Wpisy 4 567 077 – 4 567 176
11 listopada 2022 10:18 → 11 listopada 2022 11:20, 100 wpisów
@4 567 037wujek47: trafnie
@4 567 075Biedroneczka1977: https://niezalezna.pl/464220-adwokat-obajtka-zakupione-dzialki-nie-sa-w-miejscu-planowanej-elektrowni?desktop
Wysil się i przeczytaj
Wysil się i przeczytaj
Ide czytac wyborczą
No właśnie tylko tyle
@4 567 079Janeczka0409: Nie sa w miejscu tylko obok taki zbieg okolicznosci
@4 567 080Biedroneczka1977: a ja se włącze tvn i poczytam onet. ***** *** i ***** tvp
Iuz rzady pis dobiegaja konca pusty pieniadz drukuja inflacja coraz wieksza ale to wina tuska 😀chleb zaraz bedzie po 30 zl
@4 567 083Biedroneczka1977: teraz darowizna na kampanie i po sprawie
@4 567 086Janeczka0409:
@4 567 087Biedroneczka1977: a już rogale są po 37
A wybory kopertowe maseczki respiratory to tez wina tuska
@4 567 090gwidon:
@4 567 090gwidon: a pogrzeb co łaska minimum 10 tysi
jak był ten protest tvn i polsatu robili badania, to ta czarna plansza na tvn24 miała większą oglądalność niż ich tv republika
Teraz chcą wyczyścić Tuska jego winy wszyscy znamy a jakie są PIs tez wiemy to specjalnie zrobili by zamazać błędy Pana Tuska i ludzie to powtarzają
@4 567 092Biedroneczka1977: @4 567 094gwidon: narzekają na Niemców itp.a pewnie się u Niemca dorabiali ..Niemcy źli ojro dobre
Ośmioletnie rządy Platformy Obywatelskiej obfitowały w afery i skandale związane z politykami tej partii, nie tylko na szczeblu centralnym, ale też lokalnym. Były to rządy wielkich afer takich jak hazardowa, afera Amber Gold, Infoafera, podsłuchowa czy afera Beaty Sawickiej, która wybuchła jeszcze przed objęciem władzy przez PO. Nieudolne rządy PO doprowadziły do zamknięcia polskich stoczni, czyli afery stoczniowej.
Platforma Obywatelska zabrała też Polakom 150 mld oszczędności zgromadzonych w OFE aby spłacić część zadłużenia ZUS. Donald Tusk stwierdził wtedy, że pieniądze wpłacane na konta OFE nie należą do obywateli
Platforma Obywatelska zabrała też Polakom 150 mld oszczędności zgromadzonych w OFE aby spłacić część zadłużenia ZUS. Donald Tusk stwierdził wtedy, że pieniądze wpłacane na konta OFE nie należą do obywateli
Większość afer i grzechów Platformy Obywatelskiej została przez media przemilczana, bądź zbagatelizowana.
Teraz za pis brak afer
Afera stanowiskowa - Platforma wzięła 140 tysięcy stanowisk, PSL - 60 tysięcy!
Bo wszystko pod dywan zamiataja juz im sie miotly koncza
@4 567 099Myvictory: no, teraz pis świeci przykładem, szczególnie ci, co pijani na przystankach śpią
Podpisanie z Rosją fatalnej umowy gazowej, na mocy której mieliśmy najdroższy gaz w Europie
Ponad 2 mln Polaków żyło w skrajnej biedzie, w tym aż 700 tys. dzieci tu emotki śmiechu nie dam a dam
Wydłużenie obowiązku pracy o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn, pomimo protestów i wniosku o referendum ws. wieku emerytalnego
@4 567 106Myvictory: teraz 4mln
@4 567 107Myvictory: słusznie tyrać do 70tki
@4 567 109marc1978: myślę że jak wygra PO wszyscy będą szczęśliwi
"Członkowie PO sprawujący funkcje Publiczne z ramienia PO zobowiązani są do płacenia na rzecz partii do 10 proc. miesięcznego wynagrodzenia z tytułu sprawowanych funkcji - środki te są traktowane jako darowizny na rzecz PO w regionie, na terenie którego członek PO sprawuje funkcję publiczną"
https://niezalezna.pl/463846-10-proc-od-wyplaty-totalnej-opozycji-przypomniano-jak-w-2007-roku-platforma-sciagala-darowizny-na-rzecz-partii?desktop
https://niezalezna.pl/463846-10-proc-od-wyplaty-totalnej-opozycji-przypomniano-jak-w-2007-roku-platforma-sciagala-darowizny-na-rzecz-partii?desktop

@4 567 111Myvictory: zostałem milionerem za PO to ck mam narzekać
@4 567 104gwidon:
@4 567 115marc1978: aha
Janeczka, nie ma się co irytować, wiesz - cieszę się, że ostatnio Angierskiego "uwolniłem", fajnie niedawno w takiej tematyce napisał: 4 565 298 /.../każdy może myśleć jak chce i jest to jego prywatna sprawa<< dodam - byleby nie obrażał i powstrzymał się od agresji, ale...
