Wpisy 5 509 121 – 5 509 251
8 lutego 2026 19:36 → 8 lutego 2026 22:05, 100 wpisów
do mnie kiedys pani przyszła z opieki na wywiad o 50zł na dziecko
bo moja zona nie pracowała
i nazwała mnie ze to typowa patologia
wówczas ja zrobił gały
pracowałem na kopalni ,zona nie pracowała ,
mieszkałem na osiedlu nierobów
wyprosiłem panią z domu , czyli wyjewałem z hukiem
powiedziałem ze pier/ dole ich 50zł na dziecko
a nie bedzie mnie nazywac patologią
nie znałem tego okreslenia wtedy
okazuje sie ze patologiczna rodzina
nie chodzi tu o picie ino ze 1 z nich lub 2 nie pracuje
do tej pory sie z tego smieje
pozdrawiam
bo moja zona nie pracowała
i nazwała mnie ze to typowa patologia
wówczas ja zrobił gały
pracowałem na kopalni ,zona nie pracowała ,
mieszkałem na osiedlu nierobów
wyprosiłem panią z domu , czyli wyjewałem z hukiem
powiedziałem ze pier/ dole ich 50zł na dziecko
a nie bedzie mnie nazywac patologią
nie znałem tego okreslenia wtedy
okazuje sie ze patologiczna rodzina
nie chodzi tu o picie ino ze 1 z nich lub 2 nie pracuje
do tej pory sie z tego smieje
pozdrawiam
@5 509 116 Pasko:
Adminie Pasko, źle pojmujesz istotę zniewagi i tym samym bronisz chamstwa, które nie powinno mieć miejsca w żadnej społeczności. Twoje tłumaczenie historycznym znaczeniem słowa „hołota” jest czysto teoretyczne i oderwane od rzeczywistości, w której to słowo funkcjonuje dziś jako obraźliwe i poniżające określenie ludzi.
Kulturalni użytkownicy, którzy mają godność i szacunek do siebie oraz innych, nie zasługują na bycie nazywanymi „hołotą” – to nie jest opis stanu społecznego, lecz celowa próba poniżenia i wykluczenia. Obrona takiego języka to przyzwolenie na chamstwo i brak szacunku, który niszczy atmosferę dialogu i wzajemnego zrozumienia.
Zniewaga to nie tylko kwestia słownikowego znaczenia, ale przede wszystkim kontekst i intencja, z jaką słowo jest używane. Jeśli ktoś nazywa innych „hołotą”, to nie robi tego z powodu opisu stanu majątkowego, lecz by ich obrazić i zdeprecjonować. Broniąc tego, bronicie chamstwa, a nie kultury.

Adminie Pasko, źle pojmujesz istotę zniewagi i tym samym bronisz chamstwa, które nie powinno mieć miejsca w żadnej społeczności. Twoje tłumaczenie historycznym znaczeniem słowa „hołota” jest czysto teoretyczne i oderwane od rzeczywistości, w której to słowo funkcjonuje dziś jako obraźliwe i poniżające określenie ludzi.
Kulturalni użytkownicy, którzy mają godność i szacunek do siebie oraz innych, nie zasługują na bycie nazywanymi „hołotą” – to nie jest opis stanu społecznego, lecz celowa próba poniżenia i wykluczenia. Obrona takiego języka to przyzwolenie na chamstwo i brak szacunku, który niszczy atmosferę dialogu i wzajemnego zrozumienia.
Zniewaga to nie tylko kwestia słownikowego znaczenia, ale przede wszystkim kontekst i intencja, z jaką słowo jest używane. Jeśli ktoś nazywa innych „hołotą”, to nie robi tego z powodu opisu stanu majątkowego, lecz by ich obrazić i zdeprecjonować. Broniąc tego, bronicie chamstwa, a nie kultury.

@5 509 123 Psychiatra: a jak powiem czesc patologio
@5 509 114 Jabba: 💯% racji.
