Wpisy 4 178 060 – 4 178 159
21 maja 2021 22:26 → 21 maja 2021 23:52, 100 wpisów
Dopisano wygrane Ekstra Pensji - odnotowano 21 x 1 000 zł
Dopisano wygrane Ekstra Premii - odnotowano 25 x 100 zł
Dopisano wygrane Super Szansa - odnotowano 1 x 1 000 zł
Dopisano wygrane Multi Multi - brak głównej wygranej
Dopisano wygrane Mini Lotto - brak głównej wygranej
"czwórka" płatna 1 431,80 zł
"trójka" płatna 53,40 zł
"czwórka" płatna 1 431,80 zł
"trójka" płatna 53,40 zł
@4 178 059Pasko: no tez prawda
@4 178 066Angierski: no przecież tak samo jak Tobie zależy, to drugiej stronie powinno podobnie zależeć, czasami nawet bardziej ... a nie że gość czeka czy Cię nie uwali na "łatwym pytaniu".
kandydaci są kiepscy, szefowie też są kiepscy, których omijać z daleka
kilka mialem takich rozmow ze mnie uwalili, ale faktycznie tak powinno byc ze im zalezy
np.
Ile zarabiają specjaliści Java, Pythona i PHP? Bez wątpienia są to trzy najpopularniejsze języki programowania na rynku, które często pojawiają się w ogłoszeniach o pracę. Średnie wynagrodzenie dla Java Developerów jest największe:
w oparciu o umowę B2B wynosi 14000 złotych. Widełki oscylują w granicach 12000-16000 złotych,
w oparciu o umowę o pracę wynosi 11500 złotych. Widełki oscylują w granicach 9000-14200 złotych.
i tu jest bardzo duży mit bo chyba w Warszawie sie zarabia tyle i moze we Wrocku, a reszta ? w reszte miast zarobki sa polowe mniejsze
Ile zarabiają specjaliści Java, Pythona i PHP? Bez wątpienia są to trzy najpopularniejsze języki programowania na rynku, które często pojawiają się w ogłoszeniach o pracę. Średnie wynagrodzenie dla Java Developerów jest największe:
w oparciu o umowę B2B wynosi 14000 złotych. Widełki oscylują w granicach 12000-16000 złotych,
w oparciu o umowę o pracę wynosi 11500 złotych. Widełki oscylują w granicach 9000-14200 złotych.
i tu jest bardzo duży mit bo chyba w Warszawie sie zarabia tyle i moze we Wrocku, a reszta ? w reszte miast zarobki sa polowe mniejsze
Pasko teraz jeszcze jeden zawod jest nawet dobry
https://codecool.com/pl/wiedza/11-umiejetnosci-ktore-powinien-posiadac-data-scientist/
https://codecool.com/pl/wiedza/11-umiejetnosci-ktore-powinien-posiadac-data-scientist/
@4 178 072Angierski: ja PHP tylko zdalnie od dłuższego czasu, więc miejscowość nie ma znaczenia ... ale choćby kiedyś fizycznie w Rzeszowie ponad wszystkimi Twoimi widełkami. Ale jest różnica między PHP, a PHP ale konkretnie np. Magento 2, który wymaga czegoś więcej, bo jest napisane w PHP, ale programista PHP od tak nie wskoczy na programistę Magento 2
Dopisano losowanie nr 124 000 Szybkie 600
@4 178 074Pasko: wszystko zalezy od ilosci pracy bo sa projekty ktore sie koncza, raczej ja stawialbym cos na co sie nie konczy
ja też jestem fanem freelancerstwa ... i oczywiście global. Nie ważne czy USA, Niemcy czy UK ... jak odpowiednio dużo zaoferują mogę się zgodzić
możesz pracować 3 miesiące, a potem 3 nie pracować.... a zarobić tyle co przez rok w jakiejś w korporacji z pensją na umowę o pracę Brutto
nie ma czegoś takiego jak może być trudniej, za dużo wymagać.... niech będzie najtrudniej jak się da. Po 8 godzinach zamykam laptop i tyle a natrudzić się przy kodzie czasem fajnie
ale to wiesz kwestia checi bo freelancerem byc to po pierwsze wlasan firma po drugi checi i ta druga rzecz duzo zmienia, bo jest wiele roznych jezykow programowania dla roznych projektow trzeba duzo checi zeby byc freelancerem
najcenniejszy jest czas... czy będziesz przez 8 godzin zbijał bąki czy trudził umysł... koniec końców tracisz 8 godzin i nic więcej.
