Wpisy 980 152 – 980 251
12 czerwca 2012 15:04 → 12 czerwca 2012 17:30, 100 wpisów
no muszę iść po pranie i się wyłączyc bo zaraż będzie strzelać z jasnego nieba a raczej ciemnego... już wieje...
torsan wierzę w ciebie...a multuś niech się męczy...
zajrzę później czy złotarybka spełni moje życzenie...
choć trochę się obawiam tego meczu z Polską bo jakiś rolnik ma 4 kozy i trzy przyszły do jedzenia z wizerunkiem flagi Rosji a jedna przyszła do flagi Polski a to oznacza 3:1 Rosja-Polska
isladorka30,5 życzę miłego dnia i wysokich wygranych wieczorem no i oczywiście wygranych naszych 

a teraz czas wieczorem aż liczba 1 będzie plusem bo ona jest teraz najdłużej oczekiwaną liczbą 

multi multi plus 1984
szkoda, albo dobrze /napiszę PO/ że dziesięciu nie ma
szkoda, albo dobrze /napiszę PO/ że dziesięciu nie ma
robal 36 choć dla mnie dobrze bo liczbę 1 mam na kuponie a liczby 10 nie tylko żeby chciała dziś być plusem ta jedynka
Użytkownik nomada19 dodał nowy komentarz w temacie Totalizator Sportowy bez prezesa
robal 36 rozumiem
UWAGA!! UWAGA!! Mam poważne pytanie! Gdzie grać w lotto przez internet, tzn przez jaką stronę można grać bezpiecznie np. w Powerball?? pytam ponieważ gram na jednej z takich stron, ale postanowiłem poczytać i przestudiować dokładnie ich regulamin, kiedy to uczyniłem, doznałem szoku! potem zacząłem czytać regulaminy innych stron, nawet kilka przesłałem swojemu prawnikowi i co się okazało? że w momencie wygranej możemy NIC NIE DOSTAĆ!! większość firm jest zarejestrowanych na Cyprze i na jakiś wysepkach! Pytam się was, ponieważ liczę na to, że jeszcze zdążę wysłać bezpiecznie kupon a che uniknąć sytuacji, kiedy wygrywam, a ktoś mi mówi, że nic nie wygrałem, ponieważ mieli awarię i nie wprowadzili mojego kuponu do systemu!! Na wszystkich tych stronach kupony zostają wprowadzone do systemu już po losowaniu, dziwne co? Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję Pozdrawiam i życzę wszystkim tylko głównych wygranych!
http://www.youtube.com/watch?v=aR8IlnRqZA0

punishar ja tylko gram w polskiego TS i w kolekturze na stronach nie gram bo uważam to za oszustwo mówiąc jest większe ryzyko że mi tej wygranej nie wypłacą
dobra to ja uciekam życzę wszystkim grającym o 22:15 wysokich wygranych cześć 

