Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 402 403 404 ... 927 928
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

HYDE PARK

2024-03-01 (22:25)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 1 506 895
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-03-01 (22:33)

status edi8

2623
wpis nr 1 506 896
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-03-01 (22:37)

status edi8

2623
wpis nr 1 506 898
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-03-02 (01:34)

status fair_play
Data rejestracji: 2016-05-12
Ilość postów: 8932

14865
wpis nr 1 506 909
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

"Błaznów coraz więcej macie"
2024-03-02 (03:50)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 11184

13656
wpis nr 1 506 911
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fair_ play,
Nie krytykowałam utworu Wojciecha Młynarskiego, lecz jego czyn, którego się dopuścił, czyli zdradę Sztuki na rzecz twórczości politycznej prawdopodobnie (!) zleconej, tym samym płatnej.
Najwyraźniej to ja nie dość klarownie się wyraziłam, bo nie wierzę, byś Ty źle przekaz zrozumiał, lub co gorsze, być chciał być złośliwy 😉
Daj więc nam obojgu szansę i ponownie przeczytaj tekst, tym razem ze zwiększoną uważnością.
Uważność zawsze jest dobra, gdyż unikamy nieporozumień, jak też poszerzamy swe pojęcie na temat.... dany temat czy o osobie.
W obecnym czasie cecha ta jest dodatkowym atutem umożliwiającym nam przywrócenie do stanu rześkości zwiotczałego instynktu samozachowawczego.
Dorosły człowiek wie, że artykuly spożywcze nie namnażają się na półkach sklepowych, tym samym człowiek ów powinien zdawać sobie sprawę, co dzieje się na jego i sąsiednich "podwórkach"
Jeśli można zdeformować tak prosty wywód, to jak bardzo można się "nadziać" na celowe triki, którymi przedstawiciele politycznych interesów hipnotyzują obywateli?
Naprawdę warto trenować uważność, dodatkowo umiejętność czytania między wierszami.
Pomyłki zawsze odbijają się czkawką, choć w szarości życia ich skutki mogą wtapiać się w całokształt i przyczyny "czkawki" umykają, a stan taki lat wiele trwać może.
Jednak obecnie stoimy u progu wojny, a jeśli jakimś cudem uda się jej uniknąć, to wpadniemy w inne, nie mniej bolesne doświadczenie, którego chyba nie muszję wyjaśniać.
Tak jedno ( wojna), jak i drugie ( gospodarcza globalizacja) są wynikiem nieuważności, tym.samym nie skojarzenia przyczyn i skutków.
Tego się już nie odwróci, ale jeszcze można zatrzymać obecny stan. Oczywiście pod warunkiem, że.... będziemy uważni, by....
Jeśli tak się nie stanie, to cóż..
Albo jednych zmiecie, a drugich "do pionu" postawi wojna, albo do poziomu niewolnika proszącego o "chleb nasz powszedni" przygniecie but elit 🤭 polityko-biznesmenów z orszakiem pożytecznych idiotów, z których składa się polityczny plankton opowiadający pospólstwu dyrdymały o drzewach, które " już nie chcą przerabiać CO2" 😂.
Myślę mam nadzieję, że nikomu nie podobałoby się, gdyby w życiu rzeczywistym spełnił się kiedyś "latający" kawał :
Jak teraz śpiewają Polacy?
- Niemcy, Niemcy ponad wszystko
A jak Niemcy teraz śpiewają?
- jeszcze Polska nie zginęła, póki my żyjemy.
No niestety, jeśli nie będziemy uważni, to jest wielkie prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że tak właśnie śpiewać my i wiele innych europejskich krajów będzie.
Tak więc, może lepiej stawiać na uważność?
Otworzyć oczy, obudzić się. Noo, może nie teraz, bo głęboka noc, ale rano - przytomnie obudzić się i przetrzeć oczęta z tej konsumenckiej maligny, bo.... chlebek nie rozmnaża się przez
pączkowanie 😉

