Wpisy 5 241 546 – 5 241 732
17 stycznia 2025 16:47 → 17 stycznia 2025 20:33, 100 wpisów
krąg się zatacza dla polaków margaryna wymyślona przez Adolfka jak to możliwe że tak się właśnie dzieje zadaje sobie pytanie po krew była przelewana to był błąd
@5 241 545 tomi77: kolega miał działalność gospodarczą dawne czasy przyszedł Pan w czarnym garniturze i powiedział że pomoże pomóc by taniej zus płacił jak ma działalność zgodził się wszystkiego nie będę ujawniał po latach Pan Tusk się zlitował plus dla niego chcę być obiektywny i umorzył z tym że zabrane lata pracy do emerytury
@5 241 545 tomi77: Tak, samoatrudnienie zalicza się do emerytury w Polsce, pod warunkiem, że osoba prowadząca działalność gospodarczą opłaca składki na ubezpieczenie społeczne. Osoby samozatrudnione muszą płacić składki na ZUS, które obejmują ubezpieczenia emerytalne, rentowe oraz zdrowotne. Wysokość emerytury dla osób samozatrudnionych jest uzależniona od wysokości opłacanych składek. Im wyższe składki, tym wyższa emerytura. Ważne jest, aby mieć odpowiedni okres składkowy, który wynosi co najmniej 20 lat dla kobiet i 25 lat dla mężczyzn, aby uzyskać prawo do emerytury. Osoby samozatrudnione mogą także rozważyć dodatkowe formy oszczędzania na emeryturę, takie jak IKE czy PPE.Zapytaj Bolo22, on jest specem od tych spraw.
@5 241 555 Gosia__77: już noc jak do tego mogło dojść jak do tego mogło dojść zadaje sobie pytanie
Znacznie zmniejszyla sie ilośc typujacych w Keno.Zwlaazcza gostka z nickami****55, ten, ktory typowal z 50 nickow jednocześnie.Wystrachał się czegoś, czy cus?
@5 241 557 Mulag: ciemność nad ciemnościami to jak marność nad marnościami
@5 241 560 Gosia__77: a to kotlet schabowy pisał w książce nad istnieniem swego istnienia tak krótkiego stworzenia od tłuczka po smażenie aż do konsumpcji i trawienia
@5 241 561 Mulag: nie musze czytać ja to wszystko wiem
@5 241 524 Gosia__77:
@5 241 578 tomi77: ja też tylko barszczyk
@5 241 578 tomi77: 

Jelonek.. Kolega mnie pytał.. Ale on płaci tzw mały ZUS.. A ja nie wiem.. Szperałem. Ale.. Te przepisy takie.. Pogmatwane
@5 241 583 tomi77: Za przepisami trudno trafic...
A... Ja widzę problem gdzie indziej.. Już 800000 ludzi na samozatrudnieniu.. Po to by pracodawca miał składki z głowy.. A większość z nich pracuje władnie w zakładach.. Prywatnych.. Do tego koło 2 mln ludzi gdzie pisana najniższa a reszta do ręki..
jelonek w ktorym roku byles w wojsku
Rada Nadzorcza Totalizatora Sportowego powołała Beatę Stelmach na stanowisko prezesa spółki. Poprzedni prezes Rafał Krzemień został odwołany w październiku i odchodził w atmosferze skandalu związanego z obsadzaniem stanowisk dyrektorskich.
takie sniadanie nawet teraz watpie
przewaznie jest zupa mleczna moze kawalek kiebasy dzem i maslo
wujek ales dowalil z grubej rury
na bank jelonek bedzie sapl do mnie
@5 241 561 Mulag: co Wać pan wonchasz..stary butapren z czasów PRL
strach sie bac
wujek popadlesz jelonek serduszek ci nie da
@5 241 619 krzysztof 24: wyobraz sobie zone robota nigdy ci nei odmowi, wszystko w domu zrobi
@5 241 606 krzysztof 24: Nadal jestem.
problemem bedzie to czy czlowiek jako rasa przezyje, czy splodzi dzieci i nie zostanie wyparty przez roboty
jelonek hura
angierski to bedzie problem do smiechu nie bedzie
biedronka w wojsku cie nie posadza jestes w ciaglym ruchu bylem to wiem zupa mleczna z chlebem to podstawa jest czlowiek syty
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-beata-stelmach-nowa-prezes-zarzadu-totalizatora-sportowego,nId,7894788#crp_state=1
@5 241 630 wujek74: a co znim że go nie ma
wujek
meniu czy prezeska czy prezes jak nie trafisz to i tak uj
bylem w wojsku to w kantynie tez zawsze cos kupilem nie ma co sie oszukiwac tak wszedzie jest
@5 241 635 zbigniew g: Jest w podrozy poślubnej ...
