Wpisy 5 313 148 – 5 313 304
16 kwietnia 2025 23:20 → 17 kwietnia 2025 09:48, 100 wpisów
@5 313 146 GTSI:
Kosy lustrzanki 100 zł
Kosy lustrzanki 100 zł
@5 313 148 Sebastian_M:
Jutro mają wejść
@5 313 150 Sebastian_M: w takie są za 2,50
Ale za 2,50 nic nie zarobisz
Nie gram na 1 liczbę
@5 313 152 krzysio: płacisz za sex 200,dziewczynom
@5 313 151 GTSI: Pamietasz laski msrszalkowskie na Podkarpaciu?
@5 313 158 Jelonek:
GTC ,, i no a mosz kasa zapłacisz ccyca zaprasza w lózku ,, ty isc sam
@5 313 156 krzysio: masz tysiąca od tsa możesz sobie pozwolić x5
@5 313 161 GTSI:
5 w miesiącu czy w tygodniu?
5 w miesiącu czy w tygodniu?
Podjęluście temat Judasza i jakoś nie kontynuujecie.Trudny temat, albo o bliźnich nie chcecie rozprawiac?
@5 313 162 Sebastian_M: to od Krzysia zależy on wygrał 1000 i może sobie 5 razy albo naraz wziąśc 5 małolat
@5 313 164 GTSI:
bela ,, krzysia 10 razy witałem,,, a ty nic ,, zaraz zablokuje twój profil ,, za 10 minuta czekamy
@5 313 166 GTSI:
Często człowiek stoi pomiędzy dwiema lojalnościami – wobec przyjaciela, społeczności, a wobec państwa, prawa, idei. Judasz też był rozdarty: między lojalnością wobec Jezusa a czymś, co go pociągało (pieniądze? rozczarowanie? ideologiczny bunt?). Współcześni judasze też często tłumaczą swoje działania wyższym celem, bezpieczeństwem, dobrem wspólnym – tylko czy to prawdziwe, czy wygodne usprawiedliwienie?
W reżimach totalitarnych donoszenie staje się wręcz normą – system wymusza zdradę, nagradza ją, a z czasem ją normalizuje. W takim kontekście donosiciel nie zawsze jest po prostu „złym człowiekiem” – bywa ofiarą systemu, który uczy, że przetrwanie zależy od zdrady. Filozofowie tacy jak Hannah Arendt pisali o banalności zła – że zdrada i zło mogą być dziełem zwykłych ludzi wykonujących tylko rozkazy.
Judasz zdradził za pieniądze – klasyczny symbol zdrady dla zysku. Ale współczesne denuncjowanie często odbywa się też z idei albo z lęku. Tu pojawia się pytanie: kiedy donos jest aktem tchórzostwa
Zdrada leży u podstaw wielu dramatów ludzkiej egzystencji. To motyw, który powraca, bo pokazuje, jak łatwo jest się pogubić – nawet będąc blisko prawdy, jak Judasz. Można więc powiedzieć, że judasze są nie tylko wśród innych, ale że każdy z nas nosi w sobie cień Judasza — potencjał zdrady, który wymaga czujności i pracy nad soba.
Często człowiek stoi pomiędzy dwiema lojalnościami – wobec przyjaciela, społeczności, a wobec państwa, prawa, idei. Judasz też był rozdarty: między lojalnością wobec Jezusa a czymś, co go pociągało (pieniądze? rozczarowanie? ideologiczny bunt?). Współcześni judasze też często tłumaczą swoje działania wyższym celem, bezpieczeństwem, dobrem wspólnym – tylko czy to prawdziwe, czy wygodne usprawiedliwienie?
