Wpisy 75 754 – 75 853
7 listopada 2009 22:15 → 8 listopada 2009 09:26, 100 wpisów
Witam. U mnie dziś 6 z 7. i jedna obok-zamiast28 było27. No ale trudno, dobre i tyle.Pozdrawiam.
haha a ja puściłem w realu kratkę lotto 1,2,3,4,5,6 i trafiłem 4 nieżle, ciekawe ile jest za czwórke. Czy ktoś wie to niech pisze. Pozdro
Jak w takim tempie TS będzie serwował nam kolejne kumulacje,to na Mikołaja wyniesie ona przewidywane 100.000.000
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
jamrat: zwykle 250 +/- 100. Tym razem może być więcej tych czwórek niż zwykle ;)
Chociaż z drugiej strony według matematyków,każdy układ liczb w zestawie jest tak samo prawdopodobny,lecz mi się nie chce jakoś tak wierzyć w te prawdopodobieństwo i losowość odnośnie Ts!
to jak lila zakładasz się:D??
Witam. No nieskromnie powiem, że to ja jestem tą osobą która wytypowała liczby od 1-12 no i mam "piąteczkę" :)) Szkoda że nie w realu, ale i tak miłe uczucie. Szok jest,bo liczby wylosowali że masakra:) Pozdrawiam serdecznie wszystkich:) No i będę polować na tą nagrodę Pasko :)
i bedzie 6-tka,zobaczycie
Podejrzewam, że czwórek może być sporo bo ludzie chyba często skreślają te liczby od 1 do 10. W poprzednim przypadkach kiedy padały te liczny(choć nie w liczbie pięciu) np. 12.07.2008 to czwórek było naprawdę sporo. A przecież teraz sporo ludzi zagrało(może nie tyle co kiedyś przy tej wysokości kumulacji ale jednak sporo).
wycieli graczom niezlego wala.. hehe ale sami sobie tez bo jutro gloso bedzie o tych liczbach w mediach!!!he musza dociagnac do 50mln jak w reklamie :)
Faktycznie "marzenie". Gratuluję nosa. Czasami opłaca się być oryginalnym. Pozdrowienia. Ja również myślę, że dzisiaj jednak może paść ta "6". Jeśli nie to banner 25 000 000 czeka...
a jak "puszczałem" lotto to sie facet zdziwil w kolekturze na 6-tke ktora skreslilem, az 3 razy cos tam wciskal na tej swojej maszynie bo po odczycie liczb maszyna wypuscila kupon, trwalo to z 5 minut...a moze mialy byc: 2,5,10,14,17,48...
Ponieważ miałem kiedyś u siebie kolekturę, przekonywałem innych z małą dozą własnej niepewności, że Totolotek nie oszukuje. Myślę że teraz mam pewność braku swoich racji. Jest to zbyt wyraźna pod kumulację. Jeśli dziś ktoś wygrał, to jest pokaz... patrzcie jakie mogą być przypadkowe zestawy!!!. I będzie bieg do kumulacji 50.000000.Tylko że ja już rezygnuję z gry. Amen!
lila - nie gram w lotto od kiedy za 3zł jest zakład:) to jak z zakładem....;)?
Kto uważa, że wylosowane liczby są z góry ustawiane i to wszystko pic na wodę?
MCSl - ten co uważa,że TS to na wskroś uczciwa firma.
Na pewno nie ja !
Na pewno nie ja !
to co proponujesz?
Proponuję nagłośnić sprawę tych liczb niech wreszcie zbadają sprawę Totolotka, tak ja w Bułgarii. Niby powiedzą, że ten zestaw jest możliwy tak jak każdy inny ale przecież to już ewidentna chęć dociągnięcia do reklamowanej w momencie wprowadzania gry LOTTO kumulacji 50 milionów. Przecież muszą jakoś zachęcić ludzi do gry w LOTTO skoro sprzedaż zakładów spadła od podwyżki, ludzie znudzili się grą a niektórzy nawet przyzwyczaili się do nazwy Duży Lotek i z tego powodu nie mają ochoty nie grają w LOTTO. Jeśli we wtorek będzie te 25 milionów to radzę nie grać a jeśli ktoś naprawdę musi to góra 2 zakłady. Nie dawajmy naszych pieniędzy oszustom!