juz jestem z powrotemwłasnie wróciłem, z ze sklepu i kolekt€ry, zmieniłem dzisiaj wyjatkowo do wysłania kupon, z testowanymi liczbami dolozyłem do 7/7 3 dodatkowe
inne luczby i co widze jest wygrana co prawda nie duza bo tylko 6/10 ale jest, zbieramy pieniadze na gre promcyjna m jak wczesniej pisałem,
pisałem wczesniej ze beda liczby 16,17, i wyszły jak chciałem i jak mnie ciagneło na ni bardzo
inne luczby i co widze jest wygrana co prawda nie duza bo tylko 6/10 ale jest, zbieramy pieniadze na gre promcyjna m jak wczesniej pisałem,
pisałem wczesniej ze beda liczby 16,17, i wyszły jak chciałem i jak mnie ciagneło na ni bardzo
no wlasnie... tylko za prace jestes w stanie cos osiagnac...
chyba ze masz dobry projekt ktory sie sprzedaje
chyba ze masz dobry projekt ktory sie sprzedaje
więc chyba już lepiej jak i tak masz stracić 8 godzin, to robić coś trudnego, ale co Cię rozwija i wiesz że z każdym 8 godzin jesteś coraz więcej wart na rynku
a mogło byc nawet 8/10 gdybym zamiast 2 dał 1, i zamiast 22 dał 21 , ciagnełomnie tez na 7 ale jej nie dałem wybrałem 16,17, plus swoje 7/7 liczby testowane
najlepiej jest moim zdaniem miec etat i robic cos na godziny wtedy niezaleznie czy zrobisz przez 4 czy przez 8 jak uda sie zrobic to masz placone i nie musiz sie martwic o pieniadze
a wymagania o pracę to ja wiem jak potrafią rozpisać ... nikogo takiego nie ma pewnie nie raz kto by spełniał te wszystkie warunki. Na szczęście są osoby, które patrzą na to z przymrużeniem oka, nie przestraszą się i tym samym dostają się
@4 178 076Gosia__77:
a drugi się przestraszy i nie spróbuje ... to też jakiś sposób żeby zatrudnić pewnych siebie, co wiedzą że sobie dadzą radę nawet jeśli widzą że 60% wymagań nie spełniają
@4 178 086arczibalik73: to w końcu ile trafiłeś?
gdybym zamiast 5 dał 6, zamiast 22 dał 21, zamiast 44 dał 46 i za 15 dał 16 oraz zostawił 77 to miałbym 5/5
trzeba ćwiczyć pewność siebie... przykładowo angielski. Nie wydaje mi się, że jestem jakiś totalnie biegłym w tym języku i pewnie 10 lat temu byłem na bardzo podobnym poziomie. Tylko wtedy pytania po angielsku mogły mnie paraliżować... dzisiaj jak czegoś nie zrozumiem to zero stresu, pełny luz w rozmowie.
0-1/3.