Nie marwcie sie o niego.
Nie marwcie sie o niego.
jelonek panu juz dziekuje bez serduszek prosze
@5 241 646 Jelonek: z Osa
@5 241 651 krzysztof 24: Ja nie potrzebuję serduszek.
no nie wierze a zwsze je dajesz
biedronka smacznego
@5 241 656 krzysztof 24: Ja zamiast s....,sle albo,albo pisze ""dziękuje".
@5 241 656 krzysztof 24: Ja jeszcze nigdy nikomu nie ublizylem, nie zabluźnilem, a na zle slowo przesylalem , albo , to lepiej dziala.
ładna zadbana kobieta Pani prezes
@5 241 651 krzysztof 24: Kiedys gdy nie bylo ibternetu tylko soltys wiedzial kto ma świra ...Teraz w internecie widac prawie w kazdym wpisie.
pa pa juz czas
@5 241 672 krzysztof 24: Czasem niektore mosty warto za soba spalic,zatr,asnąć drzwi i podjąć radykalne decyzje.Dla swojego dobra oraz by przestac dozować toksyny do wlasnego krwioobiegu.
Zakaz TikToka w USA coraz bardziej możliwy. Sąd Najwyższy podjął decyzję podtrzymał w piątek ustawę o potencjalnym zakazie TikToka.
Ustawa ma wejść w życie w niedzielę, jednak jej praktyczne skutki leżą w rękach Donalda Trumpa.
wujek
Tik toki.. Żenada taka.. Ci młodzi ludzie są odarci z rzeczywistości.... Czasem robią ze siebie idiotow dla poklasku.. I oglądalności..
@5 241 683 tomi77: Masz rację.
jelonek pomyliles nick czy co po co to robisz i tak wszyscy wiemy ze to ty
a propo zapomniales o serduszku
mulag komus dowala mandat za nie odsnierzony chodnik
@5 241 693 krzysztof 24: Za niedsnieRZony powinien być mandat 1000 zł, a za niedsnieŻony pouczenie albo najniższy.
@5 241 689 krzysztof 24: Przykro mi, ze jestes niewolnikiem wlasnych myśli.Opinie - zwlaszcza takie sa mi obojętne, nie zwracam na nie uwagi.Opinia to jak dziur w...., kazdy ja ma.Wygranych zycze.
jelonek juz lepiej nie ukrywaj sie
@5 241 703 krzysztof 24:
„Lepiej milczeć, niż mówić głupoty, które nikt nie chce słyszeć.”
„Opinie są jak krawaty – niektórzy noszą je z dumą, inni wolą je schować.”
„Lepiej milczeć, niż mówić głupoty, które nikt nie chce słyszeć.”
„Opinie są jak krawaty – niektórzy noszą je z dumą, inni wolą je schować.”
wujek
dobrze powiedziane
Zaraz kabaret zaraz cyrk zaraz rodeo na 102
a leona22 to juz nie
zbigniew jeszcze kupa czasu do losowania
wujek
wujek brakuje serduszek
forsami to do jelonka a gdzie serduszka
Dopisano wyniki Eurojackpot - 7,9,14,18,31 oraz dodatkowe liczby 7,8
@5 241 725 trisetum: Nowy Dyrektor Trzeba dodać Totalizatora Sportowego
@5 241 728 Forsami: to teraz chyba prawie wszyscy zaczną wygrywać
W poniedziałek zaprzysiężenie Nowego Prezydenta United State od America oj będą zmiany
@5 241 730 Robal_36: Jak Kobiecym okiem spojrzy to dla każdego 6/6 dojrzy