Wpisy 954 839 – 954 938
26 maja 2012 16:24 → 26 maja 2012 18:37, 100 wpisów
dzisiaj za to niezla kumulacja 15 mln Ł to puscilem za 50Ł a co tam
majwoj23
www.national-lottery.co.uk/player/p/results/euromillions.ftl
www.national-lottery.co.uk/player/p/results/euromillions.ftl
we wtorek kasuje 79 mln funcikow i laduje miekko na 60 miejscu najbogatszych polaków
Małe wyjaśnienie, bo zrobił śię galimatias liczbowy.. .
1. 5 liczb z 50 daje...2 118 760 kombinacji.. .
2. 2 gwiazdki z 11 daje...55 kombinacji
Wszystkich mozliwych kombinacji jest... .
2 118 760 x 55 = 116 531 800.
Koniec. kropka. Temat zamknięty.. .
1. 5 liczb z 50 daje...2 118 760 kombinacji.. .
2. 2 gwiazdki z 11 daje...55 kombinacji
Wszystkich mozliwych kombinacji jest... .
2 118 760 x 55 = 116 531 800.
Koniec. kropka. Temat zamknięty.. .
Użytkownik zenek44 dodał nowy komentarz w temacie Totalizator Sportowy bez prezesa
wedrowco bardzo ładnie i dobrze policzone a teraz ile jest kombinacji dla tylko jednej cyfry w przedziale od 1 do 50??
ja mysle ze to bedzie tak:
2 118 760:50 i razy te 55 kombinacji z gwiazdkami od 1:11
2 118 760:50 i razy te 55 kombinacji z gwiazdkami od 1:11
Użytkownik zakon13 dodał nowy komentarz w temacie Totalizator Sportowy bez prezesa
Straciłem zainteresowanie Twoim liczeniem, oblicz Sobie samm.. .
211 876 x 55 =
211 876 x 55 =
czyli ponad 2,3 mln kombinacji czyli aby "polowac" tylko na jedna pewna cyfre to trzeba by wyslac pukonow za prawie pol minliona funciorow i czekaz az padnie konkretna cyfra
wedrowca spoko i tak nie znam nikogo z kasa co by zaryzykowal 0,5 mln funtow stawiajac na jedna cyfre
Tak z grubsza licząc.. .
211 ooo x 55 x 2 Funty... .
23 000 000 funtów.. .
torsan no puscilem te same cyfry co Ty i jeszcze 49 innych zakladów
moze przejdziemy do histrorii i pierwszy raz padna w dwoch loteriach w dwoch roznych krajach te same cyferki
wiem ze sis dobrze typowala i puscilem tez jej cyferki i na nia najbardziej licze
widze ze tez polujecie na 100 mln ojro ale nic z tegowe wtorek leci do UK a dokladnie do Londynu
do hamburga to troszkę mam ale niedaleko,wywiezli nas pokazujemy niemcom i nie tylko jak sie robi...jakościowo...hehe,powiedzmy wiatraki
a co pokazcie im jak mozna a nie tylko sie chwala jakimis mietkami i bawarami przynajmniej wiatraki beda solidne
Trochę namieszałem, małe wyjaśnienie.. .
Poprzednie obliczenia były dla przykładu, że mamy...1 liczbę trafioną i rozpisujemy resztę załadów.. .
1 >> Jak mamy trafione 4 liczby i brakuję nam jednej do EUROMILIONOW, to będzię tak.. .
46 zakłady x 55 kombinacji x 2 Funty = 5 060 Funtów.. .
Poprzednie obliczenia były dla przykładu, że mamy...1 liczbę trafioną i rozpisujemy resztę załadów.. .
1 >> Jak mamy trafione 4 liczby i brakuję nam jednej do EUROMILIONOW, to będzię tak.. .
46 zakłady x 55 kombinacji x 2 Funty = 5 060 Funtów.. .
wedrowco ale masz rozrzut od 5k do 23 mlnna ta pierwsza wersje to sie pisze
wedrowco jeszcze raz:wybieram sobie jedna cyfre np.1 i chce wyslac WSZYSTKIE mozliwe kombinacje w Euromillions to ile musze zabulic zeby wygodnie czekac przed TV na cyfre 1 i jak padnie to otwierac szampana
Scolls.. .
Teraz jest dobrze.. . ale i tak byś nie wysłał za...5 060 funtów.. .
Teraz jest dobrze.. . ale i tak byś nie wysłał za...5 060 funtów.. .
wedrowco to nie moze byc prawda gdzies masz blad za 5000Ł jesli liczy sie tylko 1 cyfra to bym zaryzykowal i nie tylko ja
SCOLLS,nie wnikam,ja mam satysfakcję z tego co robię,tak jak pracowałem w kolekturze,nie wiem czy wiesz
nie ma opcji zeby wszystkich kombinacji z cyfra 1 (a takze kazda inna) bylo okolo 2500
OPA fajnie ze jestes lepszy od niemców a o kolekturze to nic nie wiema mozesz sie pochwalic jakimis rewelacjami
no mam na mysli to jakie Ci sie nasuwaja wnioski z tej pracy np.warto grac,nie warto TS to zlodzieje i przekrety,losowania sa ustawione,wszystko jest ok duzo ludzi wygrywa etc.
Uwaga.. .
