Wpisy 4 350 807 – 4 350 906
12 stycznia 2022 17:20 → 12 stycznia 2022 19:41, 100 wpisów
Nowy Ład-do specyjalisty Lekarza najbliższy termin za 6m-cy,trzeba bedzie wziąsć kase i isc prywatnie
Niestety wszystkie partie podwyższały podatki również teraz tylko inaczej to nazywają przepraszam to nie są podatki wyjdzie jeden z drugim to danina czy tam jeszcze inaczej nazwie ale wszystko sprowadza się do zmniejszenia zabrania z portfela naszych pieniędzy. Nie ważne kto będzie po PIS to zasada jest jedna Państwo się mało liczy pierwsze coś się robi obsadza się swoich w spółkach skarbu państwa tak to wygląda, no i będziemy się starać ale dużo sprzątanie po PIS tak będą mówić po przed że się da tylko musi upaść PIS taka to smutna refleksja się nasuwa że obywatel mało się liczy a taka naprawdę to ściema dla ciemnego ludu
@4 350 808Mulag: ale wprowadzanie podatków na pałe to nie wrózy nic dobrego,albo fachowcy,albo miernoty bez zadnego pomyslunku
@4 350 810Mulag: czekałem kiedy to napiszesz
opcją był dodruk pustego pieniądza ale to napędza inflacje z której później wyjść się nie da to jak kula śnieżna toczy się i końca nie ma

@4 350 744RT1: ja staram się być szybkim medium
@4 350 812Mulag: Glapiński już zajarzył że nie można drukować w nieskończonośc
Sytuacja trudna i skomplikowana bo za to co jest w Polsce nie tylko rząd odpowiada jesteśmy również w Unii ciężka sprawa jak to mówią ciężki orzech do zgryzienia
Przed chwilą w grze Keno z Mnożnikiem wylosowano mnożnik x10. Zobacz wygrane
drukuja wiecej pieniedzy
niestety nie wiedza ze biedni musza wiecej wydawac a bogaci wiecej zarabiac
wprowadzaja inflacje zeby z powrotem odebrac pieniadze i zalatac dlug publiczny
niestety nie wiedza ze biedni musza wiecej wydawac a bogaci wiecej zarabiac
wprowadzaja inflacje zeby z powrotem odebrac pieniadze i zalatac dlug publiczny
Kurka.. Września policja.. 2 radiowozy stały.. Choć jeden był na światłach.. Nie było w nim nikogo. Chyba se jaja robią.. Szkoda że.. Nie miałem czasu.. Na zjechanie i zrobienie fotki.. Nas jarają a oni nie lepsi
@4 350 822Angierski: biedny to zawsze ma przechlapane
tak biedny nie jest przygotowany na wzrost wynagrodzen innych i duza inflacje
@4 350 823tomi77: bo siedzieli w drugim pogaduchy,albo grali w karty
@4 350 826Angierski: dobrze zwiazki górników mówiły że na tą inflacje to 500zł,pracodawca musi dac, który ci tyle da,inflacja to nie wzrost wynagrodeń
@4 350 826Angierski: zwiekszone koszty produkcji,niezrównowazony budzet i pandemia też ma wpływ na inflacje,noi windowanie kosztów energii,benzyny
Niestabilne przepisy podatkowe
no ja mowie jak mozna przedziwdzialac inflacji wzrost wynagrodzen
@4 350 829Andreas3864: tak na powaznie u nas w europie najwieksza inflacja
@4 350 832Angierski: Poresztom co Kaczyński wie o życiu,rodzinie a to on steruje morawieckim iprezydentem
@4 350 833Angierski: skoro metrszescienny gazu kosztuje tyle,to skąd rózne ceny dla róznych podmiotów gospodarczych i dla odbiorców indywidualnych
Łupic ludzi na maxa,nie tedy droga
ja po podwyżce mam 7000 + 50% koszty uzyskania przychodu na podstawie praw autorskich + polski ład
to wyjdzie gdzies 5500 do łapy a zarabialem 4300
to wyjdzie gdzies 5500 do łapy a zarabialem 4300
moja ulubiona modelka..choc sa inne co reklamuja gacie i cyckonoszeczyli pracodawca pomyslal o mnie i ta inflacja to raczej nie dla mnie problem
@4 350 838Angierski: Nie wszyscy maja tak grubo jak ty
@4 350 841Andreas3864: wiem, ale troche sie postaralem i bede mial z nowym rokiem wieksza kase
@4 350 839tomi77: chciałem zobaczyć prawe kolano,zle zdjecie wkleiłeś
@4 350 841Andreas3864: najgorzej fizycznie pracowac zalozmy w biedronce, zarabiac malo i wstawac o 5 rano
@4 350 842Angierski: gdzie sie tak duzo zarabia
@4 350 844Angierski: w Biedrze nie mają zle około3,5tys na kasie
@4 350 839tomi77: chyba strony pomyliłem
@4 350 844Angierski: ja wstawałem o 3ej w nocy za 3,200,jak robiłem w PKM jako kierowca
@4 350 846Andreas3864: na rękę?
