Wpisy 968 966 – 969 065
4 czerwca 2012 12:16 → 4 czerwca 2012 13:06, 100 wpisów
pieknaja powiem szczerze ze ja nie wiedzialem tu ludzi po 60 ktorzy pracuja dlatego ze w tym wieku po prostu nie mozna juz efektywnie wykonywac pracy i to panstwo to rozumie
wiekszosc ludzi po 60 jest objetych opieka socjalna wliczajac w to
darmowe mieszkanie(placi sie tylko za rachunki) i zyje albo z tego co wypracowali przez cale zycie albo z zasilkow
darmowe mieszkanie(placi sie tylko za rachunki) i zyje albo z tego co wypracowali przez cale zycie albo z zasilkow
Rozumiem, że WIESZ jak wygląda system emerytalny w kraju w którym mieszkasz
pieknaja tez cos kolo 60 ale tu nikt w tym wieku nie musi pracowac a w pl wszystko zmierza ku temu aby ludzi zmusic do pracy w wieku 65 lat
"Jakkolwiek w kontekście âwypracowywaniaâ przyszłej emerytury w UK reforma jest niezwykle korzystna o tyle zmiany dotyczące wieku emerytalnego już niekoniecznie. Od grudnia 2018 roku wiek emerytalny w Anglii dla kobiet i mężczyzn zacznie się podnosić aby w 2020 osiągnąć 66 lat. W planie jest też dalsze podniesienie wieku emerytalnego do 68 lat"
piekna ja tu tez nie ma luksusu jesli ktos np.cale zycie zarabial 1000Ł miesiecznie to nie dostanie 1000Ł emerytury
scolls.......jasne.....pięknie.....ROZUMIEM
że rząd będzie utrzymywał niepracujących emigrantów z Polski
że rząd będzie utrzymywał niepracujących emigrantów z Polski
Robal...no kilka razy sprawdzałem i cały czas to samo??? jak mam robić analizy jak widzę że coś jest nie tak. nie mam zaufania.
Monet tak byc moze masz racje ale tu opieka socjalna powoduje ze zaden emeryt nie chodzi glodny i mu nie starcza na leki bo sa one po prostu za darmo!
pieknaja a myslisz ze dlaczego tu poli rodza tyle dzieci???bo jest ogromna opieka socjalna
pięknaja , znam polaków co po 5 latach pracy mają rente zagraniczną i ją otrzymują , po to płacili składki
scolls.....dobrze, że NIE czujesz się już Polakiem....serio.
Chciałabym mieć lepsze zdanie o Rodakach
Chciałabym mieć lepsze zdanie o Rodakach
Ale z drugiej strony.....przestaje dziwić się, że inni mają TAKIE zdanie o Polakach
w UK jest opinia ze polacy to bardzo pracowici ludzie a polki sa najpiekniejsze na swiecie
pięknaja , ty chyba należysz do PO
mogę dać linki blogów polaków którzy nie mogą zrozumieć jak w tym kraju można żyć za taką niską płacę a ceny artykułów są takie same lub droższe niż w innych krajach . Mieszkasz w Szczecinie i pewnie wolisz kupować produkty w niemczech ? prawda ?
mogę dać linki blogów polaków którzy nie mogą zrozumieć jak w tym kraju można żyć za taką niską płacę a ceny artykułów są takie same lub droższe niż w innych krajach . Mieszkasz w Szczecinie i pewnie wolisz kupować produkty w niemczech ? prawda ?
pieknaja potwierdzasz tym samym opinie o tych co wyjechali i o tych co zostaliobydwie grupy maja racje i skacza sobie do gardel ale tacy wlasnie sa polacy dla siebie niestety
alvaro
- nie jestem pewien - a teraz tego nie sprawdzę - być może sprawdzanie nie pokazuje włącznie - kojarzysz ?
- że/bo to zdarzenie, to nie jest drugie powtórzenie ...
- nie jestem pewien - a teraz tego nie sprawdzę - być może sprawdzanie nie pokazuje włącznie - kojarzysz ?
- że/bo to zdarzenie, to nie jest drugie powtórzenie ...
nie wyobrazam sobie powrotu do pl i uczciwej pracy z ktorej nie starcza mi od 1 do 1 na normalne zwykle zycie nie na luksusy!!!
czytam blog dziewczyny która w UK pracuje w Tesko na kasie , pracuje tylko co drugą sobote gdyż ma 2 małych dzieci , tylko w sobotę a cały tydzień ma wolne !!!!!!!
jackwar..... NIE, nie należę do PO / ani żadnej innej opcji/
Nie kupuję naszych sąsiadów. Wiem jak wyglądają realia w Polsce.
