Wpisy 66 440 – 66 540
30 września 2009 01:06 → 30 września 2009 13:20, 100 wpisów
W EL prawie co losowanie ktoś zgarnia 1 stopień, chyba trzeba się przerzucić z MM.......
Browar się skończył, nadzieje na następne emocje również. Liczę na TSN. Trzymajcie się, ja idę spać.
Potwierdzam, że wygrane z wpisu 66426 są zgodne z rzeczywistością. Pozdrawiam
Pula wyniosła "tylko" nieco powyżej 32 milionów czyli nie była rekordowa, nawet nie zbliżyła się do kumulacji z lipca 2008. Jak na tak wysoko reklamowaną pule to zawarto stosunkowo mało zakładów.
gratki dla wygranych,dobre i 4 mln:)
pewnie wszystko na chybił-trafił:)
moze jakis system.
pewnie wszystko na chybił-trafił:)
moze jakis system.
No i ja pisalem wczoraj zew listopadzie 2008 roku tez bylo 40 mln i że było 8 szóstek :) i teraz tak samo.
Aar - a na czym polega ten Twoj system strefowy, ja kiedys tez gralem na trojki...moze bym zaczal tak jak TY??
Aar - a na czym polega ten Twoj system strefowy, ja kiedys tez gralem na trojki...moze bym zaczal tak jak TY??
Dzięki, właśnie się pakuje i lecę na Karaiby zahaczając o Japonię i Alaskę. :)
Witam.
Wczoraj o 20.50 napisałem:
"66353. status edi8 2009-09-29 (20:50)home Warszawa
Coś na czasie:
Kabaret Neonówka"Lotto"
http://www.ekabaret.pl/video.php?cmd=click&id=563 "
i podałem tam w/w link z występem kabaretu - w którym to przekazałem sugestię co do liczby 16 :)
I liczba 16 siadła...
Wszystko jest zarejestrowane!
Wczoraj o 20.50 napisałem:
"66353. status edi8 2009-09-29 (20:50)home Warszawa
Coś na czasie:
Kabaret Neonówka"Lotto"
http://www.ekabaret.pl/video.php?cmd=click&id=563 "
i podałem tam w/w link z występem kabaretu - w którym to przekazałem sugestię co do liczby 16 :)
I liczba 16 siadła...
Wszystko jest zarejestrowane!
ca pech ;[wyslalem wczoraj sobie multi na 9 liczb,trafilem 6 czyli dostane 42zł.i byloby wiecej ale ja mam 57 oni 58 ja 23 oni 24.ale na nastepne granie bedzie.
Przedstawiona wczoraj przeze mnie prognoza wróżki Larysy z Krakowa ( co do ilości wygranych 6/6 w DL ) dała pole do weryfikacji jej talentu w dziedzinie , którą uprawia i "trzepie na tym kasiorkę"... bo mamy nie 2 a 6 x 6/6 DL.
Zatem i do innych tego typu prognoz podchodźmy z lekkim przymrużeniem oka!
Najlepiej w takim stosunku , jak i wynik tej jej prognozy ma się do rzeczywistości , czyli 33,33% zgodności , bo 2 to 1/3 6...
Zatem i do innych tego typu prognoz podchodźmy z lekkim przymrużeniem oka!
Najlepiej w takim stosunku , jak i wynik tej jej prognozy ma się do rzeczywistości , czyli 33,33% zgodności , bo 2 to 1/3 6...
2/6
8 osób trafiło no ciekawe, bo z rachunku prawdopodobieństwa wynika, że ponad 100mln musiałoby puścić kupony, a kumulacja wyniosłaby ponad 50mln zł. Mogę się założyć, że wszyscy na chybił-trafił, ew. 1 systemem np. na tysiąc zakładów.
8 osób trafiło no ciekawe, bo z rachunku prawdopodobieństwa wynika, że ponad 100mln musiałoby puścić kupony, a kumulacja wyniosłaby ponad 50mln zł. Mogę się założyć, że wszyscy na chybił-trafił, ew. 1 systemem np. na tysiąc zakładów.
witam:) dzisiaj mam kłopot z wejściem na strone totolotek.pl napiszcie czy wy też macie taki problem
Zelus>>> system strefowy jaki przedstawił kolega Aar , to nic innego jak 3 grupy po 2 liczby i z każdej grupy musi Ci wejść 1 liczba , a wtedy na 100% trafisz 1x3/3:
A ( 25-61)
B ( 76-79 )
C ( 48-54 )
25,76,48
25,76,54
25,79,48
25,79,54
61,76,48
61,76,54
61,79,48
61,79,54
W Totomixie można tak zagrać na 1 zakładzie , tzw. wielosystemowym A (1z2) B (1z2) C (1z2) - ale taka gra nie upoważnia do odbioru bonusu i kurs za tę ewentualnie trafioną 3/3 jest liczony jako iloczyn kursów tych pojedyńczych liczb , czyli 3,2x3,2x3,2x1,01x0,9=ok.30 a z bonusem to około 50 , czyli ze stawką 2zł wygrana za 3/3 to około 100zł.
