Wpisy 4 846 894 – 4 847 021
23 października 2023 18:33 → 23 października 2023 21:24, 100 wpisów
Jeśli nikt nie pisze to idę na piwo, może spotkam tam Waldusia i Wujka?😛
Sytuacja nie jest taka prosta bo oni cały czas się szukają jeden siedzi przed sklepem a drugi za sklepem jak jeden idzie za sklep to drugi Przed sklep i cały czas się szukają a w elektrociepłowni znowu Jeden siedzi na kominie a drugi na dole i też się szukają
Kupony puszczone. Czekamy na wygrane
Maszynka śmiga grozi nam Wysoka wygrana
Przygotujcie się dzisiaj też na skany żeby nie było zdziwienia że są wygrane Sony 71 też zapraszam do pokazania skanu wygranej
Teraz śpiewa Sabrina Boys Boys Boys
Pamiętaj że jutro Feliksa i Filipa trzeba z rana złożyć życzenia
Wczoraj wygrana trójka w Mini Lotto dała 17,90 zł Ciekawe czy dzisiaj trafię czwórkę w Mini Lotto
Dzisiaj może być taki dzień że nie będzie piątki w Mini Lotto i czwórka będzie dobrze płaciła więc Starajmy się i wygrywajmy im więcej osób w zielonej wygra tym będzie lepiej i przyjemniej
Teraz śpiewa Phil Collins posłuchaj
Tak sobie myślę że może spróbować grać trzy liczby w Multi Lotku
Seba.. Może ty sam ze sobą powinieneś pisać.. I sobie odpowiadać..? Chory chyba jesteś.. Albo szurniety
@4 846 912 Sebastian_M:
@4 846 929 tomi77: Średnio inteligentny się odezwal
@4 846 920 tomi77: Miszczz fotografi
@4 846 920 tomi77: Fajna fotka
@4 846 929 tomi77:
@4 846 929 tomi77:
on dawno pisze ze sobą
pytania zadaje niby komuś
i odpowiada pod innym nickiem
on jest chory.... bo szurnięty
on dawno pisze ze sobą
pytania zadaje niby komuś
i odpowiada pod innym nickiem
on jest chory.... bo szurnięty
@4 846 920 tomi77: co to?
@4 846 944 Angierski: zobaczysz jak będzie zimno i będzie grzać, narazie to taniocha
@4 846 945 Pasko: z rownania gazu doskonalego jesli jest 7 stopni i ma byc 40 to jak bedzie roznica 33 stopnie a np. -10 czyli 17 stopni mniej to 1/2 wiecej czyli 5 kw
chodzi o to ze od 7 do 40 stopni jak grzeje pobiera zalozmy 5 kw dziennie ale tylko raz grzeje a potem podtrzymuje a jak -10 to 17 stopni roznicy wiec nie wiele wieecj
@4 846 945 Pasko: i tak jest bardzo oszczedna
zalozmy 2 razy wiecej czyli 200 kw to i tak malo bo na 6 miesiecy wyjdzie 1200zl
@4 846 945 Pasko: tanio jak barszcz ja placilem po 6000 za wegiel i za drzewo
@4 846 951 Angierski: no i jeszcze ile roboty i czasu
dokladnie przerabane, jeszcze rano znow palenie bo zimno, trzeba ulozyc drewno wegiel
i tak sa znizki na wegiel, a moze w przyszlosci nie bedzie wegla
@4 846 948 Angierski: jak dokurwi -15 przez dwa tygodnie to zobaczymy te twoje 5 kw dziennie razy pieńset
@4 846 956 wujek74: ja mam dobrze ocieplony dom wiec spoko
Islandorka.
I jeszcze opady śniegu gdzie solary kompletnie nic nie wyprodukująwsad w solary 50 tysi opłacalność zerowa
Życzę słonecznej bez śniegowej zimy
Życzę słonecznej bez śniegowej zimy
czyli 180 kw około 180 zl na miesiac, ale to musialybyc duze mrozy w styczniu, lutym
@4 846 960 Angierski: raz w tym sezonie pięć przegoniłem
Koszt 25 zyla
Koszt 25 zyla
i teraz co najwazniejsze jak placilem 6500 zl ogrzewanie w ciagu roku tu zaplace 1000zl to 5000zł mam w kieszeni po 3 latach sie zwroci na zero pompa
@4 846 971 Angierski: na przełomie wieków ludziska Francuzki Ala eternit kładli bo tani
Teraz wszyscy wymieniają na trapezuwkę
Teraz wszyscy wymieniają na trapezuwkę
@4 846 972 wujek74: wiesz 50 lat byl, a tu nowa pompa na nastepne 20 lat
@4 846 957 Angierski: jeśli masz podłogówkę to ok
Jeżeli tylko grzejniki to lipa
Jeżeli tylko grzejniki to lipa
Islandorka.
