Wpisy 5 232 468 – 5 232 632
6 stycznia 2025 18:12 → 6 stycznia 2025 19:46, 100 wpisów
@5 232 466 wujek74:
@5 232 404 wujek74: Czyli Sebastian z Botem zajęci malowaniem płotem
@5 232 428 tomi77: chyba pieniędzy to Wy obaj nie macie za dużo że takie farmazony pie....mnie mówicie inaczej się człowiek czuje jak ma w jednej kieszeni milion w drugie ze dwa a w kieszeniach na dupie ze 8 nie masz pieniędzy nic nie zrobisz chodzisz i pie..dolisz jeden z drugim co by było gdyby...
@5 232 475 wujek74: pisałem Ci już nie raz że Pasko ustawił sobie bota do nabijania kasy albo opłacił człowieka do takiego zadania jak oglądałeś film od Pasko tosam mówił że ma działalność gospodarczą a każdy grosz do grosza jest samolot reklamy YouTube itd itp Mini grupy nie podobne do dupy.. tyle gram i co najwyżej wygrałem Asa znaczy Wielkiego q..asa nic w tym złego w sumie jak umiesz zrobić pieniądz a tymbardziej konkurencja upada a Multipasko jest na topie

@5 232 481 zwierzak: ale co?

@5 232 453 Jelonek: Nie gofry tylko pawilon
@5 232 482 trisetum: pupy
@5 232 482 trisetum: na orkiestrę

@5 232 481 zwierzak: Komu dawałeś?
Prawda jest taka.
"Ja, Jerzy Owsiak, w ogóle nie pobieram pensji z Fundacji WOŚP. Mam natomiast pensję w należącej do fundacji spółce Złoty Melon, w której jestem prezesem zarządu" - ogłaszał na Facebooku siedem lat temu prezes WOŚP i Złotego Melona. Według sprawozdania finansowego Jurek Owsiak zarobił w 2022 roku 317 tys.
"Ja, Jerzy Owsiak, w ogóle nie pobieram pensji z Fundacji WOŚP. Mam natomiast pensję w należącej do fundacji spółce Złoty Melon, w której jestem prezesem zarządu" - ogłaszał na Facebooku siedem lat temu prezes WOŚP i Złotego Melona. Według sprawozdania finansowego Jurek Owsiak zarobił w 2022 roku 317 tys.
Tam gdzie są duże pieniądze to są i duże kontrowersje z tym związane nie ma czegoś takiego jak charytatywne działanie Ty My Wy Ja mogę dać charytatywnie bez interesownie na rzecz jakiejś zbiórki a człowiek który tym zarządza nie robi tego charytatywnie tam jest cały sztab ludzi ktoś im płaci za to My dajemy ktoś tym zarządza i też zarabia no nie oszukujmy się to jak w grach liczbowych składają się Miliony ludzi a wygrywa garstka ludzi policzyć można by na palcach jednej ręki
Jurek Owsiak, jak wnika z tych dokumentów, w 2022 roku dzięki działalności szeroko związanej z WOŚP, zarobił 317 tysięcy złotych. To oznacza, że jego miesięcznie przychody wynosiły 26,4 tysiące złotych brutto.
@5 232 492 deki72: w jakim oddziale lubisz odbierać kasę bom ciekaw
Wystarczy znaleźć dobry patent na zrobienie łatwych pieniędzy i to legalnie rzecz jasna a nie jak np samozwańczy bogowie typu budda co potem poszli pierdzieć do mamra a że byli bogaci i wpływowi wyszli za kaucją Jak bym ją cukierka ukradł to bym z kryminału nie wyszedł kasa rządzi światem z tym że tacy bogaci mają pochowane kasy na każde okoliczności
@5 232 496 marc1978:
@5 232 502 deki72: też chcemy wiedzieć
@5 232 501 deki72: ale z raz to pewnie byłeś
prezes “Złotego Melona” Jerzy Owsiak sam ze sobą podpisuje umowy zlecenia…
żona, jako właścicielka firmy “Mrówka Cała”, wynajmuje lokale magazynowe mężowi i podwójnemu prezesowi (fundacja oraz spółka)
większość darczyńców nie ma pojęcia, że spółka „Złoty Melon” mieści się w tym samym budynku, co siedziba WOŚP.