Dla Ciebie, Fair_play i innych nadwrażliwych na twórczość ( nie Sztukę, przypominam) ludzi patrzących na polityków "zezem".
Jakiś czas temu poświęciłam kilka chwil, by przyjrzeć się owej twórczości obu obozów.
Byłam ciekawa, która ze stron jest bardziej agresywna, bardziej dowcipna itd.
Na swoje nieszczęście trafiłam na pana, ponoć jasnowidza o nazwisku Wojciech Glanc.
Pan ów recytował rymowaną ohydę o Jarosławie Kaczyńskim.
Napisałam "ohydę", gdyż "poemat" ten był nią dosłownie.
Nie jestem w stanie wyobrazić sobie, jak zwyrodniały umysł stworzył tego wierszowanego potworka i jak zdeformowana dusza zdecydowała się go publicznie.. wyrecytować (?)
Nie wkleję tego, bo człowiek o przeciętnej, zupełnie zwykłej wrażliwości doznałby wstrząsu oraz zrujnowania estetyki. I to każdy, bez względu na upodobania polityczne.
Choć stanowczo nie należę do nadwrażliwych, to po bezpośrednim zderzeniu z tekstem oraz wyrazistą facjatą twórcy (?) / odtwórcy dwa dni "chodziłam do tyłu".
Po odzyskaniu równowagi, już na chłodno analizując tekst oraz jegomościa pomyślałam sobie, że jako zagorzały wróg Jarosława Kaczyńskiego, a wyraźnie zainteresowany polityka, musi że jest zwolennikiem opcji, która albo tylko przyklaskuje, albo tej, która wręcz domaga się rozszerzenia zakazu "mowy nienawiści" 🤭
Doprawdy, zadziwiające 🤔😂😂😂
Szczerze polecam nadwrażliwym znaleźć ten..... wiersz (????) i zapoznać się z nim w celach terapeutycznych. To brutalna terapia wstrząsowa, ale gwarantuje, że po jej przeżyciu każda twórczość, nawet ta dotkliwie obśmiewająca faworytów będzie.... wesołym balsamem!

Uważność, "slalom" między wierszami i dystans zakrapiany śmiechem - po kilkanaście gram tego " towaru", a może gdy uda się odżegnać wojnę, to będziemy też mogli - jeść własny chleb i osłodzić go własnym dżemem 😉

Dobrej nocy 🌜 i radosnego poranka

2024-03-02 (04:15)

status fair_play

14865
wpis nr 1 506 912
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ika>

Uczyń to co radzisz mi uczynić, a więc przeczytaj mój wpis ze wzmożoną uważnością.
Nie napisałem, że skrytykowałaś utwór Młynarskiego, tylko że go skomentowałaś.
Prosiłem abyś to samo uczyniła wobec czterech wstawek poprzedzających moją w stosunku do Ciebie prośbę.
Niestety nie doczekałem się komentarza.

Miłych snów
2024-03-02 (04:49)

status fair_play

14865
wpis nr 1 506 915
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ika>

A gdy już rankiem radośnie przetrzesz oczęta, poświęć chwil kilka i przyjrzyj się raz jeszcze twórczości obu obozów.
Jakoś dziwnym trafem natrafiłaś na "dzieło" Glanca, a umknęło Twojej uwadze podobne "dzieło" senatora Prawa i Sprawiedliwości Jacka Boguckiego pod tytułem "Bluzg Tusk 2.0".
Wnosząc z tytułu "dzieła" musiał chyba być i bluzg 1.0.
2024-03-02 (06:19)

status edi8

2623
wpis nr 1 506 916
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-03-02 (08:46)

status edi8

2623
wpis nr 1 506 924
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-03-02 (08:48)

status edi8

2623
wpis nr 1 506 926
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-03-02 (08:50)

status Janeczka0409
Data rejestracji: 2020-01-09
Ilość postów: 2681

16088
wpis nr 1 506 927
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzień dobry

Od Majpana --------

Chyba ze sto razy słychać tam słowo >> Kobiet<< jak dla mnie tylko z wyglądu przypominają Kobiety. Hmm a dlaczego chcą tylko do 12 tygodnia a nie do 35 tyg.? Przecież w Polskim prawie nie odpowiada się np. za podwójne morderstwo czyli mordując Kobietę nawet w 30 mc ciąży więc w czym problem Szanowne "Kobiety"?

Ok ale słychać tam że tak naprawdę że banda Donka jest u władzy tylko dlatego ze ruszyły Kobiety-dziewczyny do urn tylko dla bezstresowych skrobanek na zyczenie.