Można też oczywiście ten rozpis z 3 stref zastosować do grania w TS , ale w tej firmie za 3/3 za 2,50zł dostaniemy 54zł...
Pzdr.
edi8
A ( 25-61)
B ( 76-79 )
C ( 48-54 )
25,76,48
25,76,54
25,79,48
25,79,54
61,76,48
61,76,54
61,79,48
61,79,54
W Totomixie można tak zagrać na 1 zakładzie , tzw. wielosystemowym A (1z2) B (1z2) C (1z2) - ale taka gra nie upoważnia do odbioru bonusu i kurs za tę ewentualnie trafioną 3/3 jest liczony jako iloczyn kursów tych pojedyńczych liczb , czyli 3,2x3,2x3,2x1,01x0,9=ok.30 a z bonusem to około 50 , czyli ze stawką 2zł wygrana za 3/3 to około 100zł.
Można też oczywiście ten rozpis z 3 stref zastosować do grania w TS , ale w tej firmie za 3/3 za 2,50zł dostaniemy 54zł...
Pzdr.
edi8
Przepraszam , ale coś pokręciłem z tą wróżką , bo sądziłem że było 6x 6/6 DL a czytam teraz że jest 8 x6/6 , tak więc wróżki prognoza była na 25%....
co jest na totomixie PROSZE O SPRAWDZENIE jak chce na mm obstawic to mi pisze sprzedaz zamknieta. co jest grane ??
HALOOOOOOOO jak chce postawic na totomixie na MM to mi pisze zprzedaz zamknieta :( co jest grane
polkinia>>> musisz chwilkę się wstrzymać , bo można grać tylko to , co jest już w ofercie - a oferta jest wrzucana zgodnie z godzinami pracy punktów....
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
Te szóstki padły prawie na samych zadupiach jak z resztą często bywa.
juz naprawili coś na stronie bo juz moge postawic sobie na mm ale z tym sprzedaz zamknieta DZIWNA SPRAWA:(
No i co ?? Chec wygranej byla wielka a na kuponie co :P
Mowilem lepiej nie grac w duzego szkoda czasu pieniedzy i wysilku. Te pare godzin gdy ktos zaciska kciuki i mysil ze on jest wyjatkowy ze to on skreslil odpowiednie liczby, albo ze on jest na tyle wyjatkowy ze to jego liczby padna :)
Jesli pusciles duzego za wiecej niz 20 pln nastepnym razem jak masz tyle wydac idz kup sobie piwo i pizze w restauracji gwarantuje ze uczucie zadowolenia i szczescia bedzie trwalo dluzej :)
Mowilem lepiej nie grac w duzego szkoda czasu pieniedzy i wysilku. Te pare godzin gdy ktos zaciska kciuki i mysil ze on jest wyjatkowy ze to on skreslil odpowiednie liczby, albo ze on jest na tyle wyjatkowy ze to jego liczby padna :)
Jesli pusciles duzego za wiecej niz 20 pln nastepnym razem jak masz tyle wydac idz kup sobie piwo i pizze w restauracji gwarantuje ze uczucie zadowolenia i szczescia bedzie trwalo dluzej :)
A czy czasem Totomix też nie ma zakazu sprzedawania zakładów z Lotto? Bo słyszałem, że dopiero od jutra mają przestać wystawiać to w ofercie...
Trafiono 6 zakładów prostych i 2 zakłady na 9 skreśleń oraz 8 skreśleń.Natomiast nic nie piszą na stronie lotto.pl czy na chybił trafił czy grający sam skreślił liczby.
Na pewno informacja będzie podczas wieczornego losowania lub też na portalach w ciągu dnia.
Cannonball >>> kilka osób podawało tu na chacie i na forum , że pisali maile do Totomixa i odpowiedzi co do dalszego grania po 1 października były uspokajające....
witam,hehe jedna szóstka padła 7km od mojej miejscowosci,gdzie bywam prawie co dziennie.
c.d.