Ale też nie zgadzam się z idiotyzmami przytaczanymi przez scollsa......to tyle.
Jak można żyć w tym kraju.....pytaj tych co TU żyją......sam żyjesz......
Nie kupuję naszych sąsiadów. Wiem jak wyglądają realia w Polsce.
Ale też nie zgadzam się z idiotyzmami przytaczanymi przez scollsa......to tyle.
Jak można żyć w tym kraju.....pytaj tych co TU żyją......sam żyjesz......
jackwar aby dostac zasilki nie moze pracowac wiecej niz 16h/miesiac dlatego pracuje tylko dwie soboty
http://www.youtube.com/watch?v=NWzdgHYPiIw
tak i coś koło 54 funty tygodniowo za sobotę
mąż pracuje , mają dom , 2 samochody . żyją spokojnie bez nerwów .
mąż pracuje , mają dom , 2 samochody . żyją spokojnie bez nerwów .
do tego zasilki na dwoje dzieci plus 90% zwrotu za wynajem mieszkania lub domu (musi to byc mieszkanie CONAJMNIEJ 3 pokjojowe bo kazde dziecko MUSI miec swoj pokoj)plus zasilek dla malo zarabiajacych i wychodzi okolo 2000Ł miesiecznie
pięknaja , jak wspomniałem mam prawie 30 lat ciężkiej pracy fizycznej . Pracowałem w instytucji rządowej kilkanaście lat , widziałem wszystkie rządy i uwierz mi że teraz jest najgorzej .
scolls....
NIE, nie jest normalne życie z i na zasiłkach.....
I TA rozmowa o tyle nie ma sensu, że nie o uczciwej pracy i zarobkach mowa , tylko JAK naciągnąć Państwo na zasiłki.......
NIE, nie jest normalne życie z i na zasiłkach.....
I TA rozmowa o tyle nie ma sensu, że nie o uczciwej pracy i zarobkach mowa , tylko JAK naciągnąć Państwo na zasiłki.......
jackwar mam wielu znajomych w pl ktorzy to potwiedzaja i sa na granicy podjecia decyzji aby zostawic to cale g....i wyjechac bo maja po prostu dosc
jackwar.....
i w tym masz rację....co NIE zmienia faktu.... jak wyżej, itd.
i w tym masz rację....co NIE zmienia faktu.... jak wyżej, itd.
alvaro-72
spytaj Pasko - na forum jest temat - nie sądzę żeby był błąd - skoro w narzędziach jest ok - to kwestia jakby semantyczna
spytaj Pasko - na forum jest temat - nie sądzę żeby był błąd - skoro w narzędziach jest ok - to kwestia jakby semantyczna
pięknaja , nie rozumiesz jednej sprawy , u nas są zasiłki by człowiek nie umarł z głodu , tam by podnieść standart życia i by rodziły się dzieci .
pieknaja ja pracuje w UK kilka lat i nie wziolem ani funta zasilku bo nie musze i te 2000Ł to nie jest jakas ogromna kwota to sa NORMALNE pieniadze na zycie dla zwyklej rodziny ,tym co sie lepiej powodzi zarabiaja duzo wiecej
a co to za czat nie pomyliłam się
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Witam wszystkich
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Witam wszystkich
jackwar
nikt nie mówi, że jest łatwo......ale opluwanie własnego gniazda mi sie nie podoba
jak tu nasza przemiła koleżanka wspomniała....jestem samotną matką z trójką dzieci....i nie jest mi łatwo...ale łapy do nikogo nie wyciągam.....nie jestem na zasiłku....nie korzystam z opieki społecznej.....nie naciągam państwa na dodatkowe koszty
amen
nikt nie mówi, że jest łatwo......ale opluwanie własnego gniazda mi sie nie podoba
jak tu nasza przemiła koleżanka wspomniała....jestem samotną matką z trójką dzieci....i nie jest mi łatwo...ale łapy do nikogo nie wyciągam.....nie jestem na zasiłku....nie korzystam z opieki społecznej.....nie naciągam państwa na dodatkowe koszty
amen
kathy i pewnie zarabiasz 1200pln i jestes w 7 niebie i zyje Ci sie zajefanie bez pomocy rodziny itd.GRATULUJE jestes bardzo oszczedna i dobrze zorganizowana matka
scolls....gó..o Cię obchodzi ile zarabiam.....nie żebrzę i to jest dla mnie powód do DUMY...kapujesz?