Sama się często zastanawiam jak to jest ,iż istnieją jeszcze przypadki bezwzględnej wiary w wiarygodność losowań itp. i itd.
Ale istnieją - nawet mimo tylu afer zawiązanych z samą firmą i aurą tajemniczości - odnośnie kontroli,przebiegu losowań!
Ale istnieją - nawet mimo tylu afer zawiązanych z samą firmą i aurą tajemniczości - odnośnie kontroli,przebiegu losowań!
w multi multi tez 2 i 3 sie pojawila hehe tak samo jak w lotto a w mini lotto 1 i 3 coz za zbieg okolicznosci hehehe maszyny im sie pierdola chyba
michallublin-propozycja zakładu wyszła z Twojej inicjatywy,więc coś zaproponuj.
Ja na pewno nie uważam, żeby to wszystko było uczciwe. Wręcz przeciwnie.
MCSl - to cieszę się,że nie tkwię sama w swoich przekonaniach
pozd
pozd
MCSI > ja tak uważam - mało! - jestem o tym przekonany teraz. Już kiedyś zwróciłem uwagę na zbieżność wyników losowań w dawnym Dużym I Ekspres Lotku, tzn zauważyłem, że grając na te same liczby tu i tu można mieć szczęście w obu jednocześnie.To znaczy, że liczby są ustawiane - może niezbyt precyzyjnie z zamierzenia, przypadku lub konieczności. Tak czy tak do d..y z taką grą.
kto przegra stawia kupon w Mini Lotto na 6 skreślen, ewentualna wygrana na pół. wygrany podaje 3 liczby, przegrany tez trzy
no tak.... ale 6 liczb to zakład systemowy, koszt 7,5zł
Pasko-dzięki za wyjaśnienie.
michallublin-zakład cały czas aktualny,tylko musisz mi przypomnieć przed następnym losowaniem mini lotto,chyba,że chcesz mieć te liczby już dzisiaj.
michallublin-zakład cały czas aktualny,tylko musisz mi przypomnieć przed następnym losowaniem mini lotto,chyba,że chcesz mieć te liczby już dzisiaj.
przypomne Ci, spokojnie, szykuj 7,5zł :D
Czy może ktoś ma takie informacje czy w losowaniu z 24.02.1999 (liczby 1,4,5,6,9,18) padła szóstka i czy była wtedy kumulacja. Trochę to dawno bo ponad 10 lat ale może są jeszcze takie informacje.
czwórek będzie baaardzo dużo, stawiam że bedzie max 150zł za 4.
bzr1 >>> nie mam pojęcia jak grać w totomix-ie. Widzę że tu o tym piszą, ale nie mam pojęcia co to za sposób gry i jakie są zasady. Czy to gra przez internet, czy też przez kolekturę. Ale u nas - w małej miejscowości nikt w kolekturze nic o tym nie wie.
Pasko - jeśli jeszcze nie śpisz - czemu nie mogę odtworzyć dzisiejszego losowania? Po naciśnięciu "wyniki" i w wynikach "odtwórz" jest tylko obraz początkowy-sygnalizacyjny, potem stoi. Naciśnięcie trójkącika "odtwórz" kasuje i zaczyna od nowa i tak w kółko. Czy to oraz odznaczony klauzulą "ściśle tajne"?
Malina>> przeczytaj dokładnie wpis 75 261. Pozdrawiam.
"Jeśli we wtorek będzie te 25 milionów to radzę nie grać a jeśli ktoś naprawdę musi to góra 2 zakłady. Nie dawajmy naszych pieniędzy oszustom!"
jesli ludzie sie do tego dostosuja to znow bedzie kumulacja bo za malo bedzie zakaldow zeby ktos utrafil szczesliwa szostke
dam krolestwo temu kto mi udowodni, ze nie jest tak iz kazdy zestaw ma takie samo prawdopodobienstwo wypadniecia
podpowiedz: kule nie wiedza czym sa i jaki maja numerek wypisany na sobie
jesli ludzie sie do tego dostosuja to znow bedzie kumulacja bo za malo bedzie zakaldow zeby ktos utrafil szczesliwa szostke
dam krolestwo temu kto mi udowodni, ze nie jest tak iz kazdy zestaw ma takie samo prawdopodobienstwo wypadniecia
podpowiedz: kule nie wiedza czym sa i jaki maja numerek wypisany na sobie
Vanitas vanitatum et omnia vanitas. Tak podsumuję dzisiejsze wieczorne kulki.
ralfek - ale Ty głupoty piszesz,że jak będzie mało zakładów to nikt 6/6 nie trafi.