@5 509 126 set: a ja znalazłem taką ciekawostkę
Najdłuższy dystans przeleciany przez ptaka na świecie to około 13 560 km (8 425 mil) podczas lotu bez międzylądowania. Rekord ten należy do młodego ptaka z gatunku biegus zmienny (bar-tailed godwit), który odbył nieprzerwany lot z Alaski do Nowej Zelandii. Lot ten trwał około 11 dni i jest najdłuższym znanym lotem bez przerwy wśród ptaków.
Biegusy zmienne są znane z tego, że podczas tak długich migracji potrafią zmniejszyć objętość swoich organów, co pomaga im przetrwać ten ekstremalny wysiłek.
Podsumowując:
Najdłuższy lot bez przerwy: około 13 560 km
Najdłuższy dystans przeleciany przez ptaka na świecie to około 13 560 km (8 425 mil) podczas lotu bez międzylądowania. Rekord ten należy do młodego ptaka z gatunku biegus zmienny (bar-tailed godwit), który odbył nieprzerwany lot z Alaski do Nowej Zelandii. Lot ten trwał około 11 dni i jest najdłuższym znanym lotem bez przerwy wśród ptaków.
Biegusy zmienne są znane z tego, że podczas tak długich migracji potrafią zmniejszyć objętość swoich organów, co pomaga im przetrwać ten ekstremalny wysiłek.
Podsumowując:
Najdłuższy lot bez przerwy: około 13 560 km
Adrian Kostera (2025): 568,58 km (86h 14m) – najdłuższy udokumentowany bieg bez snu.
@5 509 131 wladimirpucinowicz: a witamy pozdrawiamy
@5 509 119 Pasko:
Hołota to słowo nacechowane negatywnie, oznaczające grupę ludzi postrzeganych jako niekulturalnych, prymitywnych lub niegodnych szacunku.
Użycie tego określenia wobec uczciwych użytkowników jest obraźliwe.
W ten sposób stosujesz generalizację i obrażasz całą grupę bez podstaw. Brak związku między raportem a obraźliwym komentarzem
Pasko odnosisz się do raportu o biedzie w Polsce, który jest poważnym dokumentem społecznym, a nie do dyskusji o użytkownikach multipasko.
Odpowiedź Czołem hołoto! od innego użytkownika jest prowokacją i nie powinna być traktowana jako argument w dyskusji.
Pasko, zamiast odnosić się do meritum, używasz niezrozumialego języka, co jest ucieczką od konstruktywnej krytyki.
Uczciwi użytkownicy zasługują na szacunek i kulturalną wymianę zdań.
Obrona hołoty przez Ciebie jest w rzeczywistości obroną obraźliwego języka, co jest sprzeczne z zasadami kultury dyskusji.
Jeśli jestes administratorem, powinienes dbać o porządek i kulturę, a nie bronić obraźliwych określeń.
Uczciwość użytkowników można oceniać na podstawie ich działań, a nie na podstawie obraźliwych etykiet.
Warto podkreślić, że obraźliwe określenia nie zastąpią rzeczowej argumentacji.
Pasko Twoja, że uczciwi użytkownicy multipasko to hołota, jest nieuzasadniona i obraźliwa. Używanie takiego języka to ucieczka od merytorycznej dyskusji i brak szacunku wobec innych. Obrona tego typu określeń przez Ciebie, zwłaszcza jeśli jestes administratorem, świadczy o braku kultury i profesjonalizmu. Warto więc domagać się kulturalnej i rzeczowej wymiany zdań, a nie obraźliwych wyzwisk.
Hołota to słowo nacechowane negatywnie, oznaczające grupę ludzi postrzeganych jako niekulturalnych, prymitywnych lub niegodnych szacunku.
Użycie tego określenia wobec uczciwych użytkowników jest obraźliwe.
W ten sposób stosujesz generalizację i obrażasz całą grupę bez podstaw. Brak związku między raportem a obraźliwym komentarzem
Pasko odnosisz się do raportu o biedzie w Polsce, który jest poważnym dokumentem społecznym, a nie do dyskusji o użytkownikach multipasko.
Odpowiedź Czołem hołoto! od innego użytkownika jest prowokacją i nie powinna być traktowana jako argument w dyskusji.