Pracownikiem spółki i fundacji WOŚP jest też Jacek Stachera, bardzo istna postać w łańcuchu finansowym rodziny Owsiaków, a prywatnie ojciec dziecka Aleksandry Owsiak.
Jakie jeszcze osoby pracują w „Złotym Melonie” i czy przypadkiem nie ma wśród nich członków rodziny Owsiaków, niestety nie wiemy, ponieważ WOŚP wielokrotnie złamała ustawę o dostępie do informacji publicznej i płaciła za to kary.
żona, jako właścicielka firmy “Mrówka Cała”, wynajmuje lokale magazynowe mężowi i podwójnemu prezesowi (fundacja oraz spółka)
większość darczyńców nie ma pojęcia, że spółka „Złoty Melon” mieści się w tym samym budynku, co siedziba WOŚP.
Pracownikiem spółki i fundacji WOŚP jest też Jacek Stachera, bardzo istna postać w łańcuchu finansowym rodziny Owsiaków, a prywatnie ojciec dziecka Aleksandry Owsiak.
Jakie jeszcze osoby pracują w „Złotym Melonie” i czy przypadkiem nie ma wśród nich członków rodziny Owsiaków, niestety nie wiemy, ponieważ WOŚP wielokrotnie złamała ustawę o dostępie do informacji publicznej i płaciła za to kary.
@5 232 505 deki72: widzę dolnośląskie jesteś
Jerzy Owsiak robi dużo dobrego ale nie oszukujmy się - nie bezinteresownie.
@5 232 493 Sebastian_M: Jerzy Owsiak, założyciel Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, zarobił w 2022 roku 317 tys. zł. Jego wynagrodzenie wzrosło o 20% w porównaniu do roku poprzedniego. Oznacza to, że jego miesięczne wynagrodzenie brutto wynosi około 21,9 tys. zł.
Oto kilka kluczowych informacji na ten temat:
Rok 2022: 317 tys. zł rocznie.
Wzrost wynagrodzenia: 20% w porównaniu do 2021 roku.
Miesięczne wynagrodzenie brutto: około 21,9 tys. zł.
Owsiak nie ukrywa swoich zarobków i regularnie informuje o nich w mediach.
Oto kilka kluczowych informacji na ten temat:
Rok 2022: 317 tys. zł rocznie.
Wzrost wynagrodzenia: 20% w porównaniu do 2021 roku.
Miesięczne wynagrodzenie brutto: około 21,9 tys. zł.
Owsiak nie ukrywa swoich zarobków i regularnie informuje o nich w mediach.
@5 232 511 Sebastian_M:
rzeczywiście przez 10 lat Jerzy Owsiak samodzielnie decydował o zleceniach dla firm zewnętrznych na zawrotną kwotę 100 000 000 złotych. Pewne jest także, że takie usługi WOŚP i „Złoty Melon” zlecały firmie „Mrówka Cała”, co udowodniliśmy publikacją dokumentów na łączną wartość około 2 milionów złotych, ale te zestawienia nie były pełne, dlatego Sąd domagał się całej rachunkowości, czego mu odmówiono.
Zarząd Fundacji WOŚP składa się z czterech osób, z tym, że dwie z nich to małżeństwo Owsiaków, które jest w stanie zablokować każdą decyzję zarządu i każdą zatwierdzić. W „Złotym Melonie” poza Owsiakiem nikt nie ma nic do gadania! Owsiak sam się zatrudnia, sam wyznacza sobie pensję, sam ze sobą podpisuje umowy i w ciągu 10 lat rozdysponował ponad 100 000 000 zł na usługi obce, natomiast głównymi wykonawcami tych usług były firmy: żony Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak i dwie firmy Jacka Stachery, konkubenta Aleksandry Owsiak.
