Wpisy 73 319 – 73 418
25 października 2009 19:14 → 25 października 2009 23:59, 100 wpisów
Komu przeszkadzała kula nr 15?
TAJEMNICZE ZNIKNIĘCIE LICZBY W LOSOWANIU "MULTI MULTI"
- Zgubili 15! - alarmują na Kontakt TVN24 internauci. Chodzi o sobotnie losowanie gry Totalizatora Sportowego "Multi Multi". Maszyna losująca chwyciła kulę z numerem 15, tej jednak nie wyczytała prowadząca. - O co chodzi? - pytają czujni internauci.
Gracz "Multi Multi" może skreślić 10 liczb. W studiu losowanych jest 20 spośród 80 znajdujących się w maszynie. W zależności od tego ile liczb się trafi, tyle się wygrywa.
W sobotni wieczór zdarzył się jednak mały wypadek. Maszynie udało się wylosować liczb 21. Jako czwarta pojawiła się na ekranie nieszczęsna 15. Prowadząca w studiu z niewiadomych przyczyn jej nie wyczytała. Co więcej Katarzyna Łoska-Ostrowska nie poprawiła się również podczas powtórzenia wyników mimo, że na ekranie wyraźnie widać 15 wśród wylosowanych liczb.
Zawiły los kuli z nr 15
Na antenowej wpadce historia znikającej kuli jednak się nie kończy. W oficjalnym komunikacie Totalizatora Sportowego, przesłanego Polskiej Agencji Prasowej, 15 wraca do łask. Z puli z kolei wypadła 22, która została wylosowana jako ostatnia - 21. liczba. Miejsce "Plusa" (dodatkowa wygrana wypłacana przy trafieniu 10 z 10 liczb) zajęła wylosowana jako przedostatnia 14. Totalizator o antenowej pomyłce nawet się nie zająknął.
Ci gracze, którzy wybrali opcję "Plus" i skreślili 22 mogą poczuć się zawiedzeni. Jak pisze organizator gry, mogli wygrać nawet 2 500 000 zł.
http://www.tvn24.pl/-1,1625535,0,1,komu-przeszkadzala-kula-nr-15,wiadomosc.html
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article466599/Losowanie_Multi_Multi_Zginela_kula_.html
Nawet na antenie sie nie przyznali do błędu i jechali dalej, jakby nic sie nie stało i to na oczach wszystkich grających, którzy wierzą w uczciwość tej firmy i myślą, że może tym razem uda sie wygrać.
TAJEMNICZE ZNIKNIĘCIE LICZBY W LOSOWANIU "MULTI MULTI"
- Zgubili 15! - alarmują na Kontakt TVN24 internauci. Chodzi o sobotnie losowanie gry Totalizatora Sportowego "Multi Multi". Maszyna losująca chwyciła kulę z numerem 15, tej jednak nie wyczytała prowadząca. - O co chodzi? - pytają czujni internauci.
Gracz "Multi Multi" może skreślić 10 liczb. W studiu losowanych jest 20 spośród 80 znajdujących się w maszynie. W zależności od tego ile liczb się trafi, tyle się wygrywa.
W sobotni wieczór zdarzył się jednak mały wypadek. Maszynie udało się wylosować liczb 21. Jako czwarta pojawiła się na ekranie nieszczęsna 15. Prowadząca w studiu z niewiadomych przyczyn jej nie wyczytała. Co więcej Katarzyna Łoska-Ostrowska nie poprawiła się również podczas powtórzenia wyników mimo, że na ekranie wyraźnie widać 15 wśród wylosowanych liczb.
Zawiły los kuli z nr 15
Na antenowej wpadce historia znikającej kuli jednak się nie kończy. W oficjalnym komunikacie Totalizatora Sportowego, przesłanego Polskiej Agencji Prasowej, 15 wraca do łask. Z puli z kolei wypadła 22, która została wylosowana jako ostatnia - 21. liczba. Miejsce "Plusa" (dodatkowa wygrana wypłacana przy trafieniu 10 z 10 liczb) zajęła wylosowana jako przedostatnia 14. Totalizator o antenowej pomyłce nawet się nie zająknął.
Ci gracze, którzy wybrali opcję "Plus" i skreślili 22 mogą poczuć się zawiedzeni. Jak pisze organizator gry, mogli wygrać nawet 2 500 000 zł.
http://www.tvn24.pl/-1,1625535,0,1,komu-przeszkadzala-kula-nr-15,wiadomosc.html
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article466599/Losowanie_Multi_Multi_Zginela_kula_.html
Nawet na antenie sie nie przyznali do błędu i jechali dalej, jakby nic sie nie stało i to na oczach wszystkich grających, którzy wierzą w uczciwość tej firmy i myślą, że może tym razem uda sie wygrać.