-------------------
2024-03-02 (10:42)

status Bywalec
Data rejestracji: 2018-11-01
Ilość postów: 7612

15822
wpis nr 1 506 936
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janeczka , a gdzie tu miejsce na słowo ------- TOLERANCJA -- miliony ludzi na wojnach ( nie tylko religijnych ) zginęło z powodu braku poszanowania uczuć i wartości innych ludzi. Cóż Hitler nie trawił żydów , cyganów .... no to trzeba ich zagazować. Bośnia , Serbia , Chorwacja - dziesiątki tysięcy wymordowanych , muzułmanów i chrześcijan , obecnie Strefa Gazy i Izrael ma pretekst za tysiąc swoich obywateli wybić kilkadziesiąt tysiecy Palestyńczyków i przejąć zajmowane przez nich ziemię. A co do aborcji pamiętam wypowiedź kobitki z marszu kobiet -" te stare dziady i dewotki religijne nie będą rządzić moim łonem ". Kiedy powstał podział miedzy Polakami -- gdy obowiązującym stało sie stwierdzenie - " albo jesteś z nami albo tam gdzie stało ZOMO "-- i najśmieszniejsze jest to że gość od tego stwierdzenia przy umacnianiu swojej władzy korzystał z usług masy komuchów, prokuratorów stanu wojennego ....... dość filozofowania na dziś

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

2024-03-02 (11:13)

status fair_play

14865
wpis nr 1 506 939
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Bywalec>

Swoje pytanie kierujesz pod złym adresem.
Janeczka jest tylko listonoszką donoszącą przesyłki Majpana vel majestata.
2024-03-02 (13:23)

status edi8

2623
wpis nr 1 506 958
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

.

.

.
2024-03-02 (13:37)

status ika

13656
wpis nr 1 506 960
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzień dobry 🌞

Fair_play,
raz jeszcze :
ani nie skrytykowałam utworu W. Młynarskiego, ani go nie skomentowałam.
Na podstawie utworu..jego wartości artystycznej (!) oceniłam postawę Artysty, który dokonując swego rodzaju plagiatu / prawdopodobnie (!) wykonując zlecenie, obniżył "loty" i stał się rzemieślnikiem.
Cytuję : Oburzenie moje nie wynikało z" obrabiania " danej opcji politycznej........ Niesmak, a nawet żal wywołał fakt, że Artysta WM został właśnie rzemieślnikiem....
Można rzec, że był to plagiat własnego dzieła.... ( koniec cytatu części pierwszej)
Ponownie cytuje :
" nie krytykowałam utworu WM, lecz jego czyn - zdradę Sztuki.

Komentowałam również wiersz aktorki Doroty Stalińskiej, a zrobiłam to pod kątem formy, nie treści!!

Naprawdę nie wiem, jak mogę jaśniej to napisać?
Ocena artyzmu, tym samym artysty / jego klasy na podstawie utworu, a ocena poglądów wykonawcy na podstawie utworu / dzieła, to zupełnie inna sprawa!

Nie miałam żadnych powodów, by spełnić Twoją prośbę 😊 i "uczynić to samo poprzedzających cztery wstawki" ( cytat niedokładny).
Po cóż niby miałabym to robić? Przecież to nie kącik literacki 😁

Zapewniam Cię też, że prawdą jest, co napisałam w nocy, że poświęciłam chwil kilka na sprawdzenie twórczości obu obozów!
W związku z tym nie bardzo rozumiem Twą radę, bym tak robiła, skoro - właśnie tak robię!
Nasuwa się wniosek, że albo znów nie byłeś uważny, albo podejrzewasz mnie o kłamstwo.
Jeśli to drugie, to zastanawiam się, na jakiej podstawie i dlaczego?
Czyżby (!) znów moja opinia nt "stylu" pana Glanca?
Bez obaw, wyjaśnię :
Trafiłam na utwór (?) / wykonanie owego pana zupełnie przypadkowo.
"Wyskoczyło" mi hasło jasnowidz G i na podstawie tej informacji dotarłam do.. przedstawienia.
Po prostu zainteresowało mnie, co on mówi, a że na moje nieszczęście powiedział, co powiedział, to już inna, faktycznie przypadkowa sprawa.