Teraz jest dobry lad w ktorym.nawet oni sami nie moga sie polapac
czy nie widzicie że mają nas za baranów bajki opowiedzą co gorsze do głosu cię nawet nie dopuszczą lub tylko kilka słów a oni walą gadanie o dupię marynie
"Pan Bejda, który był szefem CBA, wpłacił wraz z innymi zatrudnionymi w PZU, 45 tys. złotych na partyjne konto. W normalnym kraju antykorupcyjna policja sprawdziłaby to z marszu. CBA nie poświęci na to godziny"
- stwierdził 5 listopada w Sandomierzu Donald Tusk.
Temat jest mocno lansowany przez media sprzyjające Platformie Obywatelskiej, z TVN24 na czele. Wciąż jednak zarzuty o rzekomym zmuszaniu do wpłat nie zostały potwierdzone dowodami. Ale politycy Platformy Obywatelskiej (Koalicji Obywatelskiej) szybko przyłączyli się do chóru oskarżeń. Ciekawe, co będą mieli do powiedzenia po lekturze pewnej partyjnej instrukcji, o której istnieniu właśnie przypomniał szef portalu tvp.info. Samuel Pereira przypomina o istnieniu pewnego dokumentu w sprawie ściągania partyjnych "darowizn", który podpisał sam... Donald Tusk.
"Pan Bejda, który był szefem CBA, wpłacił wraz z innymi zatrudnionymi w PZU, 45 tys. złotych na partyjne konto. W normalnym kraju antykorupcyjna policja sprawdziłaby to z marszu. CBA nie poświęci na to godziny"
- stwierdził 5 listopada w Sandomierzu Donald Tusk.
Temat jest mocno lansowany przez media sprzyjające Platformie Obywatelskiej, z TVN24 na czele. Wciąż jednak zarzuty o rzekomym zmuszaniu do wpłat nie zostały potwierdzone dowodami. Ale politycy Platformy Obywatelskiej (Koalicji Obywatelskiej) szybko przyłączyli się do chóru oskarżeń. Ciekawe, co będą mieli do powiedzenia po lekturze pewnej partyjnej instrukcji, o której istnieniu właśnie przypomniał szef portalu tvp.info. Samuel Pereira przypomina o istnieniu pewnego dokumentu w sprawie ściągania partyjnych "darowizn", który podpisał sam... Donald Tusk.
No to powiedzcie mi ci co mają dość PIs co chcecie w zamian jeśli nie PIS to co PO jeszcze gorsza rzecz Proszę o rzetelną wypowiedź
Ja nawet myślę że ludzie nawet w dobrej wierzę są przeciw PIS i za np Hołownią nie wiedzą że są oszukiwani
@4 567 123Myvictory: Polska partia przyjaciół piwa
@4 567 125marc1978: była taka kiedyś był ten aktor z czarną brodą wysoki grubszy
sam popełniam błąd jak się teraz tak zastanawiam PIS czy inna partia to mają być słudzy nasi przedstawiciele a my ich Panami a jest do cholerci odwrotnie kilka osób posłów prowadzi na smyczy barany udziela pieniądze sami robią rzeczy fajnie se to wymyślili że twierdzą że mają legitymację bo wygrali wybory niby tak ale takie dycyzję podejmują o których wyborach nie mówili barankom tu jest problem
@4 567 118Robal_36: Masz rację irytuję się , bo też czasami oglądam TVN , by porównać przekaz medialny.
Angierski dobrze napisał , ale-- trudno się powstrzymać
Ważne by nie hejtować , bezmyślnie nie powtarzać jedynych słusznych treści zawartych w opozycyjnych mediach .
Nikogo nie blokuję
Angierski dobrze napisał , ale-- trudno się powstrzymać
Ważne by nie hejtować , bezmyślnie nie powtarzać jedynych słusznych treści zawartych w opozycyjnych mediach .