@4 178 089RYCHFER:
@4 178 091zgrywus: juz ci, odpowiadam, testuje peod jakiegos czasu pewne wybrane liczby przez siebie, zwybrałem sobie do testu dokladnie 17 liczb, z nich z tych, 17 liczb utworzyłem sobie uklad 7 liczbb, czyli cprzez te kilka losowań na tym kuponieco losowanie praktycznie wpadało po 3/7 liczb, na nieraz tylko 2 liczby, z tego zestawu liczb, , teraz na dzisiejsze losowanie do tego ukladu 7/7 dolozyłem 3 dodatkowe liczby, całkowicie inne nie z z zestawu tego 17 liczb a mianowicie dolozyułem do tamtej 7mki, liczbe 16,17, 77, i powstała mi cała 10/10 i i dzoisiaj wieczorem juz nie puszczałem testowenej 7/7 tylko zmieniłem na 10/10 i z tego 10/10 trafiłem 6/10 czyli wpadło 12 zł tylkoale to juz jest zawsze wiecej niz ten śmieszny zwrot te 2zł oto mi chodzi , i widze ze te liczby które testuje jako 7/7 tez wychodza z innymi
@4 178 094RYCHFER: Rysiu do multi multi
mnie jako programiste jedna uwalila na rozmowie bo nie powiedzialem cos po angielsku
teściowej jakieś prochy dali i gada jak katarynka nie trzeba medii
Angierski tak że według mnie albo poprzez praktykę nabywasz w czymś pewność siebie albo nie. Albo wiesz, że jesteś właściwą osobą na właściwym miejscu albo nie. To tak jakby chińczyk szukał kogoś do pracy, kto byłby w stanie rozmawiać po Polsku z jego klientami ... a Ty bałbyś się czy na interview nie polecisz na jakiś łatwym pytaniu, typu zapyta Cię ktoś, abyś wymienił przez przypadki rzeczownik "podłoga", a Ty byś zapomniał, że jest jeszcze "celownik" i go pominął i potem podburzył swoją pewność siebie co do tego że umiesz język polski
@4 178 103RYCHFER: jeszcze zaraz coś zapodam
to, że Cię uwalają na interview to kompletnie o niczym nie świadczy ... może świadczyć oczywiście że ktoś w ich oczach był lepszy... no ale skoro było 10 bardzo dobrych kandydatów i Ty jednym z nich, a jedno miejsce... no to 9 musiało być uwalonych i koniec, nieważne że wypadli też bardzo dobrze.
@4 178 103RYCHFER: nie dziękuj tylko wygrywaj
@4 178 092zgrywus: zgrywus mnie tez ciagneło na takie liczby jeszcze 7,8, 2, 22, i 44 ale je sobie odpusciłem szczególnie 44,, 7 a dałem 2 zamiast 7 gdybym jednak zamiast tej 2 dał 7 na która mnie ciagneło tak jak i na 16,17 to by bym złapał całe 7/10 ale niestety tylko wpadło mi teraz 6/10 ale jutro juz o 14 wracam spowrotem dna uklad liczb testowy bez zadnych dodatków czyli spowrotem bede grał na 7/7 liczb
dokladnie ja to wiedzialem ale troche zapomnialem po jakims czasie, a reszta kompetencji byla dobra, to mi powiedziala ze firma tez korzysta z klientow zagranicznych...
to jest kwestia tego czy mowisz duzo po angielsku czy nie, ale jak mnie nie zatrudnila to jej pech, pewnie w innych sprawach bylbym lepszy
to jest kwestia tego czy mowisz duzo po angielsku czy nie, ale jak mnie nie zatrudnila to jej pech, pewnie w innych sprawach bylbym lepszy
@4 178 109Angierski: musisz zacząć dawać linka do czata tutaj albo pochwalić się co wyrabiasz w automatyce w Keno. Według mnie to mega świadczy o Twojej kreatywności i pomysłowości, jeden z bardziej cenionych atutów, bo wielu go brakuje.
gdybym umiała programować napisałabym program do multi
ale nie umiem
ale nie umiem
Arczi.
Zrób tak: weź jakieś... dziobadło/czytaj cyrkiel lub długopis/ zamknij oczy i stawiaj znaczki na blankiecie do MM.
Wydłubane dziury lub zaznaczone punkty spisz starannie i wpisz na czat.
Po pozytywnej weryfikacji będziesz mógł wysłać swoje liczbowe ustrojstwo.
Zrób tak: weź jakieś... dziobadło/czytaj cyrkiel lub długopis/ zamknij oczy i stawiaj znaczki na blankiecie do MM.
Wydłubane dziury lub zaznaczone punkty spisz starannie i wpisz na czat.
Po pozytywnej weryfikacji będziesz mógł wysłać swoje liczbowe ustrojstwo.
