Wpisy 969 084 – 969 183
4 czerwca 2012 13:14 → 4 czerwca 2012 14:12, 100 wpisów
medea76 ja wiem ze Polska jest pieknym krajem w ktorym zyja madrzy ludzie i Polska ma wszystko gory morze wielki potencjal ale to wszystko jesdnak szwankuje z jakiegos powodu
państwo jest od tego, żeby pomagało naprawdę potrzebującym a nie cwaniaczkom w dupe kopanym co im sie pracować nie chce
i jakby nie było cwaniakowania i na GÓRZE i na DOLE to żyłoby sie lepiej....
i jakby nie było cwaniakowania i na GÓRZE i na DOLE to żyłoby sie lepiej....
kathy ja nie chcialem cwaniakowac i byc nieuczciwy dlatego wyjechalem
aby godnie zyc w pl takim wlasnie trzeba byc niuczciwym cwaniakiem
amour
Ta kobitka to nie w ciemię bita jak i on. Sam się przyznał, że zabrała mu oryginały owych faktur na meble biurowe i dokumentów podatkowych, w których wrzucił to w koszty. Kontrola skarbowa ma co prawda ważniejsze sprawy w moim powiecie do robory, ale jak im się takiego gagatka poda na talerzu to im to w to mi graj
Ta kobitka to nie w ciemię bita jak i on. Sam się przyznał, że zabrała mu oryginały owych faktur na meble biurowe i dokumentów podatkowych, w których wrzucił to w koszty. Kontrola skarbowa ma co prawda ważniejsze sprawy w moim powiecie do robory, ale jak im się takiego gagatka poda na talerzu to im to w to mi graj
cwaniaczków na dole nie ma
zawsze są na górze-na dole to uczciwi lub nieporadni
zawsze są na górze-na dole to uczciwi lub nieporadni
ZUS to jest paranoia, dlaczego składka na ubezpieczenie społeczne w przypadku własnej firmy a w UK jest to zaledwie 10 funtów per month?
medea no ale faktury wystawione są na niego tak? jako właściciela firmy?
amour dlatego ze masz wplny wybor placisz mnie dostajesz mniej emerytury jak masz mala emeryture panstwo doplaca Ci zasilek do minimalnego godnego zycia tak to wyglada a podatki placisz dopiero jak zarobisz
kathy
A najważniejsze jest by było lepiej by przestać rozgrzeszać nas na dole z tego jak kombinujemy i okradamy się nawzajem nazywając to zaradnością. Dopóki nie będziemy traktować takich ludzi niezależnie od tego czy są na górze czy na dole tak jak na to zasługują to nic się zmieni. Ot i cała recepta.
A najważniejsze jest by było lepiej by przestać rozgrzeszać nas na dole z tego jak kombinujemy i okradamy się nawzajem nazywając to zaradnością. Dopóki nie będziemy traktować takich ludzi niezależnie od tego czy są na górze czy na dole tak jak na to zasługują to nic się zmieni. Ot i cała recepta.
no wiem, ale nie mówię o Vatowcach, oni płacą od dochodu i VAT, ale self employed płaci tylko 2 funty tygodniowo
amour
Tak. Ale chyba nie wspomniałam, że owymi meblami biurowymi jest owa kołyska plus sypialnia małżeńska a wyposażeniem biura sprzęt AGD
Tak. Ale chyba nie wspomniałam, że owymi meblami biurowymi jest owa kołyska plus sypialnia małżeńska a wyposażeniem biura sprzęt AGD
pieknaja na szczescie swoj udzial malutki mam w tym ze komuna upadla i dzieki temu moge choc podrozowac po europie bez problemu i gdy bede chcial to do Holandi tez zawitam
amour
Czyli patrząc okiem prawnika z punktu widzenia prawa on nie ma żadnego dowodu poza swoim słowem, że te rzeczy są jego.