Liczba 22 do godziny 13 w TOTOmixsie była wyplacana bo sam odbierałem wygrana za parzyste .Bo jak by uznali 15 to wtedy byłoby równo .A tak dzieki nim mam pare zl do przodu Dzieki .Choc raz sami sie przewieżli
13max33>>> przecież wygraną odbierałeś - jak piszesz - w Totomixie a nie w TS , więc kto się tu przewiózł?
c.d.
13max33>>> masz rację w tym co napisałeś , bo zdążyłeś odebrać!
Pzdr.
edi8
13max33>>> masz rację w tym co napisałeś , bo zdążyłeś odebrać!
Pzdr.
edi8
dzisiaj o 22 wszystko jest możliwe, więc z pewną taką nieśmiałością :))
pozwoliłam sobie tak zagrać
1,3,13,31
6,9,20,21
2,5,12,17
9,11,18,36
5,10,53,55
A tak na marginesie ciekawe czy "22" zostanie na dłuższy czas teraz 'zawieszona' w wypadaniu z bębna :)) (kara musi być za brak dyscypliny)
pozwoliłam sobie tak zagrać
1,3,13,31
6,9,20,21
2,5,12,17
9,11,18,36
5,10,53,55
A tak na marginesie ciekawe czy "22" zostanie na dłuższy czas teraz 'zawieszona' w wypadaniu z bębna :)) (kara musi być za brak dyscypliny)
Poszedłem po rozum do głowy - puściłem 5/5 w TS na godz 14, padło 3/5; 20,35,63 pozostałe 2 nie padły, oczywiscie kupon się zwrócił - na godz 22 juz miałem za free. moim własnym zdaniem powiem ze na jakiś czas - podejrzewam ze na długo zostane przy 5/5, to się narazie bardziej opłaci w przypadku TS, w przypadku niepełnej 5 jest duża szansa ze się chociaż zwróci, po moich doświadczeniach - trafiałem głownie 3,4 i raz 5 liczb n 7/8/9 liczb uznałem ze to narazie bedzie odpowiednie dla mnie do grania, dużo moze nie jest ale - trzeba zaryzykowac 5/5 i tam gdzie się bardziej zwróci, pozdrawiam i życzę wysokich wygranych wszystkim
Asiulka22
Różnie,same parzyste,nieparzyste,1-30,1-50 .Zamknięcie się w w jakimś przedziale liczb wcale nie musi byc ograniczeniem się,wręcz przeciwnie.Ponieważ musisz się zmusic do skreślania liczb,których byś nie skreśliła lub nie zauważyła.A do tego jakieś swoje pomysły,które ciężko wytłumaczyc przez czat.Ja już gram 5 lat,więc miałem wiele czasu na wymyślanie różnych "systemów"
.Pzdr.
A jeszcze na końcówki
1,11,21,31,//// 2,22,32,42,////3,13,23,33,4 /// Itd.
Zrób sobie tabelki wpisz liczby,a nóż widelec:)Nowe spojrzenie.
Różnie,same parzyste,nieparzyste,1-30,1-50 .Zamknięcie się w w jakimś przedziale liczb wcale nie musi byc ograniczeniem się,wręcz przeciwnie.Ponieważ musisz się zmusic do skreślania liczb,których byś nie skreśliła lub nie zauważyła.A do tego jakieś swoje pomysły,które ciężko wytłumaczyc przez czat.Ja już gram 5 lat,więc miałem wiele czasu na wymyślanie różnych "systemów"
.Pzdr.
A jeszcze na końcówki
1,11,21,31,//// 2,22,32,42,////3,13,23,33,4 /// Itd.
Zrób sobie tabelki wpisz liczby,a nóż widelec:)Nowe spojrzenie.
Pasko dlaczego wczorajsze wieczorne losowanie nie jest od początku???
Panie z Wałbrzycha i Gniezna nieobecne i popatrzcie jak miło i rzeczowo na czacie i forum . Teraz nie strach zajrzeć na tę stronkę.
Jarek77-JUŻ NIE.Nie wiem co masz do mnie,i nie interesuje mnie to zbytnio.Pozdrawiam:))
torsan-u mnie wszystko w najlepszym porządku,tylko wygrać mi się nic nie udało bo totek oszukuje.
Za wcześnie się ucieszyłem. Spadam zanim się zacznie jakaś pyskówka lub pisanie o niczym.
lila-mnie nie oszukali w sobote o 14 trafiłem 6/8 z tej ósemki co ci podawałem
Jarek77-jeżeli chodzi o ścisłość to ja z nikim nie wszczynałam żadnych pyskówek,ale jeżeli tak twierdzisz TO:
SZCZĘŚLIWEJ DROGI JUŻ CZAS.