kathy zapraszam do UK w Twoim przypadku jesli znasz choc podstawy angielskiego bedzie zylo Ci sie bardzo dobrze i co NAJWAZNIEJSZE zapewnisz swoim dziecia godne zycie i wyksztalcenie
kathy , może nie dostała byś zasiłku ze względu na dochody a na poważnie to pewnie ulgę w picie wypełniasz ? też jest to forma pomocy państwa , no ale przecież to ci się należy . dy ma prawo mówić co myśli i to nie jest opluwanie państwa .
scolls......ja GRATULUJĘ Tobie.......
naprawdę jesteś biednym człowiekiem.....naprawdę......
naprawdę jesteś biednym człowiekiem.....naprawdę......
kathy co sie tak naburmuszylas???ja zapraszam wszystkich chocby tak dla porownania
jackwar...skoro ulge w picie wypełniają najbogatsi...to czemu ja mam tego nie robić.....
pięknaja , jest normalnym człowiekiem , wyjedź za granicę i zobacz jak się tam żyje .
pieknaja nie znasz mnie wiec nie oceniaj moge to samo powiedziec o Tobie
scolls...wspomniałam wyżej...kuzyn jest w Londynie i znam bajkę również z innej strony....wystarczy
kathy , właśnie i ty z małymi dochodami możesz nie być wstanie jej w całości wykorzystać a taki bogacz zrobi to z łatwością .
kathy i co nie mowil Ci jak bys zyla z 3 dzieci w uk??Na wjazd masz 3 pokojowe mieszkanie praktycznie za free
scolls
Ty za to o kraju w którym żyjesz wiesz tylko tyle ile zasiłku Ci da.....
Ty za to o kraju w którym żyjesz wiesz tylko tyle ile zasiłku Ci da.....
scolls nie uszczęśliwiaj nas na siłę ty sobie tam my jesteśmy tu kążdy ma z nas rodzinę i znajomych też w UK i wiemy jak jest
...bo ty z tego kraju chorego wyjechałeś to nie masz prawa nas oceniać
...bo ty z tego kraju chorego wyjechałeś to nie masz prawa nas oceniać
scolls...Ty nic nie rozumiesz......mnie nie bawi życie czyimś kosztem....kapujesz??????????????
kathy jakim czyims?to panstwo opiekuje sie Toba i Twoimi dziecmi bo tak powinno byc jak chcesz robic kariere i zarabiac 10 tyś. funtow nikt Ci zasilkow nie da
m.dorotka , niestety mylisz się , ma prawo oceniać tak jak to robią inni , tak jak to robi niemiec , anglik i inni , tak samo jak to robię ja . Chodzi o to by nam uświadomić co powinien robić rząd by żyło się lepiej a nie tylko podnosić podatki i okradać społeczeństwo .
scolls.....i obyś nie musiał brać...
a w wolnych chwilach doucz się - zapewne Ci się przyda...
a w wolnych chwilach doucz się - zapewne Ci się przyda...
scolls.....a państwu kto daje??? święty mikołaj?
oj chłopie....bajki Ci sie pomyliły
oj chłopie....bajki Ci sie pomyliły
scolls, jackwar, pieknaja i pozostałe osoby zaangażowane w dyskusję nad kondycją naszego kraju
Właśnie wróciłam od koleżanki z sąsiedniego biura, która opowiedziała mi historię jasno pokazującą dlaczego w tym kraju jest jak jest. Moja instytucja posiada wypożyczalnię sprzętu rehabilitacyjnego, które jest wypożyczane osobie niepełnosprawnej lub chorej na czas do zakończenia procedury dofinansowania zakupu tego sprzętu z PFRON. Ciotka mojej znajomej miała bardzo poważny wypadek w wyniku którego jest całkowicie sparaliżowana. Musi mieć takie specjalne łóżko by zapobiec odleżynom i umożliwić rehabilitację. Łóżko takie można u nas wypożyczyć wpłacając kilkuset złotową kaucję na pół roku. Babka tak zrobiła. Łóżko powinna oddać w lipcu. Dzisiaj rano przyszła do mojej koleżanki z bombonierką i kawą oraz informacją, że rzekomo ja ją przysłałam a także pytaniem co ona ma zrobić by to łóżko zatrzymać, bo na zakup trzeba wyłożyć 500 zł ( pozostałe 3000 daje PFRON). Bo ona by to łóżko zatrzymała na dłużej tzn. aż ciocia umrze. Kiedy koleżanka powiedziała, że to niemożliwe bo mamy tylko dwa takie łóżka babka wykrzyczała, że starosta to jej dobry przyjaciel i on jej załatwi by nasza szefowa nie robiła trudności. Po chwili uspokoiła się i zadała pytanie "A co będzie jak zgłoszę, że łóżka nie ma bo się zniszczyło ?"