Czyli patrząc okiem prawnika z punktu widzenia prawa on nie ma żadnego dowodu poza swoim słowem, że te rzeczy są jego.
hehe, medea, to ciekawe, zarówno to jak on to uzasadnił wliczając to w koszty a z drugiej strony co na to US hehe, bo chociaż zawsze można wytłumaczyć , że łóżko służy do osiągnięcia zysku ponieważ, w pracy trzeba być wypoczętym
amour
O to go nie pytałam, bo to nie należy do sprawy, ale też mnie intrygowało jakim cudem US to łyknął
O to go nie pytałam, bo to nie należy do sprawy, ale też mnie intrygowało jakim cudem US to łyknął
medea
moi znajomi dorobili się na handlu na rynku.....w latach 90 oczywiście.......kupili bliźniaka
za jakiś czas potem ich sąsiadem stał sie pewien działacz solidarności, któremu dom "udostępniono"....a z czasem przeszedł dziwnym trafem ja jego własność
ten mój znajomek szczycił sie z posiadania takiego sąsiada; ja mu powiedziałam tylko tak:
i z czego sie szczycisz? Ty dorobiłeś sie własnym plecami...wstawaniem o 2 - 3 w nocy ..po to by jechac po towar...a potem staniem do 17-18 by ten towar sprzedać.........
kumpla zamurowało...i od tamtej pory nie dyskutuje ze mną na takie tematy
moi znajomi dorobili się na handlu na rynku.....w latach 90 oczywiście.......kupili bliźniaka
za jakiś czas potem ich sąsiadem stał sie pewien działacz solidarności, któremu dom "udostępniono"....a z czasem przeszedł dziwnym trafem ja jego własność
ten mój znajomek szczycił sie z posiadania takiego sąsiada; ja mu powiedziałam tylko tak:
i z czego sie szczycisz? Ty dorobiłeś sie własnym plecami...wstawaniem o 2 - 3 w nocy ..po to by jechac po towar...a potem staniem do 17-18 by ten towar sprzedać.........
kumpla zamurowało...i od tamtej pory nie dyskutuje ze mną na takie tematy
kathy
Mnie też zawsze wozi do Rygi jak ludzie rozmawiając ze mną mówią nie ukrywanym podziwem i zazdrością o tym kto, co i od kogo wyłudził lub "załatwił".
Mnie też zawsze wozi do Rygi jak ludzie rozmawiając ze mną mówią nie ukrywanym podziwem i zazdrością o tym kto, co i od kogo wyłudził lub "załatwił".
kathy i wlasnie miedzy innymi dlatego wyjechalem z tego kraju ,wczesniej myslalem ze da sie takie rzeczy zmienic teraz mysle ze potrzeba na to baaardzo wiele czasu za duzo jak dla mnie
mysle ze powoli to sie zmienia raz jest lepeij raz gorzej ale na to aby bylo NORMALNIE potrzeba kilku pokoleń
torsan ja zylem w tym kraju ponad 30 lat wierzylem w Solidarnosc i Walese swego czasu jak w Boga ale po prostu sie zawiodlem i wyjechalem
Jeden Polak to istny czar, dwóch Polaków â to awantura, trzech Polaków â och, to już jest polski problem.
Autor: Voltaire
Opis: komentarz do I rozbioru Polski.
w dowolnej kolejności
Autor: Voltaire
Opis: komentarz do I rozbioru Polski.
w dowolnej kolejności
nie spodziewalem sie cudu ze bedzie od razu raj na ziemi nawet za 20 lat ale tez nie myslalem ze bedzie dobrze tylko cwaniaka i zlodzieja a taki nie chcialem byc i nie bede
Robal36 ja dodam jeszcze cos takiego:dwoch polakow to jeszcze sie w miare dogada ale trzech to juz katastrofa to tak z perspektywy 30 letnich zmian
scolls....nareszcie coś mądrego.....
taaaak...potrzeba pokoleń.
Bo najgorzej walczyć z mentalnością ludzi.......
taaaak...potrzeba pokoleń.
Bo najgorzej walczyć z mentalnością ludzi.......
już jestem , ja miałem sąsiada który był przewodniczącym solidarności PKSu w Grodzisku Mazowieckim i powiedział że jak prywatyzowali ten zakład to dostał 100.tyś łapówki by związki wyraziły zgodę na sprzedasz . Powiedzieli że jak nie wyrażą zgody to i tak przejmą zakład tylko że później . Powiedział to bo miał raka i dni miał policzone a przynajmniej kupił mieszkanie w bloku .
scools POwiem Tobie tak -
z mojego punktu widzenia wszystko by było ok - bo masz i swoje racje, i masz jakiś tam punkt widzenia tutuśmutu itede
a dla wielu kwestii powininniśmy sobie podefiniować pojęcia - choćby takich oczekiwań od Państwa, ale to pPikuś bo ...
