Wpisy 4 415 593 – 4 415 692
9 kwietnia 2022 10:11 → 9 kwietnia 2022 11:22, 100 wpisów
@4 415 592islandorka30,5:
U mnie koszmarnie się kurzy z kominów zaraz wsxystko osiada
@4 415 593zbigniew g:
No co z tym mm bo idę...
@4 415 595islandorka30,5: równe dwa lata temu chodziłaś z psem na spacer daj tego skana
bo bez psa nie wolno było covid19
@4 415 594islandorka30,5: pianka zatkaj kominy i po sprawie jeden zostaw
Żołnierze z USA, Wielkiej Brytanii i Kanady, którzy przybyli do Polski w celu ochrony wschodniej flanki NATO mają już formalną zgodę na stacjonowanie w naszym kraju. Decyzję podpisał prezydent Andrzej Duda.
Zgodnie z prawem pobyt zagranicznych żołnierzy na terytorium Polski wymaga zgody Prezydenta RP. Z tego powodu we wtorek 22 lutego w Monitorze Polskim pojawiła się decyzją podpisana przez prezydenta Andrzeja Dudę, w której zgodził się on na pobyt w Polsce żołnierzy i personelu cywilnego Stanów Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii i Kanady. Zagraniczni żołnierze są w Polsce, żeby ubezpieczać wschodnią flankę NATO w kontekście agresji Rosji na Ukrainę.
Zagraniczne wojska w Polsce
Postanowienie wydane przez prezydenta dotyczy pobytu w terminie od dnia 23 lutego 2022 r. do dnia 31 maja 2022 r. żołnierzy z:
USA o liczebności do 6500 żołnierzy i personelu cywilnego wraz z etatowym uzbrojeniem, wyposażeniem i środkami bojowymi,
Wielkiej Brytanii o liczebności do 700 żołnierzy i personelu cywilnego wraz z etatowym uzbrojeniem, wyposażeniem i środkami bojowymi,
Kanady o liczebności do 350 żołnierzy i personelu cywilnego wraz z etatowym uzbrojeniem, wyposażeniem i środkami bojowymi
Jednocześnie sojuszniczy żołnierze zostali uprawnieni do użycia w szczególnych, opisanych w ustawie okolicznościach wybranych środków przymusu bezpośredniego, w tym m.in. siły fizycznej, kajdanek, ręcznych miotaczy substancji obezwładniających, czy paralizatorów.
W szczególnych przypadkach związanych z ochroną przed zamachami na życie i zdrowia oraz na ochraniane obiekty lub obszary żołnierze mają prawo użycia broni palnej zgodnie z polskimi przepisami.
Źródło: WPROST.pl
Zgodnie z prawem pobyt zagranicznych żołnierzy na terytorium Polski wymaga zgody Prezydenta RP. Z tego powodu we wtorek 22 lutego w Monitorze Polskim pojawiła się decyzją podpisana przez prezydenta Andrzeja Dudę, w której zgodził się on na pobyt w Polsce żołnierzy i personelu cywilnego Stanów Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii i Kanady. Zagraniczni żołnierze są w Polsce, żeby ubezpieczać wschodnią flankę NATO w kontekście agresji Rosji na Ukrainę.
Zagraniczne wojska w Polsce
Postanowienie wydane przez prezydenta dotyczy pobytu w terminie od dnia 23 lutego 2022 r. do dnia 31 maja 2022 r. żołnierzy z:
USA o liczebności do 6500 żołnierzy i personelu cywilnego wraz z etatowym uzbrojeniem, wyposażeniem i środkami bojowymi,
Wielkiej Brytanii o liczebności do 700 żołnierzy i personelu cywilnego wraz z etatowym uzbrojeniem, wyposażeniem i środkami bojowymi,
Kanady o liczebności do 350 żołnierzy i personelu cywilnego wraz z etatowym uzbrojeniem, wyposażeniem i środkami bojowymi
Jednocześnie sojuszniczy żołnierze zostali uprawnieni do użycia w szczególnych, opisanych w ustawie okolicznościach wybranych środków przymusu bezpośredniego, w tym m.in. siły fizycznej, kajdanek, ręcznych miotaczy substancji obezwładniających, czy paralizatorów.
W szczególnych przypadkach związanych z ochroną przed zamachami na życie i zdrowia oraz na ochraniane obiekty lub obszary żołnierze mają prawo użycia broni palnej zgodnie z polskimi przepisami.
Źródło: WPROST.pl
@4 415 596islandorka30,5: podałam na kg
Bolo podałam Tobie 😄😄
galik ja bym postacjonował w kanadzie. jeszcze jakby jakąś łatwą robote znaleźli za dolary
@4 415 601galik: powinni całkowicie tym idiotom wprowadzić wszystkie sankcje jakie tylko można cała unia itp
Ale że co teraz portal polityczny ? Coś się chyba komus pozajaczkowalo
Przed chwilą padło 1 x 8/8 (10 000 zł) w grze Keno. Zobacz szczegóły
Kto chce czytać o polityce to są odpowiednie strony w Internecie
@4 415 607gwidon: Tak kto z kim przystaje dobrana para ale ten jeden już poszedł ławki malować
To jest dla waszego dobra, żebyście wiedzieli co się dzieje, bo widzę że z wiedzą na tej stronie krucho
@4 415 603Biedroneczka1977: dziekuje
@4 415 610Biedroneczka1977: jak PO wygra wybory do 70 lat bedziesz musiała pracować
@4 415 602Biedroneczka1977:
ale za nie długo atomówki
3 tajembnica fatimska chiny atak na rósków
w tych 2000 lat chyba żadne pokolenie nie uniknęło wojny. no może jak ktoś się urodził w 1946 i już zszedł.