Sprawdziłem o godz. 18, stan bez zmian. Łobuz nadal jest w tym samym miejscu, nigdzie nie wyjechał.
Sprawdziłem o godz. 18, stan bez zmian. Łobuz nadal jest w tym samym miejscu, nigdzie nie wyjechał.
@4 846 976 Angierski: rozchodzi mi się o ogrzewanie podłogowe
ja wlaczam pompe i za 10 minut juz cieplo w domu, po co mi podlogowka
@4 846 978 Angierski: grzejnikami ogrzewacz powietrze a podłogowym ogrzewacz podłogę i mury
maksymanie pompuje do 65 stopni bo 10 stopni rezerwy zostawia jak sie wylacza i czeka do 55 stopni
wiadomo ze jak bedzie -10 to dluzej musi pochodzic, mam tryb turbo co bardzo szybko podgrzewa, ja obecnie dzialam na eco
Mykam{{spi}są monster głowy mondrzejsze o dennie
Chciałem tylko mondrą radą pomóc
Ale jak jesteście bardziej bystrzy to przepraszam
Chciałem tylko mondrą radą pomóc
Ale jak jesteście bardziej bystrzy to przepraszam
@4 846 988 wujek74: dobra jak przyjda mrozy to powiem ile pobiera narazie jest na plus 7-12 w nocy wiec przy takiej temperaturze jest najlepsza wydajnosc COP
@4 846 989 Angierski: jak jeszcze powiesz że piec co zdemontowałeś to szacun na całej lini
zobaczymy ile zuzyje w styczniu lutym, jak bedzie duzo zuzywac zawsze mozna zaprogramowac kiedy ma sie wlaczac np. w dzien nie tylko w nocy
@4 846 993 Angierski: żeby nie było
Być może jestem w błędzie
Ale zobaczymy przy mrozach
Do zobaczenia
Być może jestem w błędzie
Ale zobaczymy przy mrozach
Do zobaczenia
@4 846 996 wujek74: no czekam na mrozy
Dobra.. Angielski.. To nie jest tak że za free się grzeje.. I jakie koszty.. Napisz kolegom ile kosztuje falownik, rekuperator i reszta pompy ciepła.. Plus kilkadziesiat paneli..
@4 846 997 Angierski: nie mówię +w w dzień- w nocy
Takie fest- 15 dzień i noc przed tydzień
Takie fest- 15 dzień i noc przed tydzień
Wszystkie te nowe ustrojstwa są tak zaprogramowane, że mają się zepsuć jak skończy się... gwarancja.
Tak robiła pewna firma z drukarkami.
Angierski, Twoje nowoczesne zabawki zepsują się za... 6 lat.
@4 847 003 Janosik 2009: AC kolwiek że wstrentem ale potwierdzam
Nie psujące się sprzęty nie napędza gospodarki
Nie psujące się sprzęty nie napędza gospodarki
Pompy ciepla itp to szrot i zadna oszczednoec i to jest stworzone dla takich leni jak angielski ktoremu sie nie chce nawet po zakupy isc itp
Angielski to bekon ktory prace ma przy kapie i nawet nie chce mu sie dupska ruszyc nigdzie i pozniej dziwi sie ze mu cukrzyca wzrok zżera
@4 847 005 Bolo22: ja nie powiedziałem że są złe ale to nie nasz klmat
Kto nie ma pomysłu na liczby do MM, to niech zerknie w tajne miejsce gdzie je wpisałem.
@4 847 008 Janosik 2009:
@4 847 007 wujek74: ale ja mowie ze sa zle
Dla mnie te ponpy itp to sa dla typowych nierobow co sie im nie chce w piecu napalic
Szkoda, że nie było kiedyś listy osób na czacie, gdy obserwatorów było 2 600.
Dzisiaj tylko... 28.
Dzisiaj tylko... 28.
Przerwa.
Przed chwilą w grze Keno z Mnożnikiem wylosowano mnożnik x10. Zobacz wygrane

no to kopiemy..