Wpisy 593 632 – 593 731
10 listopada 2011 23:28 → 11 listopada 2011 09:39, 100 wpisów
Jutro mało punktów będzie, to ciekawe jeszcze tylko - ile będzie wygranych w multi
anzu
to niekiepski pomysł
spokojnej
anzu
to niekiepski pomysł
spokojnej
A jakby na dziś zawarto 5 000 000 zakładów to ciekawe czy pula też wynosiłaby 2 000 000
Ale nędzne wygrane. A tak na marginesie to TS dołożył do wygranej 2 mln zł- kwotę 651.917 zł, gdyż w puli bylo 1.348.083 zł
marekq ciekawe czy jakby przekroczyło 2 000 000 to przyznaliby się hehe
Pawcio. Gdyby dzisiaj zawarto 5 mln zakładów to wygrana szóstka by wyniosła 2.692.800 zł
Pawcio. Możesz przeliczy. /5 mln zakładów x 2,40/ x 51% x44%= pula na wygrane I stopnia
marekq
pulę na szóstkę wyliczasz z ilości i % na wypłaty na niższe wygrane ?
A , czy zastanawiałeś się kiedyś, jak to jest w multi ? - w regulaminie tej gry - nie ma pojęcia %, i kwoty są gwarantowane -- prawda ? Zastanawiam się, jak to, w tej właśnie grze, jest powiązane - jak się przekłada ilość zawartych zakładów i ilość skreśleń... To jest ciekawa sprawa - choćby - na ile skreśleń np jest zawierane najwięcej zakładów
pulę na szóstkę wyliczasz z ilości i % na wypłaty na niższe wygrane ?
A , czy zastanawiałeś się kiedyś, jak to jest w multi ? - w regulaminie tej gry - nie ma pojęcia %, i kwoty są gwarantowane -- prawda ? Zastanawiam się, jak to, w tej właśnie grze, jest powiązane - jak się przekłada ilość zawartych zakładów i ilość skreśleń... To jest ciekawa sprawa - choćby - na ile skreśleń np jest zawierane najwięcej zakładów
@ Pawcio
Z teorii :-)
Nie wiem, czy się nie rozjedzie, ale dokładnie byłoby tak:
trójka czwórka piątka szóstka
prawdopodobieństwo 0,01754386 0,000968992 1,84498E-05 7,15112E-08 RAZEM
wygrana 24,00 zł 271,75 zł 5 307,36 zł 2 692 800,00 zł 6 604 292,64 zł
Z teorii :-)
Nie wiem, czy się nie rozjedzie, ale dokładnie byłoby tak:
trójka czwórka piątka szóstka
prawdopodobieństwo 0,01754386 0,000968992 1,84498E-05 7,15112E-08 RAZEM
wygrana 24,00 zł 271,75 zł 5 307,36 zł 2 692 800,00 zł 6 604 292,64 zł
To tylko teoria. Wszystko zależy od rzeczywistej liczby wygranych...
A co by było gdyby wszystkie zawarte zakłady były wygrywające hehe zawarto np 5 mln zakładów 4 mln to trójki reszta czwórki piątki i szóstki to TS zbankrutowałby ale chodzi mi o to, że jakby co losowanie było więcej wygrywających losów niż przegrywających.
Pawcio >> to tylko teoretyczne przypuszczenia.
TS żyje z tego, że opiera się na prawdopodobieństwie - a to jest nieubłagane. TS nie może więc dokładać do interesu
TS żyje z tego, że opiera się na prawdopodobieństwie - a to jest nieubłagane. TS nie może więc dokładać do interesu
Załóżmy 5 mln zakładów i często byłoby bardzo dużo trójek gwarantowanych 24 zeta i np czwórek 36 zeta to musieliby dokładać więcej niż 51 % wpływów. a w MM się zabezpieczyli jakoś, że jak będzie za dużo 10/10 to potem to chyba dzielą na ilość wygranych.
To się raczej nigdy nie zdarzy... Trójek będzie zawsze mniej więcej 57x mniej niż zawartych zakładów. Czwórek analogicznie itd. Odstępstwa zdarzają się wyjątkowo tylko wówczas, gdy padają specyficzne układy liczb. Bo ludzie nie są maszynami, które bez żadnych emocji skreślają liczby na kuponie. Większość kieruje się jakimiś tam regułami ("systemami". Dlatego przy popularnych układach np. 1, 2, 3 czy 12, 13, 14 itd. zdarza się proporcjonalnie więcej trójek niż to wynika z reguł prawdopodobieństwa...
@ Robal_36
Pasko podaje szacunki popularności danej liczby skreśleń w MM... To w sumie łatwo wyliczyć... http://www.multipasko.pl/wygrane-lotto/multi-lotek/
Pasko podaje szacunki popularności danej liczby skreśleń w MM... To w sumie łatwo wyliczyć... http://www.multipasko.pl/wygrane-lotto/multi-lotek/
Ale i tak pojechali po bandzie z tymi wygranymi.