Myślę, że powyższe jasno pokazuje co w Polsce znaczy być zaradnym i przedsiębiorczym
Właśnie wróciłam od koleżanki z sąsiedniego biura, która opowiedziała mi historię jasno pokazującą dlaczego w tym kraju jest jak jest. Moja instytucja posiada wypożyczalnię sprzętu rehabilitacyjnego, które jest wypożyczane osobie niepełnosprawnej lub chorej na czas do zakończenia procedury dofinansowania zakupu tego sprzętu z PFRON. Ciotka mojej znajomej miała bardzo poważny wypadek w wyniku którego jest całkowicie sparaliżowana. Musi mieć takie specjalne łóżko by zapobiec odleżynom i umożliwić rehabilitację. Łóżko takie można u nas wypożyczyć wpłacając kilkuset złotową kaucję na pół roku. Babka tak zrobiła. Łóżko powinna oddać w lipcu. Dzisiaj rano przyszła do mojej koleżanki z bombonierką i kawą oraz informacją, że rzekomo ja ją przysłałam a także pytaniem co ona ma zrobić by to łóżko zatrzymać, bo na zakup trzeba wyłożyć 500 zł ( pozostałe 3000 daje PFRON). Bo ona by to łóżko zatrzymała na dłużej tzn. aż ciocia umrze. Kiedy koleżanka powiedziała, że to niemożliwe bo mamy tylko dwa takie łóżka babka wykrzyczała, że starosta to jej dobry przyjaciel i on jej załatwi by nasza szefowa nie robiła trudności. Po chwili uspokoiła się i zadała pytanie "A co będzie jak zgłoszę, że łóżka nie ma bo się zniszczyło ?"
Myślę, że powyższe jasno pokazuje co w Polsce znaczy być zaradnym i przedsiębiorczym
te zasilki sa na PODSTAWOWE potrzeby aby zapewnic Tobie i Twoim dziecia godne zycie i do tego MUSISZ pracowac co prawda tylko 16h/na tydzien ale MUSISZ
scollls....masz szczęście
naprawdę
i zapomnij, nie wracaj, nie przyjeżdżaj.....
trzymaj mocno swoje miejsce, bo niedługo może zabraknąć....wszyscy się zjadą aby dostawać za darmo......
ooooo tak ZA DARMO dla wszystkich i wszystko.....
piękny kraj, piękne życie.......
naprawdę
i zapomnij, nie wracaj, nie przyjeżdżaj.....
trzymaj mocno swoje miejsce, bo niedługo może zabraknąć....wszyscy się zjadą aby dostawać za darmo......
ooooo tak ZA DARMO dla wszystkich i wszystko.....
piękny kraj, piękne życie.......
piszac kazdy pisze o ludziach ktorzy uczciwie pracowali cale zycie nie o menelach itd.
madea , zgadzam się że ludzie kręcą w tym naszym kraju , po co będzie kupowała jak ciotka i tak umrze . To są przypadki , zgadzam się że jest grupa osób nadużywająca pomoc , sam mam znajomą która jest pracownikiem socjalnym i niestety uważa że niektórym już się nie da pomóc .
pieknaja bedac tak samo zlosliwym jak Ty to napisze ze chcialbym dozyc takich czasow aby w UK nie bylo juz polakow aby bylo tak pieknie zeby do nas jezdzily inne narody i chwalily jak jest cudownie czego Tobie i wszystkim tu obecnym zycze
pięknaja , zrozum że w innych krajach pomoc państwa jest na innym poziomie i jest po to by nie było między innymi kradzierzy i patologii .
jackwar ja się z tobą nie zgadzam ,...mam prawo mieć inne zdanie i nie podoba mi się jak ktoś tu się urodził ,wykształcił a teraz wyjechał i opowiada jaki to jest mądry a my tu siedzimy i tylko na zasiłki czekamy ....niech sobie ocenia ale nie mnie
Koniec dyskusji z mojej strony .....Miłego dnia i dużych wygranychi proszę mi nie psuć dobrego nastroju
Koniec dyskusji z mojej strony .....Miłego dnia i dużych wygranychi proszę mi nie psuć dobrego nastroju
raczej watpie czy dozyje a tym samym nie musze sie martwic gdzie zamieszkam
zacznijmyod tego, że na zachodzie są większe podatki od dochodu, bo jest większy dochód, więc tam socjal jest większy i to o wiele,
scools
taka agitka komunistyczna w jakiejs mierze zapewne, ale coś też pokazywała - znasz film Lindsaya Andersona "Szpital Brytania"? - musi sporo się poprawiło ...