SZCZĘŚLIWEJ DROGI JUŻ CZAS.
torsan-teraz to tylko wypada Tobie czekać na wygraną 8/8 a to już trochę kasy jest.
lila-ale maszyne zmienili słyszałem wiec moga juz nie losować tych liczb
wierzyłbym w przypadek z ominięciem liczby przez czytającą prezenterkę gdyby nie jednoczesny błąd z wylosowaniem o jedną liczbę więcej.Ewentualnie ona mogła nie zauważyć i nie odczytać jednej liczby, przy powtórnym czytaniu poprawiłaby się. Ale akurat przy ominięciu liczby maszyna wylosowała o tę jedną więcej!
lila-ja tam wczoraj tej 15 nigdzie nie widziałem podczas losowania hehe
torsan-obejrzyj sobie powtórkę z wczorajszego losowania,na niebieskim pasku u góry.
lila-no pewnie tak ale uznali te liczby jak ktoś je miał na kuponie
siemka
Poda mi ktos link na maszyny do gier żeby można było grać w nią
Poda mi ktos link na maszyny do gier żeby można było grać w nią
Witam miło ! zobaczymy czy dzisiaj się wytłumaczą z wczorajszej wpadki podczas losowania
Avwen-wytłumaczenie się z sytuacji,która wczoraj miała miejsce już było o 14.00pozdrawiam:))
Witam! Miejmy nadzieje ze dzisiaj takich numerow juz nie zrobia? A kto bylby za tym zeby byc tam w trakcie losowania?
Lila witam cię słoneczko niestety nic mi o tym nie wiadomo a co mi tam ja chce aby mnie osobiscie przeprosili jak wobec mnie zawinili ha ha ha
o 14.00 p. Laskowski odczytał komunikat TS odnoszący się do wczorajszego zdarzenia... ponieważ jednak losowanie wieczorne ogląda więcej osób niż te o 14.00 (ach ten powszechny w RP dostęp do internetu:) komunikat powinien być powtórzony, jeżeli nie będzie to... znaczy, że TS ma wszystkich w d...
kurde znaczy się zmieniona maszyna jest no to znowu moje metody moge wyrzucić
Avwen-być może o 22.00 będzie ponownie odczytany komunikat dla tych wszystkich,którzy nie oglądali losowania o 14.00 w necie.Pozdrawiam:)
wzamian podam 3 liczby na jutro do DL które zejdo na 80 %
36,24,54,77,33.
25,19,6,12.
Totomix.
A dwudziestą pierwszą liczbą wylosowaną,będzie ; 81.
Dziękujemy za uwagę:)
25,19,6,12.
Totomix.
A dwudziestą pierwszą liczbą wylosowaną,będzie ; 81.
Dziękujemy za uwagę:)
MM na 22 / Totomix
2,14,72
23,32,46,64 - jako 4z4 i 3z4
2,14,72
23,32,46,64 - jako 4z4 i 3z4
zatem na 22 typuje:
1,11,21,31,41,51,29,19,39,49,
71,72,73,74,75,76,77,78,79,80.
wspaniała 20-tka.
1,11,21,31,41,51,29,19,39,49,
71,72,73,74,75,76,77,78,79,80.
wspaniała 20-tka.
lila-i jak? bo u mnie nic niestety maszyne zmienili i trzeba będzie pewnie liczby zmienić
ja bylem madry nic nie wyslalem ani na 1400 ani na 2200 i moge ts zagrac na nosie
Jak ta nowa-stara maszyna skusi,to pewnie wrócą do kręcącego się bębna,co to łychą nagarniał kule.
Pusto. W liczbach 5 powtórek. Widać świeży zestaw kulek i wszelkie pomysły wzięły w łeb.
Lestek
Dopiero 2 losowania na nowej-starej maszynie,poczekamy, zobaczymy.
Dopiero 2 losowania na nowej-starej maszynie,poczekamy, zobaczymy.
Na jakiej maszynie bylo losowanie ?? Stara czy nowa ?
Jesli na starej to moze ktos wie do kiedy ma potrwac ta zabawa bo bedzie trzeba zmienic system.
Jesli na starej to moze ktos wie do kiedy ma potrwac ta zabawa bo bedzie trzeba zmienic system.
kto pamieta gdzie jest podana data wprowadzenia tej wycofanej maszyny do losowania .kiedy to bylo . dzieki za pomoc
pamietacie kiedy ostatnio zostaly zmienione kule?
Poza oczywiscie dniem dzisiejszym.
Poza oczywiscie dniem dzisiejszym.