Nikogo nie blokuję
witam
krzysztof 24
nie jestem za zadna partia ale bede glosowac na tych co pomagaja zwyklym ludziom
tu nie chodzi o dobro Polski tylko o przejęcie władzy i obsadzać swoich w spółkach a przy okazji rządzenie
Jedno wejscie smoka na 50 losowan..zobaczymy ile jeszcze do 11.30 odpadow wpadnie w keno
@4 567 132Myvictory: gdyby wybory coś zmieniały już dawno by były zakazane
@4 567 128Janeczka0409: tu powtarzają co usłyszą w mediach w mecie nawet nie wiedzą czy to prawda tylko łykają jak pelikany
kiedys puscilem 50 zakladow mini nie mialem nawet trojki
jesli chodzi niektorym o polityke radze sie napic lepiej na tym wyjda
@4 567 137Myvictory: robisz dokładnie to samo
Ludzie nie wszyscy jak te baranki wiadomo już mają dość Pisu niektóre oskarżenia są bezpodstawne niektóre mają rację to łykają to no oki i co znów się nabiorą wybiorą PO które już było 8 lat oki Będzie PO znów zacznie dupa boleć za PO znów będą narzekać
dzis multik i przekret extra
@4 567 141wujek47: zasiłek pogrzebowy 2 tyś mniej to chyba nie łykam bo tak jest tak PO Tusk zrobił
ludzie tyle wybierają czyli media tego już lub net nie zakłamie
pierwszy rząd tak pisali który okradł zmarłych chyba nikt ich nie przebije 1 miejsce złoto
@4 567 150Myvictory: lepiej okradać żywych
mnie szlak trafia jak słyszałem jak Tusk mówił to nie są pieniądze Poaków zus ofe temu Panu już dziękujemy
po to są duże calowe telewizory wsadzić tam oczyska a oni już się zajmą jak masz myśleć będzie dobrym ich pomocnikiem
No fakt PO lipna partia
Nie umieli zadłużyć państwa na setki miliardów,z inflacją też im nie wyszłodopiero za PiSu jest super dłóg publiczny niebotyczny inflacją też zajefajna no szacun
Nie umieli zadłużyć państwa na setki miliardów,z inflacją też im nie wyszłodopiero za PiSu jest super dłóg publiczny niebotyczny inflacją też zajefajna no szacun
najgorsze że dwóch ludzi się kłócą PIs Tak nie pis nie PO tak PO nie a oni się ze sobą dogadują a baranki sie kłócą biorą sie za kudły a oni mają nie złą bekę
@4 567 156wujek47: zadłużali państwo również
z tym różnicą że nie dawali Polakom taka różnica PIS zadłuża szybciej ale inne warunki teraz są
Państwo się zadłuża z roku na rok teraz jest większe przyspieszenie to fakt
@4 567 158Myvictory: ale też spłacali zaciągane kredyty
To jest banalnie proste Państwo już dycha i drukuje a jak wiadomo to robi inflację i co tak było za PO jest i za PIS nic tu się nie zmieniło brakuje kasy to co robią pożyczają od zewnętrznych firm raczej korporacji niepolskich drukując papiery za które kupują obcy czasem pomaga społeczeństwo kupując obligacje skarbowe i tak w kółko papier za to kasa dla Polski już nie chcą kasy ale % od długo i raczej są tylko dwie opcje by z tego wyjść
Przecież te wszystkie odchody opozycji nie ma żadnych konkretów na ten temat nie ma na żaden temat chodzi tylko i wyłącznie by do żłobu się dostać nic się nie zmieni
i tak baranki by nie zrozumiali mechanizmu takich tematów się nie porusza nikt nic już nie obieca to są frazesy
Jak Polska będzie bankrutować to zabiorą w pierwszej kolejności emerytom ..tak było w gracji wszystkie emerytury i renty obcięli o 25%
@4 567 169waldus:
kraj zależny zadłużony moim zdaniem nie potrzebnie będzie jadł z miski obcych nawet PIs nie może podskakiwać wiedzą dobrze czy PIS PO w tej sytuacji to musiało by społeczeństwo oddać ich tym korporacją bo ja sobie nie przypominam by społęczeństwo dało im legitymację lub się godziło na branie pieniędzy od korporacji a zapomniałem mają legitymację wyborczą
@4 567 169waldus: no tak bełkot to na sterowce cały czas jest a merytoryczne wypowiedzi to bełkot
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/panstwowa-enea-zaplacila-za-impreze-z-kasynem-w-glowie-sie-nie-miesci/nqvx5c9
ale się bawią naszym kosztem
W ramach eventu państwowej spółki energetycznej Enea została zorganizowana impreza z ruletką i pokerem – ustalił Onet. O sprawie aż huczy wśród polityków PiS, bo pomysłodawcami wydarzenia mieli być menedżerowie związani z Markiem Suskim, zaufanym człowiekiem Jarosława Kaczyńskiego.
ale się bawią naszym kosztem
W ramach eventu państwowej spółki energetycznej Enea została zorganizowana impreza z ruletką i pokerem – ustalił Onet. O sprawie aż huczy wśród polityków PiS, bo pomysłodawcami wydarzenia mieli być menedżerowie związani z Markiem Suskim, zaufanym człowiekiem Jarosława Kaczyńskiego.
tak to jest disko polo gołe baby tym ludzie żyją a reszta to już głowa nie obejmuje rozumiem to dla tego tak jest w kraju czym głupszy naród tym lepiej
@4 567 174gwidon: miałem zaproszenie ale nie mogłem pójść