W reżimach totalitarnych donoszenie staje się wręcz normą – system wymusza zdradę, nagradza ją, a z czasem ją normalizuje. W takim kontekście donosiciel nie zawsze jest po prostu „złym człowiekiem” – bywa ofiarą systemu, który uczy, że przetrwanie zależy od zdrady. Filozofowie tacy jak Hannah Arendt pisali o banalności zła – że zdrada i zło mogą być dziełem zwykłych ludzi wykonujących tylko rozkazy.
Judasz zdradził za pieniądze – klasyczny symbol zdrady dla zysku. Ale współczesne denuncjowanie często odbywa się też z idei albo z lęku. Tu pojawia się pytanie: kiedy donos jest aktem tchórzostwa
Zdrada leży u podstaw wielu dramatów ludzkiej egzystencji. To motyw, który powraca, bo pokazuje, jak łatwo jest się pogubić – nawet będąc blisko prawdy, jak Judasz. Można więc powiedzieć, że judasze są nie tylko wśród innych, ale że każdy z nas nosi w sobie cień Judasza — potencjał zdrady, który wymaga czujności i pracy nad soba.
To w kwestii podjetego tematu Judasza przez Kawasaki.A ze wlasnie dzisiejszej nocy bedziemy rozwazac zdrade Jezusa pezez Judasza, miejmy na uwadze judaszow wspolczesnych - wsrod nas.
Waldek
30 plus
Witojcie
@5 313 199 wujek74: zmienił płec
@5 313 200 waldus: jest też młodym emerytem z podlasia
Witam wszystkich
Dziś czwartek

Małpy tak mają
Przyznać się bez bicia. Kto wczoraj napisal do Pasko donos na jedną osobę?
Donos lub informację bo można to też tak nazwać.
A milczysz ?
Zdziwiony że wiem ?
Czasami wiem więcej niż myślisz
Tak tak
@5 313 199 wujek74:
Milcz.
Milcz, jeśli nie potrafisz unieść własnych emocji – niech nie rozleją się na innych, jak woda z naczynia bez dna.
Milcz, jeśli Twoja wiedza nie sięga poza powierzchnię słów – niewiedza nie musi być głośna, by była słyszalna.
Milcz, jeśli Twój głos jest jedynie echem gniewu – krzyk rzadko bywa mądrym doradcą.
Milcz, jeśli pragniesz mówić tylko po to, by być podziwianym – prawda nie potrzebuje poklasku.
Cisza nie zawsze jest zgodą.
Czasem jest odpowiedzią bardziej wymowną niż tysiąc słów.
To nie ucieczka, lecz wybór tego, co warte odpowiedzi.
Uszanuj okres swiateczny.
Milcz.
Milcz, jeśli nie potrafisz unieść własnych emocji – niech nie rozleją się na innych, jak woda z naczynia bez dna.
Milcz, jeśli Twoja wiedza nie sięga poza powierzchnię słów – niewiedza nie musi być głośna, by była słyszalna.
Milcz, jeśli Twój głos jest jedynie echem gniewu – krzyk rzadko bywa mądrym doradcą.
Milcz, jeśli pragniesz mówić tylko po to, by być podziwianym – prawda nie potrzebuje poklasku.
Cisza nie zawsze jest zgodą.
Czasem jest odpowiedzią bardziej wymowną niż tysiąc słów.
To nie ucieczka, lecz wybór tego, co warte odpowiedzi.
Uszanuj okres swiateczny.
Teraz weź szlauf odkręć wodę i skieruj duszę do góry nad sobą okej ?
Dyszę
Trzymaj tak 5 minut
Może zmyje się to zło ktore siedzi w Tobie.
@5 313 209 Sebastian_M: Chyba kuźwa nie zarzucisz mojej osobie donoszenie , szpiclowanie do ???
Niech osoba która tę informację przekazała sama pomyśli co zrobiła.
Dopisano losowanie nr 1 373 000 Keno
Siedzi taki jeden z drugą i tylko patrzy kto co? I z kim i o czym.
I jak komuś dorypać. Po co to?
