaj.. nagrywaj, zapisuj
Polecam http://prusland.blogspot.com/2011/09/gdzie-jestescie-prusai.html
i najciekawsza strona http://prusowie.pl/Pruskie_Rody/herby_pruskie.php
witam
pewniak 67 panowie panie
pewniak 67 panowie panie
ja nie jestem potomkiem prusów, tylko moi przodkowie byli na tym terenie pod tym zaborem, są polakami
niestety tylko dlatego że Konrad Mazowiecki nasłał na nich krzyżaków
prusy to nie byli niemcy ?
jeszcze raz link http://prusowie.pl/Pruskie_Rody/herby_pruskie.php
prusy to niemcy dawne, "Królestwo Prus (niem. KĂśnigreich PreuĂen) â oficjalny tytuł państwa prusko-brandenburskiego po 1701, wraz z pozostałymi domenami dynastii Hohenzollernów w latach 1701-1918, od 1871 wchodzące w skład Cesarstwa Niemieckiego. Terytorium Królestwa Prus obejmowało dwie trzecie całego obszaru Cesarstwa Niemieckiego" - źródło wikipedia.pl
hehe a gdzie jocia i gonzaga wieczorni chat meni i chat women
to jak daleko doszłeś w swoich przodkach ?
no, są polakami, to wiem, przed zaborem I te ziemie jak i obecnie były polskie, wtedy były pod zaborem, tak samo jak w zaborze austryjackim i ruskim inne części poskiej ziemi
mam jeszcze ciekawą pozycję z okresu międzywojennego niestety w formie elektronicznej
jocia w mapach szuka prus haha
my znamy historię tych terenów od sprowadzenia Krzyżaków przez Konrada Mazowieckiego i od chwili podbicia ich przez Krzyżaków uważamy to za tereny Niemieckie - ale historia mówi co innego
tak, ale jak komuś wpadli niemcy do domu i wywieźli na roboty do niemiec, to nie wiem co znajdziesz po powrocie
nie ucz mnie historii tylko pytaj jeśli czegoś nie wiesz bądź nie rozumiesz
czesc gonzaga
.
Jocia 67 bierz pewniak
.
Jocia 67 bierz pewniak
hehe
armia zbawienia
nikt nie mówi o odbieraniu komuś ziemi hehe, tylko jak mówi niemcy że im coś zabrali to nam też coś zabrali, w woli wyjaśnienia
Uważam,że Lwów się w znacznym stopniu repolonizuje(po ewnt.przystąpieniu Ukrainy do U.E.)
oni zawsze mieli chec mienia i grabienia wszystkiego maja cechy władcze
Historia Rzeczypospolitej to historia knowań i układów dlatego uczcie się Panowie i Panie żeby patrzeć na ręce sprawującym władzę bo coś mi się wydaje że znowu coś knują (
bo ciemne ( nie wykształcone) społeczeństwo daje się wodzić za nos
hehe jutro czy dzis ?
ja typuje tak
57 66 67 71 73
57 66 67 71 73