bo jednym zdaniem mnie okrutnie - tymi -
- polusami robiącymi po kryjomu zakupy w lidlu
dziwne żeby sieć się otwierała dla polusów , no ale ...
skoro tak to widzisz...
z mojego punktu widzenia wszystko by było ok - bo masz i swoje racje, i masz jakiś tam punkt widzenia tutuśmutu itede
a dla wielu kwestii powininniśmy sobie podefiniować pojęcia - choćby takich oczekiwań od Państwa, ale to pPikuś bo ...
bo jednym zdaniem mnie okrutnie - tymi -
- polusami robiącymi po kryjomu zakupy w lidlu
dziwne żeby sieć się otwierała dla polusów , no ale ...
skoro tak to widzisz...
W tym kraju i za 20 lat nic się nie zmieni , system szkolnictwa z roku na rok jest gorszy . Młodzi mają takie nastawienie że lepiej nie mówić , sam słyszałem jak jeden kilkunastoletni dzieciak w autobusie mówił że starzy muszą wymrzeć by było w tym kraju lepiej . żenada .
ja znam takiego co 3 razy dostawał odprawe ze stoczni ....i sie miał za co pobudować.....oczywiście nie on jeden....razy ilość stoczniowców policzcie.....
chcecie wiedzieć gdzie dalej pracuje?
chcecie wiedzieć gdzie dalej pracuje?
robal36 sa uwazam sie za polaczka bo nie jestem kims wyjatkowym a i tym Lidlu to napisalem jak polaczki szpanuja bmw bo trzeba sie pokazac na na zakupy do Lidla bo tam najtaniej i w sumie najgorsza jakosc towarow jesli Cie tym to przepraszam
jackwar......zmieni się
Właśnie wtedy gdy "wymrą starzy"....a Ci młodzi myślą jak scolls
przecież......
Zdecyduj się może.......
Właśnie wtedy gdy "wymrą starzy"....a Ci młodzi myślą jak scolls
przecież......
Zdecyduj się może.......
pieknaja
Najgorzej to jest iść pod prąd czyli starać się trzymać swoich zasad i znosić to, ze Cię za to nazywają frajerem.
Na przykład piszesz projekt dla dzieciaków na świetne rzeczy i by dostać pieniądze godzisz się pracować przez 3 miesiące 24/24 za całe 150 zł brutto dodatku do pensji. I jeszcze co niewarygodne nie pozatrudniałam w projekcie nie krewnych i znajomych królika tylko fachowców. A o tym, że jestem jedyną osobą pracującą przy projekcie, która nie ma kilku pudełek gratiwosowych długopisów, kilkuset smyczy oraz kilkunastu kubeczków i koszulek promocyjnych to już nawet się nie przyznaję bo nikt mi nie wierzy
Najgorzej to jest iść pod prąd czyli starać się trzymać swoich zasad i znosić to, ze Cię za to nazywają frajerem.
Na przykład piszesz projekt dla dzieciaków na świetne rzeczy i by dostać pieniądze godzisz się pracować przez 3 miesiące 24/24 za całe 150 zł brutto dodatku do pensji. I jeszcze co niewarygodne nie pozatrudniałam w projekcie nie krewnych i znajomych królika tylko fachowców. A o tym, że jestem jedyną osobą pracującą przy projekcie, która nie ma kilku pudełek gratiwosowych długopisów, kilkuset smyczy oraz kilkunastu kubeczków i koszulek promocyjnych to już nawet się nie przyznaję bo nikt mi nie wierzy
scolls, często widać, że samochód dobry wcale nie świadczy o bogactwie,
jackwar jesli chodzi o poziom nauczania to w PL jest o wiel wyzszy niz w UK
amour no zgadza sie ale taka jest mentalnosc ze aby sie pokazac to trzeba miec fure wypas
amour
Rzeczywiście jak się popatrzy na parking przy moim MOPS-ie w dniach wypłat zasiłków
Rzeczywiście jak się popatrzy na parking przy moim MOPS-ie w dniach wypłat zasiłków
Reasumując......
tak naprawdę MENTALNOŚĆ Polaków wymaga zmian.....za tym pójdzie reszta......