A wy ptaszki nie możecie pogadać sobie na gg lub sms lub telefon itd ?:)
A może by tak wyciąć losowania między 15 czerwca a 24 października w statystykach? Ciekawe czy maszyna wraz z kulami była zabezpieczona przez ten czas? Ja tak zrobię to tylko drobna zmiana i dodanie WHERE data > '20090515' AND data < '20091024' w mysql i już statystyki jakoś się ułożą? Jutro to sprawdzę i Wam powiem ;)
ciągle wierzycie w to,że to maszyny,które widzimy na ekranie telewizora losują kulki?
te maszyny tylko wybierają kulki,a decyzja z jakimi numerami zapada wcześniej po przeanalizowaniu wysłanych przez graczy zakładów.
te maszyny tylko wybierają kulki,a decyzja z jakimi numerami zapada wcześniej po przeanalizowaniu wysłanych przez graczy zakładów.
padła tylko 1/5: 65, pozostałe czekają w kolejce, ostatnio nie ma ochoty paśc 79
13max33-nasze dyskusje dotyczą tematu związanego ze stronką na której je uskuteczniamy.Jak by wszyscy przeszli na gg to ta strona umarłaby śmiercią naturalną.Pozdrawiam:)
LILUS jestem zazdrosny :) zostawiłaś mnie ...i nie ma kto mi podawać typów ....:)
torsan-a jaka pogoda u Ciebie?Też zachmurzenie całkowite tak jak u mnie?
Wniosek jest jeden maszyna sie spi**** skoro mieliby wiecej takich maszyn to wymienili by ta na inna. Chyba ze jakas magiczna komisja skonfiskowala maszynki do badania. Szkoda ze nie podaja na stronie kiedy wymieniaja kasety z kulami to byloby najciekawsze :)
Witaj Pasko. Sprawdz prosze te nagranie wieczornego losowania (dzisiaj 22:00).
W poprzednim wpisie zrobiłemm, którą w kodzie programu poprawiłem. Zainteresowanym wklejam mapę z wyciętym feralnym okresem "nowej maszyny": http://img38.imageshack.us/img38/8022/20091025224654.jpg
Znowu ciekawe wideo na multipasko z dzisiejszego losowania wieczornego :]
Lestek,nic się nie zmieniło.
maszyny to tylko widowisko.
one tylko wybierają kulki.
zgodnie z wyliczeniem ile przeznaczyć na wygrane.
takie jest moje zdanie.
maszyny to tylko widowisko.
one tylko wybierają kulki.
zgodnie z wyliczeniem ile przeznaczyć na wygrane.
takie jest moje zdanie.
na jutro zmiana liczb, musze się przyjrzeć paru losowaniom wstecz i coś wybrać
chcialem zobaczyc teraz na stronie ts ilosci wygranych z wieczora a tymczsem liczydla licza i licza wstyd
Dobranoc wszystkim. Zegar biologiczny wziął górę nad zegarkiem naręcznym. Wg. organizmu czas już spać. Z rana pomyślę nad liczbami i zaatakuję Totalizatorów ;) Musimy rozbić im bank! Dobrejnoc.
wydawalo mi sie dzisiaj ze losowanie na zywo niebylo mysle ze byl podlozony glos ale moge sie mylic ciekawe kto tak mysli jeszcze
Jasne prezentera nie widac glos leci czemu by i glosem nie manipulowac pani przeczyta przed programem od zera do 80 kulki a potem oni sami puszcza odpowiedni utwor w odtwaraczu i jest jak znalaz poto sa chopy w kulkach.
Co wy na to zeby pani spiewala podczas odczytywania kulek, jakas melodia slowa a w srodku wplecione wyniki losowania zeby nie oszukiwali. Bo wtedy melodia by sie kupy nie trzymala. Fajnie by bylo gdyby do spiewania tez tanczyla a wszystko bylo pokazane na antenie :)
Acha zapomnialem dodac rzut maszyny z kazdej strony na conajmniej 5 kamerach.
Pozdrawiam ;p
Co wy na to zeby pani spiewala podczas odczytywania kulek, jakas melodia slowa a w srodku wplecione wyniki losowania zeby nie oszukiwali. Bo wtedy melodia by sie kupy nie trzymala. Fajnie by bylo gdyby do spiewania tez tanczyla a wszystko bylo pokazane na antenie :)
Acha zapomnialem dodac rzut maszyny z kazdej strony na conajmniej 5 kamerach.
Pozdrawiam ;p
Ciekawe czy teraz też będzie zadziwiająca zbieżność daty z losowanymi kulkami? Bo chciałem zacząć obstawiać to w totomixs'ie a tu taki "klops" zmiana maszyny .
tak bym chciala zgrac a tu teraz nie wiadomo jak beda losowac i nie wiadomo co wybierac. Z drugiej strony mysle ze sposob losowania nie powinni zmieniac az tak bardzo gdyz to by bylo nie fer do konca, taka radykalna zmiana w losowaniu liczb.