Ktoś nawet pisał , że Totomix ( która to firma obecnie w rękach greckich ale powstała jako spółka-córka Totalizatora Sportowego) ) zawarł z TS umowę na wyłączność odnośnie prawa zawierania zakładów na ich gry losowe.
Ktoś nawet pisał , że Totomix ( która to firma obecnie w rękach greckich ale powstała jako spółka-córka Totalizatora Sportowego) ) zawarł z TS umowę na wyłączność odnośnie prawa zawierania zakładów na ich gry losowe.
Totomix ma wylacznosc na gre multi,duzego itp. juz o tym pisalam pare dni temu
Dzięki Madziaryna1 za wpis , bo to Ty właśnie to napisałaś o tym porozumieniu Totomixa z TS.
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
Dzięki za odpowiedzi, bo mam zaczętą progresje...
ale sie wystraszyłam :( jak zobaczyłam ten napis sprzedaz zamknieta :( mam nadzieje ze to tylko błedy jakieś na stronie i to taki psikus. ja juz nie chce zobaczyć tego napisu :(
polkina>>> zechciej zrozumieć , że nic nie musieli naprawiać bo i nic nie było uszkodzone - a po prostu oferta nie była na dziś jeszcze wystawiona , a skoro nie nastąpiło jej uaktualnienie , to system informował Cię o zamknięciu sprzedaży NA WCZORAJSZE zakłady.
gunesim: jak zawsze 16 zł. Zaglądnij do działu Wygrane po lewej stronie. Pozdrawiam
gunesim>>>> wszystko zależy gdzie i jak grałeś , bo:
a/ w TS dostaniesz za 2zł 16zł
b/ w Totomixie za 3/3 z bonusem za 2zł dostaniesz ok.1050zł
a/ w TS dostaniesz za 2zł 16zł
b/ w Totomixie za 3/3 z bonusem za 2zł dostaniesz ok.1050zł
oferta była aktualna, wybrałam MM na 30.09.09 na godz 14. i juz przy wysyłaniu zlecenia tam gdzie zawsze pisze wpisz kod SMS numer 1 to był napis sprzedaz zamknieta. i tak próbowałam pare razy.
polkinia>>>> wróciło , bo pojawiła się już NOWA , DZISIEJSZA OFERTA - a do momentu jej zamieszczenia , w systemie była WCZORAJSZA oferta , której sprzedaż była już zamknięta i to było JEDYNYM powodem treści komunikatu jaki Ci się pojawił....
polkina>>> kiedyś prosiłem Cię abyś była zawsze szeroko otwarta ( co do horyzontów myślowych ) a ja widzę , że od rana Ty tu się zwierasz i zapierasz w walce z jeszcze nieczynnym systemem Totomixa...
Oj, chyba będę musiał organoleptycznie sprawdzić ten stan szerokości na odcinku Twojej otwartości :)
Pzdr.
edi8
Oj, chyba będę musiał organoleptycznie sprawdzić ten stan szerokości na odcinku Twojej otwartości :)
Pzdr.
edi8
Ale jaja jaka literówa
http://www.tvn24.pl/0,1621779,0,1,praciwnicy-masowo-okradaja-firmy,wiadomosc.html
http://www.tvn24.pl/0,1621779,0,1,praciwnicy-masowo-okradaja-firmy,wiadomosc.html
Straszne to wola o pomste. Ten swiat upada ktos zamiast o kliknol i ktore jest obok. Masakra swiat sie awali aaaaaaaa.
To skandal
Hańba.
Zlinczowac.
Posdro dla wszystkich humanistow.
To skandal
Hańba.
Zlinczowac.
Posdro dla wszystkich humanistow.
Dzieci uważajcie , bo starzy Was podsłuchują!
http://www.mmlublin.pl/11448/2009/9/24/dzieci-na-podsluchu?category=news
http://www.mmlublin.pl/11448/2009/9/24/dzieci-na-podsluchu?category=news
edi8 - od rana ja jesstem waleczna:) no i pech chciał że trafiło sie totomisiowi :)
kto wie gdzie padły 6-tki.Podobno w jakiś małych miejscowościach, a tam wszyscy się znają>>>>>
Oj będzie się działo!!!
Balanga za 4 bańki To jest coś>>
Oj będzie się działo!!!