@4 178 109Angierski: tak to prawda wszystkie kompetencje mozesz miec ok, ale jezyki tez sie licza i tutaj tez sa stosowane pewne zagrywki, teraz jak gdzieś idziesz do jakiejś firmy i starasz sie na konkretne jakies stanowisko a nie znasz jakiegoś jezyka jaki jest tam tez i wymagany toio odpadasz, , ci pracodawcy chcieli by abys odrazu znał przynajmniej 6 jezyków dobrze w mowie i piśmie, inieznasz to odpadasz ale mysle ze nie powinieneś sie poddawać tylko jeszcze raz prubować
@4 178 109Angierski: trudniej się zacznie jak będziesz miał żonę i dzieci ... wtedy zaczyna się wyzwanie jak masz mieć ważne spotkanie, a tu dziecko trzeba odebrać z przedszkola
... nakarmić, uspokoić ... dać komórkę do ręki żeby się chwilę zajęło, a Ty na ważną konferencję zdalną w drugim pokoju
@4 178 110Pasko: jest trochę rzeczy pozaprogramowaniem które trzeba mieć żeby mieć pewną pracę stabilną
ale wiem, trzeba pogodzić inne obowiązki a potem zając się innymi sprawami i pracą
programowanie i umiejętności interpesonalne to ważna sprawa
programowanie i umiejętności interpesonalne to ważna sprawa
mnie dzisiaj specjalnie nie interesuje nic takiego jak "praca stabilna" ... jak szef się postara to będzie mnie miał jako "stabilnego pracownika" ... a jak nie to może być pewny że już zaraz poszukam kolejnej pracy
Arczi trochę zażartowałem, ale na trafienie 10/10 raczej nie licz.
ale raczej nie mam złych doświadczeń z osobami dla których pracowałem i jestem raczej lojalny
tak samo raczej nie zgodziłbym się na umowę o pracę... JDG to wszystko czego mi potrzeba
wiesz kwestia tego jak dana praca cie ogranicza i jak to wplywa na reszte zycia
i tak nawet na B2B nie raz Cię wiążą 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, więc tak szybko się odejść nie da jak się ma ochotę
Ostatnie dzisiejsze sprawdzenie na godz. 21:50.
Player: 5/5.
48-65-51-19-54. Prognoza 0-1/5.
Jest 2/5.
Player: 5/5.
48-65-51-19-54. Prognoza 0-1/5.
Jest 2/5.
jak Ci pasuje, jak wolisz krotkie loty ale dobrze platne to czemu nie
nikt nikomu nie kaze pracowac czy w pewien sposob traktowac pracodawce, czy nawet miec oczekiwan wygorowaqnych... bo dwie strony musza byc zadowolone i tyle
nikt nikomu nie kaze pracowac czy w pewien sposob traktowac pracodawce, czy nawet miec oczekiwan wygorowaqnych... bo dwie strony musza byc zadowolone i tyle
no czasami to takie typowe więzienie tylko płatne jesteś cały czas uwiązany, 0 urlopu, 0 decydowania o swoim życiu
czasem wyjdziesz na spacerniak do parku ale w głowie myślisz o pracy
no wlasnie... charakter pracy warto negocjowac bo to najwazniejsze
Pasko
Jak jestes takim dobrym programista to poradz jak grac ,by wygrac ?
Jak jestes takim dobrym programista to poradz jak grac ,by wygrac ?
Uwaga.
Zapowiada się jutro dzień z ulewnymi opadami deszczu.
Zapowiada się jutro dzień z ulewnymi opadami deszczu.
nic dobrego, ja chcę przejść w najbliższych latach na 3-4 dniowy tydzień pracy bo już się starzeję i wypalenie zawodowe jeszcze mnie dorwie, depresja i takie tam
generalnie odchodzac od komputera i konczac prace lepiej miec wszystko zrobione wtedy nie masz zadnych przyczyn zeby myslec o pracy w domu
miałem kolegów co dostawali po 6 miesięcy zwolnienia od psychiatry że wypalenie zawodowe
Pasko teraz troche porabali przepisy i nie mozna zbytnio isc na chorobowe bo i tak moga zwolnic
a co jeśli masz projekt, który wiesz że będziesz robił przez najbliższe 1000 godzin i wtedy będziesz miał "wszystko zrobione" a raczej nie wszystko tylko ten projekt. No wiadomo, że samemu się ustala co chcesz dzisiaj zrobić i Ty samemu oceniasz czy udało Ci się zrobić co sobie zaplanowałeś.