Nieźle ukrócili piątki i czwórki.
W regulaminie jest napisane, że różnicę pokrywają nieodebrane pieniądze graczy a tych jest naprawdę dużo z tego co mówili.
Jak tak dalej pójdzie to piątki ludzie będą odbierać w kolekturach.
Nieźle ukrócili piątki i czwórki.
W regulaminie jest napisane, że różnicę pokrywają nieodebrane pieniądze graczy a tych jest naprawdę dużo z tego co mówili.
Jak tak dalej pójdzie to piątki ludzie będą odbierać w kolekturach.
wiem, że podaje - i cały czas zastanawiam się skąd je bierze - bo w tej grze, w regulaminie, nie ma nic o procentach na wygrane, bo kwoty są gwarantowane, czy - gdzieś błądzę ?
majklasz
dzisiejsza jest do odbioru w oddziale i chyba /o ile się nie mylę - bo powyżej 2200 bodaj/ - opodatkowana
spokojnej
dzisiejsza jest do odbioru w oddziale i chyba /o ile się nie mylę - bo powyżej 2200 bodaj/ - opodatkowana
spokojnej
w Multi Multi weszło mi z tych liczb co podwałem to: 9/33 nawet nieźle
@ Robal_36
Tajemnica tkwi w konstrukcji tabeli wygranych... Wygrane mają taką wysokość, by jej wartość oczekiwana wynosiła ok. 1 zł i to dla każdej możliwej liczby skreśleń, czyli 1, 2, 3, ... 10. Dlatego można założyć, że na wygrane idzie zawsze 1 zł z każdych 2,5 za zakład (zresztą chyba regulamin wprost stanowi, że na wygrane idzie 50% puli, ale tego nie jestem pewien, bo go dawno temu czytałem).
Tajemnica tkwi w konstrukcji tabeli wygranych... Wygrane mają taką wysokość, by jej wartość oczekiwana wynosiła ok. 1 zł i to dla każdej możliwej liczby skreśleń, czyli 1, 2, 3, ... 10. Dlatego można założyć, że na wygrane idzie zawsze 1 zł z każdych 2,5 za zakład (zresztą chyba regulamin wprost stanowi, że na wygrane idzie 50% puli, ale tego nie jestem pewien, bo go dawno temu czytałem).
Podam przykład dla 3 skreśleń. Mamy dwie wygrane odpowiednio z prawdopodobieństwami: 1/72 dla trójki i 1/7 dla dwójki. Wygrane odpowiednio: 54 zł i 2 zł. Stąd 54/72 + 2/7 = 1,036 zł.
soooryy
zwariowałem zalogowałem takie same mój nick krysio1 i tez moje krzysio744
przywiósłem drugie laptopy
zwariowałem zalogowałem takie same mój nick krysio1 i tez moje krzysio744
przywiósłem drugie laptopy
Krzysio > wczoraj dużo strata; 41, 76, 80 > 1/3; 14, 67, 8 > 0/3
wszystko stawka 50
wszystko stawka 50
królowe liczby 6,15,30,64 , sprawdz mapy
ja moje zdanie niestety trafiać
ja moje zdanie niestety trafiać
Krzysio > tak Madzi 80 dobra: szkoda że nie zapytałem jej o cała 3/3 jakie ma pewniaki
majwoj23 > podaj 5 liczb które wg Ciebie napewno będą wylosowane o 14
http://zdjecia.nurka.pl/url/i34.tinypic.com-2eqdv61.gif.html
Miłego dnia i trafnych typowań.
teraz ide tam chce siedzieć na muszli w ubikacji niz ładniejsze pokój
i znikam...
i znikam...
Krzysio.To daj zdjęcie do profilu.
Dzień dobry.. .
................................................................
Andruska.. . Witaj.. .
Gala.. .
...................................................................
...................................................................
Krzysio.To miało być foto Twojej wyremontowanej łazienki a nie
jakichś zboczuchów.
jakichś zboczuchów.
Witam!Nie wiecie czy dzis beda czynne kolektury np na stacjach paliw?
Kolektury na stacjach będą czynne.Wczoraj ktoś o tym pisał.
majwoj23 ja tak robiłam jak ty,od 80 odejmowałam wszystkie wylosowane czasem wchodziło do 8 liczb ,ale bez odwrotność.Jeszcze policz 14,61,
Krzysio.Czego się boisz?Strach ma tylko wielkie oczy.
19 - 61 = - 42
Nie ma kuli z takim numerem.
Nie ma kuli z takim numerem.
hej
na 14 c sądzicie o 41,69
a do tego 29
39
42
61
77
tylko gdzie tu dzisiaj kolekture znaleźć
na 14 c sądzicie o 41,69