Balanga za 4 bańki To jest coś>>
http://wiadomosci.onet.pl/2051943,11,lotto_padla_szczesliwa_szostka_wiadomo__kto_wygral,item.html
MM 14 3,4,20,23,29,46,57,66,71,73 ;]
polkinia>>> czyżby klimaty z lektur o pewnym markizie ( De Sade ) były Ci bliskie lub zbliżone do bliskich?
W MM o 14.00 nie padną 7,34,55,57.
Natomiast parkę typowałbym z tych liczb 21,29,53,66.
Natomiast parkę typowałbym z tych liczb 21,29,53,66.
Powinni podawać daty i godziny NADANIA szczęśliwych kuponów - dałoby to pewien "pogląd" na sprawę :):):) W sensie astrologicznym np!!!
Ale też mogłoby się okazać, że wszystkie TE kupony nadano wczoraj o 21:55...... :):):):):):):)
Ale też mogłoby się okazać, że wszystkie TE kupony nadano wczoraj o 21:55...... :):):):):):):)
oj, dzisiaj mam taki dzień na wariackich papierach. ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
Ciekawostka: chińskie almannachy (tongshu) na ten rok (ziemistego bawołu) podają, że "kto się urodził w chińskim znaku małpy, koguta lub psa, ma tak rewelacyjny rok, że może kupić los na cesarskiej loterii!!! A więc Kochani (urodzeni w tych znakach) DO KOLEKTUR!!!! :):):)
Pozdro :):):)
Pozdro :):):)
Ostatnia kumulacja Dużego Lotka za nami. Już na pewno była to ostatnia taka kumulacja i rekord nie został pobity - było już bowiem kiedyś ponad 40 milionów. 10 dni do wprowadzenia nowej gry Lotto :)
W Numerku kumulacja rośnie, ale ilość wysyłanych kuponów stanęła na poziomie 350 000 na każde losowanie, więc szału na razie żadnego nie ma. Normalnie bez takich kumulacji jest wysyłanych 2-3 razy mniej kuponów i to wszystko.
Pozdrawiam
W Numerku kumulacja rośnie, ale ilość wysyłanych kuponów stanęła na poziomie 350 000 na każde losowanie, więc szału na razie żadnego nie ma. Normalnie bez takich kumulacji jest wysyłanych 2-3 razy mniej kuponów i to wszystko.
Pozdrawiam
Jeszcze trochę i w Numerka będzie warto obstawić wszystkie kombinacje.....
Pasko mam do Ciebie sprawe, czy jest mozliwe abys zmienil moj nick bo ten co mam to juz jest nieaktualny i wszyscy moi znajomi juz tak na mnie nie mowia bo jak zalozylem konto to bylo to dwa lata temu...czasy sie zmieniaja itd :) jest to mozliwe?
na 14,00 parki:
16 - 24
30 - 50
44 - 74
na 22,00 parki:
30 - 74
16 - 34
08 - 33
16 - 24
30 - 50
44 - 74
na 22,00 parki:
30 - 74
16 - 34
08 - 33
na 14,00 i 22,00 - trójka z czterech:
30 - 39 - 45 - 70
05 - 16 - 24 - 48
30 - 39 - 45 - 70
05 - 16 - 24 - 48
Witam! nie poszło mi wczoraj w DL tylko 1 liczba a miało być sporo dwudziestek a co Wieleba wyczarował to już każdy wie,pozdrawiam 2zł w multi do przodu:-)
Witam!!!!!!!!!!
MM totomix na godz 14
57,65,70
57,68,70
57,68,73
57,76,70
59,65,70
59,65,73
Powodzenia!!!!!!!!!!
MM totomix na godz 14
57,65,70
57,68,70
57,68,73
57,76,70
59,65,70
59,65,73
Powodzenia!!!!!!!!!!
Miśki idę puścić kupon. Trzymajcie kciuki aż nie wrócę i powiem że już :)
Witam wszystkich.Dzis na 14-tą będą wylosowane takie numerki: 1,4,9,15,23,25,28,31,39,41,47,48,49,51,56,57,58,69,70,71...Pozdrawiam i życze wysokich wygranych...
Jeżeli pula byla mniejsza niż 40 milionów - to czemu do kurwy nędzy ją rekalmowali jako wlasnie 40 milionów ?
Co zaaokrąglili kilka baniek ?:D
No ŻENADA !
Co zaaokrąglili kilka baniek ?:D
No ŻENADA !
tak więc, najwyższy czas iść do kolektury a potem zabrać się za coś bardziej przyziemnego niż ślęczenie nad cyferkami. pozdrawiam.