do poklikania

do poklikaniaWłaśnie studiuję regulamin strony której odnośnik znajduje się na stronie multipasko z prawej strony w dziale światowe kumulacje.klikając "zobacz szczegóły" i na pierwszy rzut oka zadziwiła mnie taka rzecz, mianowicie:" PlayUKinternet nadzoruje gromadzenie nagród pieniężnych. Te pieniądze, minus jakiekolwiek naliczone odsetki oraz 10% stawki agencyjnej (od kwoty powyżej ÂŁ1000, âŹ1000 lub $1000), otrzymasz w ciągu 10 dni roboczych od daty ich wpłynięcia od firm obsługujacych ofertę loteryjną" Co to są jakiekolwiek odsetki? dodatkowo 10% od wygranej??! tego nie ma w żadnej innej firmie! Dalej czytamy:"W przypadku jakichkolwiek nieuczciwych działań mających wpływ na zakup losu, kupon zakupiony w Twoim imieniu, staje się własnością PlayUKinternet, zaś jakiekolwiek nagrody pieniężne pozostają absolutną własnością PlayUKinternet"!!? Dalej:"Wszelkie fundusze wpłacone na online konto z PlayUKInternet, są uważane za płatność za przyszłe zakłady, w wyniku czego, nie mogą być wycofane" Czytając takie podpunkty, zaczynamy rozumieć z kim mammy do czynienia
Na tej stronie są rzekomo opinie polskich graczy lotto, tyle, że brzmią one jak przetłumaczone przez translator google, czytając odnosimy wrażenie, że mamy do czynienia z oszustami, którzy mają nas za polskich idiotów http://www.lotek-lotto.pl/opinie-klientow.html
punisher > zawsze możesz napisać do supportu danej firmy która organizuje gry o wyjaśnienie punktów regulaminu, które według Ciebie nie są do końca zrozumiałe lub do których masz wątpliwości.
Obawiam się, że tutaj Ci nikt nie napisze - graj lub nie graj.
Obawiam się, że tutaj Ci nikt nie napisze - graj lub nie graj.
...a to, że takie firmy są zarejestrowane w tzw. rajach podatkowych, to normalne.
punisher
dlaczego 'polskich idiotów' ? Chyba oferta jest kierowana w różnych kierunkach geograficznych ? Poza tym - nie masz zaufania do swojego prawnika ?
dlaczego 'polskich idiotów' ? Chyba oferta jest kierowana w różnych kierunkach geograficznych ? Poza tym - nie masz zaufania do swojego prawnika ?
Chodziło mi o dany wpis, tzn opinię niby Polaków, rozumiesz?
a wiesz jak brzmiało moje pytanie? wtedy odpowiesz sobie samemu, czy ufam swojemu prawnikowi.
a wiesz jak brzmiało moje pytanie? wtedy odpowiesz sobie samemu, czy ufam swojemu prawnikowi.
proponuję spytać swojego prawnika, czy w ogóle z terytorium Polski można grać przez neta
punisher >a żeby bardziej rozwiać Twoje wątpliwości, to napiszę tylko, że wygranej nie możesz być pewien, bo zgodnie z polskim prawem będziesz uczestniczył w grze poprzez internet, a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione
Witam.
danteV
"zgodnie z polskim prawem będziesz uczestniczył w grze poprzez internet, a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione"
Nie tak do końca ...
Są wyjątki kolego
danteV
"zgodnie z polskim prawem będziesz uczestniczył w grze poprzez internet, a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione"
Nie tak do końca ...
Są wyjątki kolego
Wwitam ponownie... chyba czekamy na najlepszy dla nas wynik meczu
Grecja - Czechy czyli remis ?
Grecja - Czechy czyli remis ?
Monet > no nie wiem, ja nie znam żadnych wyjątków. Ustawa choć bubel, obowiązuje i jasno precyzuje warunki na których mogą działać firmy bukmacherskie i loteryjne na terenie RP.
punisher
ja nie jestem prawnikiem
ale pomyśl
1. czemu małymi literkami na tych różnych stronach wisi zastrzeżenie, że 'odpowiedzialność etc, lokalizacja i znajomość prawa itd itd - ponosi uczestnik gry"
2. po co choćby tacy Czesi pracują nad takim wynalazkiem jak telekarta
nara tymcza
i powooo
ja nie jestem prawnikiem
ale pomyśl
1. czemu małymi literkami na tych różnych stronach wisi zastrzeżenie, że 'odpowiedzialność etc, lokalizacja i znajomość prawa itd itd - ponosi uczestnik gry"
2. po co choćby tacy Czesi pracują nad takim wynalazkiem jak telekarta
nara tymcza
i powooo
danteV
http://interjak.pl/2012/01/30/imprimatur-pierwszy-bukmacher-w-polsce-przyjmuje-legalnie-zaklady-on-line/
http://interjak.pl/2012/01/30/imprimatur-pierwszy-bukmacher-w-polsce-przyjmuje-legalnie-zaklady-on-line/
zakazane jest organizowanie loterii a nie uczestnictwo, jeżeli zaś firma przez którą możemy zagrać znajduje się poza terytorium naszego kraju, więc zawierając z nimi umowę nie łamiemy naszego prawa, jedynie musimy pamiętać aby podzielić się z naszym fiskusem wygraną ! tak w skrócie.
a może Wam nie o to chodzło?
Zaspany jestem jeszcze po drzemce poobiedniej.. i może coś nie doczytałem właściwie...
Zaspany jestem jeszcze po drzemce poobiedniej.. i może coś nie doczytałem właściwie...
no kurde Monet, nie załamuj mnie
Przecież w każdym wpisie, piszę o licencji Ministerstwa Finansów!!
Jeśli firma takową posiada, to może organizować gry przez net.
Firma o której pisze punisher, takowej nie posiada, dlatego grając, wysyłając kupony, łamiemy prawo.
Przecież w każdym wpisie, piszę o licencji Ministerstwa Finansów!!
Jeśli firma takową posiada, to może organizować gry przez net.
Firma o której pisze punisher, takowej nie posiada, dlatego grając, wysyłając kupony, łamiemy prawo.
Krótko i na temat możemy grać!! te firmy posiadają licencję w innych państwach! na stronie MF jest wszystko, ale nie o to chodzi!! ludzie! moje pytanie to takie, czy jest jakaś strona gdzie bezpiecznie możemy zagrać i wypłacą nam naszą wygraną, tylko tyle! a nie wydamy 100 euro i d... zbita! Wyobraźcie sobie, że wygrywacie 240 milionów dolarów, a mówią wam, że nic nie wygraliście.
punisher > a czytałeś tą ustawę? Obawiam się, ze nie.
Więc żeby nie przedłużać, Art.2 pkt 3 z naciskiem na słowo "UCZESTNICZY"
"loterie pieniężne, w których uczestniczy się przez nabycie losu lub innego dowodu udziału w grze, a podmiot urządzający loterię oferuje wyłącznie wygrane pieniężne;"
Więc żeby nie przedłużać, Art.2 pkt 3 z naciskiem na słowo "UCZESTNICZY"
"loterie pieniężne, w których uczestniczy się przez nabycie losu lub innego dowodu udziału w grze, a podmiot urządzający loterię oferuje wyłącznie wygrane pieniężne;"
W przypadku zaś wygranych otrzymywanych od zagranicznej firmy są to dochody uzyskane za granicą (pomimo faktu, że osoba je otrzymująca ma miejsce zamieszkania w Polsce), a tym samym nie są one objęte ani zwolnieniem podatkowym ani zryczałtowanym podatkiem dochodowym w wysokości 10 proc. wygranej, który to podatek ma zastosowanie do innych wygranych, nieobjętych zakresem zwolnienia określonym w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych. Dochód z tytułu tego rodzaju wygranych podlega więc opodatkowaniu na zasadach ogólnych, czyli według progresywnej skali podatkowej.
Podstawa prawna:
Ustawa z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych (tekst jednolity: Dz. U. 2004 r., Nr 4, poz. 27 ze zmianami)
Podstawa prawna:
Ustawa z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych (tekst jednolity: Dz. U. 2004 r., Nr 4, poz. 27 ze zmianami)
i chyba, bo - mogę się mylić - w tym wypadku
mowa o zakładach na _ zdarzenia _ sportowe ?
mowa o zakładach na _ zdarzenia _ sportowe ?
punisher > dałeś czadu!!!! Ta ustawa już nie obowiązuje, bo zastąpiła ją właśnie ustawa z dnia 19 Listopada 2009 która określa warunki urządzania i zasady prowadzenia działalności w zakresie gier losowych, zakładów wzajemnych i gier na automatach.
Monet
jeśli można - z tego, co widzę, to tak - ostatni akapit ->
-a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione
jeśli można - z tego, co widzę, to tak - ostatni akapit ->
-a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione
szczęście nadal dopisuje graczom z Gdańska, czy jakoś tak ... I jakieś drapki podobno trafne czekają
coś o diamentach słyszałem
coś o diamentach słyszałem
kathy > pod meczyk , bo po nie będzie mi machać i przeciągu robić 
...a ma być duszno i gorąco