@4 350 849zgrywus: tak,teraz w ochronce działam za tyle samo,i spokojniejsza praca
@4 350 850Andreas3864: całkiem nieźlebez nadgodzin
@4 350 851zgrywus: 200godz
+ dodatki
@4 350 853Andreas3864: grunt żebyś był zadowolony
Zadali pytanie ministrowi finansów--na ile Polska jest zadłużona,odpowiedział że niewie to jaką on ma wiedze o finasach panstwa
@4 350 855Andreas3864: jest to tak duża kwota że głowa pękła by odrazu może dlatego nie chce wiedzieć a poza tym naród będzie czy też spłaca milion w ta czy w tamtą nie gra roli czy tez ta sasinowa kasa oj tam a tyle ludzi błaga by ich dzieci ratować
@4 350 858Mewa: jak ci idzie w typowaniach-skubiesz TS-a
@4 350 859Andreas3864: na 14 nie gram 1 zmiana dumam czy dziś puścić na dwa losowania czy tylko na wieczór wczoraj dwa kosze w mini i 5/8 multi a tak słabo
@4 350 860Mewa:
@4 350 861Andreas3864: odwieczne pytanie przy promo dziś zakład puszczony na dwa losowania jutro bierze udział w promocji czy nie wydaje mi się że nie lepiej jutro na dwa losowania puścić
@4 350 862Mewa: tak, tak puszczony zakład bierze udział w promocji ,i, jak to p. Krzysio744 pisał: pooowoooo
@4 350 865tomi77: to jest robota: https://www.olx.pl/oferta/praca/pracownik-do-sortowania-wieszakow-CID4-IDKxikU.html
@4 350 868: @4 350 867Pasko: ja mam lepsze
@4 350 861Andreas3864: programuje z domu
@4 350 871Forsami: spoko wodza , jeszcze nie raz będzie
@4 350 862Mewa: jak wieczorem puścisz na 2losow na 9 to jutro mas promocje o 14tej
2x 5/5 w mm wygenerowały: 13,14,18,19,20,24,39,55,66,72 powodzenia .
Robal.. Zacząłem nowy rozdział.. Mini system 6.. Ciekawe kiedy pierwsza 3...
@4 350 877tomi77: nigdy nie wiadomo a swoje, czy z "trafiła" ?
@4 350 877tomi77: na sucho
Zacząłem maszyna.. Jutro kolejne starcie.. Parkowa i 13 to też lotto pośle na walkę.. Z toskiem
Witam widziałem przepychankę co robi PIS widzimy to obecne grzechy, a ja dla przypomnienie grzechy PO to :1) Afera taśmowa
2) Afera hazardowa
3) Afera wyciągowa
4) Afera stadionowa
5) Afera autostradowa
6) Afera stoczniowa
7) Afera AmberGold
😎 Afera Elewarru
9) Afera z informatyzacją MSW
10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu/dostawami gazu z Kataru
2) Afera hazardowa
3) Afera wyciągowa
4) Afera stadionowa
5) Afera autostradowa
6) Afera stoczniowa
7) Afera AmberGold
😎 Afera Elewarru
9) Afera z informatyzacją MSW
10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu/dostawami gazu z Kataru
11) Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa "wybieranie" lokalizacji, a zarząd specjalnych spółek bierze kasę)
12) Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych
13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł)
14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn
15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów)
16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł)
17) Podniesienie VAT-u na wszystko
18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców
19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych
20) Podniesienie akcyzy na paliwo
12) Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych
13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł)
14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn
15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów)
16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł)
17) Podniesienie VAT-u na wszystko
18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców
19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych
20) Podniesienie akcyzy na paliwo
21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa)
22) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego
23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej
24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!)
25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego
26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego
27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego
28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO
29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej
30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń
31) Przyjęcie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066)
32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi
33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 - 2013
34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych
22) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego
23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej
24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!)
25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego
26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego
27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego
28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO
29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej
30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń
31) Przyjęcie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066)
32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi
33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 - 2013
34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych
Przepraszam czy to forum o liczbach
35) Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty)
36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie)
37) Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego
38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej
39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów);
40) Ograniczenie potencjału militarnego
41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej
42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi
36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie)
37) Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego
38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej
39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów);
40) Ograniczenie potencjału militarnego
41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej
42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi
zla robota w tych wieszakach? dalbym rade dojechac
faktycznie tak bylo z tymi sprawami, wszystko robili na odwrot
Jaka partia by nie była przy władzy zawsze grabi dla siebie a biedni ludzie co chyba trzeba wyjść na ulice ale kto wyjdzie ?
@4 350 893johno: Ale dziś wygrałeś w keno powinieneś grać w realu masz dobre liczby
bezsensowne spamowanie obecnie robią wszystko na większą skalę przynajmniej x 1000
za po to by wprowadzili wieksze podatki niz teraz daja mniejsze
Nie teraz jest dobrze bo jest pincet plus
@4 350 895Biedroneczka1977: miałem 9/10 x 6 ale to tylko wirtualnie
dzisiaj nie czeka się latami na wizytę u specjalisty teraz leczą teleporadą
Właśnie miałam teleporade neurolog jak chce wizytę stacjonarna to we wtorek 250 zł no przecież a moje składki ?
@4 350 899johno: widziałam rano myślałam ze w real też wysłane już chciałam gratulacje wysyłać
Mniejsze podatki i ja o tym nic nie wiem
Niektórzy to mają wyobraźnię a składka zdrowotna większa i nie do odliczenia to jest lepiej coraz lepiej