@4 415 620Bolo22:
ja też
to były piękne czasy
do tej pory jak wychodzę z domu czegoś mi brakuje
maseczki
do tej pory jak wychodzę z domu czegoś mi brakuje
maseczki
@4 415 592islandorka30,5: no jeszcze cały tydzień no do piątku można ogarniac
@4 415 623Bolo22: U mnie słońce ale zimno jest
@4 415 609Biedroneczka1977: Tu nie chodzi o politykę tylko o ważne informacje, a to różnica
@4 415 613zbigniew g: no co zrobić takie życie
u mnie w rodzinie nik sie nie zaszczepił wszczyscy przeżyli bardziej obawiają się putina atomówki
Wczoraj cofałem obok bmw 3 nowa kasta.. Na zyletke gość z przeciwka aż się podniósł w swoim samochodzie.. Pewnie jakby zobaczył ze inwalida za kiera to by zbaranial.. Ja tam lubię tak prowokować.. Wjeżdżam tam. Gdzie inni.. Nie zdążą pomyśleć.. Ze się da..
U mnie my szczepieni.. U brata nikt się nie szczepił.. Przeszli 3 cowidy... I jedna wojnę Putina
@4 415 631tomi77: 😄
Bolo grasz na 14 ?
Może nikt nie zauważył czegoś w tym co podałem, ale prezydent podpisał ustawę, że wojska mogą strzelać do obywateli polskich w czasie pokoju, a to już zdrada stanu
wojsku Polskim nauczyli mnię musztra i piosenki Kalina malina itp 350 to jak wybuchnie wojna bedę spiewał kalina mamlina
350 DDC
Tera ci wojkowi są do dupy... Brzuchy wyciągnięte i pagony na ramieniu.. I kasa zbierana
@4 415 630tomi77
Tia potem objebac komus samochod drzwiami bo 10cm tylko sie otwieraja ale sie zmieściłmasakra
Tia potem objebac komus samochod drzwiami bo 10cm tylko sie otwieraja ale sie zmieściłmasakra
@4 415 635galik:
Co sie boisz ze za te poglądy bedziesz pierwszy? Patrz czy czerwony punkt cie nie śledzi
Co sie boisz ze za te poglądy bedziesz pierwszy? Patrz czy czerwony punkt cie nie śledzi
@4 415 642slawek: jakie poglądy?
@4 415 457Sebastian_M: dawno się tak nie usmialam dzwonią piszą tak i jeszcze zdjęcia wygranych z telefonu udostępniają to trzeba mieć fantazję idź ławki malować
@4 415 642slawek: to nie są żadne poglądy tylko prawda, a prawda to nie poglądy
mulag twoje posiłki każde zdjęcie jest ciastko. nie za dużo cukru ?
@4 415 647galik: nie che mi się pisać o polityce ale wiadomo że jesteśmy Kolonią tylko a o tych wojskach wiem podpisał to fakt nie pogląd czy PIS czy PO to samo jest a ludzie zależy co czytają co oglądają to w to wierzą widać to na multipasko a prawda tak że robią nas w barana i tyle w tym temacie
@4 415 648Gosia__77:
@4 415 650gwidon: co zrobić
Cześć
@4 415 651Mulag: racja
Zobaczcie jakie piękne rzodkiewki kupiłem po 2 zł za pęczek

@4 415 652galik:
ładnie to wygląda i smakuje takie jest zło wcale nie jest brzydkie
@4 415 662marc1978: pewnie mają trochę dużo pestycydów ale co tam raz się żyje
Ale jajka podrożały teraz są już po 70 gr
Teraz można spokojnie pomyśleć o ostatnim zestawie liczb
@4 415 668Mulag: Nie ma już po 30 gr. Po 30 gr są ale malutkie i nie od hodowcy z kurnika tylko przemysłówki
@4 415 668Mulag: Ale te po 70 gr są duże i smaczne
Po 70 groszy duże i smaczne no bardzo duże i bardzo smaczne jakie to wszystko w Warszawie jest tanie a mówią ze inflacja 11 procent jest idę dalej sprzatac
Trudno je obrać bo są świeże
@4 415 675Biedroneczka1977: Jak tanio ?
Podrożały a ty mówisz tanio ?
Podrożały a ty mówisz tanio ?
@4 415 681Mulag: Ona pisze inflacja 10 % a jajapodrożały ponad 100% i pisze że tsanio ?
@4 415 679Sebastian_M: Sebastian co to dla Ciebie 70 groszy
@4 415 684galik: Spokojnie zapłaciłem i powiedziałem że jużdawnopowinien podnieść cenę
@4 415 682marc1978: -1 złapał już sobie jednego agenta, co "przynosi nam pokój"
Powiedziałem mu że jest taka strona Multipasko i tam się śmieją że on ma jajka po 30 gr to się śmiał
@4 415 688Robal_36: kogo nazywasz agentem? znowu prowokujesz?
stopy w górę inflacja w górę śmiech Glapińskiego przyjdzie PO będzie pilnowała, żeby biedota nie przeżarła całego PKB
@4 415 690galik: Robal to główny prowokator i do tego wciąga innych urzytkowników. Po co to robi nie mam pojęcia ale to nie idzie w dobrym kierunku