Wpisy 5 351 538 – 5 351 691
2 czerwca 2025 00:01 → 2 czerwca 2025 08:29, 100 wpisów
kawasaki ,, twoja kostka nic nie pomoze to jest fałszywy ,, lepiej wez jutro 63,,,1/1 ,, postaw cały tydzien
@5 351 538 krzysio: Jutro 63 wpadnie?
@5 351 539 Kawasaki: A ja myślę że on był prezydentem i dalej będzie prezydentem.
@5 351 542 Kawasaki:
@5 351 542 Kawasaki:
To tu wchodziły w grę żyletki?
To tu wchodziły w grę żyletki?
16% okręgów
Nawrocki
54.58%
Trzaskowski
45.42%
Nawrocki
54.58%
Trzaskowski
45.42%
Co tu się wyprawia?
To już można spokojnie iść spać czy jeszcze nie?
Nawrocki
55.08%
Trzaskowski
44.92%
55.08%
Trzaskowski
44.92%
Możliwe że tak się pomylili w sondażach ?
Jeszcze cien szansy pamietajcie ja zawsze z wolo narodu i zwyciezco
@5 351 555 Kawasaki: Zawsze?
@5 351 557 Kawasaki: Miałem dziś zagrać w Mini system 7 i nie zagrałem.
A szkoda bo bym miał 3/7
A szkoda bo bym miał 3/7
Ludzie sie wstydzili mowic ze glosowali na tego tam dlatego tak wyszlo na poczatku
@5 351 553 Sebastian_M: to nie ma znaczenia, za mało komisji
Jesli wygra Nawrot to bedzie przysięgał na wierność kibolom i prostytucji
@5 351 567 Kawasaki: no mała szansa. Ale trójkę w Lotto, że nie będziesz miał kupując tylko 1 zakład masz 98% ... a niektórzy mają i tak
@5 351 573 waldus:
@5 351 574 Gosia__77:
@5 351 575 waldus: co tam?
@5 351 576 Gosia__77: powstanie
@5 351 577 waldus: ja już po kawce
@5 351 578 Gosia__77: to dobrze
@5 351 578 Gosia__77: ja ledwo co zwłoki z wyrka zwlokłem
@5 351 580 waldus: pranie zrobiłeś? kurom dałeś?
@5 351 581 Gosia__77: zmykam w trasę a kurki dostaną jak wroce
@5 351 582 waldus:
@5 351 571 gonzaga: Nikt nie wygral - Polska przegrala!
Choć formalnie zwycięzca został wyłoniony, kampania wyborcza była pełna podziałów, wzajemnych oskarżeń i manipulacji, co pogłębiło społeczne napięcia. W efekcie żadna ze stron nie zyskała realnego mandatu do jednoczenia społeczeństwa, a kraj wyszedł z wyborów bardziej podzielony niż wcześniej. Dlatego twiwrdze , że nikt nie wygrał, a Polska – jako wspólnota – poniosła stratę.

Choć formalnie zwycięzca został wyłoniony, kampania wyborcza była pełna podziałów, wzajemnych oskarżeń i manipulacji, co pogłębiło społeczne napięcia. W efekcie żadna ze stron nie zyskała realnego mandatu do jednoczenia społeczeństwa, a kraj wyszedł z wyborów bardziej podzielony niż wcześniej. Dlatego twiwrdze , że nikt nie wygrał, a Polska – jako wspólnota – poniosła stratę.

@5 351 596 tomi77: Nikt nie wygral! Polska przegeala! - Polecam stwierdzenie ksuedza Bonieckiego " My chyba nie jesteśmy zbyt madrym narodem".
@5 351 596 tomi77: W kontekście wyborów prezydenckich w Polsce w 2025 roku, ks. Adam Boniecki zwrócił uwagę na potrzebę utrzymania zaangażowania obywatelskiego niezależnie od wyniku wyborów. Podkreślił, że nawet jeśli mamy opory wobec konkretnego prezydenta, to został on wybrany większością głosów tych, którzy się zaangażowali. Zaznaczył, że jest jeden prezydent i jedna Polska, co stanowi miarę odpowiedzialności spoczywającej na nim .
Ks. Boniecki wskazuje również na problem głosowania „na nie”, gdzie motywacją wyborców jest przede wszystkim chęć przegranej drugiego kandydata, a nie poparcie dla konkretnego programu. Taka postawa prowadzi do wyboru lidera, który nawet wśród własnego elektoratu budzi mieszane uczucia .