Fair_play, po szybkości Twoich reakcji wydaje się, że masz naprawdę wielki temperament.
Do trenowania ważności należałoby go nieco ujarzmić, gdyż stanowi przeszkodę.
Jednak do "czynu" niewątpliwie jest bardzo przydatny.
Aż prosi się, by rzec : na wojnę takich chłopaków nam trzeba!
Jeśli tylko w pośpiechu nie pomylą celu, to.... jesteśmy bezpieczni nawet przy atomie! 😉

Na koniec, tak "na wesoło" coś o... przekierowanie uwagi

--- wpis edytowano 2024-03-02 13:37 ---

2024-03-02 (13:38)

status ika

13656
wpis nr 1 506 961
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
2024-03-02 (13:45)

status ika

13656
wpis nr 1 506 962
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I rzecz jasna spokojnego i wesołego dnia wszystkim życzę 😊
Chłopakom, dziewczynkom... brunetkom i tym blondynkom 😉, a jakże! - też! 😁
2024-03-02 (15:29)

status fair_play

14865
wpis nr 1 506 977
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ika>
"Jakiś czas temu poświęciłam kilka chwil, by przyjrzeć się owej twórczości obu obozów.
Byłam ciekawa, która ze stron jest bardziej agresywna, bardziej dowcipna itd."
""Wyskoczyło" mi hasło jasnowidz G"
Nazwisko samo nie "wyskakuje". Trzeba zadać jakieś pytanie, ustawić jakiś filtr.
I jakie pytanie zadałaś aby przyjrzeć się twórczości obu obozów ?
Dla porównania, bo taki miałaś zamiar, podpowiedziałem Ci "dzieło" senatora Prawa i Sprawiedliwości Jacka Boguckiego pod tytułem "Bluzg Tusk 2.0".
I co? I nic, ani słowa oceny, którą tak obszernie podzieliłaś się w przypadku jasnowidza.
A może założyłaś zły filtr i dlatego senator Ci nie "wyskoczył"?
Podpowiem:

https://twitter.com/domi_dlugosz/status/1665837217472823298

Kilka wpisów temu napisałaś:
"nie wciskaj mnie już nigdy w żaden mundurek."
Nie muszę. W każdym swoim wpisie prezentujesz w jaki mundurek się ubrałaś.
A te mundurki wyszły z mody 15 października.

Z wzajemnością Tobie również spokojnego i wesołego dnia życzę
2024-03-02 (17:19)

status fair_play

14865
wpis nr 1 506 985
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kościół upada po cichu. "Zbliżamy się do granicy"

https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,30724829,upadek-kosciola-w-polsce-jest-przesadzony-byly-rektor-seminarium.html#s=BoxOpImg4
2024-03-02 (17:52)

status ika

13656
wpis nr 1 506 986
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Hihihihi... 😅😅..
No nie, ratunku, normalnie ręce i nogi mi opadli 😉😅
Fair_play.
mam dwie bardzo uciążliwe cechy, które w obecnych czasach powinno wrzucić się do śmietnika, ale niestety nie potrafię.
Pierwsza, to odpowiadam na... wezwanie 😉
Druga, to skrupulatne wyjaśnianie bardzo długimi zdaniami.
Niestety nie mam zdolności, cudownej zdolności tworzenia celnych skrótowców, więc moje "ble ble ble..." bywa męcząca, a na pewno jest bardzo praco i czasochłonne.

Ostatni raz odpowiadam, bo potem : jeszcze trochę pracy, a po niej.. sobotnie leniuchowanie! 😁