taka agitka komunistyczna w jakiejs mierze zapewne, ale coś też pokazywała - znasz film Lindsaya Andersona "Szpital Brytania"? - musi sporo się poprawiło ...
scolls
A jak jest to nasz rodak to owo łóżko ląduje na e-buy lub allegro bo zgodnie z przepisami, które nasz rodak zna na wyrywki dobrze wytresowany w kiwaniu polskiego systemu pomocy społecznej, może drugie dostać jak tylko to pierwsze się zużyje
Bardzo Cię przepraszam, ale mentalność ludzi zawodowo korzystających z pomocy społecznej wszędzie jest dokładnie taka sama tylko w jednym miejscu możliwości dostania czegoś za darmo są większe a w innym mniejsze. W sąsiedniej gminie jak UE dała komputery z opłaconym internetem dla osób z biednych rodzin to już po tygodniu mieli istną plagę awarii i katastrof z udziałem owego sprzętu, który potem można było kupić w lombardzie za grosze jeszcze z unijnymi naklejkami w bonusie. Zasądzili od nich zwrot sądownie i .... tyle, bo jak on nic nie ma to z czego ściągniesz. Ciekawe tylko, że jak wchodzisz do takiego biedaka żyjącego oficjalnie za zasiłek stały 200 zł/m-cznie pierwsze co widzisz to duża plazma taka na 42 cale
A jak jest to nasz rodak to owo łóżko ląduje na e-buy lub allegro bo zgodnie z przepisami, które nasz rodak zna na wyrywki dobrze wytresowany w kiwaniu polskiego systemu pomocy społecznej, może drugie dostać jak tylko to pierwsze się zużyje
Bardzo Cię przepraszam, ale mentalność ludzi zawodowo korzystających z pomocy społecznej wszędzie jest dokładnie taka sama tylko w jednym miejscu możliwości dostania czegoś za darmo są większe a w innym mniejsze. W sąsiedniej gminie jak UE dała komputery z opłaconym internetem dla osób z biednych rodzin to już po tygodniu mieli istną plagę awarii i katastrof z udziałem owego sprzętu, który potem można było kupić w lombardzie za grosze jeszcze z unijnymi naklejkami w bonusie. Zasądzili od nich zwrot sądownie i .... tyle, bo jak on nic nie ma to z czego ściągniesz. Ciekawe tylko, że jak wchodzisz do takiego biedaka żyjącego oficjalnie za zasiłek stały 200 zł/m-cznie pierwsze co widzisz to duża plazma taka na 42 cale
m.dorotka , ale on nie mówi że siedzimy na zasiłkach , tylko to że państwo powinno zrobić wszystko by żyło się lepiej . nie gniewaj się
medea ogólnie niektórzy polacy myślą tylko, jak kogoś lub coś wykiwać
wystarczy spojrzeć na księgi finansowe i sprawdzić sposoby wrzucania "wszystkiego" w koszty
jackwar nie gniewam się mam 42 lata życia i już dawno przestałam liczyć na Państwo Polskie
amour
Zgadzam sie z Tobą. Taka sama zależność występuje już także w Polsce. W dużych aglomeracjach pomoc społeczna ma więcej pieniędzy i daje więcej niż w biednych kilkutysięcznych wiejskich gminach, których udział w podatkach jest żaden a jedynym pewnym dochodem subwencja rządu dla biednych gmin
Zgadzam sie z Tobą. Taka sama zależność występuje już także w Polsce. W dużych aglomeracjach pomoc społeczna ma więcej pieniędzy i daje więcej niż w biednych kilkutysięcznych wiejskich gminach, których udział w podatkach jest żaden a jedynym pewnym dochodem subwencja rządu dla biednych gmin
jackwar czy ja tu napisalem że zycze swoim rodaka zle?ja zawsze wszystkich zapraszam do UK bo ludzie życie macie jedno i szkoda je marnowac i zatyrac sie na smierc a panstwo i tak was zwyklych smiertelnikow nigdy nie doceni
medea , zgadzam się że niektórzy mają plazme i pracują na czarno , chcą zasiłki ale jest też grupa co wszystko przeznacza na alkohol i ma gołe ściany