Wybory prezydenckie w 2025 roku, w których do drugiej tury przeszli Karol Nawrocki i Rafał Trzaskowski, ukazały głębokie podziały społeczne. Wielu wyborców oddało głosy nie z przekonania, lecz z niechęci wobec drugiego kandydata. Taka sytuacja może prowadzić do poczucia, że niezależnie od wyniku, Polska jako wspólnota przegrywa, ponieważ brak jest jedności i wspólnego celu.
Refleksje ks. Bonieckiego są wezwaniem do odnowy kultury dialogu i odpowiedzialności obywatelskiej. Podkreślają, że demokracja to nie tylko wybory, ale codzienne zaangażowanie w sprawy publiczne, szacunek dla odmiennych poglądów i dążenie do wspólnego dobra.
Ks. Boniecki wskazuje również na problem głosowania „na nie”, gdzie motywacją wyborców jest przede wszystkim chęć przegranej drugiego kandydata, a nie poparcie dla konkretnego programu. Taka postawa prowadzi do wyboru lidera, który nawet wśród własnego elektoratu budzi mieszane uczucia .
Wybory prezydenckie w 2025 roku, w których do drugiej tury przeszli Karol Nawrocki i Rafał Trzaskowski, ukazały głębokie podziały społeczne. Wielu wyborców oddało głosy nie z przekonania, lecz z niechęci wobec drugiego kandydata. Taka sytuacja może prowadzić do poczucia, że niezależnie od wyniku, Polska jako wspólnota przegrywa, ponieważ brak jest jedności i wspólnego celu.
Refleksje ks. Bonieckiego są wezwaniem do odnowy kultury dialogu i odpowiedzialności obywatelskiej. Podkreślają, że demokracja to nie tylko wybory, ale codzienne zaangażowanie w sprawy publiczne, szacunek dla odmiennych poglądów i dążenie do wspólnego dobra.
Karol Karol takie ataki służby rząd a jednak Karol Nawrocki nie będzie domknięcia systemu dobra wiadomość
Dwa tygodnie do głosowania a tylko jedna debata mało kto o tym mówić pisałem o tym trzy w oko w oko między nimi powinno być a była tylko jedna
@5 351 571 gonzaga: Nowy dzień, nowy rozdział dla Polski. Karol Nawrocki został wybrany Prezydentem to fakt, który dziś budzi w wielu z nas różne emocje.
Dla jednych to powód do nadziei, dla innych do niepokoju. Ale niezależnie od tego, po której stronie stoimy, żyjemy w jednym kraju. I to, jak będzie wyglądać Polska jutra, zależy nie tylko od tego, kto zasiada w Pałacu Prezydenckim, ale od każdego z nas.
Nie czas dziś na podziały i wzajemne oskarżenia. Potrzebujemy więcej rozmowy, mniej krzyku.
Zacznijmy ten dzień z myślą o tym, że możemy być lepsi nie wobec władzy, ale wobec siebie nawzajem.
Bo Polska to nie tylko polityka, ale codzienne wybory, które podejmujemy wobec drugiego człowieka. To, jak traktujemy innych, jak słuchamy i jak się różnimy, mówi więcej o nas niż jakikolwiek wynik wyborów.
Nie musimy się zgadzać, by się szanować. Nie musimy myśleć tak samo, by wspólnie tworzyć coś dobrego.
Zacznijmy więc od prostych rzeczy: uprzejmości, empatii, życzliwego słowa. Bo właśnie z takich małych gestów buduje się wspólnota.
Dla jednych to powód do nadziei, dla innych do niepokoju. Ale niezależnie od tego, po której stronie stoimy, żyjemy w jednym kraju. I to, jak będzie wyglądać Polska jutra, zależy nie tylko od tego, kto zasiada w Pałacu Prezydenckim, ale od każdego z nas.
Nie czas dziś na podziały i wzajemne oskarżenia. Potrzebujemy więcej rozmowy, mniej krzyku.
Zacznijmy ten dzień z myślą o tym, że możemy być lepsi nie wobec władzy, ale wobec siebie nawzajem.