Czytać dokładnie.. .
1. Pierwsze obliczenia są, że mamy trafioną TYLKO JEDNĄ LICZBĘ.
powiedzmy 1.Nic więcej nie mamy.. ./ koszt wysłania 23 000 000/.
2. Mamy trafione 4 liczby i brakuję nam TYLKO JEDNEJ. Musimy skreślać wszystkie gwiazdki. Koszt...5 060 Funtów.. .
Czytać dokładnie.. .
1. Pierwsze obliczenia są, że mamy trafioną TYLKO JEDNĄ LICZBĘ.
powiedzmy 1.Nic więcej nie mamy.. ./ koszt wysłania 23 000 000/.
2. Mamy trafione 4 liczby i brakuję nam TYLKO JEDNEJ. Musimy skreślać wszystkie gwiazdki. Koszt...5 060 Funtów.. .
wedrowca no i chodzilo o 1 wariant:wybieram 1 wysylam wszystkie mozliwosci z 1( musze zabulic 23mln funtow) i czekam przed TV na cyfre 1 ,zostaje wylosowana to zgarniam tak jak we wtorek 79 mln (jesli trafienie bedzie jedno, jesli juz np.3 to)ale moze sie zwroci o to chodziło.Dzieki. teraz ide szukac chetnego do zainwestowania 23 mln. funtow w cyfre 1
Skąd można wiedzieć, że śię ma TRAFIONE 4 liczby.. .
Te całe rozważania matematyczne można potłuc o kant....nie napiszę czego.. .
wedrowco ale zaraz zaraz nie zgadza sie !!!!bo np.wezmy 50 takich osobi kazdy by dal 23mln. to by wyszlo o wiele za duzo za 100% trafienie a przeciez skoro mozliwosci jest okolo 120 000 000 razy 2Ł to wychodzi 240 000 000 Ł i na 100% masz 7
jak skad wiadomono skoro wysylasz WSZYSTKIE mozliwe kombinacje to nawet nie musisz sprawdzac pozostalych kuponow bo to jest oczywiste
Scolls.. .
Nie. Jak byś znalazł 50 osob, to każda powinna dać.. .
23 000 000 podzielić przez 50 = 460 000 funtów
Nie. Jak byś znalazł 50 osob, to każda powinna dać.. .
23 000 000 podzielić przez 50 = 460 000 funtów
W Polsce można obstawić WSZYSTKIE kombinacje w lotto jak jest do wygrania więcej niż...35 000 000 pln.
Ale tylko musi być jedna szóstka.
Ale tylko musi być jedna szóstka.
wedrowca nie bardzo mi sie to zgadza wiesz dlaczego bo ludzie ktorzy maja kase by to rozgryzli wiesz dlaczego
powiedzmy mam 50 ludzi o kazdy daje te 460 tys ale umawia sie ze ten kto trafi oddaje reszcie wlozona kase i przy takiej kumulacji istnieje opcja ze by sie to udalo z duzym prawdopodobienstwem
1 osoba 79 mln.
49 osob dostaje back te powiedzmy 22 500 000 i tak wygrywajacy ma 50 000 000 do przidu dlatego cos mi sie tu nie zgadza
1 osoba 79 mln.
49 osob dostaje back te powiedzmy 22 500 000 i tak wygrywajacy ma 50 000 000 do przidu dlatego cos mi sie tu nie zgadza
Scolls.. .
Ten , co ma miliony, nie gra w Lotto.. .
Ten , co ma miliony, nie gra w Lotto.. .
Wędrowco dosc ryzykowne przynajmniej z dwie by było ale i tak nie możliwe jest wysłanie wszystkich kombinacji zabrakło by czasu
z wyliczen wedrowcy wyszlo za duzo bo pewna 7 to wydatek 240 000 000 funtow a jemu wyszlo 1,5 mld
Ale w Euromilionach było do wygrania chyba...185 000 000. Wygrana nie została...odebrana.. .
no pewnie kosz poszedl do kosza 23 poszly do kosza 2x po milion bo tez nie odebrano pewnie ze sprawdzania na maszynach sam mialem chyba 3 przypadki gdzie mialem trafione drobne sumy a maszyna nie rozpoznala wygranego kuponudopiero wolalem menadzera sklepu i po kontroli wizualnej kuponu wyplacil kase
zreszta zobaczcie sobie sami
www.national-lottery.co.uk/player/p/results/unclaimedPrizes.do
lotto.pl tez podaje cos takiego???
www.national-lottery.co.uk/player/p/results/unclaimedPrizes.do
lotto.pl tez podaje cos takiego???
dobra nie chcecie klikac to nie ide na fajniejsze stronki pojawie sie pozniej albo wcale
Po co liczyć miliony, których śię nie wygra.. .
Szkoda tak pięknej pogody.. .
Miłego dnia.. .
Szkoda tak pięknej pogody.. .
Miłego dnia.. .
Ludzie ludzie ts rozdaje pieniądze,wielka kumbulacja widziałem ludzi grających na dwa zakłady lotto,po prostu szok...
Te 18 ooo ooo wystarczy na zakup mieszkania,wakacj epod palmami ijeszcze zostanie na koncie kieszonkowe...
Idacych gladiatorów po milony do kolektury,serdecznie pozdrawiam,ja hipcio o małym mózgu...