...a ma być duszno i gorąco
Jeżeli podatnik osiągnął dochody z tytułu wygranej w kasynach, konkursach, grach i zakładach wzajemnych prowadzonych przez podmiot położony w państwie, z którym Polska zawarła umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania (bez znaczenia w tej sytuacji jest fakt, że dochody te podatnik osiągnął np. za pośrednictwem internetu), będą one podlegać opodatkowaniu na podstawie przepisu umowy dotyczącego âinnych dochodówâ, a zatem najczęściej będą podlegać opodatkowaniu tylko w Polsce, na zasadach określonych w ustawie o PIT.
â Jeżeli dochody te uzyskane są w państwie członkowskim Unii Europejskiej lub innym państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego, co do zasady, pobiera się zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10 proc. wygranej â wyjaśnia ministerstwo.
â Jeżeli dochody te uzyskane są w państwie członkowskim Unii Europejskiej lub innym państwie należącym do Europejskiego Obszaru Gospodarczego, co do zasady, pobiera się zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10 proc. wygranej â wyjaśnia ministerstwo.
podobno w tym roku mają to wszystko zmienić i zmienią chore prawo, więc zobaczymy jak będzie ono wyglądało za 6 miesięcy, swoją drogą ciekawe, czemu mają z tym taki problem?
pod meczyk ...
trener licencjonowany coś słyszałem narzekał na daszek, a dziś ponoć ma być otwarty
trener licencjonowany coś słyszałem narzekał na daszek, a dziś ponoć ma być otwarty
punisher
zmiana będzie się sprowadzała do tego, że przez neta będziesz mógł wysłać w totolomonopolo - MM , Dużego, czy co tam jeszcze... A na zewnątrz, jak w takiej Portugalii <figa> i tyle...
Bo o co chodzi, jak nie wiadomo, o co chodzi ... ?