Bo Polska to nie tylko polityka, ale codzienne wybory, które podejmujemy wobec drugiego człowieka. To, jak traktujemy innych, jak słuchamy i jak się różnimy, mówi więcej o nas niż jakikolwiek wynik wyborów.
Nie musimy się zgadzać, by się szanować. Nie musimy myśleć tak samo, by wspólnie tworzyć coś dobrego.
Zacznijmy więc od prostych rzeczy: uprzejmości, empatii, życzliwego słowa. Bo właśnie z takich małych gestów buduje się wspólnota.
wygralismy
tylko dla polaków
W pierwszej turze ci dwaj kandydaci nie moja bajka nawet myślałem zostać w domu ale ale nie chciałem domykać systemu, tak będzie oki
@5 351 612 Gosia__77: ja jestem
@5 351 613 wasyl-piaski: widze
@5 351 615 Gosia__77: co Ci się śniło?
Nic nie ma co czekać na wpis Gosi bo tu ludzie piszą na czas i to graja
Spadam
Spadam
@5 351 610 wasyl-piaski: Dla tych malych 'polaków' , czy dużych 'Polaków'?
Pozdrawiam madrych, wyksztalconych, bogatych , empatycznych Polakow - tych bez zawiści.
Pozdrawiam madrych, wyksztalconych, bogatych , empatycznych Polakow - tych bez zawiści.
@5 351 636 Jelonek: @5 351 636 Jelonek: ja tu tylko sprzatam
Dopisano losowanie nr 1 385 000 Keno
Jaki za ścianek Polska jest w Europie co z takiej Unii jak jesteśmy tarcia kategoria zielony ład który dobija ludzi podatek od ogrzewania nie takiej Unii chcemy
„Znalazło się tedy w Rzeczypospolitej 49 i jedenaście setnych na stu mężów i niewiast prawych, wykształconych, rozumnych i sercem oddanych Ojczyźnie — jak owe kolumny, co jeszcze dźwigają gmach chybotliwy. Lecz choć to niemała liczba, choć to zastęp niemały, przecieć widać jasno, że nie dość tego, by Polska była Polską. Boć i cóż z mądrości, gdy głupota krzyczy głośniej? Cóż z troski, gdy obojętność rozsiadła się wygodnie, jak panisko w kontuszu na sejmiku, co to dużo gada, a nic nie czyniac.
Kategorie domów a b c jak lodówka zmuszanie do remontów bo jak nie nie sprzedasz nie wynajmiesz moja własność co to ma być takiej unii nikt nie chce to się rozpadnie nie takie Europy chcemy
Nie taka unia była na początku to nie jest to co miało na początku być co trzeba mieć w głowie by na argumenty nie widzieć ich
Gosia dawaj sen
@5 351 552 Sebastian_M:
„Oto mamy w Polsce 49,11% obywateli — istne perły rozumu, latarnie oświecenia, strażników narodowej troski. Ludzi wykształconych, przenikliwych, prawdziwych jak złoto z polskich legend. Tylko że, jak się okazuje, to wciąż za mało, by Polska była Polską. Zbyt nikły to płomyk, by rozświetlił mrok reszty, która najwyraźniej wolałaby, by Ojczyzna była jedynie memem w serwisie społecznościowym.”
„Oto mamy w Polsce 49,11% obywateli — istne perły rozumu, latarnie oświecenia, strażników narodowej troski. Ludzi wykształconych, przenikliwych, prawdziwych jak złoto z polskich legend. Tylko że, jak się okazuje, to wciąż za mało, by Polska była Polską. Zbyt nikły to płomyk, by rozświetlił mrok reszty, która najwyraźniej wolałaby, by Ojczyzna była jedynie memem w serwisie społecznościowym.”
slychac bylo tylko trzask
lamanych kosci na ustawkach kiboli lechii w calym kraju
lamanych kosci na ustawkach kiboli lechii w calym kraju
5 351 159. Kawasaki 01.06.25 (18:32)
nie musimy czekac zaraz zakrece wahadlem i bede wiedzial
5 351 160. Kawasaki 01.06.25 (18:33)
spiewal o tym Seweryn juz
nie musimy czekac zaraz zakrece wahadlem i bede wiedzial
5 351 160. Kawasaki 01.06.25 (18:33)
spiewal o tym Seweryn juz
oto dlaczego nikt nie wygra bez moich w mini wczora po 2 najlepsze z przerwo
5.1.9.7.12.1518.20.21.