Pasko, zamiast odnosić się do meritum, używasz niezrozumialego języka, co jest ucieczką od konstruktywnej krytyki.
Uczciwi użytkownicy zasługują na szacunek i kulturalną wymianę zdań.
Obrona hołoty przez Ciebie jest w rzeczywistości obroną obraźliwego języka, co jest sprzeczne z zasadami kultury dyskusji.
Jeśli jestes administratorem, powinienes dbać o porządek i kulturę, a nie bronić obraźliwych określeń.
Uczciwość użytkowników można oceniać na podstawie ich działań, a nie na podstawie obraźliwych etykiet.
Warto podkreślić, że obraźliwe określenia nie zastąpią rzeczowej argumentacji.
Pasko Twoja, że uczciwi użytkownicy multipasko to hołota, jest nieuzasadniona i obraźliwa. Używanie takiego języka to ucieczka od merytorycznej dyskusji i brak szacunku wobec innych. Obrona tego typu określeń przez Ciebie, zwłaszcza jeśli jestes administratorem, świadczy o braku kultury i profesjonalizmu. Warto więc domagać się kulturalnej i rzeczowej wymiany zdań, a nie obraźliwych wyzwisk.
@5 509 131 wladimirpucinowicz: nie obrazimy sie takim powitaniem
zapraszamy do pisania witamy w gronie tych za i przeciw
zapraszamy do pisania witamy w gronie tych za i przeciw
@5 509 135 wasyl-piaski: Możesz przyjąć ten kubek w dowód kulturalnej , merytorycznej wymianie opinii?

@5 509 136 Psychiatra:
i no bardzo dobrze tak uczy historia ,,ooto wojna ukraina ile zamordował
pasko ,, tak jest zycie nie znane ile osób ubujstwo ,, tak jak zbychuu i iine
@5 509 136 Psychiatra: sredni debilitum
@5 509 143 wasyl-piaski: Kto?
@5 509 142 wladimirpucinowicz: oj długo tu nie pomieszkasz
@5 509 144 Psychiatra: no chyba ja skoro tak piszesz
@5 509 150 wladimirpucinowicz: a co o mnie napiszez
@5 509 138 wladimirpucinowicz: Wow, gratulacje dla autora tego arcydzieła historyczno-geopolitycznego! Widać, że Wikipedia i Google to dla Ciebie zbyt skomplikowane źródła, więc postanowiłeś stworzyć własną wersję faktów. Ciekawe, czy admin tym razem też stanie w obronie tej „mądrości”, czy może jednak uzna, że warto jednak trzymać się rzeczywistości, a nie bajek z alternatywnej rzeczywistości? No bo jak tu bronić takich perełek, kiedy nawet troll internetowy się zawstydzi.
To dawny GTV, K30.
A swoją drogą sprawdziłeś czy jest obrzezany? Raczej tobie obrzezano mózg.
To dawny GTV, K30.
A swoją drogą sprawdziłeś czy jest obrzezany? Raczej tobie obrzezano mózg.
@5 509 151 wladimirpucinowicz: no to jestes drugi który lubi jelonka po mnie na tej stronie
@5 509 153 wladimirpucinowicz: o dziękuje
wladimirpucinowicz ,,i no rozumiem ty tez jesteś mordercem i okeY
@5 509 160 Pasko:
@5 509 160 Pasko: A kto jest adminem tej choloty?
@5 509 165 wladimirpucinowicz: Widzę, w kaftanie.
@5 509 161 wladimirpucinowicz: Oskarżenia o takie rzeczy bardzo często mówią więcej o autorze niż o adresacie. Pamiętaj nie jesteś anonimowy...
@5 509 166 Psychiatra:
@5 509 169 wladimirpucinowicz: a co Ty tak o tym pochodzeniu? Masz z tym jakiś problem? A Ty skąd pochodzisz, kto Cię urodził?
temperatura mp rosnie
@5 509 170: na pochodzenie nikt nie ma wpływu... na to jakim się jest człowiekiem już tak
@5 509 167 Pasko: Przecież wiesz kto to jest.Rafal z Iławy ,dawny GTV - K30 , wyhodowany tutaj i na innej stronce.Wstyd.Typowa patologia.