Reklamując pulę jako 40 milionów liczyli, że przyciągną w ten sposób jeszcze więcej grających, bo 40 to zawsze 40 i lepiej wygląda niż np. 37 milionów. Ale się przeliczyli bo liczba zawartych zakładów była mniejsza niż w przypadku poprzednich losowań z dużą pulą I stopnia (tj. 29.07.2008 i 6.11.2008).
Oznacza to spadające zainteresowanie Dużym Lotkiem a jeszcze po podwyżce ceny do 3 złotych ta liczba zakładów spadnie.
Totalizator liczy, że w ten sposób długo nikt nie będzie trafiał szóstki i pula urośnie do gigantycznych rozmiarów i wtedy wszyscy tłumnie ruszą do kolektur. Ale przy podwyżce ceny zakładu nawet przy olbrzymiej kumulacji to i tak ludzie wydadzą mniej pieniędzy na grę niż dotychczas.
Oznacza to spadające zainteresowanie Dużym Lotkiem a jeszcze po podwyżce ceny do 3 złotych ta liczba zakładów spadnie.
Totalizator liczy, że w ten sposób długo nikt nie będzie trafiał szóstki i pula urośnie do gigantycznych rozmiarów i wtedy wszyscy tłumnie ruszą do kolektur. Ale przy podwyżce ceny zakładu nawet przy olbrzymiej kumulacji to i tak ludzie wydadzą mniej pieniędzy na grę niż dotychczas.
Jak 40mln to 40mln a nie 3 736 754,60,każda z 8 wygranych w takim przypadku jest o 329 000 do tyłu a oni 2 632 445,40 do przodu,zawsze mają mało.Oszusci...
Ale jak to jest: 8 x 4.670000 jest 37 mln, ale za piatke bylo 5.600 x 644 ludzi to jest 365251. to juz mamy ponad 41 mln do wyplacenia...a jeszcze 4 i 3 jki...nie qmam.
A policzyliście ile w sumie wyniosły pozostałe wygrane? Nie? No to powiem: 23 379 387,5 zł. Jeśli mnie pamięć nie myli, wszystkie wygrane pochodzą ze wspólnej puli. Gdyby było mniej 3,4 i 5 wtedy główna nagroda mogła wynieść faktycznie 40 mln.
P.S. Już wysłałem więc możecie puścić kciuki :D
P.S. Już wysłałem więc możecie puścić kciuki :D
Zelus - to już jest uwzględnione. Chodzi ile było w puli na szóstkę. Pula pozostałych wygranych to inna bajka. Lotto zawsze wypłaca 36% puli na szóstki (lub kumulację), a 64% na pozostałe wygrane.
ZAWSZE PULA JEST PRZEWIDYWANA A NIE GWARANTOWANA.W UBIEGŁYM ROKU PRZEWIDYWALI 35MLN A UZBIERALO SIE PONAD 37 MLN WIENC NIEMA MOWY O OSZUSTWIE BO NIE GWARANTOWALI ŻE 40 MLN PŁACĄ ZA 6/6 W DUŻEGO
Ze wspólnej puli, ale podział jest dokładnie zdefiniowany. 6/6 - 36% puli, a 5/6 - 10% puli. Pule te zależą tylko i wyłącznie od ilości wysłanych zakładów. Jedyne co jest ruchome to pula na 4/6 - ona jest zależna od ilości wystąpień 3/6
Lestek. Oto wnioski:
a) gdyby było mniej 5/6, to by wygrana za 5/6 była wyższa
b) gdyby było mniej 4/6, to by wygrana za 4/6 była wyższa
c) gdyby było mniej 3/6, to by wygrana za 4/6 była wyższa (nie ma tutaj pomyłki ;)
a) gdyby było mniej 5/6, to by wygrana za 5/6 była wyższa
b) gdyby było mniej 4/6, to by wygrana za 4/6 była wyższa
c) gdyby było mniej 3/6, to by wygrana za 4/6 była wyższa (nie ma tutaj pomyłki ;)
Avico: pula na 6/6 pochodziła z 8 losowań. Pula na wygrane 3/6 - 5/6 - tylko z 1 losowania.
jutro w Totomixie gramy po staremu
Madziaryna1 >>>> możesz jaśniej wytłumaczyć.
"po staremu" oznacza ze zabierają bonusy w kulki?
A jeśli tak to skąd masz takie informacje.
"po staremu" oznacza ze zabierają bonusy w kulki?
A jeśli tak to skąd masz takie informacje.
Madziaryna1 nie bym był tego taki pewien.