zmiana będzie się sprowadzała do tego, że przez neta będziesz mógł wysłać w totolomonopolo - MM , Dużego, czy co tam jeszcze... A na zewnątrz, jak w takiej Portugalii <figa> i tyle...
Bo o co chodzi, jak nie wiadomo, o co chodzi ... ?

jujajska? oooo to nawet może nie dać rady Grecja-Czechy o 18 obejrzeć
Robal na wszystko są sposoby zawsze można się stąd w 24 godziny wyprowadzić i nawet w tym czasie zmienić obywatelstwo, wystarczy milion dolarów, jak jest w przypadku Nowej Zelandii, chodziło mi tylko o to, czy jak okaże się, że wygrałem, to te pieniądze przeleją mi na moje konto, a nie powiedzą, że blablabla z przyczyn technicznych nie wysłaliśmy pana kuponu, rozumiesz? Nasz MF i ich chore zapisy mnie nie interesują! Dobra, zaryzykuje i zagram w Powerballa, może mi wypłacą a teraz szykuje się do oglądania meczyku Pozdrawiam
dantev...niech czyta ze zrozumieniem....obolała jest....u potwora była.....minerałkę grzecznie pije
punisher
tak, tylko ONI widzą skąd wpłacałeś i o to właśnie chodzi ...
... na forum, kiedyś, było już takie pytanie stawiane - czy się uda wypłacić dużą wygraną
powodzenia

tak, tylko ONI widzą skąd wpłacałeś i o to właśnie chodzi ...
... na forum, kiedyś, było już takie pytanie stawiane - czy się uda wypłacić dużą wygraną
powodzenia

mam nadzieję że dziś Nasi dobrze zaczną i tak będą trzymać do końca.
Choćby na remisie.....
Jednak najbardziej chciałbym zobaczyć takie rozgrywanie piłką jak u np. Hiszpani czy Francji - na jeden kontakt, i najważniejsze żeby nasi zawodnicy jak dostaną piłę w polu karnym widzieli swoich kolegów z drużyny a nie tylko bramkę - ich egoizm kosztuje nas kibiców dużo nerwów i brak satysfakcji z oglądania meczu.....
Choćby na remisie.....
Jednak najbardziej chciałbym zobaczyć takie rozgrywanie piłką jak u np. Hiszpani czy Francji - na jeden kontakt, i najważniejsze żeby nasi zawodnicy jak dostaną piłę w polu karnym widzieli swoich kolegów z drużyny a nie tylko bramkę - ich egoizm kosztuje nas kibiców dużo nerwów i brak satysfakcji z oglądania meczu.....
robaluu ...jeden punisher.. troche miał racje..tak jest tu mają taki chore sprawy ..to się nazywa cholokausty w ziemie ludzie
dobra znikam... teraz 77 osób nic nie opowiada o kasach
kathyyyuy...