Wpisy 4 205 263 – 4 205 362
29 czerwca 2021 16:39 → 29 czerwca 2021 19:53, 100 wpisów
@4 205 261Mulag:
dziś jest dla mnie smutny dzień,nie mam głowy do liczb niestety przed chwila dowiedziałem się na mieście ze mój, młodszy bardzo dobry przyjaciel z dzieciństwa nie żyje, widziałem jego nekrolog na tablicy ogłoszeń aż się podemną nogi ugięły, bo jakieś 5 dni temu jeszcze z nim rozmawiałem i na nic się nie skarżył, miał 41 lat, kiedyś jeszcze jako dzieciak często ummie bywał a ja u niego, kiedyś jeden z jego sąsiadów zadał mi pytanie takie czy ja i Marcin jesteśmy jakaś rodzina,bo często tam u nich byłem, Marcin był młodszy ode mnie kilka lat ,ale miał starszego od siebie brata który tez się zemną kolegował , szkoda chłopaka bo mógł jeszcze żyć
Pojednajcie się w imię człowieczeństwa i kultury społeczno motywacyjnej
@4 205 265Mulag: Wystarczy spakować 3 Tony towaru gupot się odechce
pamiętam ze miał takie wielkie marzenia i plany, które chciał spełniać , niestety ktoś mu je przerwał
Niestety rodzimy się i umieramy chociaż każdy chce długo żyć i to normalne to tylko przejściowe życie cielesne, kolejne to duchowe o większym znaczeniu
@4 205 268Mulag: cza
@4 205 264arczibalik73: Ja też jadę 1.07.na pogrzeb 49-cio latka
Lekarze, sami nie wiedzą po co to mamy w głowie w sumie to nie potrzebne a jest w głowie takie małe coś odpowiada za sen sprawy duchowe i wymiary
@4 205 271Mulag:
Ale smencicie dajcie mi 3 Miliony w Lotto pokaże Wam co to życie
@4 205 274waldus: Walduś czy twoja...matka wie że ćpiesz widziałeś to na fb
@4 205 271Mulag: Szkoda , że małe Ważne, że jest.Czasami chce się podejść , zapytać ' jak się żyje bez mózgu ?'.
@4 205 268Mulag: dokładnie tak, ja tez ledwo wróciłem do domu ze sklepu, tez bardzo źle się czuje dzisiaj, też myślałem ze już do domu nie wrócę poczułem taki straszny ból z lewej strony w okolicach żeber i koło serca czuję i jeszcze te nogi mi strasznie drętwieją od kolan po stopy, normalnie jakaś masakra jest,
@4 205 284Forsami: pozwoliłem cię odejść od stołu
Ja jestem po nocy w pracy nie spałem prosto na działkę to dziś mam myśli o 12 niby pospałem do 16 ale jestem zombii i tak będzie do końca dnia
Niemoge jak Wy smencicie młode ludzie a biadolicie jak na zejście Mulag dam Ci coś na Messenger się pośmiejesz a propo smencenia..
@4 205 283Mulag: lekarze jacy lekarze to są znachorzy którzy udają że się, wyznają na chorobach, oni robią na ludziach tylko doświadczenia podając i przypisując chemie, i nic poza tym i tak leczą wszystkich do okola że coraz więcej ludzi umiera, zamiast zdrowieć
Młodzi ale bez gaci w jednej koszulce w kwiatki bez pieniędzy to tylko smęcenie zostało
Biedroneczka1977 Świetnie dziś rano podała pewniaka
Jedyna kobieta z czata zawsze dobrze wytypuje pewniaka duży szacun dla Ciebie
Jedyna kobieta z czata zawsze dobrze wytypuje pewniaka duży szacun dla Ciebie
@4 205 292waldus: a co tu ktoś prowadzi stronkę
@4 205 291arczibalik73: Mamy wspaniałych lekarzy
Forsami, Mulag,
ale, czy przy trafieniu takiej trójbańkowej szóstki nie byłoby, jak w tym kawale, co to reporter pyta, tego szczęściarza : i co pan zrobi z tą kasą?
- spłacę długi, zus, komornika...
- a reszta ?