Według mnie wystarczy 10 zakładów i jeżeli prawdopodobieństwo jest prawdopodobieństwem,a losowość losowością to i przy małym nakładzie zawartych zakładów,może paść 6/6
A ja oddam pół królestwa za to jak publiczność w studiu będzie mogła brać czynny udział w losowaniach ( tańsze to i wiarygodniejsze)
pozd
Według mnie wystarczy 10 zakładów i jeżeli prawdopodobieństwo jest prawdopodobieństwem,a losowość losowością to i przy małym nakładzie zawartych zakładów,może paść 6/6
A ja oddam pół królestwa za to jak publiczność w studiu będzie mogła brać czynny udział w losowaniach ( tańsze to i wiarygodniejsze)
pozd
A w rzeczywistości to zależy od tego czy jest ustalone, że padnie szóstka czy też że nie padnie i jak długo ma trwać kumulacja.
A poza tym to jeszcze zależy czy ma się szczęście czy się nie ma, bo to też jest potrzebne....
Do wpisu 75800. Przecież jak ma być kumulacja dalej po 10 listopada to i tak będzie czy będzie zawartych mało czy dużo zakładów. Więcej chyba lepiej wydać mniej na grę. Chyba, że ktoś chce inwestować w coś nieopłacalnego i utwierdzać pewne osoby o słuszności podwyżki cen zakładów.
MCSI oswiec nas jakie to rozwiazania technologiczne pozwalaja na takie manipulowanie kumulacjami, w publikacjach naukowych jakos nie znalazlem ostatnio, moze cos przeoczylem
Pawcio-jak tam wygrane w lotto,masz już jakieś informacje?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dobranoc wszystkim!!! Lila i Madzia77 serdecznie pozdrawiam! Po starej znajomości!
Monsiu - robaczku Tobie też buziaczki na dobranoc i :
http://www.youtube.com/watch?v=k7bKx0-shPI
http://www.youtube.com/watch?v=k7bKx0-shPI
Oto szokujące wygrane Lotto:
Stopnie wygranych Liczba Kwota(PLN)
szóstka 6 2 788 567.00
piątka 741 1 132.70
czwórka 18014 63.20
trójka 194868 20.00
Stopnie wygranych Liczba Kwota(PLN)
szóstka 6 2 788 567.00
piątka 741 1 132.70
czwórka 18014 63.20
trójka 194868 20.00
Przecież to niemal pewne że będzie kumulacja. Kto zaznaczy takie liczby. Dziś maszyna wyciągnęła nam liczby z kosmosu. Jak to zobaczyłem to myślę, toż to prawie ciąg Fibonacciego. Hi hi. Jakiś czas temu też był taki dziwny układzik.
michallublin-no to kumulacji nie będzie,przegrałam zakład.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
Przecież mogą być różne sposoby na to, żeby wpadły akurat te a nie inne kulki. Skoro ktoś kiedy zaprojektował maszynę, która miesza te kulki, to przecież może być wiele rozwiązać techniki, które prowadzą do losowania tych a nie innych kulek. I tym, którzy są z dala od tego może nawet przez myśl nie przejść jakie wykorzystuje się w tych celach metody.
A przecież już kilka teorii(może nie do końca sprawdzonych było), o ogrzewaniu tych piłek które mają wpaść dzięki temu, że stają się lżejsze, od tym, że niektóre są magnesowane a tam na górze gdzie one wpadają też jest magnes, które je przyciąga. Nie twierdzę, że te teorie są prawdziwe ale sądzę, że są metody na losowanie wybranych kulek.
A przecież już kilka teorii(może nie do końca sprawdzonych było), o ogrzewaniu tych piłek które mają wpaść dzięki temu, że stają się lżejsze, od tym, że niektóre są magnesowane a tam na górze gdzie one wpadają też jest magnes, które je przyciąga. Nie twierdzę, że te teorie są prawdziwe ale sądzę, że są metody na losowanie wybranych kulek.
