Wpisy 969 184 – 969 283
4 czerwca 2012 14:13 → 4 czerwca 2012 15:04, 100 wpisów
amour dokladnie sa w sumie 4 glowne sieci co robia potezna kase w UK:Tesco,Sainsury,Waitros i Morrison
A - kurdebalans - bo to francuzy - no i mamy
odpowiedź - dlaczego ich tam nie ma
odpowiedź - dlaczego ich tam nie ma
Robal , jak chcesz dam ci link blogerki która pracuje w Tesko na kasie to zobaczysz naszych rodaków jak robią zakupy .
u nas by musiała najpierw rządzić Thatcher, to może by porządek był
Elka tez daje rade dzis ma zreszta urodziny i cale krolestwo robi imprezy
scools
jeśli, to nie za prywatne - to jako kto tam robisz ? przy czym ?
jeśli, to nie za prywatne - to jako kto tam robisz ? przy czym ?
A przecież ktoś toto wpuścił i pozwolił...
>>... - Tesco, Carrefour, Real i Biedronka - na liście wyzysku pracowników ...<<
>>... - Tesco, Carrefour, Real i Biedronka - na liście wyzysku pracowników ...<<
Robal36 ja mam kilka źrodel utrzymania kiedys robilem wszystko co umialem i dla kogoś nawet po 16h/dobe teraz pracuje 90% dla siebie i za dobre pieniadze w sumie "osługuje" 3 rozne sektory jesli tak to mozna nazwac
scolls a te dziecioki w UK co się w gangsterów bawią, dużo ich pewno co?
amour nie siedze w temacie za bardzo ale jest duzo dealerow dragow
scolls ona tam opisuje swoje tam życie , fajna dziewczyna . Ten blog zrobiła dla swoich dzieci , ale miło jest czytać
http://kokain78.blogspot.com/
Do śmiechu to masz blog sekretarki w UK i jej spostrzeżenia
http://wyjechana.wordpress.com/
Jedna z angielskich executive assistants, ktora to szef nagradza szczodrze bonusami rzuca dzis pytanie:
- ile wynosi VAT w UK?
Mnie wypada z reki kubek z kawa a reszta grzedy z zaangazowaniem odkrzykuje:
- chyba 20%?! ale not sureâŚ..
(((
Posted from WordPress for Android
http://kokain78.blogspot.com/
Do śmiechu to masz blog sekretarki w UK i jej spostrzeżenia
http://wyjechana.wordpress.com/
Jedna z angielskich executive assistants, ktora to szef nagradza szczodrze bonusami rzuca dzis pytanie:
- ile wynosi VAT w UK?
Mnie wypada z reki kubek z kawa a reszta grzedy z zaangazowaniem odkrzykuje:
- chyba 20%?! ale not sureâŚ..
(((
Posted from WordPress for Android
robal wpuściły je samorządy, bo miejsca pracy tworzyły, a grunty za 1 zł przekazywane pod inwestycje?
Dopisano wygrane multi multi
Bonus Multi Multi: 250 000 złotych
scolls, ogólnie z tego co słyszałem od kilkunastu znajomych, to w UK jak zaczniesz pracować na zmywaku to nie musisz na tym skończyć, jak się rozwijasz, u nas jak zaczniesz na zmywaku i się rozwijasz to i tak skończysz na zmywaku hehe
kumpela mojej mamy pracowała w jakiejś fabryce w Lester, po roku jak podszkoliła angielski dostałą awans, jak zaczełą chodzić na kursy i zdobywać doświadczenie też dostała awans, u nas? nie do pomyślenia
amour ja powiem szczerze jak przyjechalem do UK z podstawowoym angileskim ktorego uczylem sie pol roku w Pl to zaczynalem od firmy cateringoewj za 4Ł/h nie powiem pierwsze dwa lata dostalem ostro w d...