- A reszta ? Reszta musi poczekać
ale, czy przy trafieniu takiej trójbańkowej szóstki nie byłoby, jak w tym kawale, co to reporter pyta, tego szczęściarza : i co pan zrobi z tą kasą?
- spłacę długi, zus, komornika...
- a reszta ?
- A reszta ? Reszta musi poczekać
@4 205 296acios: chyba mieliśmy kiedyś, bo ci wspaniali to już odeszli z tej strony i przeszli na 2 stronę a zostali partacze
Z tym się zgodzę.Wielu po wygranej ma jeszcze długi do spłacenia , i to znani ....
@4 205 298Mulag:
Nie wiem ile w tym pitu pitu ale
https://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/trafili-szostke-w-totka-oficjalna-strona-programu-uwaga-tvn,138258.html
https://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/trafili-szostke-w-totka-oficjalna-strona-programu-uwaga-tvn,138258.html
@4 205 299arczibalik73: Znam wspaniałych , którzy leczą wzrokiem i rozmowa.Oni najpierw mają Człowiek, dopiero potem tytuły.Nie zapomnę prof.Religi i wielu innych.
Przekroczy nie przekroczy i tak to kwoty dla swoich nie dla zwykłego Kowalskiego, taka prawda smutna i tylko mogę powiedzieć złodzieje do jutra
1,4,5,3,7,14,19,11, 15,18
26,24,28,20,22,37,36,34,38,31
40,41,43,49,45,52,51,53,56,58
61,63,62,66,64,72,70,73,74,75
26,24,28,20,22,37,36,34,38,31
40,41,43,49,45,52,51,53,56,58
61,63,62,66,64,72,70,73,74,75
@4 205 308tomi77: kiedyś może zaboleć
Nie pijcie w 32 może było... Przyjalem kustosza... No łogieńczacha dymi.. I stąd ten pomysł... By częściej trafiać a mniej
Ta tragedia gdzie 5 osób zginęlo.. Ok nie ustąpiła ale ciężarowym musiał zapierwczoraj też zapitalalem 90 ale jak niby z pierwszeństwem i kulawą krzyżówkę miałem zmieszylem jakby kto się zagapil... Do 50
to mie sie podoba, angliki zamkneli firme godzine wczesniej i poszli na mecz
teraz tylko niemaszki musza ich rozj i pelen sukces
teraz tylko niemaszki musza ich rozj i pelen sukces
acios niedawno miałem takie zdarzenie, potrzebowałem, dla mamy leki na nadciśnienie bo się skończyły, wiec udałem się do przychodni zdrowia z karteczka i nazwa leku oraz dawkowaniem, i ilością opakowań na karteczce musiałem podąć imię i nazwisko mamy ,oraz adres i zaznaczyłem na tej kartce symbol S w kołku co oznacza ,że jest to osoba po 75 roku życia i te leki są dla seniora w tym wieku za darmo, czyli refundowane, po 2 dniach miałem zadzwonić po kod do apteki, i tak tez zrobiłem udałem się po te leki a tam aptekarka wpisuje w komputer kod i pyta mnie ze zdziwieniem dlaczego lekarz wypisał te leki na 100 % jeśli te leki są dla mamy refundowane, zapytałem jak na 100% zapytałem jej a jaki to lekarz wypisywał podała mi i okazało się że to wypisywał inny lekarz nie ten co leczy mamę, , a że na wieczór pilnie potrzebowałem, tego leku, to wziołem tylko 1 opakowanie z 6 opakowań wypisanych, aptekarka mi sprzedała te opakowanie , i przekazała abym udał się do lekarza aby ta receptę anulował i wydał nowa ponownie i żeby zmienił to na ta S, wiec wróciłem do domu i zadzwoniłem zaraz do przychodni z ta informacją, że recepta została żle wystawiona, pielęgniarka powiadomiła lekarza który niby próbował wycofać receptę ale niestety już nie mógł tego zrobić, bo recepta ta już poszła do NFZ do rozliczenia, w miedzy czasie zadzwoniłem ponownie do przychodni zdrowia z zapytaniem to co mam teraz zrobić z tym fantem z recepty wybrałem tylko 1 opakowanie tego leku,