I to na tyle
Chodzi o to żeby każdy wiedział co się dzieje czyli miał pełną świadomość jak to działa.
@5 232 522 Sebastian_M: Kazda informacja musi bys sprawdzona przez kilka źrodel.Kolejna akcja Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy odbędzie się 14 stycznia 2025 roku. To wydarzenie zawsze przyciąga uwagę i mobilizuje ludzi do wsparcia szczytnych celów, ale niestety, wiąże się również z tragicznymi wspomnieniami.
Śmierć Pawła Adamowicza, prezydenta Gdańska, miała miejsce 13 stycznia 2019 roku, podczas finału WOŚP. Został on zaatakowany nożem na scenie, co wstrząsnęło całym krajem. To tragiczne wydarzenie uwypukliło problem hejtu i mowy nienawiści, które w ostatnich latach stały się coraz bardziej powszechne w polskim społeczeństwie.
Adamowicz został zaatakowany na oczach tłumu, co było szokiem dla wszystkich obecnych.
Hejt: Przed jego śmiercią, w mediach i w przestrzeni publicznej, pojawiały się liczne ataki słowne i nienawistne komentarze, które mogły przyczynić się do radykalizacji postaw. Po tragedii wiele osób, w tym polityków, wskazywało na odpowiedzialność za atmosferę nienawiści, która mogła doprowadzić do tego przestępstwa. Wiele głosów podkreślało, że hejt w mediach społecznościowych i publicznych debatach ma realne konsekwencje.
To smutne, że takie wydarzenia przypominają nam o potrzebie większej empatii i zrozumienia w społeczeństwie. Sebastianie, nie trzeba dawać innych przykladow hejtu i mowy nienawiści, bo mamy ja..., nawet dzisiaj, nawolujac do "utylizacji ludzi".
Śmierć Pawła Adamowicza, prezydenta Gdańska, miała miejsce 13 stycznia 2019 roku, podczas finału WOŚP. Został on zaatakowany nożem na scenie, co wstrząsnęło całym krajem. To tragiczne wydarzenie uwypukliło problem hejtu i mowy nienawiści, które w ostatnich latach stały się coraz bardziej powszechne w polskim społeczeństwie.
Adamowicz został zaatakowany na oczach tłumu, co było szokiem dla wszystkich obecnych.
Hejt: Przed jego śmiercią, w mediach i w przestrzeni publicznej, pojawiały się liczne ataki słowne i nienawistne komentarze, które mogły przyczynić się do radykalizacji postaw. Po tragedii wiele osób, w tym polityków, wskazywało na odpowiedzialność za atmosferę nienawiści, która mogła doprowadzić do tego przestępstwa. Wiele głosów podkreślało, że hejt w mediach społecznościowych i publicznych debatach ma realne konsekwencje.
To smutne, że takie wydarzenia przypominają nam o potrzebie większej empatii i zrozumienia w społeczeństwie. Sebastianie, nie trzeba dawać innych przykladow hejtu i mowy nienawiści, bo mamy ja..., nawet dzisiaj, nawolujac do "utylizacji ludzi".
@5 232 521 Sebastian_M: Grales w Mini Lotto dzisiaj?
@5 232 532 Jelonek: Będę się starał
wszystkie organizacje tzw. pożytku publicznego ze wszystkich zbiórek biorą lwią część pieniędzy dla siebie, tylko naiwniacy wierzą w wolontariat,czyli robienie czegoś za darmo, to są po prostu oszuści w białych rękawiczkach...
@5 232 539 01234Zorro567890: to 5akie drugie lotto
w tym roku lepiej wplacajcie na moja fundacje
Fundacja Snietych Braci w Multi. zaraz podam numer konta fundacji
Fundacja Snietych Braci w Multi. zaraz podam numer konta fundacji
w tym roku zbieramy na projekt Mikolaje na Kawach
w zielonych strojach jak pierwsi Mikolaje
w zielonych strojach jak pierwsi Mikolaje
Wujek żyd
@5 232 560 Kawasaki:
@5 232 560 Kawasaki: Śniętych Braci w Multi?