@5 509 175 Psychiatra: multipasko to nie laboratorium do hodowli ludzi... pomyliło Ci się coś.
@5 509 178 Pasko: To żmija wyhodowana na własnej klacie.On ma tutaj jakiś cel.
Użytkownik wladimirpucinowicz stracił możliwość wypowiedzi.
sie zaczeło
@5 509 183: Tylko? A stała blokada patologa?
zaraz napisze z innego konta
Forsami a ty nie w pracy
Idę spać jutro 1 zm
@5 509 186 wasyl-piaski: widzimy typowy przykład hejtu i obraźliwych wypowiedzi na czacie. Użytkownik „wladimirpucinowicz” obraził użytkownika „Psychiatra” słowami „jesteś debilem”, co jest wyraźnym naruszeniem zasad kultury wypowiedzi i regulaminu większości serwisów internetowych.
To mechanizm (zakładanie nowego profilu, obrażanie innych, usuwanie profilu i tworzenie kolejnego) to klasyczny przykład hejtu i trollingu.
W sytuacji, gdy padły słowa zniewagi, administrator zareagował zgodnie z zasadami — zablokował użytkownika, który obrażał innych.
Taka reakcja jest właściwa i zgodna z dobrymi praktykami moderacji, ponieważ pozwala utrzymać porządek i kulturę dyskusji na forum.
Ileż bylo podobnych czynów?
To mechanizm (zakładanie nowego profilu, obrażanie innych, usuwanie profilu i tworzenie kolejnego) to klasyczny przykład hejtu i trollingu.
W sytuacji, gdy padły słowa zniewagi, administrator zareagował zgodnie z zasadami — zablokował użytkownika, który obrażał innych.
Taka reakcja jest właściwa i zgodna z dobrymi praktykami moderacji, ponieważ pozwala utrzymać porządek i kulturę dyskusji na forum.
Ileż bylo podobnych czynów?
@5 509 195 No jasne, debile są wśród nas, ale spokojnie — ktoś musi przecież robić za tło, żeby reszta mogła się wyróżniać. A kto jak nie my, prawda?
@5 509 167 Pasko: Od pamiętnych - historycznych dni. Może napisać dla niego przeprosiny jak GTV? To ten sam świr, który zaczął wojnę od znanego portalu , gdzie występował pod nickami użytków z MP. Serdeczny kolega wielu z naszej stronki. Smutne to.
@5 509 198: użytkowników nie użytków
@5 509 198 Jelonek: to jest też powód dlaczego lotto.pl nie może pozwolić sobie na czat na stronie. Ja chcąc konkurować z lotto.pl być może też powinienem iść w tą stronę...
To teraz sam podajesz przyklady gdzie trzeba odroznic holote i patologie od uczciwych uzytkownikow.
Ten sam bandzior, ktory zniewazyl Ciebie, uzytkownikow jako byly GTV obrazal uzytkownikow, a Ty we wpisie 4786381 napisales " GTV : spoko i nic tam nie ma newralgucznego co piszesz".
Ten sam bandzior, ktory zniewazyl Ciebie, uzytkownikow jako byly GTV obrazal uzytkownikow, a Ty we wpisie 4786381 napisales " GTV : spoko i nic tam nie ma newralgucznego co piszesz".

@5 509 220 Pasko: Dobrze, ze nie holote, nie zyda i nie debila, ktorych tak gesto bylo tutaj.Czat byl dobry, tylko pewna grupka go zepsula, ktorej usluchales.
@5 509 223 Pasko:
Czat funkcjonował dobrze i nie było potrzeby go zmieniać pod dyktando wąskiej grupy trolli i hejterów.
To, że ktoś posiada zapiski sprzed dwóch czy nawet kilku lat, nie jest niczym nagannym — to zwykła dbałość o własne sprawy.
Jak mówi stare przysłowie: strzeżonego Pan Bóg strzeże.
Warto oddzielać fakty od emocji i nie niszczyć czegoś, co działało poprawnie.
Moze nie archiwista, a historyk jak Woloszański.