wtedy usłyszałem w telefonie moja lekarz 1 kontaktu lekarza rodzinnego , że nie trzeba było wykupywać leku, a ze wiozłem już 1 opakowanie, to teraz murze iść wykupić pozostałe opakowania, na 100%,bo nie można anulować recepty, co prawda ze lekarz wypisujący receptę popełnił błąd,ale to nić, pan nie powinien tego 1 opakowania wykupywać, i się rozłączyła za jedno opakowanie tego leku na 100% musiałem zapłacić około 44zł ale to nie ważne według lekarza rodzinnego jest, ważne jest tylko to aby sie biznes kręcił, wiec udałem się do apteki, powrotem, aby wykupić pozostałe opakowania, wtedy aptekarka przekazała mi ze nadal ta recepta jest niezmieniona , wiec jej powiedziałem ze lekarka mi przekazała ze recepty nie można anulować już bo już poszła do NFZ, wiec aptekarka mnie zapytała a dlaczego lekarz nie zadzwonił do niej do apteki,przecież ona jako aptekarka mogła to jeszcze wycofać,z tego NFZ i powiedziała moi ze ona by się na moim miejscu kłóciła i dzwoniła do tego nfz, i tutaj widzicie ze lekarze nie czytają i nie słuchają co się do nich mówi i robią jak chcą, receptę wykupiłem, bo lek jest potrzebny, lekarz może się pomylić i jest bezkarny, a pacjent musi za to płacić niestety, lek jest refundowany, a pacjent za niego płaci bo lekarz popełnił błąd,
to jest tylko taki przykład, z dziedziny leków,a ilu jest takich lekarzy którzy np, przeprowadzają operacje skomplikowane na człowieku i coś zrobią nie tak, i człowiek operowany idzie do św.Piotra, i czy taki lekarz się przyzna ze popełnił jakiś błąd, NIE nie przyzna się, bo gdyby się przyznał ze zrobił coś nie tak, to wiec ze by z tego nie wyszedł cało a tak, nic nie powie i jest wszystko ok, i powie ze on wszystko robił co było w jego mocy, ale nie udało się dobra juz koniec z mojej strony takich tematów, teraz przechodzimy do przyjemniejszych tematów
@4 205 318arczibalik73: ja bym poszedł do tego lekarza żeby mi oddał tą kasę, jeżeli nie to inaczej bym policzył się z nim
anglia -niemcy 4;3
@4 205 313tomi77: To nie wina ciężarówki
@4 205 320bogdan04: Ewidentna wina lekarza.W tym przypadku nie musi anulować błędnie wystawionej recepty, wypisuje nowa , a błędna po 30 dniach traci ważność
Witam wszystkich zekomo jest afera z ts chodzi o maszyny do losowania mówili w wiadomościach radia Zet,
@4 205 325acios: ale on już zapłacił, to też trzeba brać pod uwagę
@4 205 320bogdan04: też tak chciałem zrobić ale ten lekarz to bardzo jest młody lekarz, wygląda ja chłopiec taki z podstawówki, jest ode mnie dużo młodszy raz kiedyś byłem u niego kiedyś bo skończyły się mi leki na cukrzyce, i jak wszedłem do gabinetu to się przeraziłem gdy zobaczyłem szczupłego chłopca o dziecinnym wyglądzie w okularkach, myślałem ze pomyliłem chyba gabinety, ale on mnie zapytał co mi dolega, byłem w szoku, w 1 chwili, , bo siedział przedemną normalnie dzieciak jakby z podstawówki, wiec mu powiedziałem z żartem ze mi się skończyły cukierki, on się uśmiechnął tylko i i powiedział że on rozumi że ja tak na niego zareagowałem bo dużo ludzi tak reaguje jak go 1 raz widzi, , ze on juz się do tego przyzwyczaił i pyta cukierki z uśmiechem na twarzy ,wiec odpowiedziałem tak leki na cukrzycę, a poszedłem do niego tylko dlatego ze nie bylo mojej lekarki 1 kontaktu która jest tez i kierownikiem tej przychodni