@5 232 560 Kawasaki: Ile kasy potrzebujesz?
@5 232 568 Rrrooobbbeeerrrttt: Kogo nazywasz Żydem?
@5 232 568 Rrrooobbbeeerrrttt: Wpłacisz kasę na konto Fundacja SniEtych Braci w Multi?
@5 232 568 Rrrooobbbeeerrrttt:
Będziesz wpłacał na konto Kawasaki?
Będziesz wpłacał na konto Kawasaki?
Kto wygrał o 14 tej?
@5 232 578 Kawasaki: a ty
Jak Kawasaki poda nr konta do wpłat to wszyscy jak jeden mąż rzucimy się do wpłat
Nie nie gram, jutro moze
@5 232 578 Kawasaki: A to nie jest kostka MONTEZUMA1 ?
@5 232 580 Kawasaki: Chcę podaj
Ts zawsze wygrywa
ogladanie kostek przez miesiac po wplacie na konto fundacji 10 zl
Ok to se wplac
kasa cala idzie na potrzebujacych a ze akurat najblizej jestem ja biedak to na mnie
@5 232 587 Kawasaki: Tylko 10 zł ?
@5 232 590 Kawasaki:
Idę na kolacje
@5 232 590 Kawasaki: Nie wytrzymam
@5 232 594 islandorka30,5:
@5 232 597 Kawasaki: Chyba tak zrobię
@5 232 597 Kawasaki: Dużo Ci kasy wpłacają ?
Czy dopiero zaczną?
Ja chcę być pierwszy który wpłaci Ci na fundację
dam wam szanse nowa technika srodki sieci z rana co nie weszly. cos moze wejsc w kolejne losowanie
6.13.18.23.27.33.44.47.52.58.61.67.71.77
rekord jest 4 numery
6.13.18.23.27.33.44.47.52.58.61.67.71.77
rekord jest 4 numery
ogladanie 2 kostek przez miesiac przed kazdym losowaniem za 10 zl
to jest swietna promka ja bym to bral
ale juz mam
to jest swietna promka ja bym to bral
ale juz mam
@5 232 603 Kawasaki: To w promocji?
@5 232 604 Kawasaki: To wpłać mi 10 zł i przez miesiąc będziesz miał numery
@5 232 604 Kawasaki: 10 zł Ciebie ratuje?
@5 232 604 Kawasaki: Zrób składkę po 100 zl
Każdy tu ma kasę
Każdy tu ma kasę
@5 232 611 Kawasaki:
@5 232 611 Kawasaki: To w takim razie ja wyślę Ci 100 za 10 osób okej?
@5 232 614 Kawasaki: Zaraz Ci to sprawdzę
@5 232 616 Kawasaki: Tak wyślij mi na private
nowe kosti na godz 14 juz na private po wieczornym losowaniu
predzej sie nie da musze widziec co wylosowali
predzej sie nie da musze widziec co wylosowali
@5 232 603 Kawasaki: Jest szansa że wejdzie 9/14
@5 232 603 Kawasaki: Te numery to promo
@5 232 615 Kawasaki: Dobrze
@5 232 619 Kawasaki:
Ma się rozumieć
Ma się rozumieć
to sa srodki sieci z godziny 14 i nie weszly a wiesz jak jest w multi
co nie weszlo to wejdzie nawet w nastepnym
co nie weszlo to wejdzie nawet w nastepnym
@5 232 620 Kawasaki: Ja to rozumiem
@5 232 623 Kawasaki: Wszystkie nie wejdą
@5 232 623 Kawasaki:
Ze szczęścia?
Ze szczęścia?
@5 232 626 Kawasaki: Tak wiem o tym i na to liczę
@5 232 626 Kawasaki: Puściłeś już czy mam Ci podać numery?