Więc wszystko wiadomo !
http://www.youtube.com/watch?v=pamkC1ovpIU
dobranoc
http://www.youtube.com/watch?v=pamkC1ovpIU
dobranoc
lila
poczekajmy na oficjalny komunikat
poczekajmy na oficjalny komunikat
czy to nie jest dziwne,przy takich liczbach wylosowanych dziś w lotto,wpadło aż 6 szóstek?
Manipulacja,czy mi się wydaje?
Ciekawe gdzie tym razem one padły?
Za 4 też pożal się Boże,nie mówiąc już o 5-ce.
Manipulacja,czy mi się wydaje?
Ciekawe gdzie tym razem one padły?
Za 4 też pożal się Boże,nie mówiąc już o 5-ce.
Czy te wygrane w LOTTO są pewne. Bo jeszcze nie ma oficjalnego komunikatu? Ale jeśli tak to naprawdę szok!!!!!!
MCSl - tak jeszcze króciutko :
Skoro można odwiedzać księżyc,żyć z przeszczepionym sercem,wprowadzać dyktaturę pod podszewką demokracji,to czymże są malutkie piłeczki w maszynie!
pozd
Skoro można odwiedzać księżyc,żyć z przeszczepionym sercem,wprowadzać dyktaturę pod podszewką demokracji,to czymże są malutkie piłeczki w maszynie!
pozd
a trzeba bylo grac na chybil trafil
Lilia, odezwę sie jutro;-)
pozdrawiam
m.
pozdrawiam
m.
No cóż. Takie rzeczy się zdarzają. Tak jak zdarzają się takie numery jak powtórka mega dziwnych zestawów 16.08.1981 i 14.12.1985 gdzie powtórzyły się 1,2,4,5,10,*
Skandal,manipulacja,oszuści,wyłudzacze,złodzieje i nie wiem co jeszcze. Przecież to ewidentna manipulacja. Nie wierzę, że w normalny sposób przy tych liczbach padło być 6 szóstek, jeśli w ogóle jakaś by padła.
Z tego co przypuszczam,jeżeli gdziekolwiek wpadły szóstki to na pewno w Wąchocku, 4 sztuki.
MCSI "Przecież mogą być różne sposoby na to, żeby wpadły akurat te a nie inne kulki. Skoro ktoś kiedy zaprojektował maszynę, która miesza te kulki, to przecież może być wiele rozwiązać techniki, które prowadzą do losowania tych a nie innych kulek."
skoro ktos kiedys stworzyl ziemie to napewno jest sposob (wykonalny przez ludzi) zeby ja zmusic do krecenia sie w druga strone
tak brzmisz
skoro ktos kiedys stworzyl ziemie to napewno jest sposob (wykonalny przez ludzi) zeby ja zmusic do krecenia sie w druga strone
tak brzmisz
W LOTTO dużo wyższe wygrane za piątki i czwórki. O nowej grze TS: "Zwiększy się również pula na „piątki”, „czwórki” i „trójki”. „Piątka będzie wypłacana w kwocie 5 300zł. Z kolei wypłata za „czwórkę”i „trójkę” będzie wynosiła odpowiednio 240zł i 20zł.” Losowanie dnia 7.11.2009. Piątka 1132,70 zł, czwórka 63,20 zł.
szóstka 6 2 788 567.00
piątka 741 1 132.70
czwórka 18014 63.20
trójka 194868 20.00
piątka 741 1 132.70
czwórka 18014 63.20
trójka 194868 20.00
Nie doceniliście wyników :) Tak jak myślałem czwórka wyjątkowo nisko płatna...
Te szóstki to są dla członków komisji d.s. afery hazardowej-ci z PO niedostają więc z grubsza ilość się zgadza:)
Ja kiedyś trafiłem 5/6 i wziąłem 230 ZŁ bo wtedy padło 26x6/6 zabrakło mi wtedy liczby 13 od tego momentu uważam ją za liczbę pechową .
Dzisiaj zabrakło mi liczby nr 5 .