@4 205 325acios: tak by można było zrobić jeśli z tej recepty bym nie kupił tego leku,który był na wieczór potrzebny, pilnie, wtedy tak by mogło się stać ,ale ze ja nie wiedziałem tego wcześniej i wykupiłem te 1 opak. mogła zrobić bo recepta jako zrealizowana częściowo została i jak mi wytłumaczyła pani doktor ze ona nie może wypisać na nowo leku tego bo recepta już poszła do rozliczenia do NFZ, gdybym zaś nie wykupił ani tego 1 opakowania, to wtedy można by było jeszcze ta receptę anulować,, a tak teraz to w takim wypadku, muszę i pozostałe 5 opak, wykupić na 100% zaś jeśli chodzi o ta aptekarkę to wiem ze ona by dla mnie zrobiła wszystko, bo jest to młoda przesympatyczna osóbka, która też i bardzo lubię, to jest człowiek taki niczym anioł, już nie raz kiedy coś potrzebowałem czy to dla siebie czy tez dla mamy, to ona stawała na głowie aby mi to załatwić pomyślnie, pokazała nieraz na co ja stać, i dlatego ja bardzo i polubiłem, zresztą kierowniczka apteki tez jest dla mnie przesympatyczna osobą jak wchodzę nieraz po leki a któraś z nich jest w aptece to już od drzwi widzę na ich buziach szeroki uśmiech, w moja stronę taki banan, i zawsze ze mną żartują bo wiedza ja tez lubię żarty , mojej lekarce nie podoba się ze nie kupuje leków w aptece przy przychodni, tylko ze idę do konkurencji, aja wole tam iść ponieważ nieraz gdy potrzebowałem jakiś lek to w tej przychodni na już tego leku nie było, a tam gdzie kupuje to niema takiego czegoś i słowa niema, tu zawsze dla mnie jest
Nie da sie ot tak trafic 6 na 10 ..czy 7 na 10..ale lepiej czesciej cos mniejszego....bedzie trzeba zmieniac co losowanie
Cześć
@4 205 334krzys225:
Grać swoje A od czasu do czasu z maszyny
Grać swoje A od czasu do czasu z maszyny
@4 205 333Sebastian_M: Pozdrowienia z Ustronia Zaraz kolacja 

@4 205 336acios:
Smacznego
Smacznego
Idę pojeździć rowerem
@4 205 338Sebastian_M: Dziękuję Kwaśnica 18 zł. Żurek 20, woda 0.33 6 zł
Ciekawe ceny.
3 butelki wody czyli 1 litr:
> 18 zł <
3 butelki wody czyli 1 litr:
> 18 zł <
Cisza to przerwa do losowania.
Zazwyczaj z którejś dziesiątki losują 4 liczby.. Ha chce z nich 3 upolować na 5 swoich..
WC 5 zł
Linkiewicz Magda... Nie wiedziałem że ona tak.. Paskudnie wyglada.. Co te kobiety robią z siebie
@4 205 348emerytka 46: ale fotka, jaką można cyknąć, zwłaszcza - jeśli sweterek w serek - bezcenna
Robal_36
Bezrękawnik.
Bezrękawnik.
, widzę, że tu robaczki (wszystkie trzy) bardzo pyskata były, po moim wyjściu.
, się zastanawiam Ci zrobić...
Omówić szeroko "temat" (a dotrze i zrozumieją??)
, czy rozmazać po ścianie...
, się zastanawiam Ci zrobić...
Omówić szeroko "temat" (a dotrze i zrozumieją??)
, czy rozmazać po ścianie...
Czy... zamilknąć??// bo i tak wszystko wiadomo.
"Koń jaki jest każdy widzi"
"Koń jaki jest każdy widzi"
Cisza...hm.
Jak trzeba się odezwać - cisza.
Jak Mnie nie ma harcują, jak przekupy.
Powiem Wam tylko, że bardzo niełatwo być "ulubienicą" panów 67+, w naturze i realu nie mam skłonności ku tej grupie wiekowej
A co do Bola22, sprawa jest prosta. Już podjęłam decyzję..
Jak trzeba się odezwać - cisza.
Jak Mnie nie ma harcują, jak przekupy.
Powiem Wam tylko, że bardzo niełatwo być "ulubienicą" panów 67+, w naturze i realu nie mam skłonności ku tej grupie wiekowej
A co do Bola22, sprawa jest prosta. Już podjęłam decyzję..
@4 205 357EstyMy: Chyba ' sanatorium ' nie ' remiza '.