Odbija nam się nasza historia po prostu.....
tylko, czy aż tyle??
tak naprawdę MENTALNOŚĆ Polaków wymaga zmian.....za tym pójdzie reszta......
Odbija nam się nasza historia po prostu.....
tylko, czy aż tyle??
medea , znam takich co za projekty mają ładną kase , znam też co mają to w obowiązkach i zero złotych , ale chyba możesz w projekcie uwzględnić wydatki na materiały biurowe i inne rzeczy .
scolls , wiem że poziom jest wyższy lecz co roku testy gimnazjalne wychodzą słabiej , że nie wspomnę o maturach . Studia płatne też nie zawyżają poziomu tylko ułatwiają zdobycie papieru a mając papier i znajomości to po turystyce zostaje się dyrektorem , żenada .
medea76 z tym co piszesz jest podobnie w UK zalezy dla kogo pracujesz.Nieraz za ta sama prace w jednej firmie zaplaca np.100Ł a w innej mozna zarobic naprawde niezle.Zalezy od firmy.
jackwar ale ogolnie mlodziez w Pl ma duzo wieksza wiedze ogolna niz malolaty w UK tu jest nastawienie na waska specjalizacje w konkretnym kierunku i np.stolarz nie musi wiedziec gdzie lezy dany kraj a np.informatyk nie musi umiec nieraz niektorych podstawowych rzeczy z innej dziedziny
teraz to trzeba mieć znajomości, studia ok, ale to dla ambitnych już jest
scolls
wyluzuj, mi chodzi jedynie o odrobinę godności narodowej - a te "polactwo" - cóż, to przykre, ale brzmi naprawdę dramatycznie źle i tyle
wyluzuj, mi chodzi jedynie o odrobinę godności narodowej - a te "polactwo" - cóż, to przykre, ale brzmi naprawdę dramatycznie źle i tyle
ostatnio gadałem z kolegą, który pracuje po liceum już 5 lat jako asystent gdzieś tam w zusie, a ja po ekonomii Finansach i rachunkowości nie mogę znaleźć tam pracy hehe
co prowadzi nieraz do tak komicznych sytuacji ze np.wlasciciel domu wzywa elektryka do wymiany np.zarowek w domu za co ten pierszy kasuje niezle pieniadze sam bylem swiadkiem czegos taiego
robal, spójrz na to wszystko co się dzieje, ludziom wystarczy do szczęścia grill, piwo i .... to wszsytko, oczywiście nie wszystkim
patryk ze tego co pamietam to z kilkadziesiat funtow nie moglem w to uwierzyc
1 9 22 36 69
amour
U nas w powiecie bezrobocie jest ponad 12 %. Jak ostatnio szukali sprzątaczki do ZUS to musiała mieć maturę i skończone studium policealne z zdanym egzaminem państwowym w zawodzie technik administracji. I popatrz co za szczęście akurat córka jednej z urzedniczek jako jedyna spełniła te wymagania
U nas w powiecie bezrobocie jest ponad 12 %. Jak ostatnio szukali sprzątaczki do ZUS to musiała mieć maturę i skończone studium policealne z zdanym egzaminem państwowym w zawodzie technik administracji. I popatrz co za szczęście akurat córka jednej z urzedniczek jako jedyna spełniła te wymagania
Użytkownik Automat dopisał wyniki multi multi
01,09,10,11,13,14,16,24,25,28,30,33,35,41,56,60,64,65,71,75
Plusem jest liczba: 60
01,09,10,11,13,14,16,24,25,28,30,33,35,41,56,60,64,65,71,75
Plusem jest liczba: 60
medea76 sama widzisz na kzdym kroku korupcja i jak zyc w takim kraju nie sie i byc uczciwym
medea ja znam lepsze przypadki, np pani sprzedawczyni po handlówce pracuje jako specjalista do sp obliczania i waloryzowania składek ubezpieczenia emerytalnego itd
Robal36 tak jeszcze na marginesie bo mi chodzi po glowie to co napisałeś:anglicy maja taki stosunek do marki Lidl ze miedzy soba i nie tylko chwala sie ze NIGDY nie byli na zakupach w tym markecie ale to tak na marginesie
Dno, szuwary i wodorosty 2/4 plus 2x 2/5
Znikam, do zobaczenia wieczorem
Znikam, do zobaczenia wieczorem