Czat funkcjonował dobrze i nie było potrzeby go zmieniać pod dyktando wąskiej grupy trolli i hejterów.
To, że ktoś posiada zapiski sprzed dwóch czy nawet kilku lat, nie jest niczym nagannym — to zwykła dbałość o własne sprawy.
Jak mówi stare przysłowie: strzeżonego Pan Bóg strzeże.
Warto oddzielać fakty od emocji i nie niszczyć czegoś, co działało poprawnie.
Moze nie archiwista, a historyk jak Woloszański.
Być może spróbuję faktycznie ograniczyć czat godzinowo. Np. do swobodnej dyskusji tylko od 14:00 do 14:30 oraz od 22:00 do 23:00. Wtedy też będę starał również być...
@5 509 225: poza tym nie będzie dostępny
Sebastian czekam na losowanko mam puszczonych 5 zakladow przed chwila skreslilem 16 liczb zobacze kogo kulki robia w balona
@5 509 227 Jabba: bez powodu ? nowych użytkowników ? dzisiejsze wejście Władimira, czy wpisy qumki odbierasz jako wpisy takich całkiem normalnych ?
Cześć
@5 509 229 Tupaj: Super
Losowanie na żywo 08.02.2026

Asystent mnie przekonuje że nie powinienem dawać możliwości sprawdzenia "kto mnie zablokował"
@5 509 234 Pasko: Mam pytanie.
Kiedy przestaniesz posiłkować się AL
Przecież człowiek lepiej zna drugiego człowieka niż AL
Człowiek powinien lepiej wiedzieć jak się zachować i co zrobić w takiej sytuacji jaka jest tu na czacie.
Kiedy przestaniesz posiłkować się AL
Przecież człowiek lepiej zna drugiego człowieka niż AL
Człowiek powinien lepiej wiedzieć jak się zachować i co zrobić w takiej sytuacji jaka jest tu na czacie.
@5 509 240 Sebastian_M: Jak się nie ma własnej?
Dopisano wyniki Multi Multi
04, 05, 06, 08, 12, 13, 14, 18, 28, 29, 34, 39, 45, 66, 67, 69, 72, 75, 76, 78
Plusem jest liczba: 14
04, 05, 06, 08, 12, 13, 14, 18, 28, 29, 34, 39, 45, 66, 67, 69, 72, 75, 76, 78
Plusem jest liczba: 14
Stałe zestawy liczbowe Multi Multi
Przeanalizowano 20313 zestawów od 2061 graczy.Łączna wygrana przy grze bez opcji "Plus": 25 974 zł
Łączna wygrana przy grze z opcją "Plus": 53 634 zł
TOP 5 zestawów Multi Multi:
- tesa55 - koszt gry: 5,00 zł, wygrana: 380 zł = 76,00 x koszt gry
- januszPiekary - koszt gry: 30,00 zł, wygrana: 1826 zł = 60,87 x koszt gry
- scalony - koszt gry: 15,00 zł, wygrana: 700 zł = 46,67 x koszt gry
- Glazek - koszt gry: 20,00 zł, wygrana: 700 zł = 35,00 x koszt gry
- dżoana - koszt gry: 15,00 zł, wygrana: 384 zł = 25,60 x koszt gry
@5 509 244: z
Dopisano wyniki Mini Lotto - 18,20,28,29,37
@5 509 239 Pasko: Rozmawiałem z Tobą wielokrotnie o tym jak rozwiązać sprawę z czatem ale Ty nie chciałeś nigdy tego słuchać.
To jest bardzo proste i nie trzeba wcale usuwać tego co łączy tu ludzi.
Łączy i dzieli ale w każdym społeczeństwie i w każdym kraju też tak jest.
To jest bardzo proste i nie trzeba wcale usuwać tego co łączy tu ludzi.
Łączy i dzieli ale w każdym społeczeństwie i w każdym kraju też tak jest.
5 509 079. Kawasaki 08.02.26 (17:13) 9 Marzeń
pierwszy spin dzis gratis. okej krece kolem = 5 bylo krecic wiecej
pierwszy spin dzis gratis. okej krece kolem = 5 bylo krecic wiecej
66,69 kosy wpadły