Zajmijcie się swoimi sprawami a nie czyimś życiem. Idą Święta zrob coś w domu. Upiecz ciasto posprzątaj umyj okna czy cokolwiek innego.
I jak komuś dorypać. Po co to?
Zajmijcie się swoimi sprawami a nie czyimś życiem. Idą Święta zrob coś w domu. Upiecz ciasto posprzątaj umyj okna czy cokolwiek innego.
@5 313 235 Sebastian_M:
@5 313 236 hades:
@5 313 236 hades:
Szykujemy coś na piątek?
Szykujemy coś na piątek?
@5 313 238 Sebastian_M:
@5 313 238 Sebastian_M: oczywiście
@5 313 241 hades:
Ok
Ok
@5 313 238 Sebastian_M: Ja już mam
@5 313 244 hades:
A ja coś stworzę
A ja coś stworzę
@5 313 245 Sebastian_M: Zobaczymy co wyjdzie z moich liczb
@5 313 246 hades: Może w końcu całość
@5 313 209 Sebastian_M:
„Kto napisał donos do Pasko? No cóż, to chyba największa tajemnica od czasu, gdy świat próbował ustalić, kto naprawdę zabił Kennedy’ego. Oczywiście żaden donosiciel się nie przyzna – to przecież elita cichociemnych moralności, operująca z cienia, z misją ratowania świata przed... no właśnie, przed kim? Zapewne przed ludźmi z własnym zdaniem. Styl donosiciela? Rozpoznawalny jak ślad brudnego buta na białym dywanie – przewija się wszędzie, ale 'to na pewno nie on'. Urodzony z genem konfidenta, czy może przyuczony przez jakiegoś doświadczonego zbieracza skarg i jęków? Trudno powiedzieć, ale jego lojalność wobec odbiorcy donosów to poziom – powiedzmy sobie szczerze – godny współczesnego Judasza, tyle że zamiast srebrników w zamian dostaje poklepanie po plecach
On nawet w okresie swiatecznym bedzie plul jadem!
„Kto napisał donos do Pasko? No cóż, to chyba największa tajemnica od czasu, gdy świat próbował ustalić, kto naprawdę zabił Kennedy’ego. Oczywiście żaden donosiciel się nie przyzna – to przecież elita cichociemnych moralności, operująca z cienia, z misją ratowania świata przed... no właśnie, przed kim? Zapewne przed ludźmi z własnym zdaniem. Styl donosiciela? Rozpoznawalny jak ślad brudnego buta na białym dywanie – przewija się wszędzie, ale 'to na pewno nie on'. Urodzony z genem konfidenta, czy może przyuczony przez jakiegoś doświadczonego zbieracza skarg i jęków? Trudno powiedzieć, ale jego lojalność wobec odbiorcy donosów to poziom – powiedzmy sobie szczerze – godny współczesnego Judasza, tyle że zamiast srebrników w zamian dostaje poklepanie po plecach
On nawet w okresie swiatecznym bedzie plul jadem!
@5 313 254 Jelonek:
On to zrobił w wiadomosci priv i myśli że tego nie widać
On to zrobił w wiadomosci priv i myśli że tego nie widać
@5 313 257 Sebastian_M: Nawet moze nie sam od siebie, ale wedlug instrukcji.Uwazam, ze jest jasnosc sprawy.Odpowiedzi zostaly udzielone.Tylko czy je zrozumie? To juz jego problem.Cisza zabija.
5 313 255. krzysio
dam wam szanse na swieta zrobienia paru zik na jaja
80 09 74
02 11 76
04 13 78
80 09 74
02 11 76
04 13 78
Anna9 dodał(a) komentarz w temacie: Loteria Świąteczna 2024
To w uzupełnieniu wczorajszej wypowiedzi.