ale od samego poczatku nigdy nie mieszkalem na pokoiku bo nie lubie takich warunkow
scolls ja uczę się anglika od 8 lat i powiem Ci, że teraz już umiem rozmawiać z hoddies hehe,ale z 4 lata temu to mimo, że znałem w miarę dobrze wtedy język to ich akcent był nie zrozumiały dla mnie
lubie prywatnosc i spokoj a nie odkladanie kasy za wszelka cene dla mnie to glupota no chyba ze masz konkretny cel:przyjechac do UK pracowac po 16h/dobe odlozyc np.20 tys Ł i wrocic do kraju zeby cos z ta kasa zrobic
chodzi mi o RP i ten cockney bo brytyjski inny zupełnie niż amerykański
amour z jezykiem to zalezy sa tacy co łapia w mig szczegolnie mlodzi ludzie kolo 20 a sa i tacy co uczyli sie kilka lat i nic nie rozumieja bo tu angielski jest inny niz sie uczyli w szkole tzn.jest duzo nalecialosci z innych jezykow i duzo skrotow
no wiem wiem, dlatego mówię, w szkole uczą RP BBC hehe a na ulicy w anglii mówą inaczej
ale jak polak mowi z akcentem amerykanskim to ich to ostro wk....a
hehe ja mam brytyjski akcent, ale nie do końca chociaż już mi weszło mówienie DANCE zamiast DENCE, THANK YOU zamiast THENK YOU hehe Ołkay zamiast OŁKEY hehe
sam nie wiem dlaczego ale odczulem ze moze wtedy czuja sie gorsi czy cos w tym stylu
niczym sie tak nie chwala jak lotami na Manhatan na zakupy albo wakacjami na Florydzie
hehehehe, jak nasi do egiptu, abstra.ch.u.j.ąc od pokrewieństwa hehe
scolls u nas już jest szał jak się przywozi proszek z niemiec, a co dopiero być w ameryce hehe
no i zawsze pokazuja tysiace zdjec ze stanow z imprez i wklejaja na Facebooka
amour znam takich co na weekend do stanow na zakupy lataja conajmniej raz w miesiacu
no ale to sa glownie ludzie co pracuja w samym centru City i zarabiaja kokosy
scolls no wiadomo, bilety do USA kosztują, ale tam nie ma problemu z kasą jak zarobisz te 1400 funtów nawet to stać cię na wiele więcej niż u nas i żyjesz normalnie lepiej niż tutaj
weź na przykład perfumy w uk kosztują np 70 funtów w polsce około 340 zł zarobek 1400 funtów a zarobek 1400 zł
amour nie ma sensu porownywac tu jak jest promocja ktora notabene jest czestoi to Pepsi jest tansz niz w Pl
no to jest 540 zł obecnie, hehe, ale dobry perum typu chanel znajdziesz za 60 funtów na loozie 100 ml
a w samym city taki biały kołnierzyk nie najwyzszego szczebla scolls - wg Twoich danych - ile ma tygodniówki - wielcem ciekaw ?
no wiem, ale widzisz skoro u nich jest dobrze to u nas dlaczego nie jest?
Robal36 znam osobiscie tzw.trenerow biznesu ktorzy zarabiaja w City 40 000 miesiecznie na reke oczywiscie angole
amour u nas byla 50 lat komuna oni setki lat podbijali i rabowali swoje kolonie oto dlaczego miedzy innymi tak jest
to wiem, ale mamy od 30 lat demokrację podobno, pieniądze idą z UE więc?
amour my dalej jestesmy tylko zasciankiem europy oni na nas bija kase i na innych podbnych do nas krajach
masz stówkę na zakupy podstawowe, to 1/10 tego herbata lipton cię wyniesie hehe a w uk 100 funtów to 4/100 to koszt herbaty bo tam herbata jest po 4 fynty 250 torebek u nas lipton za 100 torebek lpinej herbaty płącisz 14 zł
tu jest tak ze pewnego pulapu nie daja Ci przekroczyc angole sa do zarabiania wielkich pieniedzy a Ty mozesz jedynie byc po dnimi nawet gdybys byl inteligentniejszy pracowitszy tanszy itd.angol da zarobic angolowi a Ty musisz byc pod nimi tak to wyglada
wciskają nam byle gówno zamiast herbaty, proszku czy nawet jedzenia, za wysokącene porównaj proszki niemiecki a polski