Ty ciągle się skupiasz na tym, czego nie zrobiłam, a nie na tym, co zrobiłam.
Gdybyś skupił się na wyjaśnianych przeze mnie aspektach, to te niewyjaśniane silą rzeczy, poprzez logikę same by się wyjaśniły ( jako takie) lub wcale by się nie wyjaśniły - bo jako nieistotne nie wymagają tego procesu.
Nie wiem... potrzebujesz "obrabiania" każdego słowa.. wyrażenia.., czy jakoo? 😄
Toż to tortura, a co najmniej czepialstwo 😄
Ale niechaj Ci będzie, skoro mogę Cię uszczęśliwić, to czemu by nie? 🤗
Tak niewiele mamy radości...
Wyjaśniam więc po chłopsku :
Było to tak ( tego dnia pewnego) :
przeglądałam / przesłuchiwałam sobie twórczość obu obozów (!!). Nie przejrzałam całego internetu, bo tego dokonać tylko Chuck Norris potrafi 😅, a ja mu do pięt nie dorastam, więc dogrzebałam się ( w cyklach) do kilku " dzieł" z każdej opcji.
Dla ogólnej orientacji, takiej całkiem powierzchownej wystarczyło, by wyciągnąć ten "plus minus" wniosek.
W tym samym czasie mąż "przegrzebywał", jak to mówią "na luzie" własne upodobania, czyli różnych.. nazwijmy to "wieszczy współczesności"
Jako, że tematy w pewien sposób były pokrewne, wymienialiśmy się pytaniami nt : skąd biorą się, jak powstają w umyśle pewne skojarzenie, czym są wizje "proroków" wyraźnie mocno zakręconych. Czy co poniektórzy nie uzmyslawiają sobie, że wcale nie "wchodzą w inny wymiar", lecz " dryfują w psychizmie" oraz jak trudno odczytać współczesnym wizje prawdziwego jasnowidza i dlaczego tak jest.
Ot, takie luźne dyskusje i dociekania..
Podczas tego przypomniało mi się, że jest jakiś jasnowidz Glas, czy jakoś tak.
Okazało się ( pozwolę sobie nie opisywać całego cyklu tego "okazania się", żeby nie zadręczać domyślnych), że Glas, to ksiądz egzorcysta, a jasnowidz, to Glanc Wojciech.
I tak idąc tropem jasnowidza Glanca trafiłam na ów koszmarny wytworek przez niego recytowany w sposób niezwykle przykry.
Treść, to jedno, wykonanie to drugie, tak więc w zderzeniu tych dwóch aspektów wyszła rzecz... dla mnie po prostu straszna.
I taka była historia zapoznania się z u_po_tworkiem.
Przedstawiłam opinię "ku przestrodze / dla hartu" 😅 wszystkich osób, bez względu na to, jakie są ich upodobania polityczne. Jasno to zaznaczyłam!
Ufff, mam nadzieję, że sprawa Glanca zakończona? 😁
Co do senatora Boguckiego i jego.. "dzieła" - nie wypowiadam się, bo po prostu nie znam, nie słuchałam, nie czytałam itd, wiec nie mam pojęcia, czy jest "spokojniejszy", czy straszniejszy.
Nie twierdzę, że "potworek" pana Glanca jest najstraszniejszy w całym kosmosie, gdyż mam świadomość, że pomysłowość ludzka nie ma ograniczeń.
Skoro piszesz, że i pan Bogucki pojechał po bandzie, to tym bardziej nie mam chęci teraz się z tym "aktem" zapoznawać, gdyż po Glancu na czas jakiś mam dość.
W odpowiednim momencie pewno zobaczę... z czystej ciekawości i dla porównania, dla siebie.
Nie odniosłam się do Twojej uwagi, gdyż nie widzę najmniejszego powodu, by analizować wszystko, co znajdzie się sieci - dla samej analizy!
Bardzo rzadko i prócz tej jednej "przygody śledczej", to tylko przypadkowo klikam na "politykę na wesoło". Tyle, co przy okazji mi wyskoczy lub tu, gdy Edi lub rzadziej ktoś inny coś wrzuci.
Nie oglądam tych rzeczy po to, by się z kimkolwiek spierać lub przerzucać argumentami wyciągniętymi z analizy! Oglądam dla przyjemności i rozweselenia, a tylko raz zrobiłam "śledztwo" dla własnej wiedzy! Bardzo ogólne, dające zaledwie zarys oceny i być może jeszcze je powtórzę.
Ale żeby przerabiać dla sporu!! Rany Julek - życie nie jest po to 😁
Wojciecha Młynarskiego "podsumowałam" pod kątem Sztuki!!! Jako Artystę!
I bądź uprzejmy wbić to sobie do głowy 😁

Co do mody : nigdy się nią nie kieruję!
Jestem.. niemodna 😁, a bywa, że czasem idę na przekór modzie ( mam na myśli szeroki aspekt tego słowa)
Kieruję się "swoim"... - też szeroki aspekt tego słowa.
W związku z powyższym jednak nie mam żadnego mundurka, a gdybym jakikolwiek miała, to naprawdę nie interesowałoby mnie, że wyszedł już z mody!

Mam nadzieję, że wszystko wyjaśnione, a jeśli nawet nie, to trudno, musisz skorzystać z własnej domyślności, bo nie mogę Cię nazbyt rozpieszczać. To byłoby nie humanitarne 😉😄
Na apel się już nie stawie! 😁

Miłego.....

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 402 403 404 ... 927 928
Wyślij wiadomość do admina