Na skutek wpisu admina – "Anna9, czemu piszesz jak Jelonek", w którym w żartobliwy, lecz nieco krzywdzący sposób zasugerowano, że to ja napisałam Pana Tadeusza, a nie Mickiewicz – liczba użytkowników, którzy postanowili mnie zablokować, zauważalnie wzrosła. Nie znam tych osób, nic mnie z nimi nie łączy i nie będę się szczególnie użalać z powodu tych banów.
Mimo wszystko takie zachowanie nie służy zdrowym standardom żadnej społeczności. Wpis admina, niestety, osiągnął swój cel. Cóż, charakteru się nie zmienia.
Ten wpis mnie nie zabije – on mnie wzmocni.
Wesołych Świąt wszystkim. Niech każdy z nas znajdzie chwilę, by pomyśleć o tych, których – świadomie lub nie – mógł skrzywdzić.
Na skutek wpisu admina – "Anna9, czemu piszesz jak Jelonek", w którym w żartobliwy, lecz nieco krzywdzący sposób zasugerowano, że to ja napisałam Pana Tadeusza, a nie Mickiewicz – liczba użytkowników, którzy postanowili mnie zablokować, zauważalnie wzrosła. Nie znam tych osób, nic mnie z nimi nie łączy i nie będę się szczególnie użalać z powodu tych banów.
Mimo wszystko takie zachowanie nie służy zdrowym standardom żadnej społeczności. Wpis admina, niestety, osiągnął swój cel. Cóż, charakteru się nie zmienia.
Ten wpis mnie nie zabije – on mnie wzmocni.
Wesołych Świąt wszystkim. Niech każdy z nas znajdzie chwilę, by pomyśleć o tych, których – świadomie lub nie – mógł skrzywdzić.
@5 313 257 Sebastian_M:
@5 313 235 Sebastian_M:
Ostatnie wygrane w Ekspres Losach
| Ekspres Los | Kwota | Miejscowość | PEŁNA SKARBONKA | 2200 zł | Świnoujście |
|---|---|---|
| SZYBKA KASA | 2000 zł | Libiąż |
| SZYBKA PIŁKA | 1100 zł | Złotów |
| SZYBKA PIŁKA | 1100 zł | Czarna Białostocka |
| EKSTRA PIENIĄDZE | 1000 zł | Żyrardów |
| EKSTRA PIENIĄDZE | 1000 zł | Grodzisk Mazowiecki |
| EKSTRA PIENIĄDZE | 1000 zł | Wolin |
W miejscowości Pasłęk padła wygrana 1 200,00 zł x 52 tygodnie + BONUS 900,00 zł w grze Szybkie 600
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
@5 313 294 wujek74:
Zgasił? Jeśli przez "zgasić" rozumiemy próbę błysku, który kończy się samoopaleniem, to może i tak. Bo jedyne, co tu przygasło, to blask własnej riposty, zderzony z klasą Jelonka. Wbrew intencji, to raczej pokaz kunsztu słowa i kultury dyskusji – po obu stronach. Jeśli ktoś tu wychodzi na plus, to Jelonek – za spokój, styl i fakt, że wciąż nie daje się wciągnąć w trollingowe szarady.
Zgasił? Jeśli przez "zgasić" rozumiemy próbę błysku, który kończy się samoopaleniem, to może i tak. Bo jedyne, co tu przygasło, to blask własnej riposty, zderzony z klasą Jelonka. Wbrew intencji, to raczej pokaz kunsztu słowa i kultury dyskusji – po obu stronach. Jeśli ktoś tu wychodzi na plus, to Jelonek – za spokój, styl i fakt, że wciąż nie daje się wciągnąć w trollingowe szarady.
@5 313 298: wow
nie daje się wciągnąć?
a kto tu się ciągle tłumaczy?
pindolnij jakiś eleborat w tematach bo anna9 nie ma takiego przebicia
a kto tu się ciągle tłumaczy?
pindolnij jakiś eleborat w tematach bo anna9 nie ma takiego przebicia
na uj robic tyle nickow i walic glupa po co