Wpisy 648 571 – 648 670
13 grudnia 2011 20:30 → 13 grudnia 2011 21:48, 100 wpisów
kawa i banany
jestem
Co się kurdę stalo
>>>lila-to gratuluję-znajomy będzie w Altei koło Alicante-tam ma willę, skąd promy na Baleary, czyli na Majorka, Ibiza, Minorka, Formentera, Cabrera
to dla sąsiadki http://www.youtube.com/watch?v=VwI1YfcrLa4&feature=related
>>>lila- święta na Majorce
Grudzień
Boże Narodzenie - całe Baleary; szczególnie malownicze w Palmie na Majorce gdzie wystawia się misteria.
Styczeń
Wigilia dnia św. Antoniego - na Majorce; całonocne tańce i zabawy wokół ognisk w przebraniach.
Błogosławieństwo św. Antoniego - w Sa Pobla na Majorce; dzień uświetniają kolorowe procesje.
Procesja Trzech Uderzeń - w Ciutadelli na Majorce; upamiętnia zwycięstwo Alfonsa III nad Maurami odniesione w tym mieście w 1287. Dzień Świętego Sebastiana - Pollençy na Majorce; obchodzony z procesjami, którym towarzyszą karuzele - dwaj młodzi tancerze w kartonowych kostiumach przedstawiających konie, naśladują koński chód.
Luty
Karnawał - całe Baleary; post poprzedzają parady i marsze kostiumowe.
Marzec/Kwiecień
Wielki Tydzień (Semana Santa) - całe Baleary.
Maj
Festa de Nostra Senyora de la VictĹria - w Port de Soller na Majorce; bitwa chrześcijan z niewiernymi, upamiętniająca zwycięstwo nad tureckimi piratami w 1561.
Lipiec
Dia de Virgen de Carmen (święto patronki marynarzy i rybaków) - całe Baleary; odbywa się święcenie łodzi, a także parady.
Sierpień
Mare de DĂŠu dels Ăngels - w Pollençy na Majorce; upamiętnia bitwę między chrześcijanami a Maurami.
Cavallet - w Felanitx na Majorce; trwająca cały tydzień fiesta.
Wrzesień
Narodziny NMP - w Alaro na Majorce; święto połączone z pielgrzymką do kaplicy na wzgórzu w Castell ÄAlaro.
Grudzień
Boże Narodzenie - całe Baleary; szczególnie malownicze w Palmie na Majorce gdzie wystawia się misteria.
Styczeń
Wigilia dnia św. Antoniego - na Majorce; całonocne tańce i zabawy wokół ognisk w przebraniach.
Błogosławieństwo św. Antoniego - w Sa Pobla na Majorce; dzień uświetniają kolorowe procesje.
Procesja Trzech Uderzeń - w Ciutadelli na Majorce; upamiętnia zwycięstwo Alfonsa III nad Maurami odniesione w tym mieście w 1287. Dzień Świętego Sebastiana - Pollençy na Majorce; obchodzony z procesjami, którym towarzyszą karuzele - dwaj młodzi tancerze w kartonowych kostiumach przedstawiających konie, naśladują koński chód.
Luty
Karnawał - całe Baleary; post poprzedzają parady i marsze kostiumowe.
Marzec/Kwiecień
Wielki Tydzień (Semana Santa) - całe Baleary.
Maj
Festa de Nostra Senyora de la VictĹria - w Port de Soller na Majorce; bitwa chrześcijan z niewiernymi, upamiętniająca zwycięstwo nad tureckimi piratami w 1561.
Lipiec
Dia de Virgen de Carmen (święto patronki marynarzy i rybaków) - całe Baleary; odbywa się święcenie łodzi, a także parady.
Sierpień
Mare de DĂŠu dels Ăngels - w Pollençy na Majorce; upamiętnia bitwę między chrześcijanami a Maurami.
Cavallet - w Felanitx na Majorce; trwająca cały tydzień fiesta.
Wrzesień
Narodziny NMP - w Alaro na Majorce; święto połączone z pielgrzymką do kaplicy na wzgórzu w Castell ÄAlaro.
kathy....to sąsiadka teraz też sobie posłucha bo leci na cały regulator sąsiadka z naprzeciwkato stara tania dziewka
>>>lila-tak tylko podaję, z czym można spotkasć się, ale 90 % tych imprez jest na Majorce;
miałem nawet /pokój za darmo/propozycję jazdy do Altei od 16-23.12 no ale właśnie tylko do 23.12; interesowałoby to MNIE jakby właśnie może później wyjazd, ale z sylwestrem włącznie; a tak zrezygnowałem
miałem nawet /pokój za darmo/propozycję jazdy do Altei od 16-23.12 no ale właśnie tylko do 23.12; interesowałoby to MNIE jakby właśnie może później wyjazd, ale z sylwestrem włącznie; a tak zrezygnowałem
Pytanie Czy to wina baterii w kompie ze mi czas sie przestawia jak go wyłącze ?
>>>lila- sylwester by mnie interesował, a w Hiszpanii byłem parę razy, więc........
http://www.youtube.com/watch?v=iHsIwgHM5as
http://www.youtube.com/watch?v=iHsIwgHM5as
>>>lila-przypadki chodza po ludziach; jak byłem w Nałęczowie 410 km od Gniezna na przełomie października, listopada, to myślałem, że nikogo znajomego nie spotkam, a tam 7-8 osób z bliska, 8 lat znajomego nie widziałem, a tam spotkałem
emeryt...ja w Stuttgartcie spotkałam koleżankę z liceum z Wrocławia.Tam bym sie jej akurat nie spodziewała,a jednak
>>>koleżanki 15 lat nie widziałem, a Odessie patrzę na dworcu stoi i czeka na pociąg; takich spotkań jest wiele
http://www.youtube.com/watch?v=m4Grg-gvXjk
kathy...
amour....
ja spotkalem 2 tygodnie temu kolege z klasy nie poznalem go to prawie 30 lat, zbieral puszki i jakies smieci wyobrazcie sobie ze pare dni temu byl jego pogrzeb zawal
Powitać wszystkich
amour ...ja wróciłem dea tgg temu
amour nie było roboty turki oszukali mnie
Lila..
4,12,44
4,12,17,44,69,
4,12,20,34,36,44,69,78,
4,12,17,44,69,
4,12,20,34,36,44,69,78,
amour...ja już temu posrednikowi powiedzialem co myslę
profesorze...ja bym temu pośrednikowi nie tylko powiedziała co o nim myślę ale tez pokazała
Mini
3,9,26,30,40,
5,15,28,40,42,
6,15,27,29,42,
3,9,26,30,40,
5,15,28,40,42,
6,15,27,29,42,
lotto
1,21,24,26,37,47,
3,11,24,26,36,47,
1,21,24,26,37,47,
3,11,24,26,36,47,