Należy tez zwrócić uwagę na błędne odcztanie liczby 6
zamiast 9 w MM ,głos "zza światów" szybko zauważył błąd wrażenie czujności i poprawności osiągnięte więc w LOTTO można kroić :)
Ja kiedyś trafiłem 5/6 i wziąłem 230 ZŁ bo wtedy padło 26x6/6 zabrakło mi wtedy liczby 13 od tego momentu uważam ją za liczbę pechową .
Dzisiaj zabrakło mi liczby nr 5 .
Należy tez zwrócić uwagę na błędne odcztanie liczby 6
zamiast 9 w MM ,głos "zza światów" szybko zauważył błąd wrażenie czujności i poprawności osiągnięte więc w LOTTO można kroić :)
63,20 zł za czwórkę!! za piątkę 1 132,70zł! śmiech na sali!!!
Tak jak napisałem w 75834. To są właśnie te wyższe wygrane za piątki i czwórki. Wygrane za trójki też są niższe niż były biorąc pod uwagę obecną cenę zakładu.
Po dzisiejszym losowaniu i wygranych, można dojść do dwóch wnisoków;
1. że wszystkie 6stki(lub 5 z nich), większość 5tek i 4rek padło na pewno metodą chybił trafił.
2. zatem należy założyć że losowania nie są ustawiane, tylko ustawiane są kombinacje na metody chybił trafił tak, aby było jak najmniej wygranych( bo większość grających tak obstawia), więc wielu otrzymało kupony z zakładami o bardzo małym prawdopodobieństwie trafienia, co potwierdza regułę w ostatnim losowaniu.
Jednak aby Was dalej utrzymać w niepewności, lotto zrobiło to celowo byśmy tak właśnie myśleli!!!
1. że wszystkie 6stki(lub 5 z nich), większość 5tek i 4rek padło na pewno metodą chybił trafił.
2. zatem należy założyć że losowania nie są ustawiane, tylko ustawiane są kombinacje na metody chybił trafił tak, aby było jak najmniej wygranych( bo większość grających tak obstawia), więc wielu otrzymało kupony z zakładami o bardzo małym prawdopodobieństwie trafienia, co potwierdza regułę w ostatnim losowaniu.
Jednak aby Was dalej utrzymać w niepewności, lotto zrobiło to celowo byśmy tak właśnie myśleli!!!
Pasko ja mam trójkę w mini...luxio.Trzeba cieszyć się tym co się ma...
i pomyśleć tylko,jeszcze pół roku temu byłem jedyny głoszący spiskową teorię dziejów.większość drwiła albo przekonywała o uczciwości totka.coś się zmieniło
Jeśli kogoś zainteresuje...
Może zainicjować nowy temat.
http://www.gnglotto.webpark.pl/przekroj.html
Pzdr.
Może zainicjować nowy temat.
http://www.gnglotto.webpark.pl/przekroj.html
Pzdr.
Pikolo>>> to już było tu podawane zaraz po ukazaniu się tego numeru "Przekroju" w wersji elektronicznej.
No i co "analfabeci matematyczni". TS taki zrobił przekręt, że dał ludziom wygrać.... hahahahaha. Pisałem tutaj chyba ze sto razy, że liczby 1,2,3,4,5,6 niczym się nie różnią od 9,14,22,34,41,49.
Najbardziej mnie rozśmieszyła wypowiedź pewnego pana, który napisał że można zrobić "ustawkę przypadkową". Zwał jak zwał, byle tylko wyszło na niekorzyść TS.
Najbardziej mnie rozśmieszyła wypowiedź pewnego pana, który napisał że można zrobić "ustawkę przypadkową". Zwał jak zwał, byle tylko wyszło na niekorzyść TS.
"No i co "analfabeci matematyczni". TS taki zrobił przekręt, że dał ludziom wygrać.... "
Jasne,że TS zrobił przekręt i dał "swoim ludziom" wygrać :D
Jasne,że TS zrobił przekręt i dał "swoim ludziom" wygrać :D
No i jeszcze jedna uwaga do wszystkich tych którzy szukają dziury w całym i teraz piszą, że TS wypłaca za to losowanie małe wygrane. Jeśli jest dużo wygranych to logika i matematyka podpowiada, że będą one dużo mniejsze. No ale to trzeba myśleć logicznie i znać choćby podstawy matematyki ze szkoły podstawowej.