Koniec buszowania na Mp.
dobra ide spać do jutra wszystkimtylko spać mi sie chce ostatnio
Dobranoc
Dobranoc
@4 178 139Angierski: zawsze mogli i zawsze mogą zwolnić. To chyba już dawno nie te czasy jak "umowa na czas nieokreślony" była coś warta pod kątem możliwości zwolnienia.
@4 178 113Wędrowca netowy: gryks juz to próbowałem to nie dlamnie zabawa tak sie moze bawuić np, Tomi77 jak nie pomysłu na kliczby, na dane losowannie, ja sie w takie zeczy juz niebawie, pooprostu wybieram sobie z posród 80 liczb iles tam liczb, ostatnio wybrałem sobie az 17 liczb, podzieluilem je sobie i z nich wybrałem sobie tylko 8 liczb ale z tych 8 liczb wybrałem sobie do gry tylko 7liczb i i postanowiłem je przez jakis czas testować, oczywisie nikomu ich niepodajac tu na czacie, dopoki nie bede miał pewnosci ze beda to pewniaki, w multilotku, pri wysyłam je prawie codzienie, a puszczam je na 2 losowania dzienie, i codzieco losowanie praktycznie z tych 7 liczb te 3 liczby wpadaja co losowanie ,ale naprzemienie, ale sa i z tego mam te zwroty,tez , teraz do nich dolozyłem 3 dodatkowe liczby i i zrobiłem uklad 10/10 i na próbe wysłałem, tylko uklad 10/10 oczywiscie jutro wracam spowrotem do wczesniejszej 7/7, a dzisiaj wieczorem, z tego próbnego kuponu, na 10/10 wpadło mi odrazu 6/7 to mało ale niejest to zwrot jak z uklasdu testowanego po te 2zł czy tez nieraz i 4złm,
"umowa na czas nieokreślony" tak dzisiaj chroni w pracy jak i stopień magistra
wedrowca netowy przepraszam za słowo gryks, nie wiem dlaczego tu sie wkradłoi mi , w tekscie, przecierz nawet onim m nie pomyslałem aco dopiero coś by do niego miałbymn pisać
magistry dzisiaj siedzą zestresowani i pracują przy papierkach za 3000 ... a robotnik przyjdzie mi na dom coś wykończyć i od razu na starcie mi mówi 300 zł za dniówkę, albo idzie dalej
Kucharka wwoli miec umowe na czas nieokreslony,dzieki czemu dostanie kredyt Hipoteczny
nie mówiąc o tym, że budowlańcy już dawno nie pamiętają, że jest coś takiego jak podatki
Podatki to placa tylko uczcii
Czyli ci co sie nigdy nie dorobia
Czyli ci co sie nigdy nie dorobia
nie będziemy raczej zmieniać tematu teraz na "nowy ład" ... przełączamy się na kulki
@4 178 151Pasko: tak to prawda tak jest, a to tylko dlatego ze pracodawcy wymagakja nieraz i od kandydatów strajacych sie na dane stanowisko zeczy zupełnie niemozliwych tez i kiedys pracowałem w biurze posrednictwa pracy , przy wprowadzaniu bazy danej dla jednej z filjii , i na pośxzredniaku wisiało takie ogloszenie ze przyjma do pracy na stanowisko, pracownik nawierzchni gładkiej, wymagania wykształcenie średnie i znajomość 6 jezyków w stopniu komunikatywnnym, , zapytałem swojej kierowniczki informatyków oco tu chodzi, co to za stanowisko i do jakiej firmy, co sie okazało to ogłoszenie wisiało na na gablocie od ponad 1,5 roku, nikt nie spełniał widac wymogów, okazało soie pózniej ze chodzilo tu o sprzattaczke do jednej z ambasad w polsce,ale wymaganie byly zeby ta osoba sie posługiwała biegle tez i i 6 wymienionymi tam jezykami, a nie tylko tam sprzatała
ale gafę strzeliłem
proprawiałem automat do keno i popsułem